Hogyan készíts savas reflux ellen házi csokoládét? [RECEPT]
Az összetevők garantálják, hogy sokkal egészségesebb, mint bármilyen bolti csoki. Refluxos cukorbetegként is fogyaszthatod. 10 perc előkészület, 5 perc elkészítés. Itt találod a pontos, kipróbált receptet és annak a magyarázatát, hogy az összetevők milyen hatással vannak a szervezetedre.
Szereted a csokoládét. De lelkiismeret furdalásod van, ha bekapsz egy falatkát, mert azt hallod, hogy rontja a fogakat, hízlal, és különben is, sosem elég egy falat? Csináld magad! Olyan finom, hogy méltán leszel a vendégeid kedvence, dicsekedhetsz vele. Eheted akkor is, ha cukorbeteg vagy, vagy refluxszal küszködsz. Plusz egy nagy előny: elkészítési idő: 5 perc+10 perc előkészület! A csokoládé maga a gyönyörűség! Ízletes, illatos, olvadó jutalom. Tekints így rá.
Ne feledd: Amit te magad készítesz, arról pontosan tudod, mit tartalmaz.
Elkerülheted a fölösleges adalékanyagokat, és mégis olyan minőséget tudsz az asztalra, vagy a bonbonos dobozba tenni, mintha a legdrágább magáncukrászatban vásárolnád. Prémium alapanyag, prémium minőség, nagyszerű élvezet. Élvezettel, bűntudat nélkül.
A házi csokoládé hozzávalói
- 150 gr kókuszzsír
- 35 gr kakaóvaj
- 70 gr kakaópor
- 40 gr napraforgó lecitin
- 10 gr 1:4 cukorhelyettesítő (ízlés szerint)
- csipet só
Mivel ízesítheted?
Ha van kedvenc ízed, vagy kedveskedni akarsz, netán változatosságra vágysz, ízesítheted kedved szerint:
- aszalt gyümölcs
- vanilia
- narancshéj
- chili
- mazsola
- mandula
- mogyoró
- menta, különleges, mindig más ízt ad a csokidnak.
Hogyan fog kinézni? Fényes, egységes, gusztusos bonbonok lesznek a családod asztalán
A reflux ellenes házi csoki elkészítése
- A kakaóvajat és a kókuszzsírt mérd ki
- Előmelegített sütőbe tedd olvadni. De tudni kell, hogy a kakaóvaj lassabban olvad, ezért kb: 10 perc az előkészülés. Figyelem: Ne gázláng fölött olvaszd, mert kicsapódik és nem lesz kémes, és főleg nem lesz szép.
- Amint olaj állagú a kókuszzsír, kakaóvaj keveréked, tedd bele a langyos zsiradékba a kakaót, a napraforgó lecitint, és ízlés szerint cukorhelyettesítőt.
- Egy csipetnyi sót, mert finoman kihozza az ízeket.
- Egy habverővel, vagy egy botmixerrel keverd simára.
- Az ízesítéshez használhatsz chili paprikát- különlegesen finom a chilis csoki-, vagy csinálhatsz belőle mentolos csokoládét. Krémes kakaó ízben is finom, lágyan olvad a szádban, és finomabb, mint a bolti csokoládék bármelyike.
- Tartsd hűtőben, mert az alap zsiradékok 24 C-on olvadnak, és nem használunk stabilizáló anyagot, mint a kereskedelemben forgalmazott édességeknél ez elengedhetetlen.
Mennyiből jön ki?
Az ára durván 1000Ft/10 dkg. 10 deka nagyon-nagyon laktató: 1-2 bonbonnál többet enni egyszerre szinte lehetetlen.
Csavarj az ízvilágon, csinálj különleges töltött bonbonokat!
Rejts el egy Green Life alga Tablettát a csokoládé falatkákban, ezzel teljes támogatást adsz a bélflórádnak, és az ízlelőbimbóidnak.
Az összetevők egészségre gyakorolt hatása
Olyan anyagokat raksz össze egy olvadó, édes szerelembe, ami támogatja az egészségedet. Az átlagos minőségű csokoládéval szemben nem bűntudatod, hanem egészségtámogató gondolataid lesznek. Az édes, krémes finomsággal támogathatod a fogyókúrádat, a ketogén diéta része lehet, és büszke lehetsz, ha a vendégeidnek bekínálod.
A napraforgó lecitin
Nézd meg a videót: Napraforgó lecitin az orvos szemével:
- természetes zsírbontó anyag
- tisztíthatja az érfalakat,
- erősítheti a szívizomzatot
- hozzájárul az agyműködés serkentéséhez,
- a demencia kialakulásának gátat szab.
- segíti az emlékezőképesség frissen tartását
- az izületek kenőanyaga
- nem tartalmaz ösztrogént (a szója-lecitin igen),
- nem allergén,
- GMO mentes
- a visszajelzések étvágycsökkenésről számolnak be.
- esti órákban élénkítő hatású lehet, az inozitol, és a kolin stimulálja az agyat
Kakaó
Nézd meg a videót: Kakaó az orvos szemével:
- 300-nál több étettani vegyületet tartalmaz
- gazdag vitamin, és ásványi anyag forrás,
- foszfor,
- magnézium,
- réz,
- kálium, és
- A, B1, B2, B6, B12, D- és, E-vitamin is található benne.
- bizonyítottan antioxidáns tulajdonságokkal bír,a flavonidok, és polifenolok áldásos hatása ez.
Hatásos a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek megelőzésében serkenti az agyi aktivitást, hatásos a megerőltető szellemi tevékenység, erős tanulási aktivitás alkalmával, a teobromin- és alacsony koffein tartalma kiegyensúlyozott koncentrációt biztosít.
20 %-a élelmi rost tartalma, támogatja az egészséges emésztést, természetes prebiotikumként működik kimutatott pozitív hatásai is van idegi, idegrendszeri és hormonális szinten a cukorbetegség és az elhízás ellen is hatékony, dózisos alkalmazás mellett véd a gyulladások és az oxidatív stressz ellen
Kakaóvaj
- A kakaóvaj értékes zsiradék forrás gazdag
- E-vitaminban
- magas a mangán, kálium, és foszfor tartalma
a kakaóvaj a csokoládé lelke
Kókuszzsír
Nem avasodik. 85%-a telített zsír, könnyen emészthető, és kisebb kalóriájú, mint az állati zsír.
A kókuszzsír fogyást és jó közérzetet eredményez, fokozza az anyagcserét.
Immunerősítő. Gomba-, baktérium- és vírusölő hatású, ám a bélflóra baktériumait nem bántja.
Jó hatással van a cukorbetegekre, a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőkre; máj-, epe-, gyomorbántalmakkal küzdőkre.
A kókuszzsír emésztési zavarokban és bélrendszeri gyulladásokban, gyomorfekélyben, epekiválasztási zavarokban, epehólyag-eltávolítás után, krónikus hasnyálmirigy-gyulladásban, colitis ulcerosa és Crohn-betegség esetén, a gyomor és/vagy vékonybél egy részének eltávolítása után, pajzsmirigy-túlműködésben, valamint autoimmun kórképekben táplálási és energia beviteli célból kiválóan alkalmas.
A zsíroldékony tápanyagok és vitaminok jobb felszívódását eredményezi. Javítja az inzulin háztartást és csökkenti az étel glikémiás indexét. Nem emeli a rossz koleszterin szintet.
Máj-, epe-, gyomor- és bélbetegségeknél a kókuszzsír kimondottan ajánlott. Ízletesebbé teszi az ételeket, mert természetes zsír, ezért a fűszerek íze jobban érvényesül az ételekben (a kókuszzsír emésztéséhez nem kell lipáz enzim, így nem terheli meg a szervezetet).
Igazi energiabomba, ezért serkentő szerként is használható, kakaóval nagyszerű párost alkotnak Kiváló haj- és bőrszépítő anyag (nem hagy zsírfoltot maga után, a napozás okozta károkat is csökkenti, puhítja a bőrt, lassítja a sejtek öregedését, megszünteti a pattanásokat.
A kókuszzsír a legjobb sütőolaj, mert oxidációs pontja 198 C fok, a növényi olajok közül a legmagasabb (hevítés esetén sem indít be káros oxidatív folyamatokat, vagyis kóros sejtburjánzást). Rendkívül ellenálló az oxidációval szemben, mivel magasan telített, nagyon stabil szerkezetű. Nem kell hűtőben tárolni.
A külső hőmérséklettől függő halmazállapot-változás (folyékony vagy szilárd) természetes jelenség, a kókuszzsír minőségét nem befolyásolja. De a csokoládéd minőségét igen, mert a bonbonok esetén fontos a külcsíny, és a tárolhatóság is.
Virág Éva
alapító, tulajdonos: greenlife.hu
Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.
5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.
Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.
A témához kapcsolódó cikkek:
A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.
Az egészség egy egység. Rend a szervezetben. Ennek része a az emésztés. Mivel tápanyagot az emésztéssel viszünk a szervezetbe, a hasznos baktériumflóra szükséges. A bélflóra baktériumai segítik az egészség fenntartását. Így állítsd helyre a bélflórát!
Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?
A Salvus víz sokrétű felhasználása méltán teszi híressé a Bükkszéki sós forrást. A Salvus víz használata mégis felvet érdekes, és a rendszeres használóknak fontos kérdéseket. Elemezzük együtt!
A gyomorsav a bűnbak. Pedig nem is bűnös! A reflux másképp.
A reflux egy tünetegyüttes. A gyomorsav a bűnbak, nem az igazi ok, egy csomó minden másképp van, mint ahogy a médiában, felületesen beszélnek róla. Jó, ha tudod, hogy a gyomorsav nem az ellenséged! Akkor sem, ha mar.
Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet.
Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül
... korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat.
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.
Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.
Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.
Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.
Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.
Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.
Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.
Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.
Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.
Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)
Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.
Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.
Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj.
Pedig lesz.
Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen.
Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.
Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.
Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )
Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.
Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)
A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.
Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.
Az ördög a részletekben van.
Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.
Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.
Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.
Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának.
Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?
Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!
5 apró trükk: (és még egy módszer ITT)
- Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
- Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)
- Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer)
- Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
- És újabb három óra múlva a desszertet.
Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.
A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.
Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.
Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.
Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.
Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.
A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes.
Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT)
Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)
Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts.
Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!
Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.
Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!)
Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket! Greenlife webáruház
MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!
Folytatom: 🙂
Virág Éva
Alga és vitaminszakértő
Reflux tanácsadó
https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm
*a kollagénről bővebben:
Virág Éva
alapító, tulajdonos: greenlife.hu
Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.
Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.
5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.
Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.
[activecampaign form=7]