A testszag utalhat betegségre is. Figyelj rá!

Szerző: | Alga hatásai, Cukorbetegség, Fogyókúra

A testszag jellegzetes, egyéni. Nem csak a higiéniától függ, néha komoly betegségeket is lebuktathat. Ezért is figyelj magadra, és a környezetedre! A jellegzetes betegség testszag elnyomhatatlan. Holmi parfüm? Nem sokat ér!

Greenlife.hu Webáruház

A testszag nemcsak a higiénián múlik.

Azt mindannyian tudjuk, hogy néhány étel, és ital megváltoztatja a  test kipárolgása illatát. A fokhagyma, hagyma, a petrezselyem levél (?), alkohol, kávé, forró csokoládé. Testszag. Ma már nem illik ilyenről beszélni! Pedig kell!

A hormonális változás is más illatot ad, ennek evolúciós okai vannak, ez sem meglepő. A férfiak tudat alatt érzik a nők fogamzóképes illatát. Még az illatszerek mögött is. 😉

Arra viszont kevesen gondolunk, hogy betegség is állhat a megváltozott testszag mögött. Bár így végiggondolva: ez egy ‘AHA’ felismerés.

3+2 betegség, amit jellegzetes testszag kísér:

testszag-betegseg-greenlife.hu

A testszag kellemes, vagy kellemetlen, fontos információt közvetít. Betegséget is leleplezhet.

#1. Cukorbetegség, testszag.

Az anyagcsere folyamatok a cukorbetegséggel élők szervezetében megváltoznak, nem egészségesen működik a tápanyag csere. Jellegzetesen alkoholossá, erjedő gyümölcsre emlékeztető szagúvá válhat a kipárolgás. amolyan erjedő almaszagú lesz. Ezért amikor egy cukorbeteg rosszul lesz az utcán- akár a nagyon magas, akár a túl alacsony vércukorszint következtében-, és elájul, téves ítéletet hozhat a környezete, azt gondolván, hogy részeg.

Pedig az élete múlhat a gyors segítségen. (Csak felvetem, hogy jó lenne valamilyen egyezményes jelzés, egy ikonográfia, amely jelezné a környezetnek a cukorbetegség** fennállását) (erről olvass még ITT )

#2. Reflux, jellegzetes testszag.

A reflux betegséggel együtt élők gyakran panaszkodnak kellemetlen szájszagról, ez lehet a megnyílt gyomorszáj miatti gyomorszag, de a jellegzetes savanyú, kesernyés szájszag is.

Mindkettő szinte megszüntethetetlen fogmosással és száj higiéniával,  csak akkor tűnik el, ha visszazár a gyomor felső zárógyűrűje. ( jó segítség az alga tabletta, nem egy nagy befektetés, de jobb hatású, mint a 2 kalóriás szájszag cukorka, mert más mechanizmus alapján hat.) (ITT tudod megrendelni, 750 db/doboz, elég egy jó darabig)

#3. pajzsmirigy betegség

A pajzsmirigy működés zavara fokozott izzadáshoz vezethet, a változó korban a hölgyek többsége tapasztalja ezt. A változókori panaszokon hormonpótlással szokott segíteni az orvos (ne félj ettől, de figyelj, hogy kiegyensúlyozottan ösztrogén, és progeszteron is legyen a pótlásban, ez a te felelősséged!), egyéb pajzsmirigy problémát pedig a jellegzetes keser-édes testszagról lehet kikövetkeztetni. Ha furcsává válik valamelyik rokon, vagy a társ illata, gondolj erre! Lehet, hogy ciki erről beszélni, de ki szólhatna, ha a barát, a rokon, vagy a társ sem?

Minél hamarabb kerül a kérdés orvos elé, annál biztosabban tud segíteni gyógyszerrel, vagy tanáccsal, vagy alternatív lehetőséggel. (újra megemlítem a micro algákat, az AlgaMátrix jó szolgálatot tesz a pajzsmirigybetegeknek, nem, nem a jód, hanem a szelén tartalma miatt.

A forgalomban lévő alga keverékek édesvizi termesztett algák, jódot csak alig, vagy nyomokban tartalmaznak. ITT, és ITT olvass erről)

#+1. Daganat, rákos megbetegedés

Alig érezhető illat, vagy szag változás, csak az emberek ige kis százaléka figyel fel rá (Ők lehetnének parfüm szakértők is!!), de a kutyák nagy biztonsággal ismerik fel a rákos betegek ‘más’ testszagát. Annyira biztosan , hogy a terápiás kutyák 97%-os biztonsággal jelezték már az igen korai stádiumban is a rosszindulatú sejtburjánzást.

A daganatoknak is van testszag változtató hatása. A kutyák rendkívül érzékeny szaglásuk révén képesek beazonosítani azokat az embereket, akik bizonyos daganattípustól szenvednek. És ma már léteznek olyan találmányok – kísérleti szakaszban -, amelyeknek a célja, hogy a kilélegzett levegő alapján azonosítsák, ha valakinek például tüdőrákja van. A különféle betegségek anyagcserére való hatásuk révén sajátos lenyomatot hagynak a kilélegzett levegőben, illetve a test kipárolgásában, még ha ezt az emberi orr nem is mindig érzékeli. Az orvosok előtt azonban ismert, hogy bizonyos daganatos megbetegedések megváltoztathatják a testszagot, ami elsősorban a bőr, a tüdő, a bél, a petefészek, a mell és a prosztata daganataira érvényes. Ilyenkor jellemzően szúrós, kellemetlen, záptojáshoz vagy acetonhoz hasonlítható szagról lehet beszélni.

#+2. Fogyókúra

A szénhidrát szegény étrend, a sportolók fehérje diétája un. ketózist* indít be a szervezetben. Jellegzetes csípős, édeskés szag ez. Folyadékhiány esetén megspékelve acetonos lehelettel. (erre a szagra érdemes figyelni a cukrosoknál, és kisgyermekeknél is, a kiszáradáshoz vezető út első érezhető tünete, kisgyermekes anyukák jól ismerik ezt a szagot)

testszag-szegyen-vagy-baj-greenlife.hu

Nem szégyen szólni, hanem kutya kötelesség figyelni a másikra! Súlyos szövődményeket előzhetünk meg , ha egyenesek vagyunk.

Most már többet tudsz a tényekről. Dönts magad!

Ne felejtsd el megosztani a barátaiddal. Segíts a fogyózó, és a cukorbetegségben szenvedő ismerőseidnek egyérdekes tudnivalóval!

ÓÓÓ! És egyél algát! 🙂

Köszönöm.

Virág Éva

Folytatom: 🙂

alga-,és vitaminszakértő

reflux tanácsadó

*ketózis, ketogén diéta : https://hu.wikipedia.org/wiki/Ketog%C3%A9n_di%C3%A9ta

éhezéses ketózis: extrém helyzetben áll elő, amikor a test nem jut táplálékhoz, illetve az 1-es típusú cukorbetegeket érintheti, ők fokozottan figyeljenek erre.

**A cukorbetegség gyógyítható: a 2-es típusú a kezdeti fázisban visszafordítható. (Erről ITT olvass)

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

  • Akció! green gold imune kep

    Wellstar Imune Alga Green Gold

    13.870 Ft 11.470 Ft
    Kosárba rakom

A témához kapcsolódó cikkek:

Egészség őrzés egyszerűen.

Mire jó egy tápegész multivitamin? Egészség őrzésre. És fogyókúrára, És kiegyensúlyozott alvásra. És az életerő fokozására. Hát kell ennél több? Hát persze!

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.