Oldal kiválasztása

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

Szerző: | Alga hatásai, Savas Reflux

Az egészségünk egy egység. Egész-ség. Az agyunk, és a beleink irányítják- a mai felfogás szerint a beleinkben van a szervezet második ‘agya’. Van ebben valami: a bélflóra meghatározza a jól-létünket.                                                                                                                                                                                                                                                                      Greenlife.hu Webshop

Hippokratész azt mondta: “Minden betegség a belekben kezdődik.”

Az emésztés szerepe az egészségedben

Az elmúlt évtizedekig, azaz több tízezer évig csak azzal tudta az Ember táplálni a testét, amit megevett. (ma már infúzió is rendelkezésre áll, de normális esetben ma is a táplálkozás adja a test TÁPANYAGAit)

Ha valami kellett, éhségként jelezte a test, és jó esetben az itt ott összeszedett ennivalóból megkerült a hiányzó tápanyag: a vitamin, az ásványi anyag, a nyomelemek. Nem volt ez tudatos, éppen a túlélést segítette az ösztönös hajsza. (túlzott higiéniás korunkig a gyerekek a megfelelő mennyiségű kosszal, és baktériummal, és tápanyaggal is találkoztak, a bélflóra ezért rendben volt, ma már elkerüljük a rosszat, de ezzel együtt a jót is. Kiöntjük a mosdóvízzel a gyereket is 🙁 )

Az EMBER egészsége az emésztésétől függ(ött), és függ ma is. Hiszen a gyógyszereket, a vitaminokat, és a táplálék kiegészítőket is meg kell emészteni, hogy felszívódó, hasznosítható formában a testünk részei lehessenek. Az emésztés vegyi folyamatok összessége, és a bélflóra baktériumainak munkája.  A test és az elme minden része extrém módon függ a megfelelő emésztéstől, amely a szervezet működéséhez szükséges tápanyag ellátást biztosítja.

Ha az emésztésed nincs rendben, nagyon valószínű, hogy sok egyéb sincs rendben a szervezetedben. 

belflora-nincs-rendben

A bélflóra, mint segítő társ.

A gyomor borzasztóan savas közeg, az egészség egyik első védelmi vonala. Jó esetben szinte minden elpusztul, minden, ami élő mikroorganizmus a táplálékkal bekerül a gyomorba.

Baktériumok, élő flóra tehát csak a belekben lehet, a vékonybél, és a vastagbél bélflórája eltérő. Egészséges esetben már születéskor oda kerül egy részük, az anyai bélflóra “megfertőzi” a születendő gyermeket.

Ha ügyes patikaszerekkel kiírtjuk a hasznos bélbaktériumokat, annak egész életre kiható egészségi következményei vannak. Bélflóránk csekély hányadát a potenciálisan kórokozó Clostridium spp. és Candida albicans adja. A kiegyensúlyozatlan bélflóra azt jelenti, hogy megcsappan a probiotikus (hasznos, segítő) baktériumok aránya és elszaporodnak a potenciálisan kórokozó aerob, anaerob baktériumok és gombák. És manapság ki ne alkalmazna időnként antibiotikum kúrát, életmentő lehet, vagy legalábbis betegség rövidítő. És ezzel kész a bélflóra, a kegyelemdöfés megadva. 

A nyugati típusú társadalmakban ez szinte elkerülhetetlen. 

Miért beteg a bélflóra?

#1. mert sokunk, már császárral születik, ki sem alakul a szükséges bélflóra.

#2. mert rendszeresen baktérium ölő antibiotikumokat szedünk.

#3. mert egysíkúan táplálkozunk.

#4. mert károsítjuk a gyomor sav-védőfunkcióját (reflux gyógyszerek, lúgosítás mánia) ( ITT, és ITT)

#5. mert túlzott higiéniában élünk.

Az egysíkú táplálkozás a nyugati világban annyira elfogadottá vált, hogy fel sem tűnik, azt esszük, amit a kedvenc szupermarketben kapni lehet. Jobb esetben főz a háziasszony, ám még ez is kevés, de szélsőséges esetekben a zacskózott chips, és nasi, meg mogyoró kerül a család asztalára. A bennünk élő micro-organizmus tömeg eltolódik egy irányba, és amikor véletlenül olyan étel kerül a gyomrunkba, amit nem szoktunk enni, fájdalom,  puffadás,  diszkomfort érzés jelentkezik, valószínű legközelebb kerülni fogjuk ezt a típusú ételt. A bélflóra így azt eteti velünk, amire szüksége van, mintegy feltelefonál az agynak., ezzel a maradék hasznos baktériumok is elpusztulnak. Betölti a helyüket néhány dominánsá váló faj, és a diverzitás, a változatosság a bélflóra baktériumaiban drasztikusan csökken. (A felnőtt bélflóra 400-1000 fajt tartalmaz, ezek 60%-a a bélen kívül nem tenyészthető. ITT )

Visszaépíteni a változatos bélflóra egységet, bizony komoly kihívás. Nem is igen foglalkozunk vele. 

A túlzott higiénia már gyermek kortól eltolja egy irányba a bélflóra baktérium állományát, (és persze a bőrünk, a szájunk baktérium állományát is), ezzel bizonyára megúszunk néhány náthát, gyomorrontást, hasmenést, de nem szerzünk védettséget a kisebb bajok segítségével, így minden csip-csup dolog antibiotikum kezelésbe torkollik. ( hiszen elvárjuk, hogy gyorsan csökkenjenek a tünetek, sietünk, nincs idő kifeküdni, és hagyni a saját szervezetünk felépülését, méltán vannak elvárásaink a gyógyszerekkel szedésével)

belflora-emesztes-egseszseg

A bélflóra változatosság csökkenésének  több, mint kényelmetlen következményei: 

#1. hízás

#2. gyakori reflux

#3. gyakori emésztési panaszok

#3. Candida albicasn gomba túlzott elszaporodása *

#4. az allergiás reakciók gyakorivá válása ( bőr allergia, légúti allergiák, étrendi, emésztési allergiák)

#5. az immunrendszer válaszainak megborulása**

#6. csökkenő pajzsmirigy működés*** (és ennek nagyon szerteágazó következményei)

Nnnnnahát!

Állítsd helyre a bélflóra változatosságát!

De hogyan?

#1. pucold ki a beleidet. ( személy szerint nem hiszek a kolon-hidroterápiában, 

#2. szedjél pro-és prebiotikumot

#3. étkezz változatosan, sok rosttal, és sok fehérjével, kevés szénhidráttal

Hát ennyire egyszerű. 😉

Vagyis nem. A bélflóra “helyreállítása” különféle joghurtokkal és probiotikumokkal reménytelen, ha utána az ember ugyanazt a táplálkozást folytatja, amely addig is tönkretette a baktérium flóráját. 

Vegyél utifű maghéj készítményt: és fogyaszd 3-5 napig naponta 3 alkalommal. Olcsó, és teljesen kipucolja a beleidet, ugyanis duzzadó, nem felszívódó rost. ( vagy ITT van egy másik megoldás micro algával) Közben fogyassz kevés szénhidrátot, csökkentsd a cukrot minimumra- Ha abbahagyod az utifű maghéj fogyasztását, tartsd a szénhidrát szegény diétát, és egyél sok-sok növényi rostot, ezt főleg zöldségekkel tudod bevinni a szervezetedbe. Kiváló a nyers káposzta, a nyers cékla, a fekete retek, a savanyú káposzta, a savanyú répa, nem kell feltétlenül a primőr zöldségekre gondolnod. 

Fogyassz néhány hétig kúraszerűen pro-, és prebiotikumokat ( ITT, és ITT), tejterméket csakis kefír, joghurt változatban, ha teheted csinálj magad aludttejet, teljes, friss tejből. 

FONTOS! FONTOS!

etkezes-emesztes-egeszseg

Ne térj vissza az addigi táplálkozási szokásaidhoz.

Tartsd a szénhidrát szegény , rostban gazdag diétát. Meglátod, mennyivel jobb lesz a közérzeted. Szokj rá a micro-alga készítményekre, kiváló rost forrás, kiváló prebiotikum ( a hasznos baktériumaink tápláléka), és mikro összetevői segítségével harmonizálja a pajzsmirigy működést. (ITT, és ITT)

Egyre több kutatás mutatja ki, hogy a mai nyugati ember túl tiszta, és ez ellentétben áll “piszkos” múltunkkal, amelyben gyakorlatilag koszban születtünk, és minden étkezéskor koszt (is) ettünk. És ebben a koszos létezésben milliárdnyi mikroorganizmussal éltünk együtt, amelyek ugyanabban a koszban éltek és ugyanabból táplálkoztak, mint mi, vagyis a táplálékkal együtt őket is megettük. Ennek eredményeképpen az ember az evolúció során olyan szimbiotikus és organikus kapcsolatot alakított ki ezekkel az elfogyasztott mikroszkopikus élőlényekkel, hogy immunrendszere helyes működéséhez rájuk van utalva.

A bélflóra kihatása a refluxra:

Csak akkor olvasd el. ha refluxos vagy. Akkor azonban kötelezően!

“Gyakran ég a gyomrom, biztosan sok a savam” hallhatjuk nem egyszer panaszkodni ismerőseinket. Pedig a gyomortájékon jelentkező égő fájdalmat a gyomorszáj nem megfelelő záródása miatt a nyelőcsőbe visszajutó gyomorsav maró, a nyálkahártya gyulladását okozó hatása váltja ki. A gyomorsav olyan erős sav, hogy már a gőzei is panaszt okozhatnak, például torokfájást, gombócérzést, rossz leheletet.

Egészséges esetben a gyomorszáj a hasüregben található, közvetlenül ott, ahol a nyelőcső a mellkast a hasüregtől elválasztó rekeszizmon átlép. A rekeszizom is rásegít a zárógyűrű működésére, mintegy második gyűrű.

Előfordul, hogy a rekeszizom nyílása kitágul, és feltüremkedik a mellkasba a gyomor – ezt nevezzük rekeszizom sérvnek. Ilyenkor a gyomorszáj, a záródását segítő pozitív nyomású hasüregből, részben vagy teljes egészében felcsúszik a mellüregbe. Az ott uralkodó, a gyomorhoz képest negatív nyomásviszonyok, szívó hatása rontja a gyomorszáj záróizom működését. A gyomor feltolulása csak néhány milliméternyi, de ez épp elég lehet ahhoz, hogy az ún. reflux  kialakuljon.

puffadas-egeszsegtelen

A gyomrot, a rossz emésztés következtében megnövekvő gázok feszítik, ez lehet a gyomorsav hiánya ( csökkent, vagy csökkentett mennyisége), a vékony és vastagbél bélflóra  sérülés következménye. A vékony és  vastagbél fokozott gázosságáért elsősorban a meggyengült mikroflóra, bélflóra,  azaz a bélben élő baktériumok mennyiségének jelentős eltolódása, megváltozása a felelős.

Kémiailag levezethető a “gázos”  emésztés, 30 gr szénhidrátból akár 10 liter H2 is keletkezhet. 🙁

Az orvosnak egy vagy a sok refluxos közül. Nem az Ő hibája, de nem is az Ő dolga megtalálni a megoldásodat!

Jó egészséget! Pontos ismereteket!             Greenlife.hu Webshop

Folytatom: 🙂

Virág Éva

alga-,és vitaminszakértő

reflux tanácsadó

*A bélflóra gomba összetevője: Candida albicans

A legnagyobb gombafaj az élesztőgomba, a Candida albicans, amely kis számban él a szájban, a vaginában, a bélrendszerben. Steril környezetben nevelt, antibiotikummal kezelt állatokban nagymértékben képes elszaporodni. Emberben a Candida elszaporodása az antibiotikus terápiák leggyakoribb mellékhatása. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a Lactobacillus képes meggátolni a gombatelepek kialakulását. A tejsav baktériumok nagy mennyiségben termelnek biológiailag aktív rövid láncú zsírsavakat. Ezek a zsírsavak gyulladásgátló hatásúak, s ezek közül a vajsav az egyik legismertebb immunrendszer szabályozó. A vajsav gátolja a Candida szaporodását is. Mivel a tejsav bacilusok nagy mennyiségben termelnek rövid láncú zsírsavakat, ezek fontos szerepet töltenek be a Candida elszaporodásának megakadályozásában.

** Fontos megértenünk, hogy évmilliók óta békében együtt élünk a testi sejtjeink számánál tízszer több mikroorganizmussal a beleinkben. Az immunrendszerünknek tehát nem az a dolga, hogy kiirtsa a mikroorganizmusokat, hanem az, hogy megvédje a károsodástól a többi szervrendszert, mint a légzőrendszert, a bélrendszert, az idegrendszert vagy a hormonális rendszert. 

***A bélbaktériumok és a pajzsmirigy kapcsolata ( erről bővebben ITT )

A bélbaktériumok egyik kevéssé ismert funkciója, hogy részt vesznek az inaktív T4 aktív T3 pajzsmirigy hormonná alakításában. A T4 T3-á alakításának kb. 20%-a a bélrendszerben megy végbe. Ez a folyamat egy szulfatáz nevű enzimet igényel.

Honnan származik ez az enzim? Kitalálhatják: az egészséges bélbaktérium flórából. A bélrendszerben a káros és hasznos bélbaktériumok közötti egyensúly felborulása jelentősen csökkenti a T4 T3-á alakítását. Ez az egyik oka annak, hogy a csökkent bélfunkcióval rendelkező embereknek normál laboratóriumi értékek mellett is pajzsmirigy rendellenesség tünetei vannak.

Tehát, miért nincs elég sósavunk?

belflora-gyomorsav

Ennek számos lehetséges oka van. Sósav kizárólag fehérjék jelenlétében termelődik, viszont a cukrok illetve a keményítők jelenléte gátolja a termelődését. A magas szénhidráttartalmú étrendek, különösen, amikor ez elégtelen mennyiségű étkezési fehérje bevitelével párosul, (ez a vegetáriánus és vegán étrendekre kiemelten jellemző), rendkívül gyakori okai az elégtelen sósavtermelésnek.

Az alulműködő pajzsmirigy visszafogja a gasztrin termelődését, ami egy, a sósavtermelés beindulásához szükséges jelzőhormon. Bizonyos tápanyaghiányok (pl. a B1 vitamin, a cink vagy a C-vitamin mind szükséges a sósavtermelődéshez), a túlevés, a nem megfelelő ételkombináció, a túlzott alkoholfogyasztás, a krónikus stressz, a szorongás, vagy a túlfeszített izgalmi állapot, különösen étkezés közben, mind problémát okozhat.

A megfelelő sósavtermelés a további emésztési folyamat kulcsfontosságú eleme, tehát nagyon fontos rendbe tenni. A probléma az emberi egészséget érintő egyik leggyakoribb, ám alulértékelt tényezője.

https://www.tenyek-tevhitek.hu/immunvalasz-es-belflora.htm

https://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/pajzsmirigy-es-belrendszer.php

https://www.tenyek-tevhitek.hu/miert_rossz_az_emesztesem-a_sosav_szerepe.htm

https://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/egyen-bakteriumot.php

Köszönet Szendi Gábornak a kiváló fordításokért.

 

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

0 hozzászólás

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

[activecampaign form=7]

A témához kapcsolódó cikkek:

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

A Salvus víz sokrétű felhasználása méltán teszi híressé a Bükkszéki sós forrást. A Salvus víz használata mégis felvet érdekes, és a rendszeres használóknak fontos kérdéseket. Elemezzük együtt! 

Savcsökkentők. Nesze nektek!

Savcsökkentők. Nesze nektek!

Kell ez nekünk? A savcsökkentők a leggyakrabban felírt gyógyszerek közé tartoznak. Valóban szükséges az, vagy csak a médiahatalom játszik velünk.?Mi van, ha többet árt, mint használ?

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.