Oldal kiválasztása

Algafarm. És 5 tény a spirulináról.

Szerző: | Alga hatásai

Ez egy nagyon zöld bejegyzés. 🙂 Zöld szemlélet, zöld képek, zöld gondolatok. Érdekesség az emberi fogyasztásra szánt mikro alga termesztéséről.

A cikk : http://www.rawrevive.com/bali-spirulina-farm/ átirata ( szerkesztette: Virág Éva)

Greenlife.hu Webáruház

Ki szereti az algát? Nyákos, döglött víz jut az eszedbe róla?

Ki szereti a Spirulina-t?

Hát igen….., nem nagy a jelentkezés. Én sem vártam, hogy meglátogassam a Bali Spirulina Farmot, amikor Baliban voltam.

Mígnem megismertem Ben Richards Bali Spirulina Farmját. Ő egy nyers vegán étterem tulajdonosa, és működtetője is, másképp néz hát a nyers ízekre. És elcsodálkoztam.

Diákjait, akiket a vegán ételek készítésére tanít, túrára viszi a Spirulina Farmra. Valamennyit! Micsoda remek ötlet!

Szívesen mutat érdekességeket. Aztán más szemléletből, más nézőpontból látja minden látogató a mikro alga világát, és a mikro alga fogyasztást egy-egy ilyen látogatás után.

Alga pocsolya! És ebből még esznek is?

A mikro alga termesztés nyílt medencékben folyik, és miután erős a napsugárzás, és meleg az idő, a hozam nagyon jó.

nyiltvizi-mikro-alga-termesztes-greenlife-1

Európában, és Amerikában a zárt, fotobio-reaktorban előállított mikro alga termesztés terjedt el, egyrészt a hőmérsékleti, másrészt a fényviszonyok könnyebb befolyásolása érdekében, másrészt a zárt reaktorok teljes higiéniát biztosítanak.

Nem kerül más, szennyező alga törzs a termékbe, és az alapanyag beetetését is lehetővé teszi. Attól függően táplálják mással az alga törzseket, hogy mi a termesztés célja.

Az alga tömeget az olaj, vagy más anyagok, például fehérje %-os aránya felé szándékoznak eltolni.

Az eredeti szándék, a nagyüzemi mikro alga termeléssel a bio-dízel üzemanyag előállítása volt, míg rájöttek a kísérletek során, hogy az értékes omega3 olajat, pazarlás üzemanyagként felhasználni.

alga-termeszetes-zart-rendszerben-greenlife

Az emberi étkezésben jó szolgálatot tehet?

Rájöttek, hogy

a mikro alga nagyszerű fehérje, rostos szénhidrát, és kifogástalan növényi omega3 forrás.

Felmerült a gondolat az emberiség táplálása kapcsán, a fogyatkozó lehetőségek, és a növekvő lélekszám miatt, hogy a mikro alga emberi táplálék lehet.

Ekkor még nem beszéltek az egészségre gyakorolt hatásáról, kizárólag válság-élelmiszer-megoldásként tekintettek rá.

Pontosság, felkészültség, szenvedély. Loik, a Bali Spirulina Farm tulajdonosa és üzemeltetője kedves volt, hozzájárult ahhoz, hogy néhány barátommal megismerkedjek a gazdasággal.

Loik pontos, felkészült, és szenvedélyes az üzletével kapcsolatban.

Aggódva a Bali-n rendelkezésre álló Spirulina minőségéről, Loik és Jordan Fulcrand úgy döntött, hogy Spirulina gazdaságot alapít Baliban, és kiváló minőségű táplálékot állít elő.

Mivel a Spirulina nagyon kevés vizet igényel, úgy gondolta jó alternatíva lehet az állati tápanyag helyettesítésére, és az állati termékek tápanyag-összetevőinek helyettesítésére is.

Ez kifejezetten természetvédő gondolkodás. (Személyesen a húsfogyasztás ellen nem emelnék szót, hiszem, hogy szükséges, az állati fehérje fogyasztása az emberi szervezetnek, de a fenntartható élelmezés elméletben jó helye van a mikro algáknak. V.É.)

És ugyan, ki szereti az algát?

Igen. Az algának van egy különleges íze. Nem tudni, hogy a hal algaízű-e, szerintem ? igen, vagy az alga halízű, amit nem szeretünk.

Halíze a halnak legyen!

Erre az axiómának, vagy alapadatnak vélt íz kérdésre cáfol rá a friss alga termesztő, és alga-étel készítő Bali Spirulina Farm.

Ők kreatívak. Az üzlet megkívánja a különböző ízek és textúrák előállítását: Vásárolhatsz porított és ropogós változatot, de csípős és más ízesítést is gyártanak. Termékeiket a helyi Bali piacra szállítják,  Ubudszerte, ahol a farm helyileg található, természetes látvány az alga árusítás!

alga-spagetti-greenlife

Klassz, kreatív ételek, amit itthon el sem tudsz képzelni

Azt hittem, mindent tudok Spirulináról, de tévedtem!

Tudtad-e, hogy a Spirulina édesvízi alga és az egyik leghatékonyabb szuperfood a földön?

(ellentétben néhány alga oldal pontatlan, vagy szándékosan félrevezető közlésétől, ahol mélytengeri algáról írnak. Jajaj. Az alga szaporodásához fény kell, a víz alatt néhány méter mélyen annyira szűrődik a fény, hogy eltompulnak a színek, és a szaporodás, fotoszintézis leáll, hogy csak egy, köztudott tényt, cáfolatként említsek V.É.)

Néhány száraz tény (  :-)az élelmi adatokat többnyire a porított szárítmány 100 gr-ja tekinetetében adják meg V.É.) spirulináról:

#1. tény

Több mint 100 tápanyaggal a Spirulina-t gyakran a világ legteljesebb élelmiszerforrásaként írják le.

#2. tény

Az Amerikai Nemzeti Repülési és Űrügynökség az űrhajósok étrendjébe belevette a Spirulinát, és azt tervezi, hogy Spirulina űrállomáson is termeszthető legyen. Könnyű megérteni, miért. Tápegész.

#3. tény

A spirulinát gyakran tekintik az összes táplálékkiegészítő táplálékkiegészítőjének, mert sok fontos tápanyagot tartalmaz, beleértve a fehérjét, a komplex szénhidrátokat, a vasat és az A, K és B-vitaminokat. Nagy karotinoid-tartalmú, a karotinoidok antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek.

#4. tény

Gazdag klorofillban, omega3 zsírban és nukleinsavakban, valamint lipidekben .

A spirulina számtalan módon támogatja az emberi test egészségét!

A spirulina az algák királynője!

(a Chlorella mikro alga pedig, az algák királya. ? )

#5. tény

A spirulina az egyik leggazdagabb béta karotin étel , tízféle karotinoid teljes spektrumával.

A szintetikus béta-karotin nem mutatja azokat az előnyöket, mint a természetes sprulina. Az izraeli kutatások szerint az algákból származó természetes béta-karotin hatékonyabb volt. A felépítése jobban illeszkedik az emberi testhez és tartalmazza a kulcsfontosságú 9-cisz-izomert, amelyet nem tudnak előállítani szintetikusan. Feltételezik, hogy az algák és a zöldségek természetes karotinoidjai rendelkeznek a legtöbb antioxidáns és rákellenes hatással .

Bővebben itt olvashatsz a spirulina előnyeiről

Bámulatos volt látni a teljes termesztési folyamatot. Ha egyszer megtapasztalod a friss jó minőségű terméket, nehéz elfogadni az európai és amerikai piacokon kapható kétes forrású, és kétes minőségű termékeket.

Válaszd a Green Life Alga termékeket.

Garantált minőséget, és jó ízű terméket kapsz. Az egyik ígéret az ízgarancia!

A fogyasztók 98%-a pirított tökmag ízt vél kiérezni az alapanyagban!

A pirított tökmag íz jobb, mint a pocsolyaíz! 😉                                Greenlife.hu Webáruház

Szerkesztette:

Virág Éva

Folytatom: 🙂

alga-,és vitaminszakértő

reflux tanácsadó

forrás: http://imune.bio/ki-szereti-az-algat-nyakos-doglott-viz-jut-az-eszedbe-rola/

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

A témához kapcsolódó cikkek:

Kollagénből: édesítő glicin?

Kollagénből: édesítő glicin?

Az édes ízek imádása genetikailag kódolt az emberben. ha van jó alternatíva, akkor a glicin az lehet, a mértékkel kívánt édes étel glicin használatával, már elérhető.

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Az biztos, hogy a cukorfogyasztást csökkenteni kell. Mit tegyél, és mivel helyettesítsd? Melyik édesítőszer jó, melyik finom, melyik édesítőszer biztonságos, és melyik édesítőszer árt? Érdekel?

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.