Oldal kiválasztása

A testszag utalhat betegségre is. Figyelj rá!

Szerző: | Alga hatásai, Cukorbetegség, Fogyókúra

A testszag jellegzetes, egyéni. Nem csak a higiéniától függ, néha komoly betegségeket is lebuktathat. Ezért is figyelj magadra, és a környezetedre! A jellegzetes betegség testszag elnyomhatatlan. Holmi parfüm? Nem sokat ér!

Greenlife.hu Webáruház

A testszag nemcsak a higiénián múlik.

Azt mindannyian tudjuk, hogy néhány étel, és ital megváltoztatja a  test kipárolgása illatát. A fokhagyma, hagyma, a petrezselyem levél (?), alkohol, kávé, forró csokoládé. Testszag. Ma már nem illik ilyenről beszélni! Pedig kell!

A hormonális változás is más illatot ad, ennek evolúciós okai vannak, ez sem meglepő. A férfiak tudat alatt érzik a nők fogamzóképes illatát. Még az illatszerek mögött is. 😉

Arra viszont kevesen gondolunk, hogy betegség is állhat a megváltozott testszag mögött. Bár így végiggondolva: ez egy ‘AHA’ felismerés.

3+2 betegség, amit jellegzetes testszag kísér:

testszag-betegseg-greenlife.hu

A testszag kellemes, vagy kellemetlen, fontos információt közvetít. Betegséget is leleplezhet.

#1. Cukorbetegség, testszag.

Az anyagcsere folyamatok a cukorbetegséggel élők szervezetében megváltoznak, nem egészségesen működik a tápanyag csere. Jellegzetesen alkoholossá, erjedő gyümölcsre emlékeztető szagúvá válhat a kipárolgás. amolyan erjedő almaszagú lesz. Ezért amikor egy cukorbeteg rosszul lesz az utcán- akár a nagyon magas, akár a túl alacsony vércukorszint következtében-, és elájul, téves ítéletet hozhat a környezete, azt gondolván, hogy részeg.

Pedig az élete múlhat a gyors segítségen. (Csak felvetem, hogy jó lenne valamilyen egyezményes jelzés, egy ikonográfia, amely jelezné a környezetnek a cukorbetegség** fennállását) (erről olvass még ITT )

#2. Reflux, jellegzetes testszag.

A reflux betegséggel együtt élők gyakran panaszkodnak kellemetlen szájszagról, ez lehet a megnyílt gyomorszáj miatti gyomorszag, de a jellegzetes savanyú, kesernyés szájszag is.

Mindkettő szinte megszüntethetetlen fogmosással és száj higiéniával,  csak akkor tűnik el, ha visszazár a gyomor felső zárógyűrűje. ( jó segítség az alga tabletta, nem egy nagy befektetés, de jobb hatású, mint a 2 kalóriás szájszag cukorka, mert más mechanizmus alapján hat.) (ITT tudod megrendelni, 750 db/doboz, elég egy jó darabig)

#3. pajzsmirigy betegség

A pajzsmirigy működés zavara fokozott izzadáshoz vezethet, a változó korban a hölgyek többsége tapasztalja ezt. A változókori panaszokon hormonpótlással szokott segíteni az orvos (ne félj ettől, de figyelj, hogy kiegyensúlyozottan ösztrogén, és progeszteron is legyen a pótlásban, ez a te felelősséged!), egyéb pajzsmirigy problémát pedig a jellegzetes keser-édes testszagról lehet kikövetkeztetni. Ha furcsává válik valamelyik rokon, vagy a társ illata, gondolj erre! Lehet, hogy ciki erről beszélni, de ki szólhatna, ha a barát, a rokon, vagy a társ sem?

Minél hamarabb kerül a kérdés orvos elé, annál biztosabban tud segíteni gyógyszerrel, vagy tanáccsal, vagy alternatív lehetőséggel. (újra megemlítem a micro algákat, az AlgaMátrix jó szolgálatot tesz a pajzsmirigybetegeknek, nem, nem a jód, hanem a szelén tartalma miatt.

A forgalomban lévő alga keverékek édesvizi termesztett algák, jódot csak alig, vagy nyomokban tartalmaznak. ITT, és ITT olvass erről)

#+1. Daganat, rákos megbetegedés

Alig érezhető illat, vagy szag változás, csak az emberek ige kis százaléka figyel fel rá (Ők lehetnének parfüm szakértők is!!), de a kutyák nagy biztonsággal ismerik fel a rákos betegek ‘más’ testszagát. Annyira biztosan , hogy a terápiás kutyák 97%-os biztonsággal jelezték már az igen korai stádiumban is a rosszindulatú sejtburjánzást.

A daganatoknak is van testszag változtató hatása. A kutyák rendkívül érzékeny szaglásuk révén képesek beazonosítani azokat az embereket, akik bizonyos daganattípustól szenvednek. És ma már léteznek olyan találmányok – kísérleti szakaszban -, amelyeknek a célja, hogy a kilélegzett levegő alapján azonosítsák, ha valakinek például tüdőrákja van. A különféle betegségek anyagcserére való hatásuk révén sajátos lenyomatot hagynak a kilélegzett levegőben, illetve a test kipárolgásában, még ha ezt az emberi orr nem is mindig érzékeli. Az orvosok előtt azonban ismert, hogy bizonyos daganatos megbetegedések megváltoztathatják a testszagot, ami elsősorban a bőr, a tüdő, a bél, a petefészek, a mell és a prosztata daganataira érvényes. Ilyenkor jellemzően szúrós, kellemetlen, záptojáshoz vagy acetonhoz hasonlítható szagról lehet beszélni.

#+2. Fogyókúra

A szénhidrát szegény étrend, a sportolók fehérje diétája un. ketózist* indít be a szervezetben. Jellegzetes csípős, édeskés szag ez. Folyadékhiány esetén megspékelve acetonos lehelettel. (erre a szagra érdemes figyelni a cukrosoknál, és kisgyermekeknél is, a kiszáradáshoz vezető út első érezhető tünete, kisgyermekes anyukák jól ismerik ezt a szagot)

testszag-szegyen-vagy-baj-greenlife.hu

Nem szégyen szólni, hanem kutya kötelesség figyelni a másikra! Súlyos szövődményeket előzhetünk meg , ha egyenesek vagyunk.

Most már többet tudsz a tényekről. Dönts magad!

Ne felejtsd el megosztani a barátaiddal. Segíts a fogyózó, és a cukorbetegségben szenvedő ismerőseidnek egyérdekes tudnivalóval!

ÓÓÓ! És egyél algát! 🙂

Köszönöm.

Virág Éva

Folytatom: 🙂

alga-,és vitaminszakértő

reflux tanácsadó

*ketózis, ketogén diéta : https://hu.wikipedia.org/wiki/Ketog%C3%A9n_di%C3%A9ta

éhezéses ketózis: extrém helyzetben áll elő, amikor a test nem jut táplálékhoz, illetve az 1-es típusú cukorbetegeket érintheti, ők fokozottan figyeljenek erre.

**A cukorbetegség gyógyítható: a 2-es típusú a kezdeti fázisban visszafordítható. (Erről ITT olvass)

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

A témához kapcsolódó cikkek:

Kollagénből: édesítő glicin?

Kollagénből: édesítő glicin?

Az édes ízek imádása genetikailag kódolt az emberben. ha van jó alternatíva, akkor a glicin az lehet, a mértékkel kívánt édes étel glicin használatával, már elérhető.

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Az biztos, hogy a cukorfogyasztást csökkenteni kell. Mit tegyél, és mivel helyettesítsd? Melyik édesítőszer jó, melyik finom, melyik édesítőszer biztonságos, és melyik édesítőszer árt? Érdekel?

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.