Oldal kiválasztása

Tévhitek a bubis vízről. 3 dolog, amit másképp tudnak a fogyasztók.

Szerző: | Savas Reflux

 

Bizonyítékok a buborékos ivóvizek mellett, és ellen, szájról szájra terjednek, de inkább csak a média által gerjesztett ál-információk.                                   Greenlife.hu Webáruház

A palackozott vizeket a köznyelv ásványvízként emlegeti, ez egy hozzáadott gondolat.

Ezért egy étteremben, ha ásványvizet kérünk, akkor megkérdezik, hogy savasat, vagy menteset, de biztosan palackozottat hoznak majd.

Pedig:
„Bakteriológiai szempontból a palackozott vizekre és a csapvízre is ugyanazok az előírások érvényesek, de általában elmondható, hogy minden csapvíz ásványvíz, de nem minden ásványvíz csapvíz. Ha a víz oldott ásványianyag-tartalma meghaladja az 500 mg/l-t, ásványvíznek minősül – és ásványvíz felirattal palackozható’ idézet Nagy Edit MKSZ

Minden csapvíz ásványvíz, de nem minden ásványvíz csapvíz.

a-csapvíz-magyarorszagon-asvanyviz-reflux-greenlife

3 tévhit, amiért azt hiszed, hogy a a mentes egészségesebb, mint a buborékos

#1.  tévhit

A szénsavas víz savasít.
Hát persze, a szénsavas víz enyhe sav, míg a csapvíz, és a palackozott mentes vizek elméletileg semleges kémhatásúak, azaz sem nem savasak, sem nem lúgosak.
Ez eddig tény.

A gyomorban erős sav termelődik, a gyomorsav a legerősebb természetes
savak között van. Nem tudsz emészteni nélküle. Egyes kutatások azt találták, hogy a felnőtt lakosság majdnem 90%- kevés gyomorsavat termel. Ez az elharapódzó reflux lavina egyik oka lehet. (erről olvass ITT 3. kamu)
Meglepődtél?
Valahogy az ellenkezőjét gondoltad?
A média tele van savmegkötők reklámozásával, a televízió ledugja a torkodon a gondolatot, hogy a sok a savad, és ezért gaviscon, renie, salvus víz kell. Valóban nem jön vissza a sav, ha nincs gyomorsav a gyomorban! De emészteni sem emészt jól a szervezeted.

Ezért eszünk ösztönösen savanyúságot, és ezért hasznos a szénsavas ásványvíz, a citromos víz, vagy egy jó fröccs.

Igen, igen, erős puffadást okoz rövid időre a szénsavas ásványvíz, de egy jóleső böfi-vel ez elmúlik, és még reflux esetén is megkönnyebbül a gyomor. A puffadás a rossz emésztés következménye lehet, a szénsavas víz az ellen is dolgozik.

A refluxos, gyomorégéses tüneteket érzékelőknek -talán Te is közéjük tartozol-, nem kell aggódni a szénsavas ásványvíz miatt, ugyanis nem a szénsav miatt érzel maró hatást, hanem a kiszabaduló gyomorsavtól, ami a zárógyűrű megnyílása miatt kerül a nyelőcsőbe.

Segítsd az emésztésedet szénsavval, és amint távozik a puffasztó gáz, azonnal igyál még egy-két kortyot. Ezzel visszamosod az esetleges gyomorsavat a gyomorba, és megszűnik az egyéb nyálkahártyák irritációja.

A szénsavas víz (palackozott, vagy szódavíz) jót tesz az emésztésnek, a gyomornak nem árt.

#2.  tévhit

A szénsavas víz elősegíti a csontritkulás kialakulását. Na neee!

Az enyhén savas folyadékok reakcióba lépnek a kalciummal, ez tény! De tévedés ne essék, nem a csontjaid kalcium tartalmával. Azokat nem áztatod a pohár szénsavas vízben!

Bonyolult biokémiai, és endokrinológiai folyamatok révén a tested kompenzálja a gyomorba került ételek savas, vagy lúgos hatását, az igaz, hogy ehhez a csontok kalcium tartalma használódik, mint puffer anyag.

A csontok kalcium tartalma oda-vissza épül, ez így rendben van, nem statikus állapot, hanem egy dinamikus. folyamat.

Ezzel egyébként a mikro csonttörések is beforrnak (nagyon leegyszerűsítem) a csontjaink élő szervünk. Az élő csontoknak szüksége van gyomorsavra.

Vigyázat! A refluxot ne kezeld ‘gyomorsavtalanítással’

Amiben éppen segít a szénsavas víz: a csont kalcium tartalma nem magában dolgozik.
Kilépni tud a kalcium, visszaépülni nem tud gyomorsav,  magnézium, és K2 vitamin hiányában. Egyszerűen nem hasznosul a kalcium bevitel önmagában, ezért is megtévesztő a joghurtok reklámja, semmit nem használ az ott bevitt kalcium, ha nincs jelen a másik két anyag a megfelelő arányban.

De, a magnézium hasznosulása sav jelenléte nélkül nem lehetséges, így a gyomorsav, és a szénsav hozzájárul az egészségesen, dinamikusan épülő csontokhoz.
Figyelj rá, és fogyassz magnézium dús vizet, javítasz vele a kalcium reklámok miatt kialakult kalcium dominancián, ami az erek elmeszesedésében károkat okozhat, a csontokban pedig egymagában nem használ.
A cukros, szénsavas üdítők (cola, és a többi) a mega-cukortartalom miatt árthatnak a csontoknak, de ez másik biokémiai folyamat.

#3. tévhit

A buburékos víz marja a fogakat, fogromlást generál.

A savak marják a fogzománcot. Ez tény!
A reflux egyik tünete a romló, érzékeny fogak, jellegzetes mintázatot mutat a gyomorsav miatt kialakuló fogromlás.

Ez azonban nem tévesztendő össze a szénsavas ásványvizek hatásával.

A kutatások szénsavas, cukros üdítőkkel, sőt szénsav nélküli gyümölcslevekkel folytak, laboratóriumi körülmények között. A szájban kiegyenlít a nyál, és az együtt fogyasztott ételek, a maró hatás gyengébb, mint a laboratóriumban, ahol áztatják a csontokat, fogakat.*

A gyomorsav, kóla, cukros gyümölcslevek, kávé, és végül a szénsavas ásványvíz, így van a sor a savasság tekintetében. A tiszta víz 7-es, az ásványvíz, és a szóda alig 6-os, a kóla 2,5-ös a gyomorsav 1-es, 2-es pH-jú. ( minél kisebb a pH, annál savasabb a folyadék. A buborékos ásványvíz alig savas, a szénsav nagyon gyenge sav)
Nem ugyanaz a savas hatás: egy Birminghami kutatócsoport a maró hatást összevetette laboratóriumi körülmények között**a-csapvíz-magyarorszagon-asvanyviz-reflux-greenlife

A kortyolás közben elfogyasztott szénsavas ásványvíz néhány pillanat alatt nem okozhat gondot, de ha megnyugtat a gondolat, fogyaszd szívószállal az italaidat! 😉

Jó egészséget! Pontos ismereteket!                 Greenlife.hu Webáruház

Folytatom: 🙂
Virág Éva
alga-és vitaminszakértő
reflux tanácsadó

*https://youtu.be/aJlDx2Nf1zc

**http://anagycoca-colakiserlet.blogspot.hu/

https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/3-tevhit-es-az-igazsag-a-szensavas-asvanyvizrol

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

[activecampaign form=7]

A témához kapcsolódó cikkek:

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

Az egészség egy egység. Rend a szervezetben. Ennek része a az emésztés. Mivel tápanyagot az emésztéssel viszünk a szervezetbe, a hasznos baktériumflóra szükséges. A bélflóra baktériumai segítik az egészség fenntartását. Így állítsd helyre a bélflórát!

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

A Salvus víz sokrétű felhasználása méltán teszi híressé a Bükkszéki sós forrást. A Salvus víz használata mégis felvet érdekes, és a rendszeres használóknak fontos kérdéseket. Elemezzük együtt! 

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.