Oldal kiválasztása

Mit értesz elsavasodás alatt? Szó szerint a test savas kémhatását, vagy a savas visszabüfögéssel azonosítod?

Szerző: | Savas Reflux

Az emberi hiszékenység jól jövedelmező, ám veszélyes üzlet. Ne dőlj be a refluxos savasodás elméletnek!      

                                                                                                                                                               Greenlife.hu Webáruház

A lúgosító diéta kitalálója börtönben ült.

A PH csoda című könyv írója divattá tett egy összeollózott állításokon alapuló álelméletet: divat lúgosító diétát folytatni, ám mint kiderült veszélyes.

Több, mit 10 éve járja körbe a világot a Ph –csoda című könyv. Hitet ad, de tudományos magyarázatot nem. És mint tudjuk a hittel legkönnyebb vezetni, vagy félrevezetni az embereket.

Young elmélete szerint egyes ételek savassá (cukor, hús, stb.), míg mások lúgossá teszik a szervezetet, ám az emberi sejtek, és így az ember csak akkor egészséges, ha lúgos. Ez flúgos? Ez teljes ostobaság, és légből kapott áltudományos elmélet.

A szörnyűség az, hogy orvosok, természetgyógyászok használják a lúgosítás és elsavasodás fogalmát, tévedésben tartva ezzel a biológiai tudással nem rendelkező, laikus embereket. (méltóság, és tisztelet a kivételeknek)

San Diego Union-Tribune című lap írta, hogy börtönben ült Young, miután egy rákban szenvedő nő pert indított ellene.

A nő állítása szerint Young le akarta őt beszélni a hagyományos terápiákról, és nyomást gyakorolt, hogy a nő csak az ő kezeléseit vegye igénybe, ami vénásan adagolt szódabikarbóna oldatot jelent!!!! Ha ez igaz, akkor ez az ember vagy bolond, vagy gonosz, mert ennyire buta egyszerűen nem lehet.

A Ph-csoda nettó: hülyeség.

Az emberi test pH-ja nagyjából állandó, bár a gyomor nagyon savas, a vér kissé lúgos (állandóan Ph: 7,35-7,45), de az így a normális.

Ha valamelyik irányba nagyon eltolódik, uram ’bocsá’ eltoljuk, akkor bizony nagyon rosszul fogjuk magunkat érezni.

A vér vizsgálatából lehet bizonyos elváltozásokra következtetni (pl. kiszáradás,malária), de az egész testre történő megállapítás (vagyis, hogy az egész el van savasodva/lúgosodva) egyszerűen a kuruzslás kategóriájába tartozik. (Kuruzslás: Ártó szándékú varázslat. Betegek kezelése megfelelő hozzáértés nélkül.)

Nézzünk erre kicsit a tudomány oldaláról.

Mit értesz elsavasodás alatt?

Mert a gyomor pH-ja nagyon savas, és az úgy van ott jól.

A belek pH-ja egyre kevésbé savas, és a vastagbél anyagai kissé a lúgos kategóriába esnek. Nagy baj, ha az emésztőcsatornán végigfut az étel, és a végbélen keresztül savasan távozik! Az minimum egy erős gyomorrontást, hasmenést, de lehet, hogy erős fertőző betegséget, vagy bélbetegséget jelent.

Dobálózni tehát a savassággal, elsavasodással minimum felelőtlenség.

Eszedbe jut, a fentiekről, hogy sok a savad?

Hát persze!

Nem kellene tudnod, hogy a savasodás-lúgosítás problémája a testen belüli ion egyensúlyról szól. Nem kellene tudnod, mert természetes esetben a test, a sejtek teszik a dolgukat, és működnek az élettani folyamatok.

Amiért ezt mégis tudatosítanod kell, az a félrevezető teória, az áltudományosan használt Young-féle elsavasodás divathipotézis.

A gyomor erős gyomorsav tartalma nem elsavasodás!

Sőt, a refluxot, lúgosítással, vagy lúgos vízzel kezelni az egészséged kárára mehet. Ugyanis a szervezet számos kiegyenlítő folyamatot működtet, éppen az a dolguk, hogy az ételek savasító, vagy lúgosító hatását kiegyenlítsék, a vér pH-ját minden körülmények között a fenti szűk intervallumban tartsák.

Elsavasodás tehát ki sem alakul, csak nagyon súlyos betegségek képesek kimozdítani a szervezet belső pH harmóniáját.. Azaz a súlyos betegség miatt tolódhat el a vér, és a sejt-közötti folyadék belső pH-ja, és nem a savasodásból lesz betegség. Nem mindegy, hogy oda, vagy visszafelé mégy az úton.

A savasodást a test kalcium raktárai, igen jól kezelik. Ami igaz, az igaz, ennek egyensúlyban tartására nem árt figyelni. És ennek az egyensúlynak jót tesz a zöld táplálék, és a megfelelően megválogatott étrend-kiegészítők, mert K2 vitaminnal, és magnéziummal, káliummal nagyon szegényen vagyunk ellátva, a belső ion egyensúly pedig ezek hiányában borul fel.

Sőt, hogy visszakanyarodjak a refluxra, és a sok gyomorsav témájára, a zöldség ételek fogyasztása a reflux tüneteit is enyhíti. Ha rostos, zöldségeket fogyasztasz (figyelem, ne lúgosíts, szűrt zöldséglével! A kidobni szánt rostanyagra is szüksége van a testednek), akkor a termelt gyomorsav szépen kapcsolódik a megfelelő molekulákhoz, és lassan megkezdi az emésztést.

A gyomorsav termelés elsődleges megindítója a gyomorba került étel.

Egyes étel típusok emésztése azonban más-más folyamtokkal kezdődik a gyomorban, de valamennyihez szükséges a gyomorsav.

Míg a finomított szénhidrátok emésztése erős gázképződéssel jár, és a sok gáz nagy gyomornyomást eredményez, megnyílik a záróizom, és megvan a reflux, addig a zöldségek fogyasztása után kevesebb gáz képződik, akkor is, ha nagy szénhidrát tartalmú zöldségről van szó, mint a sárgarépa, zeller, cékla. Ha  kisebb a gyomornyomás, és nem nyílik meg a záróizom a gyomor és a nyelőcső között visszafelé, akkor nincs reflux.

Ha a refluxot a rossz emésztés okozza, akkor a hozzáadott savtartalom kevésbé puffasztó emésztést eredményez. Az almaecet diéta például ezért segíthet a reflux tünetei megszüntetésében. (itt tudsz vásárolni kiváló almaecetet)

Nagyon hasznos a zöld növények fogyasztása, ebben igaza van a lúgosítást ’feltaláló’ Young házaspár tanácsának A növények klorofill tartalma a magnézium-ion pótlásában nagyon jelentős, a növények kálium tartalma is jót tesz a szervezetszintű ionegyensúly helyreállításának. Így a sok zöld étel hasznos, lúgosít, ha nem is a szó általánosan használt értelmében.

A Ph-csoda c. könyv állítása, amely szerint a test elsavasodása teszi képessé a megbetegítő kórokozókat a szervezetben való megtelepedésre – minden tudományos alapot nélkülöző humbug. Sőt!

A test egyik első védelmi vonala az 1, 2-es pH-jú gyomorsav

Ahol éppen a nagyon erős savas közegnek köszönhetően a tápanyagokkal esetlegesen bekerülő kórokozók nagy része elpusztul.

A vörörvértestek belső fénye világítson a lúgosító diétának!  (igen, ez szándékos irónia) Az említetteken túl az, hogy a vörösvértestek belső fénye (sic!), az elfogyasztott fotoszintetizáló növényekből származik, az előzőhöz hasonlóan egy fogalmi képtelenség. Az elmélet használói, és hívei nem is nagyon idézgetik a fenti mondatot. Lehet, hogy azért, mert félő, hogy mások is rájönnének az ostobaságra, vagy egyszerűen el sem olvassák, hanem csak a kiragadott részleteket idézgetik és terjesztik, mint a víz a hullámokat.

Hiába a tudományos cáfolat, az elsavasodás „elmélete” máig rendkívüli népszerűségnek örvend.

Ha te is alkalmazod, akkor tedd kritikusan. A saját egészségedért egyedül Te vagy a felelős!

A savas refluxot pedig ne kezeld lúgos vízzel .

A lúgosítás elmélet mögé besorakozva ártasz magadnak, ha állandóan semlegesíted a gyomorsavat. Nemcsak az emésztésedet rontod, hanem kiteszed magadat a kórokozó fertőzés veszélyének, szélsőséges esetben kórházi kezelés is lehet a vége.

Fogyassz ugyan sok zöldséget, nagy klorofill tartalmú mikro algát, egyél rostot, és ismerd meg a természetes, több lépcsős módszerünket a reflux gyógyítására.

Jó egészséget! Pontos ismereteket!                       Greenlife.hu Webáruház

Folytatom: 🙂

Virág Éva

alga-, és vitaminszakértő

reflux tanácsadó

http://www.origo.hu/egeszseg/20160402-altudomany-elsavasodas-tevtan-egeszseg.htm

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

[activecampaign form=7]

A témához kapcsolódó cikkek:

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

Az egészség egy egység. Rend a szervezetben. Ennek része a az emésztés. Mivel tápanyagot az emésztéssel viszünk a szervezetbe, a hasznos baktériumflóra szükséges. A bélflóra baktériumai segítik az egészség fenntartását. Így állítsd helyre a bélflórát!

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

A Salvus víz sokrétű felhasználása méltán teszi híressé a Bükkszéki sós forrást. A Salvus víz használata mégis felvet érdekes, és a rendszeres használóknak fontos kérdéseket. Elemezzük együtt! 

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.