Oldal kiválasztása

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

Szerző: | Savas Reflux

A Salvus víz sokrétű felhasználása méltán teszi híressé a Bükkszéki sós forrást. A Salvus víz használata mégis felvet érdekes, és a rendszeres használóknak fontos kérdéseket. Elemezzük együtt!                                                                                                                                                                                                                                                                       Greenlife.hu Webshop

Miért jó a Salvus víz reflux esetén?

A reflux kínzó tünetei mind abból adódnak, hogy a gyomorban képződött erős sav, vagy annak gőzei a gyomorból visszafelé, a nyelőcsőbe, és/vagy feljebb áramlanak.A gyomrodon kívül nincs helye a gyomorsavnak.

A legegyszerűbb módja a sav maró hatása megszüntetésének, ha közömbösíted azt. (a legegészségesebb, ha nem jön vissza, hanem a gyomorban teszi a dolgát a gyomorsav, emészti az elfogyasztott ételt.) 

A savakat lúggal közömbösítjük.

Ez egyszerű kémia, vagy vízzel higítjuk. Mindkettő hasznos. 

Házi patikaszerként a szódabikarbona, és a Salvus víz van kéznél, alkalmanként kiválóan hasznos a refluxos tünetek enyhítésére. 

Mindkettő termék alapja a nátrium bikarbonát, a Salvus víz nyilván már egy vizes (és más ásványi anyagokat is tartalmazó**) természetes oldata a bikarbonának. Azonos a hatásmechanizmus is reflux esetén. A gyomorsavval reakcióba lépve szén-dioxid szabadul fel, a sósavból pedig ártalmatlan víz, és nátrium klorid, azaz konyhasó lesz. 

nátrium-hidrogén-karbonát (nátrium-bikarbóna, régiesen kettedszénsavas szikeny vagy köznapi nevén szódabikarbóna) enyhén lúgos, vízben jól oldódó . Bikarbonátionból (HCO3), és nátriumionból (Na+) áll. A savakat semlegesíti, és közben szén-dioxid szabadul fel. A szódagyártás és más vegyipari folyamatok mellékterméke. A környezetre ártalmatlan, még babaételeknél is biztonsággal, sokoldalúan használható.

Refluxosként tehát mindegy, hogy szódabikarbona, vagy Salvus víz van kéznél, Ugyanúgy, ugyanazt a hatást éred el. 

Megromlik a Salvus víz felbontás után? 

Minden palackozott vizet, a gyógyvizeket is tartósítják. Ne gondolj különleges tartósító anyagra.

salvus-viz-tartositas 

Kevesen tudjátok, de minden palackozott vizet tartósítanak.

A buborékos vizek természetes tartósítója a szénsav, elég jól csírátlanítja a folyadékot, amibe belekerül. Gyenge sav, és ezt a közeget a mikroorganizmusok, a gombák, baktériumok nem jól viselik. (más élő szervezetek sem, de itt most ez nem kérdés)

A mentes vizek tartósítása általában kétféle módon történik, a dimetil-dikarbonát, E242 adagolása, és az inert nitrogén alkalmazása az elterjedt megoldás.

Az E242 néhány óra alatt metanolra és szén-dioxidra bomlik, amelyeknek már nincs tartósító hatásuk; ezért az italgyártásban mindig zárt rendszerekben, röviddel a töltés előtt adagolják. Így az ezzel tartósított italokat a későbbi fertőződés elkerülése érdekében lezárt palackban kell tartani. Nem kimutatható, a megbízhatóságát újabban vitatják.

Az inert nitrogén egy nem reakcióképes gáz-dugó, a folyadék, és kupak közé préselve védő, gázpárnát képez, így megakadályozza a folyadék oxidációját. Felbontás után elillan, így az addig gázpárnával védett folyadék, víz, bor megromolhat, egyszerűen a levegő oxigénjével oxidációs folyamat indul el, de bekerülhetnek baktériumok is a levegőből, lassan az is romlottá teszi a vizet. (erről bővebben ITT )

A Salvus víz gyenge lúg, abban a közegben a mikroorganizmusok jobban bírják, mint a buborékos vizekben. Mégis nem tud úgy megromlani, hogy beteg lehess tőle, csak a hatékonysága csökken valamelyest. Mármint a savközömbösítő hatása. Az inhalátorokban az oldott sók is jó gyógyhatást tudnak elérni, így majdnem mindegy, hogy sós vízzel, vagy hidrogén karbonátos vízzel inhalál a beteg. Szóval savközömbösítő hatása csökken, elbomlanak a molekulák, és más, ártalmatlan, ámde savközömbösítésre alkalmatlan molekulák, vagy ionok keletkeznek. 

Mindennek van ‘romlási folyamata’, és minél nagyobb a palackban a légréteg, azaz minél kevesebb víz van a palack alján, a levegővel érintkezve elindulnak a változások. 

Ha savközömbösítésre fogyasztod a Salvus vizet , és csak néha kell, akkor használj inkább szódabikarbonát. nem kell a vizet cipelni, az kifolyik a csapból, bármikor keverhetsz magadnak egy koktélt ( 😉 ), ami megkönnyíti az emésztésedet, és semlegesíti a kínzó savat.

Ne idd nyakló nélkül!

A Salvus víz is lehet káros? 

Igen. (ugyanez vonatkozik a szódabikarbonára)

Kizárólag rendszeres fogyasztáskor, és nagy mennyiségnél, ezért ivókúrának is 1-2 hónapra ajánlják :

A mellékhatások a következőek lehetnek: 

–    szélgörcs,
–    hányinger, 
–    túlzott szomjúság érzése, ( a kicsapódó só miatt)
–    fejfájás, ( ez különösen tej fogyasztása mellett egy keresztreakció következtében igen erős migrénszerű fájdalom lehet erről bővebben ITT
–    hasi görcsök. 

A súlyosabb mellékhatások is jelentkezhetnek. Azonnal menj orvoshoz, ha a következő tüneteket tapasztalod: 

–    gyakori vizelési inger,
–    étvágytalanság és/vagy hirtelen fogyás,
–    légzési nehézségek, 
–    a végtagok és a lábfejek puffadása, 
–    véres vagy kátrány-szerű széklet, 
–    véres vizelet, 
–    őrölt kávéra hasonlító hányás. 

Emellett a szódabikarbóna ( és a Salvus víz is) befolyásolhatja néhány egyéb gyógyszer hatékonyságát, amelyekhez mindenképpen savas közeg kell, ezért beszélj orvosoddal mielőtt alkalmaznád. 

A Salvus víz haszna

Szokatlan módon reklámkampánnyal népszerűsítették, Hacsek és Sajó rövidfilmben vált szlogenné, a szervusz Salvus „frappáns’ mondatocska. Ó, és micsoda színészekkel. 

  ( szervusz-salvus)
A Salvos víz általában a gyomorsav közömbösítő hatásáról ismert, miközben három különböző módon is alkalmazzák a gyógyításban.

#1. Belsőleg ivókúra formájában

#2. Külsőleg fürdőkúra formájában

#3. Inhalátorokban, fertőtlenítő, tisztító, nyákoldó hatását hívva segítségül.

Ivókúra formában a Salvus víz a gyomorhurut, és a reflux kezelésében elterjedt, illetve bizonyos anyagcsere, és emésztőrendszeri problémákat is kezelnek vele ( kolitisz, köszvény, cukorbetegségben állítólag csökkenti az inzulin igényt- erre azonban nem találtam egyéb megbízható adatot)

Fürdőkúra formájában mozgásszervi betegségek (pl.: reuma), sérülések utáni rehabilitáció (csonttörés, szalagsérülés), nőgyógyászati problémák (meddőség, kismedence-gyulladás), bőrgyógyászati kezelésre javasolják az orvosok.

Légzőrendszeri panaszokra is javallt a SALVUS víz használata, kiváló nyákoldó, így köhögés, bronhitisz esetén is hatásos lehet, garat és gégegyulladás esetén hatásos, mert fertőtlenítő hatású, és hatásos a savas gőzök okozta gyulladások, felmaródások gyógyításában, az azt közömbösítő hatóanyaga révén.  Dohányzási panaszok, és asztma esetén légút tisztító hatását használja ki az orvostudomány. ( az inhalátorok közül ahhoz alkalmazható, amely nem csapvízre lett tervezve, ugyanis egyes gépezeteket eltömít a kicsapódó ásványi anyag , és tönkre teszi azt)

Rövid ideig alkalmazva nincs káros mellékhatása, így olcsó jó megoldás, egy próbát minden esetben megér.

Mondhatnánk, hogy a Salvus víz csodavíz, és a maga módján az is.

Összetétele

Nátrium (Na+)

5.800,0

Klorid (Cl—)

2.020,00

Kálium (K+)

75,0

Bromid (Br—)

13,90

Magnézium (Mg2+)

31,9

Iodid (I—)

2,08

Lítium (Li+)

2,0

Fluorid (F—)

3,00

 

 

Hidrogén-karbonát (HCO3—)

12.810,00

Összetételét tekintve a világon egyedülálló, igen magas összes oldott anyag tartalmú (22.989 mg/l) gyógyvíz. Az anionok közül kiemelkedő mennyiségű a hidrogén-karbonát, amely a többi összetevővel komplex hatást kifejtve a vizet az egyik legkülönösebb tulajdonságú gyógyvízzé teszi.

Jól összehasonlítható, hogy hidrogén karbonát van benne túlnyomó többségben oldott formában. ( refluxra ez a hatóanyag)

Érdemes tudni:

hogy étkezés közben fogyasztva növeli a gyomorsav kiválasztást, üres gyomorban azonban, étkezés előtt azonban csökkenti a gyomorsav képződést.

A parádi víz hasonló alkáli hidrogénkarbonátos. ( de nem vezette be a Hacsek és Sajó. Nem is olyan ismert!) ( ITT

Az Anna Forrás Szeged közepén– szintén alkáli hidrogén karbonátos. Reklám nélkül azonban megbukott. A Salvus víz vezet az eladási statisztikában. 

salvus-viz-imue-bio

Salvus víz
Ellenjavallt a Salvus víz coli-fertőzésben, foszfát- és karbonát-jellegű vesekövek esetén, valamint nátrium- és vízretencióval járó állapotokban. Ellenjavallt, ha nátrium szegény étrenden kell diétázni. 

És most egy jó tanács: A reflux ellenszere nem a gyomorsav csökkentés. A gyomorsav kell, de csak a gyomorban van a helye! Mindenképpen derítsd ki, mitől nyílik meg a nyelőcső-gyomor zárógyűrű. Ez a dolog, és a reflux nyitja.

A tünetek csökkentésére szedhetsz micro algát ( ITT) , vagy reflux teát ( ITT), mindkettő hatásos lehet. 

Keresd meg a saját megoldásodat!

Az orvosnak egy vagy a sok refluxos közül. Nem az Ő hibája, de nem is az Ő dolga megtalálni a megoldásodat!

Jó egészséget! Pontos ismereteket!             Greenlife.hu Webshop

Folytatom: 🙂

Virág Éva

alga-,és vitaminszakértő

reflux tanácsadó

 A salvus víz története

Bükkszék változatos természeti környezetben lévő üdülőfalu, a Bükk hegység nyugati lábánál, a Tarna völgyének peremén fekszik. Itt kerül kitermelésre 540 m mélyről a hazánkban egyik legnépszerűbb, 39 °C hőmérsékletű SALVUS gyógyvíz. A SALVUS gyógyvíz a nagy oldott ásványi sótartalmú, alkáli-hidrogén-karbonátos-kloridos, brómos-jodidos gyógyvizek csoportjába tartozik.
Már 1700 körüli feljegyzésekben említik a Bükkszéki sós vizet, de gyógyhatásáról csak az elmúlt században győződtek meg.

Olajat kerestek  XX.század 30-as éveiben, de olaj helyett sós forrásvíz tört föl. A kutat ’ledugaszolták’, de csendes forrásként folydogált tovább. A környékbeliek hamar rájöttek a sós víz gyógyhatásaira, nemcsak a szomjat, de a gyomorégést is csillapítja.

Kialakítottak a patakocskában egy öblöt, ez lett az első termál medence. Az oldott sóknak köszönhetően sebek fertőtlenítése, belélegezve felső légűti panaszok enyhülése, sőt izületi fájdalmak csökkenése volt megfigyelhető.

Bevizsgálták a vizet, és Salvus néven palackozni kezdték.

*a gyomorégés egy félrevezető elnevezés, valójában a nyelőcsőben keletkezik égő érzés. Csak a közelsége miatt, úgy érzékeli a többség, mintha a gyomra égne.

**A Salvus víz nagyrészt Natrium-hidrogén karbonátot tartalmaz (E-500), de magnézium ionok jelenléte miatt magnézium-hidrogén karbonát (E-504) is van benne, és kálium-hidrogén karbonát is. Az utóbbiak aránya elenyésző, durván a nátrium-hidrogén karbonát 1%-a.

***Ha refluxos vagy , ezért kerüld a tej fogyasztását!

A refluxos betegek nagy része panaszkodik gyomorégésre. Nyomó, fájdalmas, és nagyon savas érzés, amikor a gyomorsav a nyelőcsőbe kerül.

És a betegek tapasztalatból rájönnek, hogy a hideg tej jól csökkenti a fájdalmas tüneteket.

Egyrészt erős nyákképző hatású, ezzel ideig óráig védi az irritált nyálkahártyát, a hideg folyadék nyugtatja a gyulladt felületeket. És a tej kalcium tartalma részben közömbösíti a savas molekulákat. A száj, a nyelőcső felületén elegendő mértékben, a gyomorban részben.

Amiért ne igyál, vagy nagyon figyelj tejivás után, hogy általában egy igazi savas rohamnál nem szokott elég lenni a tej, és sokan utána a jól bevált másik házi szerhez, a szódabikarbonához nyúlnak, vagy és ez a félő, a gyógyszertári fantázia néven forgalmazott szódabikarbonához.

Ne használd, se a por, se a gyógyszer változatát, különösen ne tejjel együtt fogyasztva. Keresztreakció léphet fel, aminek erős fejfájás, migrén a következménye.

És aztán mehetsz a következő körben fejfájás csillapító gyógyszerért. (aminek mellesleg lehet izomlazító hatása, aminek a hatása, hogy gyengül a záróizom, aminek a következménye, hogy megnyílik a gyomor-nyelőcső záróizom, aztán visszaáramlik a sav, és megint beveheted a szódabikarbonát…)

forrás:

http://www.bukkszekfurdo.hu/a_salvus_gyogyviz

https://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1trium-hidrog%C3%A9n-karbon%C3%A1t

http://www.homeomami.hu/kiprobaltam-cikkek/383-salvus-viz.html

https://termalonline.hu/gyogykezelesek/salvus-gyogyviz-haromfelekeppen-hatasoshttp://www.matrainfo.hu/gyogyturi_salvus.phphttps://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/lugos-viz-artalmassaga.php

 

 

Köszönet Szendi Gábornak a kiváló fordításokért.

 

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

0 hozzászólás

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

[activecampaign form=7]

A témához kapcsolódó cikkek:

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

Az egészség egy egység. Rend a szervezetben. Ennek része a az emésztés. Mivel tápanyagot az emésztéssel viszünk a szervezetbe, a hasznos baktériumflóra szükséges. A bélflóra baktériumai segítik az egészség fenntartását. Így állítsd helyre a bélflórát!

Savcsökkentők. Nesze nektek!

Savcsökkentők. Nesze nektek!

Kell ez nekünk? A savcsökkentők a leggyakrabban felírt gyógyszerek közé tartoznak. Valóban szükséges az, vagy csak a médiahatalom játszik velünk.?Mi van, ha többet árt, mint használ?

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.