Oldal kiválasztása

Ismerd fel a csípéseket, akkor tudod kezelni. Csípések, képekkel.

Szerző: | Alga hatásai

Nézzük át gyorsan, melyik rovar milyen csípésnyomot hagy. Könnyebb gyógyítani, vagy megelőzni, hogy allergia roham lehessen belőle!

Nagyon kellemetlen, de mindenhol előfordulhat rovarcsípés.           Greenlife.hu Webáruház

7+1 rovarcsípés. Ismerd fel, hogy elkerülhesd az allergia rohamot.

Fontos különbséget tenni a rovarharapás és rovarcsípés között.

A rovarharapás során az állat “belénk harap” szájszervével, eközben betegségeket kaphatunk el, méreganyagot viszont nem juttatnak belénk.  A szúnyog , kullancs, bolha, egyes pókok, hangya stb.  “csípése” valójában rovarharapásnak minősül.

A méh- vagy darázscsípés során méreganyag kerül a szervezetünkbe, ami nem csak helyileg okozhat viszketést , duzzanatot, hanem akár bele is halhatunk, ha allergiás reakció, allergia roham alakul ki.

#1.szúnyogcsípés:

Púpos duzzanatot okoz, viszkető, égő érzéssel. Nem jelent veszélyt az átlagos szúnyogcsípés az egészségre. Ám Magyarország mediterrán(osodó) vidékein az utóbbi években már találkoztak maláriaszúnyoggal is. Itthon jellemzően nem terjeszt maláriát, de jó tudni. 39 szúnyogfaj fordul elő Magyarországon, Európában  kb.:100 féle él. Mind csípi az embert. 🙁  Allergia azonban, szinte sohasem alakul ki.

Elég ha bekened a csípett felületet . Mindenkinek más a módszere: tejföl, ecetes víz, gyógyszertári rázókeverék, vagy a divatos fenistil gél.

Ha mégis belázasodsz vagy a nyirokcsomók megduzzadnak akkor fordulj orvoshoz mert előfordulhat, hogy fertőzés lépett fel. Nem gyakori, de gyermekeknél figyelj rá!

szunyogcsipes-nincs-allergia-greenlife.h

 

#2. Bolhacsípés:

Előfordul. Bár a mai tisztálkodási viszonyok között nem gyakori, mégis a legtisztább helyen is előfordulhat. A bolha legtöbbször kutyáról, macskáról, patkányról ugrik át az emberre, de buszon, várótermekben, idegen lakásban, disznóólban is érhet bennünket bolhacsípés. Tehát az állatok bolhája – különböző fajok- megcsípik az embert is. A bolha az alomban tartózkodik, a táplálkozás idejére ugrik az állatra. Persze a sűrű szőrös állatokon akár szőr alatt is megbújik.

A bolha csípése a bolha fajtájától és az ember egyéni allergiás reakciókészségétől függően igen változatos kiütéseket okozhat. Leggyakrabban csak az alsó végtagokon találhatók a csípések, közepükön jellegzetes szúrcsatornával, melyek általában 1-3 mm-esek, és egymás mellett sorban több csípés is van.

Néhány napig szinte elviselhetetlenül viszkető tömött kiütések jelentkeznek. A bolhacsípésre allergiás egyéneknél a csípések akár tenyérnyi duzzanatot is okozhatnak.

A bolhacsípés általában nem veszélyes, de igen ritkán a patkánybolha hordozhatja a pestis, a macskabolha pedig a pestis és a tífusz kórokozóját, illetve kutyagalandféreggel is megfertőzheti az embert.

Az erős vakarás miatt sokszor előfordul a másodlagos felülfertőződés baktériumokkal, legsúlyosabb esetben orbánc is kialakulhat. Figyelem: cukorbetegeknél az elvakart sebek miatt nehezen gyógyuló fekély is kialakulhat.

A legtöbb esetben otthon a viszketés csillapítás, vagy az ecettel való bedörzsölés is megpróbálható, és elégséges. Allergia, vagy felülfertőzés esetén orvoshoz kell menni. Érdemes felkészülten segíteni az orvost, közölni kell , hogy bolhacsípés okozta baj van. (éppen a különleges reakció, vagy a kiterjedt, fertőzött sebből a háziorvosnak nem mindig egyértelmű.)

bolhacsipes-allergia-greenlife.hu

 

#3. Poloskacsípés:

Jellemzően bérházakban, és -figyelem!- szállodákban fordul elő!

Ellensége a tisztaság, de a fertőzött területről kiirtani nagyon nehéz. Ha bérlakásba költözöl, vagy szállodában alszol, akkor mindig nézd meg az ágy matrac alatti részét. Ha olyan, mintha bogárpiszokkal lenne tele ( kis fekete pöttyök), akkor NE FOGADD EL! Ne vedd ki a szállást, vagy kérj másik szobát!  A csípések kellemetlensége mellett a ruházatban simán hazaviheted magaddal. A poloskát nem fogod látni, soha, de a tiszta ágynemű ellenére a matrac alatti ágykeret biztosan elárulja. Meglepő, de Anglia szállodái kifejezetten poloska-fertőzöttek. A magyarországi szállások nem.

Az ágyi poloska minden esetben este-éjjel csíp, majd másnap reggelre jön elő az az őrjítő viszkető kiütés. Szemben a bolha és pókcsípésekkel, amik napközben is szaporodhatnak. Ha a viszketés erősödik, akkor használj gyulladáscsökkentő krémet, sajnos 6-8 napig is vakarózhatsz. A tünetek változóak lehetnek. Az apróbb piros pontól kezdve a felpúposodott sárgás gennyes fertőzésekig bármi előfordulhat. Egyedi érzékenységtől függ. Jó sok csípés szokott lenni egymás mellett.

Az ágyi poloskák csípésükkel fertőző betegséget (tifusz, szifilisz, aids) NEM TERJESZTENEK. Mert nem több gazdás parazitáról van szó.

ágyi-poloska-csipes-greenlife.hu

 

#4. Pókcsípés:

Számos fajuk megtalálható a Földön, de közülük csak néhány mérges pók ismert Magyarországon.

Pókokkal a természetben, de a lakásokban is találkozhatunk. A pókok csípése (szóval harapása!) fajtájuktól függően különböző tüneteket, panaszokat okozhat, de kevés pók köp a bőrbe méreganyagokat. Általában egyetlen csípést ejtenek a pókcsípés többnyire könnyen felismerhető. Kis piros, kettős pötty, szúró, viszkető, égő érzéssel járó, közepén  2-es szúrcsatornát tartalmazó 1-2 centiméteres duzzanatot okoz. Többnyire nem szükséges orvoshoz fordulni, mert a duzzanat néhány nap alatt nyom nélkül eltűnik.

Amennyiben a pókcsípés helyén a terület elkékül vagy ellilul, tömött keménnyé, hólyagossá vagy gennyessé válik, esetleg az érintett területen érzészavar (végtagzsibbadás) vagy mozgászavar, nagy fájdalom, illetve heves szívdobogásérzés jelentkezik, azonnal orvoshoz kell fordulni.És a vakarás miatti felülfertőződés okozhat problémát, gennyesedést, esetleg orbánc kialakulását, indokolt felkeresni egy orvost.

pok-harapas-allergia-greenlife.hu

#5. Kullancscsípés:

A kullancs által terjesztett betegségek a veszélyesek, maga a csípés nem. Még viszketést sem nagyon okoz, érzéstelenítővel dolgozik! 🙁

Ha észreveszel a bőrödön egy kullancsot, akkor minél hamarabb távolítsd el. Nem kell a házi praktika, egy szemöldökcsipesszel fogd meg a kullancsot, lassan húzd ki, utána a sebet mosd le vízzel és szappannal. Magyarországon kullancs bárhol elfordulhat, városban, kertben is, hurcolják a házi kedvencek, de a sünök, madarak is.

A kullancsot viszonylag könnyen felismered, mert tetten éred, hiszen a bőrödben marad. Figyelj a hajtő, a lábujjak köze, és a hónalj átvizsgálására is.

Eltávolítás után a csípés helyét figyeld- van, lesz-e kokárda szerű vándorló folt– ez a Lyme kór egyik jellegzetes tünete-, és figyelj a nem jellemző fáradtságra, lázra, fejfájásra, izületi gyulladásra, izületi fájdalomra, és esetleg a nyirokcsomó megnagyobbodásra.(ITT olvass még)

kullancs-eltavolitas-greenlife.hu

#6. Méh és darázscsípés: a legtöbb allergia roham ehhez köthető.

Ezek a csípések általában ártalmatlanok, még akkor is ha elképesztően kellemetlenek.

Sok ember azonban allergiás az ilyen csípésekre, ilyen esetben azonnal fordulj orvoshoz. A méh a legtöbb esetben a fullánkját a bőrben hagyja, azt minél hamarabb távolítsd el, de ne csípd össze az ujjaddal, mert a maradék mérget, még bőr alá nyomhatod. Ki kell pöckölni, egy kés élével, vagy valami éles tárggyal. És egyszerűn jegeld!

Egy kalciumos ital annak sem árthat, aki nem allergiás. (kimerítően a méh, és darázscsípésről: ITT)

mehcsipes-allergia-greenlife.hu

#7. Hangyacsípés:

A legtöbb hangyafajta nem veszélyes az emberre, a problémát a tűzhangyák okozzák. Ez a hangya harapásakor toxinokat juttat a sebbe, a harapás helyén pedig hegek alakulnak ki.

A rágó hangya csípése kevésbé ártalmas, a helyén rózsaszín folt jelenik meg, a tünetei pedig hasonlítanak a szúnyogcsípés tüneteire, azzal a különbséggel, hogy a hangya csípése égető fájdalommal jár. Fáj, de allergia nemigen jellemző!

tuzhangya-csipes-greenlife.hu

#7+1. Rühösség:

Nem rovarcsípés, hanem egy atka támadás a bőrfelületen. De a témához tartozik, jó ha tudsz róla.

Az atka megtermékenyített nősténye befúrja magát a hámsejtekbe, és ezen járatokba rakja a petéit.

A nőstény néhány hét alatt elpusztul, de a lárvák a petékből körülbelül három hét alatt kikelnek. A rühatkák magukkal a hámsejtekkel táplálkoznak. A vékonyabb bőrterületeket részesítik előnyben, ahová könnyebben befúrják magukat (az ujjak közötti területek, az emlőbimbó udvara, a nemi szervek és azok környéki terület, a hajlatok feletti bőrterületek, a könyök, a köldök bőre) Az arc és a fejbőr zsírosabb bőre általában nem fertőzött.

A kivakart bőrterületek néha, főleg legyengült állapotú betegeken, felülfertőződhetnek. Ilyen esetben test-szerte gennyes pörkök, vastag szaruréteg borítja a bőrfelszínt, amely igen fertőző állapot.
Erős viszketéssel jár a betegség, jellegzetesen este, ágymeleg hatására fokozódik a vakarózási kényszer. Ennek az az oka, hogy ilyenkor az atkák elkezdenek vándorolni a járatokban.

Egy átlagos rühfertőzés 3 nap alatt megszüntethető, de a viszketés jóval később, lassan, fokozatosan enyhülve szűnik meg. Mindenképpen orvosi kezelést igényel!

ruhesseg-nem alergizalgreenlife.hu

Dönts magad. Most már kicsit többet tudsz a tényekről. 

 

Folytatom: 🙂             Greenlife.hu Webáruház

Virág Éva
alga-, és vitaminszakértő
reflux tanácsadó

forrás: Bidista cikke alapján vett ötlet

https://www.novakhunor.hu/betegsegek/megcsipett-egy-darazs-mit-tegyek-ezeket-hasznalja

http://zoldujsag.hu/8-fajta-rovarcsipes-amelyeket-mindenkinek-ismernie-kellene-84098

 

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

A témához kapcsolódó cikkek:
Kollagénből: édesítő glicin?

Kollagénből: édesítő glicin?

Az édes ízek imádása genetikailag kódolt az emberben. ha van jó alternatíva, akkor a glicin az lehet, a mértékkel kívánt édes étel glicin használatával, már elérhető.

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Az biztos, hogy a cukorfogyasztást csökkenteni kell. Mit tegyél, és mivel helyettesítsd? Melyik édesítőszer jó, melyik finom, melyik édesítőszer biztonságos, és melyik édesítőszer árt? Érdekel?

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.