Oldal kiválasztása

A rossz szájszag elfogadhatatlan. Mutatom hogyan tegyél ellene.

Szerző: | Savas Reflux

 A szájszag akár betegségről is árulkodhat. A szájápolás napi rutin! Mégis mitől büdös a lehelet?                    Greenlife.hu Webshop

Kényesen ügyelsz a szájápolásra.

Kellemetlen a leheleted? Miért van szájszag?

A kellemetlen lehelet, a szájszag oka számos egészségi probléma is lehet. Elsősorban a szájüreg rossz állapotában keress okokat, ha ezt kizárhatod,- és feltételezem, hogy azért olvasod ezt a bejegyzést- akkor gondolni kell más betegségek következtében kialakuló rejtett problémákra.

Vesszőparipám a reflux következtében kialakuló probléma.

Azért fontos erről beszélni, mert nemigen gondol rá senki. Az orvos, a fogorvos sem. ( a fogorvos azért látja a fogakon, ha jellegzetes savas romlás van ott)

tarsadalmi-beagyazodas-greenlifeMa  társadalmi elvárás, hogy ápolt legyél, de a szájszag,- nevezhetném kellemetlen illatnak is, de az nem fedi igazán a valóságot, csak finomkodó utalás a problémára-, megkeserítheti a társadalmi beágyazódást, illetve alááshatja a tekintélyt.

Ma így élünk.

Ez a társadalmi oldala a tünetnek,  de az egészségi következmények legalább ennyire fontosak.

Ne menj el mellette szó nélkül.

A reflux alattomos támadó. A büdös szájszag egyik oka éppen a reflux is lehet.

A gyomorsavnak a gyomorban van a helye. A gyomor nyálkahártya egyik rétege sejtjei termelik a gyomorsavat, a fölső réteg, a legbelső pedig védőnyákot termel a sósav maró hatását kivédeni.

Sem a nyelőcsőben, sem a szájban nincs olyan védelmi réteg, amely a maró sósavnak ellenáll.

Mert normális esetben sósav, gyomorsav nem kerülhet ki a gyomorból. A gyomorban végzi az emésztést, a nyelőcsőben, és a szájban pedig a rombolást.
Amint megnyílik a záróizom, és bármi visszafelé áramlik, a reflux tünetei valahol jelentkezni fognak. (ez persze árt a fognak. 🙁 )
Előfordul, hogy az elsődleges reflux tünet, a gyomorégés nem jelentkezik, így a gyanútlan refluxosként nem sejted az egyéb kellemetlenségek mögött a gyomorsav visszaáramlást.

A szájszag 3 oka reflux esetén:

nezz-ra-kivulrol-az-okokra-greenlife

#1. szájszag ok

Egyrészt a gyomor emésztés folyamán egy jellegzetes szagot produkál, ami nem érződik, ha zárva van az izomgyűrű.

Már büfögéskor érződhet kellemetlen szag, még akkor is, ha csak levegő távozik, és azzal megkönnyebbül a gyomor.

#2. szájszag ok

Másrészt, amint gyomorsav, vagy savas gyomortartalom jut vissza, annak a szaga átható, és nagyon sokáig megmarad, mint gyomorrontásos hányás után.

#3. szájszag ok

Harmadrészt a savas gőz, vagy gyomortartalom a szájban erodálódást* indít el. Először kikezdi a fogínyt, gyulladásba kerül, és felmaródik. Ennek is lehet szaga.

A fogmosás szájöblítés segíthet a reflux tünetei enyhítésében, mert higítja, vagy eltávolítja a savas közeget a szájból. Naponta azonban nem lehet 5-10 alkalommal fogat mosni.

Ezért a baj folytatódik azzal, hogy a gyulladt fogíny elválik a fognyaktól, és a zománccal nem védett fogrész romlani kezd.
Végül pedig a zománcos fogrész is erodálódik. Nagyon jellegzetes mintázatot mutat a savas fogromlás, Ezt a fogorvosok nyilván észre veszik, amikor oda kerülsz a fogorvosi székbe, de nem kell megvárnod ezt az állapotot.

Számítsd ki, amit nem lehet! Hogyan csináld, hogy ne érjen meglepetés?

Miután a reflux nem kiszámítható, a rendszeres, étkezések utáni fogmosás nem sokat ér ellene, mert éppen a köztes időszakokban, és észrevétlenül büfög vissza a gyomorsav.

Azt kell elérni, hogy ne jöjjön ki a gyomorból a gyomorsavas tartalom.

A népbetegségként terjedő reflux egy tünet együttes, összetett támadással lehet dolgozni ellene.

Vesszőparipám, hogy amint lehet, ne szedj ‘savgyógyszereket’, mert hosszú távon többet árt, mint használ. A természet módszerei hatékonyak, igaz következetességet, és türelmet igényelnek. Cserébe viszont hosszú távon sincs mellékhatásuk.

hasznald-a-termeszetes-lehetosegeket-greenlife

A reflux okozta szájszag 9 egyszerű ellenszere:

 1. rendszeresen öblítsd ki a szádat, igyál vizet. Még jobb, ha gyógyteát fogyasztasz rendszeresen. Lemosod a gyomorból kijutott savas anyagokat, és a gyógytea védőnyákot is képezhet.
 2. drasztikusan csökkentsd a szénhidrát fogyasztását. A szénhidrát emésztése puffadást okozhat.
 3. egyél zsíros ételeket ( szénhidrát nélkül)*, a zsír bonyolult visszacsatolás révén csökkenti a gyomorsav képződést
 4. sok rostot fogyassz minden étkezéskor. Ez lehet zöldség, vagy nem felszívódó rost, vagy olajos magvak, vagy alga tabletta. A korpás, kenyerek, kekszek nem jó megoldás.
 5. nézd át a gyógyszereidet. Több gyógyszer csoport mellékhatása lehet a nyelőcső-gyomor záróizom elernyedése
 6. tedd rendbe a bélflórádat, a jó emésztéssel elkerülheted a puffadást.
 7. igyál kollagén italt– nagyon hatékonyan felszívja a képződött gyomorsavat, lassan emésztődik, és sok más pozitív hatást*** is elérsz vele.
 8. rágcsálj, vagy vegyél be alga tablettát (ITT), rost, és magában is csökkenti a szájszagot Ez egy meglepően hatékony módszer.
 9. igyál minden nap citromos vizet. Kiváló C vitamin forrás, és áttételesen a refluxot is csökkenti.

A szájszag is megszűnik, ha kiváltó okot eltávolítod a rendszerből.

Vedd komolyan az apró jeleket, például a kényelmetlen szájszagot, és ne engedd, hogy tönkre tegye a társasági életedet, vagy az egészségedet.

A reflux ellen egy mikro alga alapú szisztémával gyors tünetcsökkenés érhető el.

Kezd el, most! Vegyél egy doboz alga tablettát- most akciós ITT- nem veszíthetsz vele!

Jó egészséget! Pontos ismereteket!             Greenlife.hu Webshop

Folytatom: 🙂

Virág Éva

alga-,és vitaminszakértő

reflux tanácsadó

*erózió: pusztító hatás, amely lassan rombol
https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Er%C3%B3zi%C3%B3

**zsíros sajtok, néhány szem töpörtyű, olajos magvak, zsíros hús zöldséggel, házicsokoládé (elkészítés ITT),avokádó, zsíros halhús (lazac, ponty)… engedd el a fantáziádat

***a kollagén hatásai: szebb bőr, rugalmasabb érfalak, egészséges izületek, a fogíny állapota rendeződhet……..javulhat a szemed, és a vérnyomásod is rendeződhet…( a kollagén termelődéshez C vitamin szükséges, és a beépülése is jobb C vitamin jelenlétében)

Köszönet Szendi Gábor honlapjának a kiváló fordításokért.

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

[activecampaign form=7]

A témához kapcsolódó cikkek:

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

Az egészség egy egység. Rend a szervezetben. Ennek része a az emésztés. Mivel tápanyagot az emésztéssel viszünk a szervezetbe, a hasznos baktériumflóra szükséges. A bélflóra baktériumai segítik az egészség fenntartását. Így állítsd helyre a bélflórát!

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

A Salvus víz sokrétű felhasználása méltán teszi híressé a Bükkszéki sós forrást. A Salvus víz használata mégis felvet érdekes, és a rendszeres használóknak fontos kérdéseket. Elemezzük együtt! 

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

 1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
 2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
 3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
 4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
 5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.