Oldal kiválasztása

19+1 érv a mikro alga mellett. Valóban csodaszer?

Szerző: | Alga hatásai

Keresi az Ember az élet elixírjét, vagy a csodapirulát. De nem kell hozzá alkímiai varázslat!        Greenlife.hu Webáruház

Hiszünk is benne, meg nem is, de a tudatalatti elménk reménykedik, hogy talán van valami titkos, ősi, ami megmenti az Embert a pusztulástól.

Az alapvető utasítása az Életnek: túlélni. Egyéni szinten, és családilag, és az emberiség szintjén is. Ez elengedhetetlen az egészség a fennmaradáshoz és a szaporodáshoz.

19+1 tudományos igazolás az alga hatási kapcsán

hogyan_hat_az_alga

Hogyan hat-hat?

#1. Hatás

Tisztítja az emésztő rendszert, elsősorban a vastagbelet, javítja a perisztaltikát, gyorsítja a salakanyag kiürülését. Ez az alga sejtfal rosttartalmának következménye, amelynek váza nem felszívódó, nem emésztődő rost. Egyszerűen a rosthiányos táplálkozást ellensúlyozza.

#2 Hatás

Csökkenti a toxikus anyagok felszívódási lehetőségét, egyszerűen azzal, hogy rövidebb ideig tartózkodik az emésztőrendszerben a megemésztendő anyag, az alga rost tartalma gyorsítja a belekben a tápanyag átvonulását.

#3 Hatás

A mikro-alga erős méregtelenítő, ez a magas klorofill tartalom következménye. Egysejtű, teljes összetett növény, amely %-osan a legtöbb klorofillt tartalmazza a növényvilágban. A klorofill olyan kötést hoz létre a nehézfémekkel, ami nem bomlik szét, és a széklettel együtt, kiürül a beleinkből. A klorofill tartalom következménye, hogy alga fogyasztásakor néha zöld színű a széklet.

#4 Hatás

Az alga klorofill tartalma a véráramba is bekerül. A klorofill szerkezetileg megegyezik a hemoglobinnal, csak a középső ion cseréje szükséges, a magnézium –ion cseréje vas-ionra, hogy vér részecske képződjön. ( ez azért így nagyon leegyszerűsített magyarázat, de működni látszik) Ez sokkal kisebb energiafelhasználással mehet végbe , mintha a teljes molekulát az emberi szervezet építené föl. Jelentősen, és gyorsan javulhat a vérszegénység,

#5 Hatás

A klorofill vérszinten is nehézfém mentesítést végez, összegyűjti, megköti a civilizációs szennyező, olykor mérgező, toxikus anyagokat.*

#6 Hatás

A felszabaduló magnézium-ion támogatja az izomműködést, megszünteti a hiányából adódó izomgörcsöket ( pl.: terhesség esetében is). A csontritkulás ellen is hat, mert a kalcium beépüléséhez szükség van a magnézium jelenlétére is. ( D vitaminra is, ezt segítettük az összetett alga Mátrix összeállításával, amely hozzáadott D vitamint is tartalmaz.)

#7. Hatás

A szuperélelmiszer segíti a fogyást az ideális testsúlyig. Feltölti a szervezet sejtjeit mikro tápanyagokkal- ezzel megszűnhet a funkcionális éhezés. Ezzel az elhízás ellen hat az alga. Segíti a pajzsmirigy ideális működését,  és gyorsítja az anyagcserét a rost tartalma révén.

#8. Hatás

Az alga jód, és szelén tartalma stimulálja a pajzsmirigy működést, aminek az alulműködése, különösen a középkorú nők esetében gyakran előforduló hízás-faktor.

#9.Hatás

A-, B-, Omega3, serkenti a mellékvese működését.  D3 vitamin is kell  a mellékvese folyamatihoz, ez utóbbi csak a Green Life Alga Mátrix kapszulában található hozzáadott vitamin.(a mikro algák organikusan nem tartalmaznak D3 vitamint)

#10. Hatás

A B vitaminok komplex hatása, hogy csökkentik a stresszre adott romboló folyamatok kialakulását. ( nem, nem a stresszt csökkentik, az egy külső tényező. De nem mindegy milyen reakciót ad a szervezet.)

#11. Hatás

A B komplex hatása, hogy javul a mentális képesség, ehhez a Magnézium is hozzájárul.

#12. Hatás

Megszűnhet a depresszió, és a rémálmok, amelyet a B1 vitamin (Thiamin) hiány okozhat. B1 természetes módon fordul elő a mikro algában.

#13. Hatás

Látásjavulást tapasztalnak a mikro alga fogyasztók. A B2 vitamin segítségével rugalmasabbak lehetnek a szövetek, az A vitamin a szem vitaminja erősíti ezt a hatást, az Omega3 a szem érfalait is rugalmasabbá teszi, a Chlorella mikro alga CGF faktor elősegítheti a sejtregenerálást.

#14 Hatás

Rövid időn belül csökken a vashiány, nagyon jól beépül az alga vastartalma. Szemben a mesterséges vas-készítményekkel, ugyanakkor nem okoz székrekedést.
A vashiány megszűnésének következménye: jobb közérzet, a fáradékonyság megszűnése, a szellemi képesség érezhető javulása.

#15.Hatás

A magas vérnyomás csökkenése várható: a B3- niacin erős méregtelenítő hatása miatt, a CGF sejtregenerálása segítségével az erek állapota javul, egyes tanulmányok szerint a B6+B9+B12 (terápiás mennyiségű) adagolásával megszüntethető a magas vérnyomás.

#16.Hatás

Javítható, vagy csökkenthető a diabeteszes neuropatia, amikor a cukorbetegség következtében a végtagok, főként a láb sebei nem gyógyulnak. Ez a mikro alga B6 vitamin tartalma következménye.(B6 terápiás adaggal, ami napi 150mg)

#17.Hatás

Javul a zsír és szénhidrát anyagcsere, a B6 segíti ezt, amelynek szerepe van még a vörösvértestek termelésében, és a nátrium-kálium egyensúly fenntartásában. Viszont kiürül 24 óra alatt, hő hatására 30%-a, fagyasztásra 70%- a eltűnik az ételből ( szóval gyorsfagyasztott alapanyagból főzve, az ételekben majdnem 0 lesz a tartalma). A táplálék kiegészítőként forgalmazott alga viszont nem hőkezelt, és nem fagyasztott.

#18. Hatás

Csökken a terhességi, magzatot fenyegető velőcső záródási rizikó. Ez a B9, a folsav áldásos hatása. A folsav segíti a sejtosztódást, illetve a hiánya gátolja a hibátlan sejtosztódást, amely a terhesség 0-90 napjában különösen nagyon veszélyes hiánybetegség a magzat egészsége szempontjából. A sejtosztódás egészséges rendszere lassítja az öregedés folyamatát, tehát a folsav pótlása minden felnőttnek előnyös. A B12 is jelen van a mikro alga készítményekben, ma már azt is tudjuk, hogy önmagában a B9 folsav pótlása nem elég, a B12 is szükséges.

#19.hatás

Az alga ’lúgosító’ hatása gyorsan hat a reflux ellen (a proton-pumpa gátló gyógyszerekkel szemben nincs mellékhatása és/ vagy utóhatása). Ez ennél kicsit összetettebb folyamat erről kimerítően egy külön bejegyzésben olvashatsz.

#19+1 Hatás

Csökkenhet a migrénes fejfájás, elmúlik a rossz szájszag, csökken az izomgyengeség, megszűnhet a szórakozottság. A B vitaminok komplex hatása ez.

Ma Európában nem szenvedünk hiányt élelmiszerben, mennyiségben bőség van, minőségben azonban egyre romlik a helyzet. hosszan élünk. Éljünk hát egészségesen.

Rosttal, vitaminnal, ásványi anyagokkal, mikroelemekkel támogathatod a testet, ez ‘természetes’.

Már, ha természetes. Mert valami elromlani látszik, az élelmiszereink értéktelenednek. Olyan élelmet keresünk, amely ellensúlyozhatja a civilizációs ártalmak egészségromboló hatásait. A mikro alga ilyen. A legősibb, eredeti formában tápegész. Ezért minősítette a WHO szuperélelmiszernek.

Az alga hatásai felérnek egy gyógyszerrel! Vagy több gyógyszerrel?

Egyes vitaminok a másik jelenléte nélkül nem, vagy csak nagyon gyengén segítenek a regenerálódásban, ezért jó tudni, hogy a szuperélelmiszer, mint összetett természetes anyag, igenis lehet az élet elixírje.

Egységben, és mindet pótolva egymást erősítő hatások tapasztalhatók. Ez a magyarázata annak, hogy bizonyos szuperélelmiszerek, mint a mikro alga is, nagyszerű hatást gyakorolnak az emberi test sok nyűgére, amit más esetben csak nagy dózisú gyógyszerrel tud kezelni az orvostudomány.

Nem kell marokszám enni a különféle kapszulákat.

Az alga hatásai a mikro tápanyagoknak köszönhetők, nagy előnye, hogy  szinergiában** a kevesebb jobban hasznosul, talán ez a titok. Működni látszik. Akár tudományos magyarázat nélkül is.

Még egy paradoxon, amit a magyar nyelvben jól kivesézhetünk.

Elneveztük gyógyszernek azokat a vegyi mono-anyagokat, amik nem gyógyítanak, hanem tünetet kezelnek, és mellékhatásnak nevezzük, ami esetleg meg is ölhet.

Én az alternatív lehetőségekben hiszek.

elj_gyogyszer_nelku

A helyes kifejezés a gyógyító anyagokra az orvosság, azaz az orvos által adott anyag- ami sok ezer évig nem volt más, mint a természet ajándéka, amelyeket megmagyarázatlanul, de tapasztalati eredmények alapján sikerrel használtak. ( mindemellett köszönet az antibiotikumoknak, amelyek felfedezése világrengető dolog volt, főhajtás az orvosok és gyógyszerészek hatalmas lexikális tudása, és jószándéka előtt. Mindössze az a cél, hogy ne essünk át a vegyi anyagok használatával a (z állatorvosi) ló másik oldalára. )

Folytatom::-)              Greenlife.hu Webáruház

Virág Éva

alga-, és vitamin-szakértő

reflux tanácsadó

*egyes nehézfémek mérgező hatása a toxikus dózis felhalmozódásakor jelentkezik

**szinergia: többlethatás, egyes egységek kölcsönhatásából adódó többleteredmény

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

A témához kapcsolódó cikkek:

Kollagénből: édesítő glicin?

Kollagénből: édesítő glicin?

Az édes ízek imádása genetikailag kódolt az emberben. ha van jó alternatíva, akkor a glicin az lehet, a mértékkel kívánt édes étel glicin használatával, már elérhető.

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Az biztos, hogy a cukorfogyasztást csökkenteni kell. Mit tegyél, és mivel helyettesítsd? Melyik édesítőszer jó, melyik finom, melyik édesítőszer biztonságos, és melyik édesítőszer árt? Érdekel?

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.