Oldal kiválasztása

Az újévi fogadalmak halála.

Szerző: | Alga hatásai, Fogyókúra

Nem működnek az újévi fogadalmak? Pedig itt az idő! Valóban ideje elkezdeni! Hogy miért bukik el mégis a fogadalmak 90%-a? Van rá magyarázat és megoldás is. De nem az, hogy jobban akarod!                                                                                                                                                                                                         Greenlife.hu Webshop

Újévi fogadalmak, ne bukd el!

De jó, itt az Újév! Ezentúl  minden másként lesz! Határoztad már ezt el? 

Ja igen, tényleg! De az tavaly volt. 

Gondolod, hogy a körülmények csak úgy udvariasan félreállnak és engedik, hogy Te megváltozz? Na ne!

Ha nem megy, dobjunk rá még egy lapáttal!?

Tényleg meg akarod változtatni életedet, de valahogy soha nem sikerül igazán. A fogadalmak hamvában holt ígéretek maradnak? Vajon miért?

Változtatni akarsz, de valójában nem változtatsz meg semmit. Azt hiszed, az a változás, ha még jobban akarod, ha még erősebben csinálod. De csak ugyanazt csinálod, még nagyobb gőzzel. Ez a természetünk. Erre tanítottak mindannyiunkat. Erőlködsz, mert a benned élő professzor tudja, hogy muszáj változtatnod. De a benned élő gorilla lenyomja a professzort, egy csapással üti ki a ringből.

Valójában mindig ugyanazt tesszük, csak egyre erőteljesebben, s ettől a dolgok egyre jobban elfajulnak.
Mi hát a Változás?.
A valódi változás útjára nem könnyű rájönni, mert sokszor logikátlan, paradox. Sokszor az vezet el a változáshoz, ha azt csináljuk, ami elől addig menekültünk.

fogadalmak-valtozas
Nem kell félni az éhségtől, ha fogyókúrázol. Az azzal jár.

Nem kell tartanod az izomláztól, a fáradtságtól, ha tornázni kezdesz. Ne félj, hogy elesel: tanulj meg esni!

Ne szorongj egy szerepléstől: szerepelj! Ha túléled-gyanítom, hogy úgy lesz- rájössz, hogy túlélted. 

A védőoltások a valódi változás mintapéldái, csak nem gondolunk bele, milyen paradox is ez. Félünk a fertőzésektől, ezért – igaz csak enyhén – de megfertőzzük magunkat.

Az agyunkban belső erők munkálkodnak. Van egy ősi erő, a cápa, vagy medve, vagy nevezd gorillának! És ezzel száll szembe az okos, benned élő professzor. A professzor, aki tudja, mit kell tenned, 

Szerinted???? Melyik az erősebb? 

Az, hogy szerintem melyik, az nem számít. Csak gondold végig, melyik szokott nyerni! Meg tudja-e magyarázni a professzor a gorillának, hogy: NE ZABÁLJ! MENJ EDZÉSRE! NE IGYÁL! Vagy NEM KELL A CSOKI! A SÜTEMÉNY! Meg tudja magyarázni? És sikerülnek a fogadalmak?

Nem az a változás, ha minden marad a régiben, csak mi “erősek” próbálunk lenni. A gorilla egy karcsapással söpri el a professzorodat!

benned-elo-gorilla-fogadalmak

A körülmények hatalma végül mindig erősebbnek bizonyul. Hacsak nem változtatsz a körülményeken. 

Hogyan kezdjük az újévet? Hát persze: fogadalmakat teszünk!

Eddig mindig meg akartunk változni. Ezt általában úgy képzeltük, hogy most végre majd összeszedjük akaraterőnket, meg majd erősek leszünk, meg majd nem tűrjük tovább. De ami nem megy akaraterővel, az ritkán megy még nagyobb akaraterővel.

Fontos elv a “Viselkedj úgy, amilyenné válni szeretnél”. Ez a változás ősi alapelve, valószínűleg sok formában már ezerszer megfogalmazták. Ez tűnhet akár csak egy jól hangzó lózungnak is, és aki nem próbálja következetesen és véresen komolyan alkalmazni, annak ez tényleg csak egy jól hangzó mondat marad.

Agyunk diktál, nem az akaratunk

Avagy a bennünk élő gorilla legyőzi az embert!

A fogadalmak kivitelezésének, azaz rossz szokásaink feladásának a legfőbb akadálya az, hogy akaratból akarjuk ezt elérni. Begyakorolt szokások uralják a viselkedésünket, a gorilla uralkodik, s a szokásokat pedig automatizmusok hozzák működésbe. Egy fajta stressz, és döntési kényszer csökkentő automatizmus ez, valójában túlélést támogató evolúciós előny.

Egy belső csata -a késztetés és a viselkedésgátlás egymás közti huzakodása – dönti el a kimenetet. A professzorod bíztat, inspirál, a gorilla pedig röhög a markába.  A szenvedélyek is egyfajta környezetfüggő viselkedések, ahol a gorilla van otthon, ott a prof. hiába próbálkozik, ezt azért nap mint nap tapasztaltjuk. Szenvedély az, amikor azok a környezeti ingerek, amelyekkel a szenvedély összekapcsolódott, leküzdhetetlen erővel kiváltják a szenvedélykielégítő viselkedést. Ellenállással lehet próbálkozni, de úgyis csak próbálkozás marad. 🙁

Változtasd meg környezeted és megváltozik az életed!*  

A legradikálisabb változásokat azok élték át, akik új környezetbe, netán új városba vagy országba költöztek. De a siker nem a környezet változásának következménye, hanem a környezet változásával járó IDENTITÁS változásé.

fogadalmak-gorilla-vagy-professzor

Nem soványabb leszel, hanem PÉLDAKÉP. És amint példaképnek látod magadat, aki segít másoknak lefogyni, nnna akkor, akkor elkezdődik a változás. (ehhez segítség ITT) (a megszokott környezetben rossz példa vagy: mert kövér vagy, mert dohányzol, mert iszol, vagy mindegy…, de azt várják el tőled, és legyintenek, ha mást akarsz. És Te (és ÉN) megfelelünk az elvárásoknak)

A dohányzásról leszoktató programok  kudarcba fulladnak, mert csak rossz szokásnak tekintik a dohányzást. Holott az egy identitás. Azonosulás Marlboro cowboyyal, vagy Humphrey Bogarttal, a szájából kilógó cigarettás image-val. (próbálj egyszer egy tüdőgyógyász szerepkörébe helyezkedni, vagy cukorbetegként a végtagot amputáló orvoséba, aki meggyőződéssel akar gyógyítani, bizonyára másképp látod majd a cigizést, vagy a cukorbetegséget)

Mi tehát a megoldás az újévi fogadalmak betartására? 

#1. változtass a környezeteden (kerüld ki a csábító környezeti helyzeteket)*

#2. találj identitást az új, vágyott szerephez (változz hőssé!)

#3. csapd be a gorilládat, mert legyőzni úgysem tudod. (hidd el, biztosan erősebb a professzorodnál)

#4. egyszerre egy dolgot változtass ( pl.: ha fogyni akarsz, tedd le a kenyeret-tésztát, péksüteményt- 3 hónapra) (erről bővebben ITT)

#5. törődj bele, hogy nem megy gyorsan.

Amint megjön az első eredmény, az igazolja a professzorodat. Aki újabb cselt talál majd ki a gorilla ellen. Nem kell szembeszállni vele, hanem kicselezni.

fogadalmak-csellel

Hiszen azért professzor a professzor, hogy ne erővel, hanem okossággal nyerjen. (Tudod, mint Kutuzov Napóleon ellen. Napóleon seregeit harcban nem lehetett legyőzni. Ezért Kutuzov (az okos professzor):  nem bocsátkozott harcba. 😉 )

Ja, igen, és oszd meg, kérem, a facebookon. Ez az ismeret fontos lehet az ismerőseidnek is.

Jó egészséget! Pontos ismereteket!            Greenlife.hu Webshop                                 

Folytatom: 🙂

Virág Éva

alga-,és vitaminszakértő

reflux tanácsadó

*egyszerűen ne menj arra, változtass napi útvonalat. Vagy ne menj a csoportba, aki rosszra csábít, vagy ne vedd meg a napi piát, nasit, édességet, hamburgert, ott ellenállni 2 perc erőfeszítés, otthon már lehetetlen……..

és persze fogyassz micro algát, és/vagy multivitamint, az erőt ad a kitartáshoz, türelmet a változás 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/viselkedj-ugy-amilyenne-valni-szeretnel.htm

https://www.tenyek-tevhitek.hu/miert_nem_mukodnek_az_ujevi_fogadalmak.htm

 

A fentiek nem minősülnek diagnózisnak, és nem ajánlott döntéseket hozni a személyes kezelőorvos jóváhagyása nélkül. 

Köszönet dr. Balogh Ancsának az segítő kritikáért : Málnalevél Patika  ITT

  •  
Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

[activecampaign form=7]

A témához kapcsolódó cikkek:

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

Az egészség egy egység. Rend a szervezetben. Ennek része a az emésztés. Mivel tápanyagot az emésztéssel viszünk a szervezetbe, a hasznos baktériumflóra szükséges. A bélflóra baktériumai segítik az egészség fenntartását. Így állítsd helyre a bélflórát!

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

A Salvus víz sokrétű felhasználása méltán teszi híressé a Bükkszéki sós forrást. A Salvus víz használata mégis felvet érdekes, és a rendszeres használóknak fontos kérdéseket. Elemezzük együtt! 

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.