Oldal kiválasztása

9+1 áldásos hatás, amikor naponta fél órát sétálsz.

Szerző: | Alga hatásai, Cukorbetegség, Fogyókúra

Gyorsan pozitív változásokat érzel a testeden, ha az életed rész lesz a testmozgás. Csak napi fél óra séta! Azt hiszed, csak az izmaid reagálnak? Nem, nem! Sokkal több. Az egész életed vesz jobb irányt! Javul a diabetesz is.                            Greenlife.hu Webáruház

9+1 VÁLTOZÁS, AMI A TESTEDDEL TÖRTÉNIK, HA MINDEN NAP SÉTÁLSZ = TESTMOZGAS

Hippokratesz tudott valamit : ” A séta a legjobb orvosság” , mondta , és előszeretettel javasolta az embereknek.

Ma már bizonyított tény, hogy testileg, lelkileg változásokat indít el, mindössze napi fél óra séta is.

Csak indulj el! Fogd az órád, és csak indulj el az utcán!

Aztán negyed óra múlva fordulj meg, és menj haza!  Hidd el, ezt a cukorbeteg, a túlsúlyos, az izületes, a kismama, és az informatikus is meg tudja tenni. Te is.

Szóval mindegy ki vagy, ma testileg! Indulj el, és egyszerűen menj el otthonról egy negyed órára, és aztán fordulj meg.

Ezt fogod tapasztalni, már 1-2 hét után:

#1. POZITÍV VÁLTOZÁSOK AZ AGYBAN A TESTMOZGÁS KÖVETKEZTÉBEN

testmozgas-agyi-funkcio-greenlife.hu

Csak napi fél óra séta, és bizonyítottan kisebb eséllyel alakul ki a korai demencia, csökken az Alzheimer betegség kockázata. Hidd el, már ezért megéri sétálni! Az is kísérlettel bizonyított tény, hogy javítja a jókedvet, és boldogságérzetet nyújt. De egy elégedettségi löketet mindenképpen kapsz: Megcsináltad!

#2. LÁTÁSJAVULÁS A TESTMOZGÁS KÖVETKEZTÉBEN

testmozgas-javul-a-latas-greenlife.hu

A kicsi mozgás is csökkenti a magas szemnyomást, fokozza a szem vérereinek rugalmasságát, ezzel javulhat a látás. Rejtélyes módon a rendszeres sétálás segíthet a glaukóma (zöldhályog) leküzdésében is. (nem annyira rejtélyes, mert a séta visszafordíthatja a 2-es típusú cukorbetegséget, és ezzel is összefügg a látásjavulás 🙂 )

#3. VÉRNYOMÁS HARMONIZÁLÓDÁS A TESTMOZGÁS KÖVETKEZTÉBEN

szivbetegseg-greenlife.hu

Az Amerikai Szív Társaság (American Heart Association) tanulmányai szerint a séta épp olyan hatékony a szívbetegségek és stroke megelőzésében, mint a futás. A rendszeres séta csökkenti a magas vérnyomást és javítja a vérkeringést.

#4. MÉREGTELENEDÉS. (TESTILEG, LELKILEG 🙂 ) MINDEZ A TESTMOZGÁS MIATT?

meregtelenites-indul-greenlife.hu

A gyaloglás egy aerob testmozgás, amely növeli az oxigénáramlást a véráramban, eltávolítja a felesleges toxinokat és hulladékokat, valamint fitten tartja a tüdőnket. A méregtelenítést a tüdő, a máj, a vese végzi! Mindegyik szerv nagyobb fokozatra kapcsol. És az izzadásról nem is beszélve, ami szintén segíti a méreganyagok kiürülését.( erről bővebben ITT)

A méregtelenítés fokozásához fogyassz micro algát, és fogyassz egy hónapi niacint. Mozgással összekötve csodákat érhetsz el.

#5. CSÖKKENŐ ÁTLAGOS VÉRCUKORSZINT A TESTMOZGÁS KÖVETKEZTÉBEN

cukorbetegseg-kezelese-greenlife.hu

Tanulmányok bizonyították, hogy a rendszeres séta  nagyon hatékony eszköz az inzulinrezisztencia, és a glükózintolerancia javítására. A 2-es típusú diabetesz rendszeres mozgással, és ‘cukorszegény’ diétával megállítható, sőt, visszafordítható! (erről ITT is olvass)

Ehhez is jó segítség az Alga Mátrix. (ITT olvass)

#6. KÉNYELMES EMÉSZTÉS, MÁR EZÉRT MEGÉRI A TESTMOZGÁS!

segiti-a-fogyast -a-seta-greenlife.hu

Ez nem újdonság, és nem is titok! A mozgás, és igen, már 30 perc séta is fokozza az emésztést, megindítja a bélmozgást, megakadályozza a székrekedést, ééééés: segíti a fogyást! Hát nem megéri?

#7. IZMOSABB TEST. BIZONY? EGY KIS SÉTÁTÓL.

fejlodo-izomzat-a-napi-setatol-greenlife.hu

Az izomtónus és testsúly csökkenés gyaloglás útján is elérhető. Tízezer séta közben megtett lépés már felér egy konditermi edzéssel, különösen, ha a séta bizonyos szakaszaiban leejtőn vagy emelkedőn sétálsz. Nem csak a láb, de a hátizom, a hasizom, sőt a karizom is tónusosabb lesz. Az izom a több energiát éget a nap folyamán még pihenőállásban is, ezzel egy szép egészséges test kezd kialakulni, ami egyre jobb lesz.

#8. SZŰNŐ IZÜLETI FÁJDALOM. ELEINTE EZ BIZONY NEHÉZ LEHET.

csontritkulas-greenlife.hu

A séta elősegíti a mozgékonyságot, erősíti a csontokat, ezáltal csökkenti a csonttörés kockázatát, visszafordítható a csontritkulás is. (a csontritkulásról ITT olvass) Érezhetően csökkennek  az ízületi fájdalmak, az izületi merevség és az izületi gyulladás.

#9. CSILLAPODIK A HÁTFÁJÁS.

csillapodik-a-hatfajas-greenlife.hu

A sétálás hosszútávon javítja a testtartást és a gerinccsigolyák rugalmasságát, ami létfontosságú lehet az egészséges gerinc szempontjából. Amint kiszakadsz az ülőmunka mellől, a hátizmok erősödni kezdenek. kiegyenesedik a test- na jó, nem egy-két nap alatt 🙁 ), és a gyomrodra is kisebb nyomás nehezedik. Hosszabb távon ez utóbbi tény sokat javít a refluxosok tüneti gyakoriságán.

#+1.SZÉPÜLÉS, FIATALODÁS.A TESTMOZGÁS CSODÁKAT TESZ.

szep-arc-testmozgas-greenlife.hu

Nem hiszed? Pedig egyszerű: bizonyítottan hangulatjavító a séta, és bizonyítottan stressz csökkentő. Amint jobban reagálsz a stressz-nyomásra, szóval könnyedebben kezeled, és amint javul a hangulatod, ez látszik az arcvonásaidon. Csökken a ráncok mélysége, és mosolygósabb összhatást kelt az arc. Ettől egyszerűen szebbnek, és – figyelj!- fiatalabbnak látnak az emberek. Hát nem megéri? 😉

Szeresd hát bátran a napi sétákat a tavaszi napsütésben!

És ne hagyd ki esőben sem!

Még egy tipp: multivitaminnal jelentősen növelheted a vitalitást, az életerőt, és a hajlandóságot a mozgásra. ( ITT olvass)

Kezd el ma! Azt fogod észrevenni, hogy 15 perc alatt egyre messzebb jutsz el az utcán. Lehet, hogy egyszer kocogni is fogsz!? Vagy már 20, majd 25 percig sétálsz el-fele. Hát hajrá! Hidd el, ez nem nehéz!

Dönts magad, most mát többet tudsz a tényekről.

Folytatom: 🙂             Greenlife.hu Webáruház

Virág Éva
alga-, és vitaminszakértő
reflux tanácsadó

 

 

 

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

A témához kapcsolódó cikkek:

Kollagénből: édesítő glicin?

Kollagénből: édesítő glicin?

Az édes ízek imádása genetikailag kódolt az emberben. ha van jó alternatíva, akkor a glicin az lehet, a mértékkel kívánt édes étel glicin használatával, már elérhető.

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Az biztos, hogy a cukorfogyasztást csökkenteni kell. Mit tegyél, és mivel helyettesítsd? Melyik édesítőszer jó, melyik finom, melyik édesítőszer biztonságos, és melyik édesítőszer árt? Érdekel?

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.