Oldal kiválasztása

Lúgosítás: hogyan lúgosít a citromos víz?

Szerző: | Alga hatásai, Savas Reflux

Lúgosítás citromos vízzel! Lúgosítás? 100-ból 95 ember félre értelmezi mi is az a lúgosítás.                                                Greenlife.hu Webshop

Hétköznapi tanács a média oldalain a lúgosítás. Az pedig egy érdekes, de gyakori tanács, hogy vágj bele citromos víz fogyasztásával a lúgosítás projektbe.

Divatos, és ma már a köznapi ember szóhasználatában is általános a test és a sejtek lúgosításának fogalma, néha elnagyoltan, egészségügyi szakemberek is használják, és kampányolnak mellette. A test, és a sejt közötti folyadék nem tud elsavasodni. Ilyen állítás egy szakember szájából hiteltelenné teszi Őt. Olvasd csak! (bővebben ITT )

 Lúgosítás: hogyan lúgosít tehát a citromos víz?

Sehogyan.

citromos-viz-lugositas-greenlife.hu

A citromos víz savas kémhatású. Még egyszer tehát: SEHOGYAN sem lúgosít. Savas anyag nem lúgosíthat!

A citromos víz 3 hasznos tulajdonsága.

#1.Tehát a test sav-bázis egyensúlyban nem játszik szerepet a citromos víz, viszont a komfortérzet kialakításában, vagy visszaszerzésében nagy szerepe lehet. Egészséges C-vitamin forrás, étvágycsökkentő lehet- mert az éhgyomri gyomorsav képzést is csökkentheti-, így segíthet a fogyásban is.

A citromos víz savas kémhatású. De, sokkal gyengébb sav, mint a gyomorsav, ami sósav alapú keverék.

A gyomorsavat termelő sejtek 90%-ban akkor aktivizálódnak, amikor étel kerül a gyomorba, ez szükséges, és elengedhetetlen az emésztéshez. Amennyiben eleve savas tápanyag- jelesül citromos víz- jut a gyomorba, kevesebb savtermelő sejt aktivizálódására van szükség. Tehát ez egy negatív visszacsatolás, és valóban csökkentheti a gyomor savtermelését. (boros emberek számolnak be nagy %-ban gyenge gyomorsav termelésről, a bor, vagy a fröccs is savas folyadék, csak kevésbé gazdag C vitaminban, mint a citromos víz 😉 ) A gyomorsav mennyisége csökken, de szó sincs lúgosításról!  (erről bővebben ITT )

#2. Kezelheted citromos vízzel a refluxot. Ha a túlzott gyomorsav termelés lenne a gondod, az előbbi gondolatmenet alapján csökkentheti a gyomorsav termelését.

#3. De az is lehet, (FIGYELEM!!!) Ez A SOKKAL VALÓSZÍNŰBB, hogy éppen a kevés gyomorsav termelést egyensúlyozza ki a citromsav, ugyanis amerikai felmérések szerint nem a túlzott gyomorsav termelés a reflux kiváltó oka, hanem éppen a kevés.

Általánosságban nem bizonyítható, hogy  a citromos víz milyen módon kezeli a refluxot, a ‘gyomorégést’, de elmondható általában, hogy segít a reflux tünetei kezelésében.

Tanulság:

Igyál bátran citromos vizet!

Emésztést segítő, kiváló vitamin forrás, finom. Segíthet a fogyókúra elindításában (ha több fehérjét, és kevesebb szénhidrátot eszel), de nem lúgosít, nem lúgosíthatja a szervezetedet!

5 alapfogalom, nagyon egyszerűen és közérthetően.

1. az emberi test enyhén lúgos tartományban működik jól.

Ez (7,35-7,45 pH ) Mindent elkövet a szervezetünk, kiegyenlítő (puffer)rendszereket működtet, hogy ettől ne legyen eltérő a sejtek, és a vér pH értéke, ugyanis az halálhoz vezetne. Kórházi kezelést igényel, ha ez előfordulna.

 2. A test tehát védekezik, vagy kiválasztja a savakat.

A tüdő, a szén-dioxidot választja ki, amely oldottan szénsav-bikarbonát formájában jelenik meg a vérben. A tüdő viszonylag rövid idő alatt kiegyensúlyozza a vér, és a sejt közötti folyadék savas eltolódást.

Megfelelő oxigén ellátottság mellet a szénhidrátok és a zsírok, szén-dioxidra és vízre bomlanak le, és bár az előbbi savasnak számít, a tüdőn keresztül viszonylag könnyen távozik,  un. illékony savak ezek.

A vese puffer folyamata több órát, vagy napot vesz igénybe, és a hidrogén-ion aktív kiválasztásával, és a bikarbonát vizeletből való visszaszívásán alapul a savak kiürítése. Vagy kénytelen elraktározni azokat a testszövetben( zsírszövet= elhízás), vagy semlegesíti azokat.

Nem illékony savak képződnek oxigénhiányos körülmények közepette, éhezéskor, fehérjék és nukleinsavak lebomlásakor illetve inzulinhiány esetén. A túlzott fehérje és nukleinsav-bevitel illetve az oxigénhiány tehát valóban megterhelheti a szervezetet nem illékony savak előállításával*. A nem illékony savakat pufferolja a vese.

(A nem illékony savak eltávolítása a vese feladata.) Amennyiben megnő a szervezeten belüli nem illékony savak szintje, ez a puffer rendszerek fokozott igénybevételét jelenti ugyan, de egészséges szervezet képes továbbra is szabályozni a test sav-bázis egyensúlyát**. Ha ezek a puffer rendszerek kimerülnek, az súlyos tüneteket okoz, orvosi beavatkozást tesz szükségessé)

 3. A semlegesítéshez ásványi anyagokra van szükség.

Az ásványi anyagokat, (pl.: kalcium) a különféle szervekből, csontokból, fogakból von el a kiegyensúlyozó folyamat, aminek csontritkulás, és fogszuvasodás lehet a következménye. (erről bővebben ITT )

 4. A gyomorsav funkciója az emésztés segítése. 

https://greenlife.hu/9-adat-a-csontritkulasrol-greenlife/

NE KEVERD TEHÁT A KETTŐT, csak mert savas közegről beszélünk.

 5. A túlzott gyomorsav termelés is általában tévhit.

A gyomorégés, az égő szúró fájdalom általában nem a sok gyomorsav következménye, hanem annak a következménye, hogy a gyomorsav a nyelőcsőbe kerül, a záróizom gyenge működése miatt, vagy a túlzott gyomor-nyomás miatt.***

Nem lehet az élettel összeegyeztetni az elsavasodást.

A sejtek és a test nem savasodhat el, nem lehetséges, hogy a test sejtjei, és sejt-közötti állománya savasabb, mint az élettel összeegyeztethető.

Elsavasodás – a köznapi értelemben véve-, nem létezik.

Viszont szervezetünknek az ideálisnál nagyobb erőfeszítésbe, és elvont ásványi anyagokba kerülhet a normál érték fenntartása. Ennyi a valóság.
A kialakuló tünetek és betegségek, amit az elsavasodáshoz köt a felületesen kommunikáló média, annak a következménye, hogy az elvont, vagy be nem épült tápanyagok hiányoznak a test egészséges funkciójának fenntartásához szükséges folyamatokból.

Reflux tippek:

Nagyon hasznos, ha az étkezésre odafigyelsz, igen, sokkal több zöldséget, rostot KELL fogyasztani- nem azért mert lúgosít, de jól emészthető és nem terheli úgy a gyomrot, mint a fehérjék.

A finomított szénhidrátokat, és a cukrokat nagyon csökkentsd le, bár gyorsan emészthetők, de a gyors és nagy inzulinválasz miatt egyéb problémát okoznak.

Ha a bélbaktériumok eltolódtak a szervezeten belül, a szénhidrátok gyorsan, de erős gázképződéssel emésztődnek, az puffadáshoz vezet, és a reflux tünetek rosszabbodnak.

A zsíroktól pedig ne félj.

Kalóriában a szénhidrát helyett zsírokat kell enni, így éhezés nem lép fel, és nagyon kiegyensúlyozottan, ’savasodás’ nélkül működik majd az emésztés. Egy bonyolult hormonális visszacsatoláson keresztül a zsíros ételek valóban csökkentik a gyomor savkiválasztását.

Ezért fordul elő, hogy órákig érezzük, hogy ‘üldögél’ a gyomorban az étel. Tehát a zsírok lassabban emésztődnek, -ez jót tesz cukorbetegség esetén, és reflux esetén is-, és kevesebb gyomorsav képzést váltanak ki, mint a szénhidrátok.

zsirfogyasztas-szenhidrat-helyett-greenlife

Savas érzet esetén kapj be néhány szem alga tablettát, meglepően gyorsan csökkenti a savlöketet. Összetett élelmi anyagai révén (CGF faktor) segít a szövetek regenerálódásában, a nyelőcső nyálkahártyája gyulladáscsökkentésében, és gyógyulásában.(Az alga hatásai ITT) ( ITT tudod olcsón rendelni)

Ha ásványvizet fogyasztasz, a kálium, kalcium, magnézium tartalmú víz nagyszerű ásványi anyag forrás. Nagy sportteljesítmény, vagy reflux esetén külön étrend-kiegészítőt is szedjél, mert fokozottan szükséged van magnéziumra, és a refluxra szedett savcsökkentők jelentősen csökkentik annak hasznosulását. (erről ITT, és ITT)  (így gyógyítsd a refluxot)

Dönts magad! Most már többet tudsz a tényekről.

Jó egészséget! Pontos ismereteket!             Greenlife.hu Webshop

Folytatom: 🙂

Virág Éva

alga-,és vitaminszakértő

reflux tanácsadó

*a nem illékony savak kevésbé termelődnek zöldség alapú táplálkozásnál, ebből a gondolatmenetből táplálkozik a lúgosítás zöldségekkel. De az nem lúgosítás, csak a vese számára kevéssé terhelő étrend.

**A test sav-bázis egyensúlya nem egy általános pH értékhez való közelítés. Az egészséges sav-bázis egyensúly testszervenként nagyon eltérő. ( a gyomor 1-2 pH-jú, a bél pH-ja már kissé lúgos)

**(amikor a záróizom egészséges, de nem bírja a gyomortartalom nyomását.)

Köszönet Szendi Gábor honlapjának a kiváló fordításokért.

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

[activecampaign form=7]

A témához kapcsolódó cikkek:

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

Az egészség egy egység. Rend a szervezetben. Ennek része a az emésztés. Mivel tápanyagot az emésztéssel viszünk a szervezetbe, a hasznos baktériumflóra szükséges. A bélflóra baktériumai segítik az egészség fenntartását. Így állítsd helyre a bélflórát!

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

A Salvus víz sokrétű felhasználása méltán teszi híressé a Bükkszéki sós forrást. A Salvus víz használata mégis felvet érdekes, és a rendszeres használóknak fontos kérdéseket. Elemezzük együtt! 

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.