Oldal kiválasztása

Kollagénből: édesítő glicin?

Szerző: | Alga hatásai, Cukorbetegség, Fogyókúra

 A kollagén nagyon fontos a szervezetünknek. Egyik alkotója a glicin nevű vegyület. Számos egészségre előnyös hatása van. A természet spórolós. A glicin is egyszerre több területen hat.  Például kiváló édesítő anyag. Vagy altató.                                                                                                                                                                                        Greenlife.hu Webshop

Édesíts glicinnel?

Újabb trend hódít az édesítőszerek piacán: a glicin. Nem szénhidrát, hanem egy aminosav.  Lehet , hogy megvan a bűntelen édes élvezet vegyülete? Ráadásul még természetes is, az alvást is segíti, támogatja a pihenést és extra szép bőrünk lehet tőle. Csupa csoda dolog. És ez mind igaz. Bár 10x drágább a cukornál. Hát, ez sem tökéletes. 🙁

A glicin egy aminosav, a kollagén egyik fő alkotója a prolin mellett. A neveket nem lenne fontos megjegyezni, de édesítőszerként is glicin néven forgalmazzák (Gal) így nincs más hátra, mint előre, sajnos meg kell tanulnunk az egyre újabb, és újabb neveket.

glicin-a-csodas-cukorhelyettesito

Mi az a glicin?

Egy aminosav. A vegyi képlete érdektelen, de jól mutat: ettől tudományosabb az okfejtés.

glycine.gif

A glicin a természetben előforduló legegyszerűbb aminosav.  A glicin nem esszenciális aminosav, azaz a szervezetünk is előállítja, nem csak a táplálékkal tudunk hozzájutni. A glicin alapanyag, (mint a többi aminosav), a kollagén alapanyaga, de a DNS előállításában is szerepe van. Végre! Nem szénhidrát, jó ízű, és hasznos is. 

Glicin, mint élelmiszeripari adalékanyag. Tényleg létezik! E-640 😉

Kivételesen- persze azért vannak még kivételek-, nem káros E. Tévhit, hogyha E-származékot látsz a termékleírásban, az biztosan nem természetes, és biztosan rossz. (bizony, bizony, a C Vitaminnak is van E jelzése* (E számokról lsd. lenn), a klorofillnak is, tehát az E-adalékoktól nem kell azonnal károsnak tekinteni az élelmiszert.)

E-640 :  glicin, és nátrium- glicinát, édes ízt fokozó adalékanyag, a péksüteményekben viszonylag gyakori. Veszélytelen, nincs mennyiségi korláta. De az a tapasztalat, hogy a nagyobb mennyiségben esetleg káros ízfokozók fogyasztásánál is átlagban az ajánlott érték alatt maradunk. Ámde Te nem vagy Átlag, én sem, így nem árt tudni a javasolt mennyiségeket, és figyelni arra, minden ízfokozónál, élelmiszer adaléknál, és persze élelmiszernél is. ( például a napi egészséges szénhidrát bevitel, valahol 70 gr. – 20-90 gr.között, az átlagos fogyasztás azonban több, mint 250 gr.;-) )

Glicin, mint az édesítő cukor alternatívája:

Drága. Persze kérdés, mennyit fogyasztasz naponta. Ha 3-5 gr-ot, akkor nem is annyira. (a mai magyar cukorfogyasztás átlagosan 150 gr. körül van Magyarországon (különböző adatokat találtam 123-175 gr.), nos az már brutálisan sok, de megint ne feledd, Te nem vagy Átlag. A napi 10-12 gr. is, éves szinten 4 kg tiszta cukor. Ez egészséges szint, 1900-as évek elején átlag(!) ennyi volt. 

Érvek a glicin mellett: 

#1. nem emeli meg a vércukor szintet

#2. lassan szívódik-emésztődik

#3. nem vált ki nagy inzulin löketet.

#4. csökkenti a cukor iránti vágyat

#5. este fogyasztva nyugtató, altató hatású (a tapasztalatok szerint)

#6. egyes kutatások szerint harmonizálja a vércukor szintet- nemcsak azzal, hogy nem emeli meg azt.

#7. vérnyomás csökkentő hatású (a tapasztalatok szerint)

Érvek a glicin ellen:

#1. Aminosav feleslegesen? Egy átlagos embernek naponta 45 gr. fehérjére van szüksége. Igaz, ha ennél többet fogyaszt, kárára az sem válik, főleg, ha azzal együtt csökken a szénhidrát fogyasztás. A fehérjéből kb.: 75% kalória hasznosul, a többi saját emésztésére elhasználódik. Tévhit, hogy egy kalória , az egy kalória. Matematikailag igen, de Te Ember vagy, nem grafikon, vagy számegyenes.  A testben éppen nem azonosan hasznosul a fehérje, a zsír, és a szénhidrát. ( szóval szerintem, ha szénhidrát helyett eszed, akkor ez is a glicin mellett szól, és nem ellene)

#2. Eltolódhat az aminosav arány a testen belül. Hát persze, ha kilószám ‘zabálod’ a fehérjét, jelesül egy bizonyos aminosavat. Ha azonban a napi 10-15 gr. cukrod – egészséges cukorfogyasztás mértéke- helyettesíted vele, nincs ilyen félelemre ok.  Ami igaz, az igaz. A napi fehérjefogyasztásba számold bele.

glicin-felesleges-feherje

#3. Extra igénybevétel a veséknek és a májnak: Az extra aminosav emésztéséből adódó salakanyagokat a máj, és a vese távolítja el a szervezetből. Lehet ez ellenérv vesebetegeknek, de most őszintén, mi történik egy átlagos emberrel, ha egy tojásnyi fehérjével többet eszik? Semmi. (csak lassabban épül le az izomzata az öregedés folyamán: amikor is statisztikailag kimutatott, hogy akaratlanul eltolódik a fogyasztásunk a szénhidrát felé ). 

#4. Ugyanannyi kalóriát szolgáltat, mintha cukorral édesítenénk: egy gramm szénhidrát 4,1 kalória, egy gramm fehérje 4,2 kalória.* Ámde, ez így megint csak matematika. Egységnyi szénhidrát másképp hat, mint egységnyi fehérje. Szóval ez sem ellenérv. Csak tény.

#5. A megemelt glicinfogyasztás kockázatai nincsenek teljes körűen feltérképezve. Ez igaz. De máris vannak bíztató, és a glicin áldásos hatását bizonyító kísérletek. 

Egyéb tudnivalók: glicin- egy kollagén összetevő

Az alábbiakban néhány ok-okozati összefüggés kicsit utánagondolást igényel. Egy-egy mondatban összeszedem, olvasd csak a lényeget!

A glicin és a cukorbetegség

A vér glicin tartalmát következetesen alacsonyabbnak találták elhízottakban és cukorbetegekben.  Ez egy érdekes, tovább kutatandó oka lehet annak, hogy egyesek ugyanattól az étrendtől miért válnak cukorbeteggé, mások meg nem. A magasabb vér-glicin szint lehet védőfaktor a cukorbetegséggel szemben

A glicin és a szív

Egy vizsgálatban összefüggést találtak az alacsony glicinszint és a nagyobb infarktuskockázat között. A szervezet kollagénszintéziséhez elengedhetetlen a glicin, s az artériák fala több típusú kollagént is tartalmaz, a glicin hiánya az artériák meszesedésének az egyik oka lehet. Ez egy lehetséges magyarázata a magas vércukorszint-alacsony glicinszint káros kardio-vaszkuláris következményeinek. Az alacsony glicin szint a vérben, előre jelezheti az érfalak megmerevedését, ennek következtében a kardio-vaszkuláris kockázatokat.

A glicin jelentősen csökkenti a vérrög képződés kockázatát, s mivel mellékhatása nincs (mint mondjuk az aszpirinnek), jobb alternatívának tűnik (Ne feledd, hogy az aszpirint már azért reklámozzák, hogy elkerüld az infarktust! Magánvéleményem, hogy ez egy borzalmasan félrevezető reklám, a statisztikákból mégis látszik az aszpirin alapú gyógyszerek eladásának brutális növekedése. V. É.)(Schemmer és mtsi., 2013). A glicin magas szintje gyulladáscsökkentő és érelmeszesedést gátló, továbbá vérnyomáscsökkentő hatású. Glicint a májból, bőrből, csontból, porcokból nyerhetünk, már, ha megesszük az efféle ételeket. ( csontleves, kocsonya, porcok, marhaín, csirkebőr, halbőr, …) 

A glicin és a máj

Ha már a máj szóba jött, a magas glicinszint májvédő hatású. Lassítja az alkohol felszívódását, védi a májat az alkohol káros hatásaitól, véd a májráktól, és kialakult májrák esetén gátolja a sejtosztódást és az új erek képződését (Razak, 2017).

Továbbá előnyös prosztata megnagyobbodásban, szkizofréniában, sztrókban. Elősegíti a sebgyógyulást, fekélyek kezelésében is jól használható. A glicin vérzéses és fertőzéses sokk esetén jelentősen segíti a túlélést és a szervek éppen maradását. (mindez tapasztalat, állítás-még-nem tehető a glicinről)

A glicin és a rákbetegség

Kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét! A rákos megbetegedés nem játék. ( úgy tűnik a ketogén étrend csökkenti a rákos sejtek osztódási sebességét, de az kifejezetten sok zsír, kevesebb fehérje, és szinte 0 szénhidrát fogyasztást ír elő)

Mennyi a szükséges adag glicinből?

Étkezések előtt 5 gramm elfogyasztását ajánlják a kutatások.  Ez egy púpos teáskanálnyi. ( kanállal mérésről ITT ) Ez nehézséget nem jelent, hiszen a glicin édes ízű. Sokan édesítésre is használják, s mivel hőálló, ételekbe is keverhető. Rendkívül ritkán izgatottságot válthat ki, ez egy paradox hatás az agyi glutamátszint emelkedésén keresztül. Ezért tanácsos a glicinfogyasztást fokozatosan bevezetni. A glicin drága. (a fenti néhány bekezdés Szendi Gábor honlapját idézi, néhány mondatban szóról szóra)

Nátriumtartalom: győződjünk meg arról, hogy glicint vagy nátrium-glicinátot (a glicin nátrium sóját)  teszünk a kosárba.E számjele mindkettőnek: E-640, válaszd a glicint.

Glicin egyéb használatra:  A glicinnel kapcsolatban nem létezik semmilyen hivatalosan engedélyezett egészségügyi hatásra vonatkozó állítás.  Kizárólag tapasztalati úton bizonyosodhatsz meg arról, amit ígérnek a glicinnel kapcsolatban. Konkrét állítást tenni:  megtévesztésünknek minősül.

 Glicin-Konklúzió: 

Én biztosan használnám, használom is. Mivel drága, a túlzott fogyasztástól ez biztosan visszatart, de megér egy próbát akár cukorbeteg, akár magas vérnyomásos, akár refluxos** vagy. 

Azzal a kikötéssel állítom a fentieket, hogy ha glicint választasz, akkor a napi egészséges szintű cukorfogyasztás helyettesítésére használd csak, ne hidd, hogy napi 30-40 gr. (170 gr, brrrrr!!). kristálycukor kiváltható glicinnel. (rámegy a gatyád!) 

Inkább szokj le az édességről.

Legyen ünnep egy fagyi, vagy egy csokoládé, a jó minőségű teába pedig nem kell édesítő ízfokozó. Azt mondod könnyű így okoskodni? Hát könnyebb, mint megcsinálni. Így igaz. De néhány hónap alatt megtanulja az agyad, hogy kevesebb cukrot-édeset-kap, eltűnik a kínzó vágy, és mindent, mindent édesebbnek érzel majd. A kenyeret, a tejet, a spenótot, a paprikáról , paradicsomról beszélnem sem kell, legutóbb a sárgarépára, és a karalábéra csodálkoztam rá. 

Ha hiszed, ha nem, élmény az ételek természetes íze. 

Bíztatlak egy próbára! 

Hagyd el a cukrot az ételeidből, ( így csináld ), és hagyd el a kenyeret, finomított szénhidrátot. 

glicin-izulet

Majdnem biztos, hogy fogyni fogsz, szinte biztosan kevesebbet eszel, és nagyon sok étel ízét fedezed fel újra. ( mellesleg fiatalodik a bőröd, javul az izületeid állapota, fogy a lerakódott zsír, jobban fogsz aludni, a fáradékonyság csökken…, és még sorolhatnám. Ezek az állítások nem a glicinre tett kijelentések. A finomított szénhidrát csökkentése áldásos hatással lesz az életedre. A glicin ebben a folyamatban legföljebb egy kis segítség ) 

És persze fogyassz micro algát, és/vagy multivitamint, az erőt ad a kitartáshoz, és micro-tápanyagokkal táplálja a szervezetedet. Mert  kollagén is hiányzik, de még sok más is, a mai táplálkozásból.  Egy összetett folyamat révén a micro alga tovább javítja az egész szervezeted állapotát, diétával párosítva igen szép eredményeket tapasztalhatsz.

Ja, igen, és oszd meg, kérem, a facebookon. Ez az ismeret fontos lehet az ismerőseidnek is.

Jó egészséget! Pontos ismereteket!            Greenlife.hu Webshop                                 

Folytatom: 🙂

Virág Éva

alga-,és vitaminszakértő

reflux tanácsadó

*kalória: https://hu.wikipedia.org/wiki/Kal%C3%B3ria

**reflux esetén, amikor a gyomorsav csökkent mennyisége okozza a panaszokat ( ez nagyobb %, mint gondolnád), a fehérje megindítja a gyomorsav képződést. És este fogyasztva szintén segíthet a szénhidrát lecserélésében, ami -gázosodva emésztődve- szintén a reflux egyik oka lehet. A Glicin támogatja a sérült nyálkahártya gyógyulását gyulladáscsökkentéssel, és aminosav alapanyaggal. 

A fentiek nem minősülnek diagnózisnak, és nem ajánlott döntéseket hozni a személyes kezelőorvos jóváhagyása nélkül. 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/vercukorszintcsokkentes_glicinnel.htm

*https://hu.wikipedia.org/wiki/E-sz%C3%A1mok

Köszönet dr. Balogh Ancsának az segítő kritikáért : Málnalevél Patika  ITT

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

[activecampaign form=7]

A témához kapcsolódó cikkek:

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

Az egészség egy egység. Rend a szervezetben. Ennek része a az emésztés. Mivel tápanyagot az emésztéssel viszünk a szervezetbe, a hasznos baktériumflóra szükséges. A bélflóra baktériumai segítik az egészség fenntartását. Így állítsd helyre a bélflórát!

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

A Salvus víz sokrétű felhasználása méltán teszi híressé a Bükkszéki sós forrást. A Salvus víz használata mégis felvet érdekes, és a rendszeres használóknak fontos kérdéseket. Elemezzük együtt! 

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.