Oldal kiválasztása
Értékrendem

Virág Éva vagyok, a Green Life termékek megálmodója, és a weboldal tartalmának szerzője. A greenLife termékek filozófiája, és az én személyes értékrendem erre a négy pillérre épül. Ez a négy irányvonal a vezérelvem, ez alapján hozok döntéseket.

Az ember tisztelete

A greenlife.hu oldalon minden anyagot, minden tudást, valamennyi blogbejegyzést úgy állítok össze, hogy maximálisan tiszteletben tartsam az idődet, és a legtöbb információt adjam át a legegyszerűbben.

Az egészséggel kapcsolatos információk szintetizálása nálam nem arról szól, hogy innen-onnan vett, ellenőrizetlen anyagokat google barátra írva semmitmondó populáris cikkekkel bombázzalak. 

Arról szól, hogy új szemléletet kapj, és AHA élményeid legyenek néhány tény megismerésekor.

Arról, hogy megértsd, amit eddig is tudtál, összeálljon a puzzle, vagy megtudd, amire valóban szükséged van az egészségedhez.

az egyszerűség tisztelete

Az a dolgom, hogy megkíméljelek a böngészés időveszteségétől, az a dolgom, hogy segítsek eligazodni az össze-vissza információk óceánjában, mindezt úgy, hogy ne tudományos értekezéseket kelljen olvasnod.

Az a dolgom, hogy annyira egyszerűen írjam le Neked a tudományos tényeket, hogy akár el is tudd ismételni, és holnap te is taníthass embereket.

A tudást négy negyedben szerezheted meg.

Az első szinten tanulsz egy tanártól- ezt leegyszerűsítem, hogy időt spóroljak neked-, a második, hogy saját tapasztalatból szerzel információt- ezt szeretném, ha elkerülhetnéd, legalábbis a negatív oldalát,  a harmadik, amikor mások tevékenységéből tanulsz- ez ésszerű lenne, és a negyedik negyed, amikor tanítod.

Az a célom, hogy taníthass, hogy jó tanácsot adhass másoknak.

Ez egy önző folyamat, hiszen a negyedik negyeddel egészítem ki a tudásomat, ha Neked át tudom adni.

A tudás tisztelete

A tudás első lépése, hogy nem tudod, hogy nem tudod.

A második lépés, hogy tudod, hogy nem tudod. Na, ekkor találkozol velem.

A harmadik lépés, amikor tudod, hogy tudod, amikor összeállt a kép.

A negyedik lépés, amikor nem tudod, hogy tudod. (amikor már annyira tudod, hogy fel sem tűnik, semminek veszed, hogy tudod)

Az orvoslás tisztelete

A csapatunkban orvos is dolgozik, de ezen túlmenően is tisztelem az orvoslást.

Figyelem az orvosi gyakorlatot, és azzal ugyan nem vagyok elégedett, de az orvosok munkája igenis tiszteletet, mitöbb, segítséget igényel. Naponta nyolc órában hoznak döntéseket. 10 percenként új helyzetben adják a legjobb tudásukat. Te képes lennél felelős döntéseket hozni, akár 50-et egy nap? Segítsd tehát az orvosod munkáját, érkezz felkészülten, a részinformációkból rész-gyógyítások születnek. A te felelősséged, hogy összeszedett, határozott, lényegre tőrő, és tudatos légy. Én ebben segítek neked.  Az orvosod így a barátod lesz, a legjobb megoldást fogjátok megtalálni együtt.

Két idézet kívánkozik ide: az egyik Feldmár Andrástól:

Minden modern, az egészségügyi és szociális szférában egyaránt kötelező adminisztrációs technika és rendszer elveszi az időt, a lehetőséget a személyességtől, megöli azt, ami a legfontosabb lenne orvos és páciens között: a valódi kapcsolatot.

A másik pedig egy Petronius idézet: ezért dolgozom:

Az orvos kezel, a természet gyógyít.