Oldal kiválasztása

Meglepő vércukorszint csökkentő élelmiszer praktikák

Szerző: | Alga hatásai, Cukorbetegség, Fogyókúra

 

Amikor egy szénhidrát-dús étkezés után gyorsan nő a vércukorszint, akkor van természetes megoldás, ami segít a cukorbetegeknek, és a fogyókúrázóknak.

Az nem ígéret, hogy cukorbetegként bármit tehetsz, és bármit ehetsz, és varázsütésre egészséges szintre csökken a vércukorszint.                                                                                                                                                                                         Greenlife.hu Webáruház

De az igaz, hogy egy-egy “bűnözés” után néhány egyszerű praktikával megelőzheted a magas vércukorszint kellemetlen, vagy egészségromboló  tüneteit.

5+1 élelmiszer trükk a gyors vércukorszint csökkentésért.

#1. igyál tejet!

a tej a kicsi glikémiás indexe ellenére nagyon magas inzulin választ indukál. Nagyon ellentmondásos a dolog, de használ. Ha valamit elrontottál a vércukorszint egyensúlyban, akkor igyál tejet. Nagyon gyorsan arra készteti a hasnyálmirigy béta-sejtjeit, hogy inzulin löketet adjanak. A plussz inzulin hatékonyan csökkenti az egyébként magas vércukor szintet. Nyilván azoknál működik, akiknek még van működő béta-sejt a hasnyálmirigyben. (szerencsére a legtöbb 2-es típusú cukorbeteg még ebben az állapotban van.) Fogyókúrázóknak akkor segít, ha sport közben kicsit ‘túltolják’ az edzést, és rosszul lesznek. Ha nincs kéznél szőlőcukor, egy-két korty tej segít.

Figyelem! Ez a megoldás csak vészhelyzetben  alkalmazandó. Ugyanis a cukorbetegek jobb, ha kerülik a tejet, éppen azért, mert a gyorsan emeli a vércukor szintet, de csak egy nem túl magas szintig, mert hamar és nagy inzulin válasz ad, viszont gyorsabban merülnek ki a béta sejtek. És ugyanúgy, a nagy inzulinsűrűség miatt az energia azonnal raktározás üzemmódra kapcsol, ha tejet fogyasztasz. Tehát a kicsi kalória tartalom ellenére, a tej, (főleg szénhidráttal együtt fogyasztva*) nagyon hízlal, ezt a fogyókúra alkalmával is tudni kell!

tej-vercukorszint-greenlife.hu

A tej nagyon gyors hatású az inzulinos cukorbetegek un. hypozása esetén. Ennek az a magyarázata, hogy nagyon gyorsan emeli a vércukor szintet, ez segít a hypozáson (a túl alacsony vércukor szint tünetein), és mivel az inzulinos betegeknek többnyire nincs működő béta sejtje, nem tudja a tej a gyors, nagy inzulinválaszt kiváltani, mert nincs mit stimulálni. Így a vércukorszint emelkedik, és elmúlik a hypozás. (és nem csökken túlságosan saját inzulin hiányában, inzulin injekció nélkül)

#2. egyél  egy grapefruitot

-a grapefruit, hasonlóan a tejhez, nagy inzulinreakciót okoz, annak ellenére, hogy kicsi kalóriájú élelmiszer. Képes ezzel kiváltani a vércukorszint csökkentést, mert intenzív munkára fogja a hasnyálmirigy béta sejtjeit.

#3. igyál egy narancsos, vagy citromos vizet

-ugyanaz a helyzet, mint a grapefruit esetén, segít leszorítani a vércukor szintet, de megterheli a gyengélkedő hasnyálmirigyet. Általában igaz, hogy az alacsony GI**-értékű élelmiszer a fogyókúra ill. a cukorbetegség szempontjából „jó”, de a tej/kefir/joghurt és a narancs/grapefruit kivétel. Az inzulinválasz és a GI** hányadosa pontosabb mérőszám, de sajnos ilyen táblázatot nehéz fellelni a szakirodalomban.

citrom-vercukorszint-greenlife.hu

#4. egyél mikro algát

-kiválóan csökkenti a mikro alga (a Spirulina-cianaobaktérium, de a Chlorella is) az átlagos vércukorszint értéket. A folyamat más, mint a fentiek,  ugyanis az éhségérzet csökkentésével javul a szénhidrát, és kalóriabevitel. Ezzel javul az átlagos vércukorszint. Nem azonnal, és nem tűzoltásként működik a mikro alga, hanem 2-4 hét alatt jön az eredmény. ( ITT tudod megrendelni)

A mikro alga tehát nem úgy hat, ahogy a tej/tejtermék, és a narancs/grapefruit. A mikro alga csökkenti a viszcerális zsírt, és segít a fogyásban is, ahogy az előbbiek nem. ITT olvass erről.

#5. fogyassz  gyógynövény teát

-Néhány gyógynövény , hazai, és trópusi is, jó a vércukorszint csökkentésre. A kecskeruta, a fehér babhéj, a gyermekláncfű, fahéj, és a gyömbér teaként fogyasztva hatékony. Azonban másképp hat egyik-másik, így mindenki saját maga kell kitapasztalja az adott gyógynövény eredményét.

A cukorbetegek nem egyformák, a gyógyszerek sem.

Amikor egy ‘cukorgyógyszer’ nem használ***, akkor felír az orvos egy másik típusút***, és azzal próbál segíteni a beteg állapotán. Ez, betegként bosszantó, de elfogadott, az orvos sem mindenható. Nos, vagy egy jól összeállított keveréket válassz,  (ITT tudod megrendelni )vagy -mert olcsó, és nincs nagy anyagi kockázata- próbálj ki több gyógynövényt. Lesz , ami neked is hasznos! (persze nem biztos, hogy finom is)

hatekony-gyogynovenyek-cukorbetegseg-ellen-greenlife

Néhány gyógynövény  hatékonyan csökkenti a vércukor szintet. Ez a gyógynövény tulajdonság kizárólag tapasztalaton alapul. Ugyanis klinikai vizsgálatot nem végeztek a gyógynövények hatásmechanizmusa kapcsán. Nem éri meg a gyógyszergyáraknak.

#+1.  Egyszerűen diétázz

Amint drasztikusan csökkented a szénhidrát fogyasztást, az átlagos vércukorszint csökkenni fog. Ez annyira kézenfekvő, és józan megoldás, hogy mindenkinek eszébe kelleni vésni (jutni).

Egyszerűen drasztikusan csökkentsd a szénhidrát fogyaszatást!

Ám vigyázat! A szénhidrát csökkentett diéta annyira hatékony, hogy csak orvosi ellenőrzéssel kezd el, ugyanis, ha ‘cukorgyógyszert’ szedsz***, akkor biztosan át kell állítani az adagolást, vagy esetleg el is hagyhatod a gyógyszert.

Fogyókúra alkalmával azonban jól működik, kb.: egy hét kell, hogy az agyad, és a tested átálljon, és a saját zsírodat fogyaszd, azaz beinduljon a testsúly csökkenés.

szenhidratszegeny-diéta-csokkenti-a-vercukorszintet

A hasnyálmirigy béta sejtjei ellátnak valamennyi inzulin termelést, a 2-es típusú cukorbetegeknél ezt személyre szabottan ki kell tapasztalni.

Ha csak annyi szénhidrátot fogyasztasz, akkor nem kell gyógyszer. Ezt kitapasztalni odafigyelést igényel. És türelmet!

De ki legyen türelmes veled, ha saját magad sem?

Dönts magad! Most mát többet tudsz a tényekről.

Folytatom: 🙂             Greenlife.hu Webáruház

Virág Éva
alga-, és vitaminszakértő
reflux tanácsadó

*tejbegríz, tejeberizs, tej+vajaskenyér, tejes burgonyafőzelék, édesített joghurtok, gabonapehely tejjel……

**GI:

glikémiás index (rövidítve: GI) az egyes élelmiszerek vércukoremelő képessége a szénhidráttartalmukkal egyező mennyiségű szőlőcukorhoz (néha a fehér kenyérhez) képest, százalékban kifejezve. (Vércukorszinten a vér szőlőcukortartalmát értjük, bár más cukor, elsősorban gyümölcscukor is található benne.) Jelentősége fogyókúrázók és 2-es típusú cukorbetegek esetén a legnagyobb.

GI-indexük elsősorban a szénhidrátot tartalmazó élelmiszereknek van, a szénhidrátokat ugyanis a szervezet szinte kivétel nélkül szőlőcukorrá alakítja. Ugyanakkor a máj képes szőlőcukrot előállítani más, elsősorban a fehérjelebontás során keletkező vegyületekből is (glükoneogenezis), így szénhidrátot nem/alig tartalmazó ételeknél is mérhető lehet a közvetett vércukor-emelő hatás.

***kettő típusú cukorbetegség gyógyszer van forgalomban, az egyik típus csökkenti a sejtek inzulin-ellenállását, azaz segít megnyitni az utat a cukor előtt, hogy a sejtekbe juthasson. A másik típus növeli a hasnyálmirigy inzulintermelését, hogy a több inzulin jobban megnyissa a sejteke cukorkapuit. Ez utóbbi az inzulintermelő sejtek kimerüléséhez vezethet, és elmélyítheti az inzulinrezisztenciát, valamint a cukor-inzulin-éhség-hízás ördögi körét is fenntartja.

A vércukorszint két szelet teljes kiőrlésű gabonakenyér és egy-egy sovány pulykamell elfogyasztása után általában 7.7-10 mmol/l: ez elég néhány béta-sejt elpusztításához, melyeket többé nem lehet pótolni. A hasnyálmirigy szegény, sérülékeny béta-sejtjeit a lipotoxikózis folyamata is tönkreteheti, a trigliceridek és zsírsavak aránya az ismételt szénhidrátbevitelnek köszönhetően megnövekszik.

forrás:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Glik%C3%A9mi%C3%A1s_index

 

 

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

A témához kapcsolódó cikkek:

Kollagénből: édesítő glicin?

Kollagénből: édesítő glicin?

Az édes ízek imádása genetikailag kódolt az emberben. ha van jó alternatíva, akkor a glicin az lehet, a mértékkel kívánt édes étel glicin használatával, már elérhető.

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Az biztos, hogy a cukorfogyasztást csökkenteni kell. Mit tegyél, és mivel helyettesítsd? Melyik édesítőszer jó, melyik finom, melyik édesítőszer biztonságos, és melyik édesítőszer árt? Érdekel?

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.