Oldal kiválasztása

Olcsó házi trükkök gyomorégés ellen.

Szerző: | Alga hatásai, Savas Reflux

Az otthoni megoldások. Hogyan kerüld el, hogy megjelenjen a gyomorégés .                  Greenlife.hu Webshop

Három lépés, és 15 olcsó házi praktika a gyomorégés és a reflux tünetei ellen.

gyomoreges-reflux-tunetei-greenlife.hu

Első lépés:

Olvasd el a reflux 49 tünete bejegyzést. Csak 1 perc. Számold meg, Te mennyit tapasztalsz magadon. (felsorolás ITT)

Második lépés:

Gondold végig mit tettél eddig a tünetek megszüntetéséért. (orvos, gyógyszerek, ételek kerülése)

Harmadik lépés:

Vedd számba, milyen gyakoriak a tüneteid:

 1. Ritka: Havonta egyszer                           ( egy kis apró változtatással javíthatsz ezen)
 2. Gyakori: Hetente egyszer-egyszer         ( kell némi erőfeszítés a tünetek megszüntetéséhez)
 3. Rendszeres: Hetente 3-4 alkalommal    ( változtatásra, és komoly odafigyelésre van szükséged)

 

Ha a  gyomorégés és a reflux tünetei, az egyebek a 49-ből, csak ritkán jelentkeznek, akkor nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni.

Amikor egy helytelen életvezetés, stresszesebb napok, vagy egy lakmározás a kiváltó ok, jó eséllyel tudod kezelni a fájdalmas panaszokat egy kis- vagy kicsit több 😉 odafigyeléssel.

Amikor azonban rendszeresen nap közben is kellemetlen panaszaid vannak, vedd komolyan, és szabadulj meg a gyomorégés gyötrelmétől, és a reflux tüneteitől.

Íme 15 olcsó, házi módszer:

hogy a gyomorégés csak távoli emlék legyen.  Ha észrevetted a tüneteket, kezeld természetes, egyszerű praktikákkal.

 1. rendszeresen öblítsd ki a szádat, igyál vizet. Még jobb, ha gyógyteát fogyasztasz rendszeresen. Lemosod a gyomorból kijutott savas anyagokat, és a gyógytea védőnyákot is képezhet. (Ennél egyszerűbb, és olcsóbb megoldás nincs) (ITT tudod megrendelni)
 2. drasztikusan csökkentsd a szénhidrát fogyasztását. A szénhidrát emésztése erős gázképződéssel járhat, ami fokozza a hasűri nyomást.
 3. egyél zsíros ételeket ( szénhidrát nélkül)**, a zsír bonyolult visszacsatolás révén csökkenti a gyomorsav képződést. Tévhit a zsíros ételek gyomorégést kiváltó hatása, de szénhidráttal együtt fogyasztva, sajnos igaz.
 4. csökkentsd az elfogyasztott ételadagokat. Alkalmazd az ökölszabály technikát. Mindig Kéznél van!
 5. sok rostot fogyassz minden étkezéskor. Ez lehet zöldség, vagy nem felszívódó rost, vagy olajos magvak, vagy alga tabletta. A korpás, kenyerek, kekszek nem jó megoldás.
 6. nézd át a gyógyszereidet. Több gyógyszer csoport mellékhatása lehet a nyelőcső-gyomor záróizom elernyedése.
 7. tedd rendbe a bélflórádat, a jó emésztéssel elkerülheted a puffadást.
 8. igyál kollagén italt– nagyon hatékonyan felszívja a képződött gyomorsavat, lassan emésztődik, és sok más pozitív hatást*** is elérsz vele.
 9. rágcsálj, vagy vegyél be alga tablettát (ITT), rost, béltisztító, és táplálja a bélflórád jó baktériumait.
 10. igyál minden nap citromos vizet. Kiváló C vitamin forrás, és áttételesen a refluxot is csökkenti. (ITT olvass erről)
 11. Kerüld a tejcsokoládét, a fehér csokoládét. Ha kívánod, csinálj magadnak házi bonbont. (reflux-, és cukorbaj barát)
 12. Ne igyál üdítő italokat, és ne fogyassz préselt gyümölcsleveket se. (erről ITT olvass)
 13. Lefekvés előtt ne étkezz, ha teheted, este 6 óra után ne egyél.
 14. Fogyj le, ha túlsúlyos vagy. A fenti tanácsok elősegítik a súlycsökkenést is.
 15. Kerüld a stresszt. Vagy kezeld.  Érd el, hogy feladatként tekints a stressz forrására, és ne félelmetes problémaként.! (de vigyázat! A stressz gyógyszerei bizonyos izomcsoportok lazítása révén erősítik a reflux tüneteinek előfordulását)

 Ezt kerülheted el, ha alkalmazod a fenti technikákat!

Erős mellkasi fájdalom, ijesztő nyomás a szív környékén, égő, maró fájdalom a gyomor tájékán, gyomorégés,  savas szájíz, és büdös lehelet, nagyon kellemetlen, közérzet rontó, vagy romboló tünetek. Ha azonban nem veszünk tudomást róluk, vagy besöpörjük a problémát a szőnyeg alá, komoly következmények is kialakulhatnak.

A reflux tünetei,-amelyek egy része közismert, a többsége azonban rejtett, vagy megdöbbentő –komoly egészségkárosodást, vagy életminőség romlást okozhatnak.

olcso-trukkok-gyomoreges-ellen

A kiváltó ok meglehetősen prózai, de a következmények drámaiak lehetnek. Ha a nyelőcső és a gyomor közötti záróizom gyenge, nem áll ellen a savas gyomortartalom nyomásának, és a gyomorsav, vagy a savas gyomortartalom visszajut a nyelőcsőbe, azt érzékeled, hogy gyomorégés kínoz.

Persze nem a gyomrod ég, annak nyálkahártyája bírja a gyomorsavat, a nyelőcső alsó szakasza azonban nincs felkészülve a sósav maró hatására, és valóban felmaródik. Ez erős égő érzés, amelyet érzet szintjén nem tudunk elkülöníteni, úgy érezzük az a gyomrunkban fáj.

 3 ijesztő következmény. Ide vezethetnek a reflux tünetei. 

 1. Reflex szerű válaszként koszorús-ér görcs, és szívizom vérellátási zavar is előfordulhat, tragikus esetben részleges szívizom elhalás is.

Közvetlen kapcsolat nem bizonyítható, hogy a reflux szívinfarktushoz vezet, azonban a  reflux tünetei közül néhány, mint az alvászavar, a nyugtalanság, a fáradtan ébredés összefüggésbe hozható a szívinfarktussal, a fáradtan ébredők 27%-kal nagyobb eséllyel kapnak szívinfarktust.

 1. Véres hányadék is előfordulhat.

Ha a reflux kórjeleit túlságosan sokáig elhanyagoljuk, vagy kezeletlenül hagyjuk, megtörténhet, hogy súlyos roncsolódás alakul ki, és a nyelőcső falán nyílt sebek keletkeznek.

A nyelőcső bevérzése mindenképpen orvosi beavatkozást igényel.

A véres hányadék megérthető, ha belegondolsz, hogy a nyelőcső sebei fel –fel szakadnak az erőlködéstől, és a vér a hányással együtt távozik.

A test persze védekezik, és módosult sejtekkel burkolja a nyelőcső falát, ám ez a védekező mechanizmus azzal a veszéllyel jár, hogy túlburjánzik a módosult sejtek csoportja. A rettegett nyelőcső rák ebből alakulhat ki.

Ne várd meg, amíg a tested súlyos állapotba kerül, már az első tüneteknél érdemes természetes, egyszerű, és házi óvintézkedést bevezetni.

 1. Az Alzheimer kór

Nagy kockázatnak teszed ki magadat, és remélem felkapod a fejedet, amikor az Alzheimer betegség is felmerül a lehetséges következmények között.

Közvetlenül persze nem a reflux okozza a szellemi hanyatlást, hanem egy vitamin, a B12 vitamin hiánya következtében* alakul ki az agy működési zavara.(nagyon leegyszerűsítve, a B12 hiánya a legfőbb kiváltó ok lehet)

Amikor drasztikusan beleszólunk a gyomorsav termelésbe, azaz drasztikusan csökkented a gyomorsavat annak érdekében, hogy ne jöjjön vissza gyomorsav, és ne kínozzon a gyomorégés, akkor azzal megakadályozod bizonyos anyagok emésztődését is.

Mivel a szellemi teljesítő képesség csökkenése nem azonnal érezhető, erről a következményről elfeledkezünk, és nem is hozzuk összefüggésbe a refluxszal, illetve a reflux tünetei elleni harccal.

Ne a gyomorsav csökkentésre alapozz!

A B12 vitamin felszívódása gyorsan helyreáll, ha a gyomor savtermelése nem gátlódik, így a cél az, hogy ne a gyomorsav termelés csökkentésével küszöböld ki a gyomorégés kínjait, hanem természetes módszereket választva érd el, hogy ne folyjék vissza a gyomorsav a nyelőcsövedbe.

Kövesd a fenti 15 házi praktika tanácsokat!

Minél többet bevezetsz, annál könnyebb lesz egészséged megtartása, vagy visszaállítása.

van-remeny-a-reflux-ellen-greenlife

Tudj meg többet a természetes megoldásról, ha azt akarod, hogy a reflux tünetei gyorsan, mellékhatások nélkül enyhüljenek!

A reflux ellen egy mikro alga alapú szisztémával gyors tünetcsökkenés érhető el.
Kezd el, most!

Legegyszerűbben azonban alga tablettával kezelheted, néhány szemet elrágva gyorsan csökkennek a savas tünetek. (ITT tudod megrendelni)

Jó egészséget! Pontos ismereteket!             Greenlife.hu Webshop

Folytatom: 🙂

Virág Éva

alga-,és vitaminszakértő

reflux tanácsadó

*(nagyon leegyszerűsítve, a B12 hiánya a legfőbb kiváltó ok lehet)

**zsíros sajtok, néhány szem töpörtyű, olajos magvak, zsíros hús zöldséggel, házicsokoládé (elkészítés ITT),avokádó, zsíros halhús (lazac, ponty)… engedd el a fantáziádat

***a kollagén hatásai: szebb bőr, rugalmasabb érfalak, egészséges izületek, a fogíny állapota rendeződhet……..javulhat a szemed, és a vérnyomásod is rendeződhet…( a kollagén termelődéshez C vitamin szükséges, és a beépülése is jobb C vitamin jelenlétében)

Köszönet Szendi Gábor honlapjának a kiváló fordításokért.

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

[activecampaign form=7]

A témához kapcsolódó cikkek:

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

Az egészség egy egység. Rend a szervezetben. Ennek része a az emésztés. Mivel tápanyagot az emésztéssel viszünk a szervezetbe, a hasznos baktériumflóra szükséges. A bélflóra baktériumai segítik az egészség fenntartását. Így állítsd helyre a bélflórát!

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

A Salvus víz sokrétű felhasználása méltán teszi híressé a Bükkszéki sós forrást. A Salvus víz használata mégis felvet érdekes, és a rendszeres használóknak fontos kérdéseket. Elemezzük együtt! 

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

 1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
 2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
 3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
 4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
 5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.