Oldal kiválasztása

10+2 vizes tévedés

Szerző: | Fogyókúra, Savas Reflux

  Az vízivás körül tévedések tucatjai keringenek.                                Greenlife.hu Webshop

A vízivás kérdése csak az utóbbi évtizedekben bonyolult kérdés. A palackozott víz megjelenéséig talán

 Vízivás kapcsán mindössze 3 kérdés merülhetett fel.

 1. Szomjas vagyok?
 2. Van víz a kútban, csapban, ciszternában, tárolóban?
 3. Tiszta a víz? (az utolsó évszázadban ez már mikrobiológiai, azaz kórokozó szempontból is vizsgált kérdés. De a korábbi időkben is számon tartották, ha fertőzött volt a kút. Élet-halál függött tőle)

Ma már bonyolult kérdés a vízivás, egyrészt, mert van bőven (Mo-on), másrészt, mert válogathatunk a lehetséges megoldások között.

a-viz-az-elet-greenlife

Túlfogyasztani nem tudod, és éltető elemed.

A víz az élet!

Mik a félreértések, mik a tévhitek a vízivás körül?

Bármi, amiből a média azt akar csinálni! Sajnos a MÉDIA élet-halál ura, nézz rá néha erre a kérdésre is kicsit! Kívülről.

10+2 vizivás tévedés

 

 1. A palackozott víz egészségesebb.

A palackozott víz egészségesebb, mint a…… mi is? Talán a csapvízzel hasonlítják össze, hozzáadott gondolatként, de miután a mondat második, összehasonlító fele hiányzik, egy olyan érzet alakul ki, hogy: mint minden másik.

Kevesen tudjátok, de minden palackozott vizet tartósítanak.

A buborékos vizek természetes tartósítója a szénsav, elég jól csírátlanítja a folyadékot, amibe belekerül. Gyenge sav, és ezt a közeget a mikroorganizmusok, a gombák, baktériumok nem jól viselik. (más élő szervezetek sem, de itt most ez nem kérdés)

A mentes vizek tartósítása általában kétféle módon történik, a dimetil-dikarbonát, E242 adagolása, és az inert nitrogén alkalmazása az elterjedt megoldás.

Az E242 néhány óra alatt metanolra és szén-dioxidra bomlik, amelyeknek már nincs tartósító hatásuk; ezért az italgyártásban mindig zárt rendszerekben, röviddel a töltés előtt adagolják. Így az ezzel tartósított italokat a későbbi fertőződés elkerülése érdekében lezárt palackban kell tartani. Nem kimutatható, a megbízhatóságát újabban vitatják.

Az inert nitrogén egy nem reakcióképes gáz-dugó, a folyadék, és kupak közé préselve védő, gázpárnát képez, így megakadályozza a folyadék oxidációját. Felbontás után elillan, így az addig gázpárnával védett folyadék, víz, bor megromolhat.

 1. Napi 3-4 liter vizet meg kell inni

vizivas-szomjusagod-greenlife.hu

Ez egyénenként változó, és élethelyzettől is függ. Miután Magyarországon a víz mindenkinek elérhető, (a vizet jelentős tartozás esetén sem lehet lekapcsolni, csak korlátozni, erre törvény van) célszerű bőségesen inni, a szervezetünk ugyanis annyit használ fel, amennyire szükség van.

A többi ürül, azaz a vizelettel, izzadással, lélegzettel távozik. Kevesebb vízfogyasztás esetén, a vese visszatartja a vizet, koncentráltabb, és kevesebb vizelet képződik.

 1. A vízivás méregtelenít

A testedet a májad, a veséd, a tüdőd, és a bőröd méregteleníti, nem a víz.

A méreganyagok a vizelettel, széklettel, izzadással, és a lélegzettel távoznak.

Az igaz tehát, hogy a bőrön, és a vesén keresztül távozó méreganyagok hordozó közege a víz, azt pótolni kell.

Extrém esetben az izzadás fokozásával, és a belső méregtelenedés támogatásával segíthető a test tisztulása, ilyenkor ügyelni kell a vízfogyasztás mértékére, de legalább annyira a belső folyamatok támogatására is. Célzott vitamin, és ásványi anyag pótlás ajánlott.

 1. A vízivás szebb a bőrt eredményez.

Nem a vízivástól lesz szebb a bőr, hanem a víz nem ivástól csúnyább.

Súlyos dehidratáltságra utal, ha az a bőrön is látszik, abban az esetben már nem a szépség, hanem az épség, az élet a kérdés.

kollagen-hialuronsav-nelkül-nem-lesz szebb-a-bor-greenlife

A bőr ráncosodása egy lassú folyamat, a kollagén termelődés csökkenése, és a hialuronsav leépülése az oka. Mindkettő anyag duzzadásához víz kell, hiányukban azonban hiába a vízfogyasztás, nem lesz simább a bőr. (tehát az öregedő szervezet számára-mert nem termeli- kollagént, és hialauronsavat is érdemes pótolni a bőr feszessége, rugalmassága érdekében)

 1. A csapvíz ártalmas

A víz az élet.

Magyarországon a csapvizeket szigorúan ellenőrzik.

Igaz, hogy egyre több gyógyszer, vegyi anyag, hormonkészítmény mutatható ki nyomokban a csapból folyó vízben, ez azonban környezeti ártalom, nem a csapvíz hibája.  Magyarországon a csapvíz a legtöbb helyen nem felszíni vizekből nyert folyadék, így a fenti szennyezés kevéssé jellemző.

„Bakteriológiai szempontból a palackozott vizekre és a csapvízre is ugyanazok az előírások érvényesek, de általában elmondható, hogy minden csapvíz ásványvíz, de nem minden ásványvíz csapvíz. Ha a víz oldott ásványianyag-tartalma meghaladja az 500 mg/l-t, ásványvíznek minősül – és ásványvíz felirattal palackozható’ idézet Nagy Edit MKSZ

vizivas-csapviz-greenlife.hu

Hasznos tipp: A klórral fertőtlenített csapvizet dekantálva, azaz néhány percre kancsóba töltve, távozik a szabad klór a vízből, és marad az ártalmatlan klorid, ami a konyhasó összetevője is. Bátran fogyassz csapvizet! Csinálj belőle gyógyteát, a magyar gyógynövények finomak, ízletesek, kis kreativitással hideg, meleg üdítő készülhet belőle.

 1. A desztillált víz tisztít

A desztillált víz az autódba való, nem a szervezetedbe.

desztillalat-viz-az-autodba-valo-greenlife

A desztillált víz ásványi anyag tartalom nélküli H2O, kimossa a szervezetedből a fontos ásványi anyagokat. Szükséged van kalciumra, magnéziumra, káliumra, és még sorolhatnám mindazt, amit a finom, kemény víz tartalmaz. Ha ezeket kimosatod a szervezetből, pótolnod kell valamilyen formában, mert életveszélyes állapot is előállhat. Desztillált víz természetesen nem létezik. Természetesen nincs szükséged rá! 😉

 1. A víztisztítók finom vizet csinálnak

A víz annál finomabb, minél keményebb.

Mert igenis van íze a víznek. A mosógép nem örül a kemény víznek, de az ízlelő érzékelésed igen.

Minél inkább tisztított a víz, annál kevésbé lesz íze, tehát egy hozzáadott gondolat a finom íz érzékelése. A klóros szag, és mellékíz néhány perc levegőztetéssel, szűrő nélkül is megszüntethető.

Nagyon fontos tudnivaló a vízszűrőkről, hogy amennyiben a szűrőbetét nincs kellő figyelemmel karban tartva, az átfolyó vizet szennyezheti is ( bakteorológiai alapon), a céllal éppen ellenkező hatást érve el. (tájékozódj alaposan a víztisztítók vásárlása előtt)

 1. A vízivás fogyaszt.

Hát nem. Azért ajánlják, mert nincs kalóriatartalma, és térfogata miatt kitölti a gyomrot.

Viszont nagyon rövid időn belül kiürül a gyomorból. farkasétvágyat okozva.

Azzal segítheted a fogyókúrát, ha nagy víztartalmú rostos ételeket eszel, mert a kalória sűrűsége kicsi ezeknek az ételeknek, lassan emésztődnek, sokáig telítik a gyomrot, lassan éhezel meg utána. Nem köntörfalazok: nagy víztartalmú zöldségekről beszélek: uborka, káposzta, paprika. A nagy víztartalmú gyümölcsök nem jó megoldás, mert a fruktóz- a gyümölcscukor- ravasz élelmiszer, megéhezel utána, és még raktározódik is.

 1. A vízből készült italok is hidratálnak.

Kivéve, amelyik éppen vízhajtó, mint a kávé, a teák egy része.

a-folyadek-hidratal-greenlife

No és az alkoholos italok ennél is jobban dehidratálnak. Erről talán tudsz, de vannak kifejezetten vízhajtó gyógynövények, és fűszernövények is.

Hasznos tipp: Napok alatt fogyhatsz 2-4 kg-ot a következő recepttel: Egy citrom levét facsard a vízbe, és apríts hozzá egy marék petrezselyemzöldet, csipetnyit sózd meg (vegyél káliummal, magnéziummal dúsított sót), és idd meg. Naponta 2-3 alkalommal ismételd! Kizárólag vízhajtó hatást érsz el, és mivel nem finom, elmegy a kedved az evéstől is. 😉

 1. Minél többet iszunk, annál jobban leszünk.

Ajaj, létezik egy krónikus vízmérgezés nevű állapot (hyponatremia), amikor a kissé rosszabbul működő vese annyira leterhelődik, hogy időlegesen fölmondja a szolgálatot. Szédülés, puffadás, püffedés, és szélsőséges esetben halál lehet a következménye.

Egészséges vesénél ez a veszély igen kicsi. De érdekességként tudj róla.

 1. A vízivás elősegíti a lúgosítást

A testet nem kell lúgosítani! (erről bővebben ITT ) A testnek, vagy a szervezetnek nincs pH-ja, lúgossága, vagy savassága. A vérnek, a gyomornak, a beleknek, a székletnek van, s a szélsőséges 1, 2-es  pH-jú erős gyomorsav, az enyhén lúgos székletig változó pH érték mutatható ki a szervezeten belül. ( ITT, és ITT )

Ne igyál lúgosított vizet!

Se a refluxot, se a ’testedet’ ne lúgosítsd.

A reflux tünetei kezelésében azonban segíthet a vízivás, a csapvíz is megfelelő. Amikor ég a gyomrod, vagy savas a szád, igyál egy pohár vizet. Lemossa a vissza böfögött gyomorsavat, vagy savas gyomortartalmat, ez enyhíti a gyomorégést, de a reflux tünetei közül mindegyiket.

 1. Nem lesz izomgörcsöd, ha vizet iszol

Dehogynem.

Az izomgörcs nem a vízivás mennyiségétől függ, de folyadékkal, vagy vitaminozott vízzel olyan ásványi anyagokat juttathatsz a szervezetedbe, amely vitaminok, ásványi anyagok hiánya igenis izomgörcshöz vezethet.

A kálium, kalcium, magnézium tartalmú víz éppen azokat az anyagokat pótolja, ami kell. Nagy sportteljesítmény, vagy reflux esetén külön étrend-kiegészítőt is szedjél, mert fokozottan szükséged van magnéziumra, és a refluxra szedett savcsökkentők jelentősen csökkentik annak hasznosulását. (így gyógyítsd a refluxot)

Jó egészséget! Pontos ismereteket!             Greenlife.hu Webshop

Dönts magad! Most már többet tudsz a tényekről!  (Ez még érdekes lehet a bubis vízről ITT )

Ne felejtsd el megosztani!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

alga-,és vitaminszakértő

reflux tanácsadó

http://www.webbeteg.hu/keresok/adalekanyagok/78/

Köszönet Szendi Gábornak a kiváló fordításokért.

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

[activecampaign form=7]

A témához kapcsolódó cikkek:

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

Az egészség egy egység. Rend a szervezetben. Ennek része a az emésztés. Mivel tápanyagot az emésztéssel viszünk a szervezetbe, a hasznos baktériumflóra szükséges. A bélflóra baktériumai segítik az egészség fenntartását. Így állítsd helyre a bélflórát!

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

A Salvus víz sokrétű felhasználása méltán teszi híressé a Bükkszéki sós forrást. A Salvus víz használata mégis felvet érdekes, és a rendszeres használóknak fontos kérdéseket. Elemezzük együtt! 

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

 1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
 2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
 3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
 4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
 5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.