Oldal kiválasztása

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Szerző: | Alga hatásai, Cukorbetegség, Fogyókúra

Az édesítőszer pontosan annyit tesz, hogy megédesíti az ételt. A cukor is édesítőszer, de a közhasználatban a cukor helyettesítésére szolgáló egyéb édes , édesítő termékeket illetjük az édesítőszer elnevezéssel.                                                                                                                                                                                                                                  Greenlife.hu Webshop

Az édesítőszer térhódítása.

Mi, az Ember imádjuk az édes dolgokat. (no meg a sósat, és a zsírosat, erről ITT, és ITT) Mondhatnám, ez alapkijelentés, nem hiszem, hogy vitatkozna vele bárki is. (ha tisztában vagy a diabetikus cukor- fruktóz csapdával, akkor léptess a cikkben a Melyik édesítőszer jó, és miért bekezdésre)

Fel is van készülve a szervezetünk a gyümölcsök, és a méz fogyasztására, annyira, amennyire az a természetben elérhető. Ritkán, de akár bődületesen nagy mennyiséget is jól tolerál a szervezet feldolgozó mechanizmusa. 

cukor-helyett-edesitoszer

A baj akkor kezdődik, amikor módunkban áll édesíteni mindent, gyakorlatilag korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre a cukor, a fruktóz, a juhar és kukoricaszirup. Édesítőszer valamennyi, a szó konkrét értelmében. 

Hát a fentieket bizony biztosan kerülni kell, nem azért mert ártalmas, hanem mert nagy mennyiségben borzalmasan ártalmas. Röviden felsorolom, a teljesség igénye nélkül: fogszuvasodást generál, elhízáshoz vezet, cukorbetegséget okoz, inzulinrezisztenciához vezet, a cukor táplálja a rákos sejteket, narancsbört okoz, függőséget okoz….. ha van még ötleted, írd ide kommentbe, beleírom a cikkbe!  A kristálycukrot – répacukor- kerüljük. 

Ebben megegyeztünk? 

Ámde a fruktóz* még károsabb, ugyan fogyaszthatják a cukorbetegek is, mert megkerüli az inzulinkört, de éppúgy hízlal, mint a répacukor, alattomosan árt., mivel a cukorbetegeknek szabad fogyasztani, az a téves hit ült bele a tudatunkba, hogy a fruktóz egészséges. alternatív édesítőszer.

Nem az! (erről bővebben ITT) A fruktóz egyfajta közönséges cukor. 

Ne vegyél fruktózt, gyümölcscukrot a boltban !

Háromszor, négyszer drágább, mint a kristálycukor, és semmivel sem jobb. (persze csak Neked drágább, mert kihasználják, hogy azt hiszed, hogy egészséges, de valójában olcsó az előállítása, ezért sok országban, Magyarországon is használják/ használhatják üdítőitalok édesítésére olcsó kukoricaszirup formában.)

Figyelj rá: a méz. a juharszirup, a kukorica szirup, datolya szirup is nagyrészt fruktóz alapanyagúak, elméletileg a cukorbetegek is fogyaszthatják, gyakorlatilag éppúgy hízlal, mint a répacukor és a nádcukor, (közismert neve kristálycukor). Sajnos az egészségesnek vélt méz is ide tartozik, nagyrészt fruktóz-gyümölcscukor-, bizony hízlal, és számos egészségproblémához vezet. Ne használd  úgy, mintha egészséges édesítőszer lenne.  A méz ínyencség. 

edesitoszer-mez-fruktoz

Váltsd ki édesítőszerrel! 

Akkor az édesítőszer kifejezést a továbbiakban használjuk a köznapi értelmében : minden olyan édesítő anyag, ami nem cukor. 

Energiamentes, vagy intenzív édesítőszer! Ezt keressük, ugye?

Az édesítőszerek ezen csoportja lényegesen (esetenként több százszor) édesebb a cukornál, nulla, vagy alacsony kalória tartalmúak,  a vércukor szintet sem emelik meg, úgyhogy cukorbetegek, és fogyókúrázók is fogyaszthatják.

A kutatások és a statisztika azt mutatja, hogy az édesítőszer legfontosabb tulajdonsága az íze! Avagy a mellékíze! Hiába minden egészségre gyakorolt jó hatása, ha az íze nem cukoríz, szinte eladhatatlan.

#1. természetes édesítőszer, minden, ami a természetben is előfordul, és alkalmas a cukor helyettesítésére: cukoralkoholok Szorbit, maltit, izomaltit, xillit, eritritol, növényi kivonatok: stevia, mézbokor kivonat, édesgyőkér, és édes a glicin-ez egy koncentrált kollagén-fehérje, vagy a taumatin, ami egy nagyon intenzív természetes  édes vegyület.

#2. mesterséges édesítőszer, minden, ami a tudósok vegykonyhájában készült, többnyire véletlen felfedés eredménye. Aszpartám, ciklamát, szacharin, szukralóz…. stb. Ma már a tudósok tudatosan keresik a az édes, ámde kalória nélküli, és/vagy ártalmatlan alapanyagokat, olcsó és jó alternatívát kínálva a cukor helyett. 

Térjünk a lényegre.

Melyik édesítőszer jó, és miért? Melyiket használd, és miért?

Ehhez persze kell némi tudatosság, és kell egy felismerés, mert a tények ismerete nélkül nem kerülhető el a csapda. Nézz rá tudatosan az édesítőszer ajánlásokra.

Ne félj! A lényeg itt is a mérték.

Napi egy-két bogyótól nem lesz bajod! Sokszor elhangzik a táplálkozástudományi szakemberek szájából, hogy nincsenek tiltott élelmiszerek, csak kerülendő mennyiségek. Az ajánlott napi mennyiség** nem kevés, és az a vizsgálatok szerint biztonságos.( nézd meg lenn a táblázatot, és mentsd el a cikket)

#1. Aszpartam: rossz híre miatt- nagy mennyiségben rákkeltő- szinte teljesen lecserélték kb.: 7 éve az édesített élelmiszerekben (pl.: a gyúrós cuccok fehérjeturmix porait újra kellett struktúrálni, mert az aszpartam édesítőszer lecserélésével eltolódtak az ízek.) Kis dobozos ‘bogyó’ formában azonban kapható, olcsó.,de ha megnyugtat, kerüld, ne válaszd. Van biztonságosabb alternatíva. Az aszpartám rendkívül fényérzékeny édesítőszer, a lejárati időn túl lebomlik, a feltüntetett határidőn túl édesítőereje elvész. Fontos tudni, hogy  aminosav- (aszparagin)és (fenilalanin-) származék. A fenilalanin örökletes anyagcserezavarában, az ún. fenilketonuriában (Fölling-betegségben) szenvedők ezért nem használhatják. Lebomlása során metil-alkohol is keletkezik kis mennyiségben. Több betegség kialakulásával is kapcsolatba hozták már (daganatos betegségek, sclerosis multiplex, diabetes mellitus).

#2. Aceszulfám-K mellékízmentes. nagy koncentrációban lehet kesernyés. Hőstabil, süthetsz főzhetsz vele. Van biztonságosabb alternatíva, de félni nem kell tőle. 

#3. Ciklamát: általában üdítőitalokban használják. Ha tudatos vagy, akkor úgysem iszol üdítőket. A fogyasztási szokásokat vizsgáló tanulmányok azt az eredményt hozták, hogy a megengedett mennyiségnél jóval kevesebbet fogyasztunk átlagosan. Ámde Te nem vagy az átlag. Szoros értelemben véve átlagos ember nincs, ugye az egy matematikai fogalom. De nem ártasz magadnak, ha néha fogyasztod. 

#4. Szacharin: nagyon édes, és a mai napig az egyik legbiztonságosabbnak tartott mesterséges édesítőszer.  (Még Szendi Gábor is azt írja ;-)) Fémes mellék, és utóíze van, ezért nem szeretik. Cukoralkoholokkal keverve azok édesítő ereje növelhető, a mellékíz pedig szinte eltűnik. Nem hőstabil, főzéshez nem alkalmas. 

#5. Szukralóz: nagyon erős édesítő íz, biztonságos, hőstabil, vízben jól oldódik, bátran válaszd! Nincs mellékíze, cukorízű. Annyira kevés kell belőle, hogy a napi ajánlott mennyiség elfogyaszthatatlan. ( érdekesség: por formában öntve a láthatatlan felszálló molekulák is intenzív édes ízt okoznak, még orron keresztül belélegezve is) ( eredetileg egy új rovarirtót kerestek 🙁 )

#6. Taumatin : ez egy természetben is előforduló vegyület, teljesen biztonságos. a cukornál 2-3000-szer édesebb. Ha ezt látod valamilyen élelmiszerben, akkor nem kell aggódnod. Hőstabil édesítőszer, de van egy jellegzetes, az édesgyökérhez hasonló mellékíze. ( hááát, semmi sem tökéletes. 🙁 )

#7. Cukoralkoholok: maltit, izomaltit, xillit, szorbit: cukorhelyettesítő édesítőszerek. A természetben előforduló vegyületek, kevésbé édesek, mint a cukor. a Cukorbetegeknek a  javasolt napi szénhidrát mennyiségbe bele kell számítani, s tudni kell, hogy szénhidrát tartalmuknak megfelelő energiatartalommal is rendelkeznek.  Közös jellemzőjük, hogy a vércukrot nem közvetlenül, hanem a májban glükózzá történő alakulást követően, időben elhúzódóan emelik. A szorbit és kisebb mértékben a xillit arra érzékenyeken haspuffadást és hasmenést is okozhat, ezért a napi 30 gramm fölötti mennyiség feltétlenül kerülendő. Kész ételekbe használd, és keleszteni körülményes velük.

#8. Eritritol: a különleges cukoralkohol. Kevéssé édes, mint a cukor, viszont kalóriamentes édesítőszer, és nem kell a cukorbetegeknek sem beszámítani a napi szénhidrát fogyasztásba. hasmenést, és puffadást sem okoz. Jó választás. Viszont drága. (a DIA-Wellness 1:4 cukorhelyettesítő alapanyaga, stíviával, és szukralózzal. Ez a termék megér egy próbát!)

cukoralkoholok-edesitoszer-tablazat

#9. Stívia: természetes, nagyon édes anyag. Biztonságos édesítőszer. Jellegzetes mellékíze van. Nem rossz, de kicsit más, mint a cukoríz. Jó választás.

#10. Édesgyökér: koncentrált kivonatban nem kapható, de teák kiválóan édesíthetők vele. Van mellékíze, medvecukrot készítenek belőle.*** ( mire jó, lsd.: lenn)

#11. Glicin: koncentrált fehérje. A kollagén alkotója. A cukoréhoz hasonló ízű, és nagyjából annyira is ízesít. Rendkívül kedvező élettani hatásai vannak. (erről ITT) Nagyon okos választás. Viszont drága. 

#x:  Szedj multvitamint (ez ITT jó, és kényelmes), vagy szuperélelmiszert (ez ITT jó, és hasznos ): mindegyik segít a cukorfüggőség megfékezésében. 

A konklúzió: a legjobb az édes ízt ajándéknak tekinteni, és ‘leszokni’ róla.

Amint csökkented az édességek (itt a cukros, és nem cukorral édesítettet is értem) fogyasztását, sokkal édesebb lesz az ÉLETED. Először is valószínűleg fogyni fogsz, másodszor meglepő dolgokat is elkezdesz édesnek érezni. Felélednek az ízlelő bimbóid, minden ételt ízesebbnek fogsz érezni. És ekkor valóban elég lesz napi 1-2 édesítő bogyó! 😉

Folytatom. 🙂

Virág Éva

alga és vitaminszakértő

reflux tanácsadó

* Fruktóz: Nagyon hasonló kémiai felépítésük ellenére, a fruktóz és a glükóz különböző metabolikus pályákon keresztül szívódik fel.

A fruktóz a GLUT-5 receptorok segítségével szívódik fel a belekben, és a glükózzal ellentétben, szinte teljes egészében a máj metabolizálja, egy nem inzulin-függő pályán keresztül. Bizonyított tény, hogy a fruktózfogyasztás nem stimulálja az inzulin kiválasztást vagy a zsírszövet leptintermelését, ezért közvetlenül járul hozzá az elhízáshoz.

**Az energiamentes édesítőszerek az adalékanyagok csoportjába tartoznak. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Élelmiszerellenőrző Intézet (FAO), tudományos kutatásokra alapozva állapították meg a napi megengedett édesítőmennyiséget (ADI). A megengedhető napi bevitel

Az aszpartám esetén 40 mg/kg. Egy 50 kg-os embernél ez 40×50= 2000 mg aszpartám, ami több mint 100 db tablettának felel meg.

Az aceszulfám-K esetében ez a mennyiség 15 mg/kg,

A szacharinnál 5 mg/kg.

A ciklamátot általában üdítőkben alkalmazzák, ezért a napi beviteli adag meghatározásánál is a megengedhető oldott mennyiséget veszik figyelembe, ami 400 mg/l, de az újabb európai ajánlások 250 mg/l javasolnak.

 

***Édesgyőkér:  triterpén szaponinokat (glicirrhizint), flavonoidokat, kumarinokat, szterolokat és cukrokat tartalmaz. A növény hatóanyagának köszönhetően jó köptető, nyálkaoldó és köhögéscsillapító, de alkalmazzák simaizom görcsoldásra is. Kedvező gyulladáscsökkentő hatást fejt ki gyomornyálkahártya gyulladás, gyomorsavtúltengés okozta nyálkahártya sérülések esetén. Az édesgyökér édes íze a glicirrhizintől származik, az élelmiszer és a gyógyszeripar ízjavítóként hasznosítja.

https://igyteljesazelet.hu/nyisd-ki-a-nestlet-rovat/cukorfajtak?gclid=EAIaIQobChMIuJz-zomc4AIVkOJ3Ch0R4AtDEAAYASAAEgKB4PD_BwE

https://igyteljesazelet.hu/nyisd-ki-a-nestlet-rovat/edes-elet-cukor-nelkul—edesitoszerek

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_fruktoz_lehet_az_anyagcsere_problemak_egyik_fo_oka.htm

http://www.origo.hu/egeszseg/szivderito/20171206-termeszetes-es-mesterseges-eredetu-edesitoszerek-fajtai-tulajdonsagai-edesitoerejuk-az.html

https://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/aszpartam-aspartam.php

Köszönet dr. Balogh Ancsának az segítő kritikáért : Málnalevél Patika  ITT

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

[activecampaign form=7]

A témához kapcsolódó cikkek:

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

Az egészség egy egység. Rend a szervezetben. Ennek része a az emésztés. Mivel tápanyagot az emésztéssel viszünk a szervezetbe, a hasznos baktériumflóra szükséges. A bélflóra baktériumai segítik az egészség fenntartását. Így állítsd helyre a bélflórát!

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

A Salvus víz sokrétű felhasználása méltán teszi híressé a Bükkszéki sós forrást. A Salvus víz használata mégis felvet érdekes, és a rendszeres használóknak fontos kérdéseket. Elemezzük együtt! 

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.