Oldal kiválasztása

Mikroalga vs. tojás vs. tej: melyikben több a fehérje? [ÖSSZEHASONLÍTÁS]

Szerző: | Alga hatásai

Megszámlálhatatlan mennyiségű táplálék-kiegészítővel találkozunk, mindegyik egészséges életet ígér, de mi az igazság?
Bárki joggal teszi fel a kérdést: vajon tényleg szükségünk van ennyi mindenre?

 Greenlife.hu Webáruház

Tény, hogy a zöldségek, gyümölcsök az igen intenzív gazdálkodás következtében lényegében szépek, de üresek. Ez így igaz, de rost tartalmuk miatt étkezésünk 50-60%-át mégis a zöldségeknek kellene kitenniük. Ez persze a térfogatot, és nem a kalóriát jelenti.

És a sok rostos zöldség mellett szükségesek a jó minőségű, vitaminokat és egyéb tápanyagokat szerves kötésben tartalmazó táplálék-kiegészítők. Az elkülönített összetevőket tartalmazó mono hatóanyagú vitaminok nem hasznosulnak olyan jól, mint az élő zöldségekben, gyümölcsökben lévő, valamikori elődjeik.

A természet teremtette növényekben ugyanis szerves kötésben vannak jelen a tápanyagok, arányuk pont a szervezet számára hasznosíthatóan van kitalálva.

Néhány táplálék kiegészítő, az élelmiszer kategóriába sorolható, mert nem elkülönített, aztán újrakevert vitaminok és ásványi anyagok vannak bennük.

Vagy maga a gyógynövény tömény koncentrációban, vagy hatóanyag komplexek kevert formában. Ez az étrend kiegészítő.
A mikro algákból készült táplálék kiegészítők komplex készítmények.

A WHO besorolása szerint a mikro alga szuperfood, azaz teljes értékű táplálék.

Némely országban hozzá tartozik a mindennapok étkezéséhez az alga moszat, az európai térségben azonban nincs az ételeink ízvilágában az algák íze, így meglehetősen furcsa fogyasztani.            Greenlife.hu Webáruház

A fehérje tartalom összehasonlítása:

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Teljes fehérje (%)

 • Spirulina alga 65% 65%
 • Chlorella alga 58% 58%
 • Szójabab 43% 43%
 • Tejpor 38% 38%
 • Búzacsíra 29% 29%
 • Csirke 26% 26%
 • Földimogyoró 25% 25%
 • Marha izom 23% 23%
 • Tojás 13% 13%
 • Búzaliszt 12% 12%

Használható fehérje (%)

 • Spirulina alga 40% 40%
 • Chlorella alga 47% 47%
 • Szójabab 26% 26%
 • Tejpor 31% 31%
 • Búzacsíra 19% 19%
 • Csirke 17% 17%
 • Földimogyoró 9% 9%
 • Marha izom 15% 15%
 • Tojás 12% 12%
 • Búzaliszt 8% 8%

Az oxigéntermelésen kívül miért hasznosak még a mikro algák?

Joggal nevezhetjük szupertápláléknak az algákat. A 25000-ből 3-4 mikro alga faj alkalmas emberi fogyasztásra, a spirulina, chlorella és az afa mikro alga a legismertebbek. Édesvizekben előforduló mikro algák, tehát mikroszkopikus méretűek, de komplex összetételűek. Egy sejtben minden, ami az élethez kell.

Az alkotórészek szinergikus rendszert alkotnak, tehát egymás hatását erősítik, többlet eredményt hoz az egymás támogatása, mint a teljes anyagok összege.

Régóta fogyaszt az emberiség mikro algát. Lehet, hogy az egykori éhínségeket csökkenteni, lehet, hogy a hiánybetegség-gyógyító hatásai miatt.

Még akkor is, ha ezt annak idején valószínűleg nem fogalmazták meg így. A mai Mexikóvárostól nem messze élő bennszülöttek a tó felszínéről “nyálkás” anyagot gyűjtöttek össze, majd a napon megszárították, és pogácsaként fogyasztották. Ugyanilyen eljárással készítenek pogácsát afa algából ma is a Csád-tó mellett élő afrikai törzsek.

Talán nincs is még egy olyan élelmiszer, amelyben ennyi féle hatóanyag teremne. Sőt, az algák fehérjetartalma a húsokénál nagyobb, ám mégsem terhelik meg az emésztőrendszert.

Vitaminok, ásványi anyagok, omega3, fehérje: mindez egyben az alga

A chlorella alga a zöld növények között uralkodó klorofill tartalmát tekintve.

A Chlorella az algák királya.

A klorofill intenzíven méregtelenít, a lerakódott nehézfémeket is képes eltávolítani a szervezetből, emellett az egyik legjobb magnéziumforrás. Szerkezetében hasonlít a hemoglobinhoz, ám míg abban vas található, a klorofillban magnézium-ion van kötésben.
Ha szaunázás előtt pár órával mikro algát eszel, akkor a zsírban addig lerakódott nehézfémek a melegtől felszabadulva hozzákötődnek a klorofillhoz, és így kiürülnek a szervezetből. Ugyanez igaz erős fizikai munkára, vagy intenzív edzésre.

Az emésztés hatékonysága a gyomorsavtól függ. A gyomorsav termelést a mikro algák összetett fehérje mátrixa elindítja, és fehérjebontó anyagok termelésére is serkenti a bélfalat, így az emésztés terén is segítséget nyújt ez az egyszerű egysejtű.
A mikro alga serkenti a bélmozgást, sejtfala részben emészthetetlen rost, ezzel segít megelőzni a pangás miatti lerakódásokat a bélfalon, és ezáltal a visszamérgeződést is.

Hatékony továbbá fekélyek, bélgyulladás, Chron-betegség esetén is. Védi a sejteket a szabad gyökökkel szemben, sejtregeneráló hatású (titkos CGF faktor) szinte az összes vitamint tartalmazza.

A magas vérnyomással küzdők számára jó alternatíva, mint természetes megoldás, mert a magas vérnyomás nem önálló betegség, hanem egy tünet. Bár betegségként gyógyszerezik, a kiváltó okot megtalálva valóban megszűnik a magas vérnyomás. A Chlorella összetett anyagai a rejtett okokat célozza meg.

A spirulina alga- az algák királynője

A spirulina tulajdonképpen cianobaktérium, spirálba rendeződött sejtsor, de könnyebb algaként emlegetni. Így szoktuk meg.
Vitamin- és mikroelem-tartalma nagyon magas, a teljes vitamin szivárvány a spirulinában is benne van.

A béta-karotinoidok teljes spektrumát tartalmazza. A benne lévő fehérjék pedig tartalmazzák mind a kilenc esszenciális aminosavat, ahogy a chlorella is.

Az alga hatásai a benne lévő vitaminok és ásványi anyagok emberi szervezetre gyakorolt hatásának következményei.
A vitaminok dózisosan alkalmazva betegségmegelőző, és gyógyító hatással bírnak.

A mikro algák előnye abban lehet, hogy a vitaminok kisebb mennyisége is jobban aktiválódik, és a szinergia (azaz együttműködési többlethatás) törvénye miatt a kevesebb is használ.

Belemagyarázni a gyógyító funkciókat az alga hatásai alapján felelőtlenség, ígéreteket tenni még inkább az. Ám a tapasztalatok igazolják az elvárásokat, így a mikro alga fogyasztásával rossz döntést nem hozhatunk. Ismerd meg az összetett formulát, amely egy mikro alga Mátrix, és nem kell hosszasan összeválogatnod a havi vitamin csomagodat, mert a mikro alga Mátrix minden egyben.

A témához kapcsolódó cikkek:

Kollagénből: édesítő glicin?

Kollagénből: édesítő glicin?

Az édes ízek imádása genetikailag kódolt az emberben. ha van jó alternatíva, akkor a glicin az lehet, a mértékkel kívánt édes étel glicin használatával, már elérhető.

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Az biztos, hogy a cukorfogyasztást csökkenteni kell. Mit tegyél, és mivel helyettesítsd? Melyik édesítőszer jó, melyik finom, melyik édesítőszer biztonságos, és melyik édesítőszer árt? Érdekel?

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

 1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
 2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
 3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
 4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
 5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.