Oldal kiválasztása

A szívinfarktus felismerése. Lehet, hogy csak refluxod van?

Szerző: | Savas Reflux

Az egyik jellegzetes, ijesztő reflux tünet könnyen összetéveszthető a szívinfarktussal. Pontosan figyelj a szívinfarktus tüneteire. Ha nem stimmel, akkor “csak” refluxod van.                Greenlife.hu Webshop

 

A szívinfarktus összekeverhető a reflux tüneteivel .

A szívinfarktus esetén a legfontosabb, hogy a beteg, vagy te, minél gyorsabban kórházba kerülj. Erre akkor van a legnagyobb esély, ha pontosan ismered a tüneteket.

Viszont ne ijedj meg fölöslegesen, ha refluxod van, és csak az éjszakai fulladás, vagy a mellkasi nyomás kínoznak. Tanuld meg a különbségeket, ezzel biztonságban leszel, hatékonyan, és helyesen tudsz cselekedni.

A szívinfarktus tünetei sokszor jóval a roham előtt jelentkeznek, ezeket a figyelmeztető jeleket mindenképpen tudatosítsd magadban. Így nagyobb biztonságban vagy. 

szivinfarktus-tunetei-listazva-greenlife

 

Szívinfarktus tünetei | Panaszok és intő jelek részletesen.

 • a beteg szúró, szinte a lélegzetet megállító szúrást érzékel –enyhébb esetben tompa nyomást−, amely pár percig tart, majd eltűnik, hogy egy idő elteltével újra jelentkezzen.
 • hasonló panaszokat okozhat a kevésbé súlyos angina pectoris – mellkasi szorongató fájdalom- , amely fekvő helyzetben enyhül, majd elmúlik.
 • figyelem, sajnos a szívinfarktus tünetei nem mindig jelentkeznek, 25% esély van arra, hogy teljes tünetmentesség után jön a baj!

 

Mégis, az a háromnegyed rész, eléggé valószínűvé teszi, hogy felfigyelhetsz a panaszokra. Amennyiben tudod, mire kell figyelned.

Akkor, kérem, most figyelj!

Elsődleges szívinfarktus tünetek:

 • Mellkasi fájdalom: a szívinfarktus tünetei közül a leggyakoribb, főként a férfiaknál jelentkezik. Szívinfarktus esetén a fájdalom főként a mellkas közepén jelentkezik, enyhén balra kisugározva. (reflux esetén fölfele sugárzik, a száj felé)
 • A fájdalom a gyomrot is érinti, ezért előfordulhat, hogy a beteg a szívinfarktus tünetei helyett a panaszokat a rossz emésztésnek könyveli el.
 • Nyomásérzés a mellkasban: tipikus szívinfarktus tünet a mellkas közepén jelentkező, egy-két percig tartó és rendszeresen visszatérő nyomó érzés. (reflux esetén kicsit följebb, a szegycsont alatt nyom)
 • A hideg verejtékezés: a szívinfarktusnak az egyik legjellemzőbb tünete a hirtelen fellépő hideg verítékezés. Ha sportolás közben fordul elő, más betegség is okozhatja, ha viszont nyugalmi állapotban lép fel, nagy az esélye a szívrohamnak. (reflux esetén ez általában nincs)
 • Karok fájdalma: a szívinfarktus tünetei közül főként a férfiaknál jelentkezik a karok fájdalma, ami a mellkasból kiindulva legtöbbször a bal váll felé halad –néha mindkét kar felé−, és a könyököt is érintheti. (reflux esetén ez nincs)
 • A fájdalom lehet állandó, vagy időszakos, átterjedhet a nyakra, az alsó állkapocsra, és a gyomorra is.
 • A mellkas és a karok együttes fájdalma a szívinfarktus közvetlen előjele is lehet, ezért mindenképpen vedd komolyan!
 • Légzési nehézségek, légszomj: a légzési nehézségek számos más megbetegedésre is utalhatnak, például asztmára, vagy tüdő problémákra. Amennyiben mellkasi fájdalommal/nyomással párosul, nagy az esélye a szívinfarktus kialakulásának.
 • Szorongás: a szívinfarktus egyik első, ösztönös –sokszor tudatalatti− tünete a szorongás, a haláltól való félelem.

 Figyelem vannak még intő jelek:

eszmeletvesztes-szívinfarktus-elojele-greenlife

 • A szívinfarktus tünete a roham előtti, sokszor egyensúlyvesztéssel járó, erős szédülés, ami eszméletvesztéshez vezethet. Ennek oka az elégtelen vérkeringés, ami agyi oxigénhiányt okoz.
 • Intő jel a vizesedés, dagadás, ugyanis a nem megfelelő szívműködés a testben lévő folyadékok pangását idézheti elő. Ha bokáink, lábszárunk hirtelen vizenyőssé válik, illetve puffadni kezdünk, azonnal forduljunk szakorvoshoz. Minél több tünet jelenik meg egy időben, annál nagyobb a valószínűsége, hogy kialakult a szívinfarktus.

 

Érdemes tudni a következőket:

 • Köhögés: a kitartó köhögés a szívinfarktus előjele is lehet, mivel az elégtelen szívműködés miatta tüdőben folyadék halmozódhat fel. (reflux esetén ez szintén egy jellemző tünet, a gyomorsav irritálta gége az oka)
 • Előfordulhat véres köpet is.  Azonban arra gondolj, hogy a szívinfarktus tüneteit ne tévesszük össze a már meglévő kórokkal, mint például a hörghurut-, vagy tüdőgyulladás, vagy reflux tünetek.
 • Fáradékonyság: a hirtelen, ok nélkül fellépő –ám akár napokig, vagy hetekig tartó− gyengeség, erőtlenség korai tünete lehet a közeledő szívinfarktusnak. Ilyenkor a biztonság kedvéért nem árt egy EKG vizsgálat elvégzése.
 • Hányinger: szintén a szívinfarktus korai tünete lehet, de a roham alatt is jelentkezhet hányinger.
 • Előjelként fontos megemlíteni a szokványos emésztéstől eltérő, alkalmi jelleggel fellépő panaszokat, úgy, mint alhasi felfúvódás, vagy hirtelen étvágytalanság.
 • Gyors, vagy szabálytalan szívverés: az ismétlődően előforduló gyors szívverés, főként, ha hirtelen levertség kíséri, szintén a szívinfarktus tünete lehet. Időben vizsgáltassuk ki a panaszokat, mert ezzel nem csak a szívinfarktust, hanem más szívbetegségeket is megelőzhetünk.
 • Emésztési zavarok: szívinfarktus előtt sok beteg emésztési problémákra panaszkodik. Ennek oka a helytelen vérkeringésben keresendő: a szervezet már nem képes ellátni az alapvető feladatait.
 • Alvászavarok: a rossz szívműködés következményeként a vér oxigén ellátása megváltozik, ami a stressztől független izgatottsághoz és alváshiányhoz vezethet.

 

A nőknél a szívinfarktus tünetei eltérőek lehetnek:

szivinfarktus-noknel-greenlife

-Alhasi görcsök
-Állkapocs- és/vagy hátfájdalom
-Hányinger
-Kapkodó légzés
-Homályos látás
-A fejbőr erősödő izzadása

Több mint egymillió, szívinfarktus miatt kórházba került beteg tüneteit elemezték amerikai kutatók. A felmérésből kiderül, hogy a hasonló korú férfiakhoz képest, a fiatal (45 év alatti) nők esetében gyakrabban marad el a roham előtt a mellkasi fájdalom, ezért ( mert nem tudatosul az infarktus ténye, és nem kerülnek gyógyító kezekbe) nagyobb az elhalálozás esélye. Idősebb korban azonban ezek a különbségek fokozatosan csökkennek.

Tudtad?

Az elhanyagolt magas vérnyomás jelentősen növeli a szívinfarktus kockázatát.

Segítsd az orvos munkáját a saját érdeked ez.

Az orvos is hálás lesz, mert pontosabb diagnózist állíthat föl, és a munkája is sokkal hatékonyabb lesz.

Most már nagyjából is tisztában vagy a tényekkel.

Jó egészséget! Pontos ismereteket!             Greenlife.hu Webshop

Folytatom: 🙂

Virág Éva

alga-,és vitaminszakértő

reflux tanácsadó

https://www.vitalitas-magazin.hu/belgyogyaszat/szivinfarktus-tunetei

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

[activecampaign form=7]

A témához kapcsolódó cikkek:

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

Az egészség egy egység. Rend a szervezetben. Ennek része a az emésztés. Mivel tápanyagot az emésztéssel viszünk a szervezetbe, a hasznos baktériumflóra szükséges. A bélflóra baktériumai segítik az egészség fenntartását. Így állítsd helyre a bélflórát!

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

A Salvus víz sokrétű felhasználása méltán teszi híressé a Bükkszéki sós forrást. A Salvus víz használata mégis felvet érdekes, és a rendszeres használóknak fontos kérdéseket. Elemezzük együtt! 

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

 1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
 2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
 3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
 4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
 5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.