Oldal kiválasztása

Minden 3.ember reflux beteg? Mutatom miért!

Szerző: | Alga hatásai, Savas Reflux

Nagyon sok a reflux beteg. Együtt élnek a tünetekkel, és nem értik miért nem szabadulnak. A reflux beteg kínlódik, gyógyszert szed, és értetlenül áll a dolgok előtt.                  Greenlife.hu Webshop

Begyűrűzik a népbetegségek kora. Ezzel most nem mondok újat, de megmutatok egy másfajta nézőpontot.

Aki beteg: cukros, magas vérnyomása van, depressziós, vagy pánikbeteg, netán egyszerűen csak stressz van az életében, mindent a saját problémája oldaláról lát. Benne van egy harangban. És nem hallja a külső hangokat.

A refluxosok, a kínzó problémákat élik meg. A kiváltó okokat nem keresik, tanácsként is annyit kapnak, hogy kerüljék az irritáló ételeket (nem érdekes? mindenkit más tesz ‘savassá’?)

Ki a reflux beteg?

Sorolom: akinek

-gyomorégése van,

-puffad, savas a szája íze,

-infarktusos pánikrohamai vannak,

-torokgombóc érzéssel kínlódik,

-nagy nyomás a belekben……. Nem sorolom, mert annyira szerteágazó, hogy úgy tűnik semmi összefüggés nincs. (ITT olvasd a meglepő tüneteket, ITT, és ITT )

Az reflux beteg, akinek a gyomrából a savas tartalom, kiáramlik, visszafelé a nyelőcsőbe.

Ez a dolog alfája és omegája.

Minden más, amit a reflux-szal azonosítanak, csak tünet. A reflux tünete. Minden abból következik, hogy kinyílik a nyelőcső és a gyomor közötti zárógyűrű. És a nagyon erős gyomorsav oda kerül, ahol nincs helye.

A nyelőcsőbe, a szájba, az orrüregbe, az arcüregbe, a légcsőbe, a hörgőkbe, akár a tüdőbe is.

Megtévesztő fájdalmak, változatos következmények.

Mitől nyílik meg a záróizom?

Van annak természetes, és egészséges oka, hogy megnyílik: amikor az étel, vagy az ital a gyomorba jut. Az ott a bemenet.

Az is természetes, és egészséges, amikor egy gyomorrontás alkalmával védekezik a szervezet, és kilöki a megbetegítő baktériumokat, vagy a túl sok ételt, italt, egy lakodalom után, vagy az alkoholmérgezés miatt védekezik a test: hányással. Akkor az egy kifele áramlás, de fájdalmas, kellemetlen, és szerencsére ritka.

reflux-beteg-gyogyszer-mellekhataskent

Más esetben nem kell kinyílni a zárógyűrűnek. Mert az a funkciója, hogy zárjon. Erős izomgyűrű.

Amikor nem indokolt a zárógyűrű kinyílása, akkor vagy azért nyílik meg, mert akkora  a nyomás a gyomorban, hogy szétfeszíti az erős izmot is, vagy az izomgyűrű tónusa túl gyenge, és a normális gyomornyomásnak sem tud ellen tartani.

Amikor az alsó nyelőcső-zárógyűrű (leírom a hivatalos nevét: szvinker) megnyílása visszafelé, rendszeresen ismétlődik, refluxról beszélünk.

Akkor is, ha nincs gyomorégés tünet, vagy nincs savas szájíz. Biztosan van más, föl nem ismert tünet, amit nem kapcsol össze a szenvedő beteg a refluxszal.(a 49 reflux tünet ITT )

A gyomor belső nyomását a túl sok étel-ital, a rossz emésztés, a gázosító étel-ital reakciók okozhatják. Erre figyelmeztet minden refluxszal, gyomorégéssel foglakozó, megelőzést propagáló írás, reklám, és dietetikus. Ez csak a probléma fele.

És amiről a köztudat nem tud?

Amiről a szóbeszéd hallgat!

A reflux betegség tüneteit  rontatják, vagy-uram bocsá!- kialakítják bizonyos gyógyszerek.

Megismétlem, bizonyos gyógyszerek kialakíthatják a refluxot!

Ezek a gyógyszer csoportok, áttételesen gyengítik a gyomorsav visszafolyás gátlását. Azokat a védőfunkciókat csökkentik, vagy szüntetik meg, amelyek miatt a gyomortartalom nem tud kárt okozni: 

 • ha nem nyílik meg a zárógyűrű,
 • ha a rekeszizom  jól működik,
 • ha a nyál lemossa a savas bevonatot,
 • ha a nyelőcső automatikus mozgása a gyomor felé irányul (perisztaltika),
 • ha a gyomor görbülete visszatartja a savas tartalmat
 • mert a nyelőcső nyálkahártyája is védőfunkciót alakít ki.

Egyes gyógyszer típosok, külön, vagy együtt, ezeket a védőfunkciókat csökkentik.*

A következtetést előre írom, a felsorolás pedig azoknak fontos, akik egyéb gyógyszereik miatt nem tudnak szabadulni a reflux tüneteitől.

Sokféle, népbetegségre szedett gyógyszer olyan hatásokkal gyógyítja az eredeti problémát, amely a gyomor zárófunkciója ellen dolgozik. Az a gyógyszer dolga, hogy csökkentse az izomtónust, lazítsa az erek feszült állapotát, nem a gyomor-zárógyűrű tónusát, de mellesleg az is bekövetkezik.

Másféle, népbetegségre szedett gyógyszerek pedig mintegy mellékhatásként fejtenek ki, a reflux tüneteit erősítő hatást, tehát nem az az elsődleges dolguk, hogy csökkenjen az izmok tónusa, hanem például, jókedvre derítenek, vagy az allergia ellen hatnak, az a fő cél. A mellékhatás pedig nem kívánt következmény.

reflux-beteg-gyogyszertol

Aztán a beteg újabb gyógyszerrel kezd küzdeni a savas érzet ellen, amely nemcsak azért nem megoldás, mert az egyéb gyógyszerek ellen nem hat, de azért sem,mert a reflux gyógyszerek újabb mellék, és utóhatásokat okoznak. És nem gyógyítanak.

Közömbösítik a gyomorsavat, vagy azt érik el, hogy ne is termelődjön ‘sok’ gyomorsav.

És csodálkozik a betegek tömege, hogy miért nem gyógyulnak a gyógyszerektől, a gyógyszerek ellenére maradnak a refluxos kellemetlenségek. És újabb, és újabb mellékhatások alakulnak ki az évek folyamán.

Egy felsorolás következik, amelyben azokat a gyógyszertípusokat sorolom fel amelyek valamilyen módon ellene dolgoznak a fenti, visszafolyás elleni funkcióknak. Kiemelem azokat, amelyek szinte minden családban bevált , használt medicinák. (Sajnos itt nem tudok kikerülni néhány lefordíthatatlan orvosi kifejezést. de mindennek a magyarázata lábjegyzetben)

kaosz-a-gyogyszerek-hatoanyagai-kozott

#1. atropin tartalmú gyógyszerek**:

izzadáagátlók

Parkinson kórban alkalmazott gyógyszerek

hörgők nyáktermelést gátló gyógyszerei (pl. altatás előtt)

szívritmus zavar gyógyszerek

bizonyos gyomorgörcs

bizonyos epegörcs

bizonyos húgyuti görcsök kezelése céljából

bizonyos gomba-, és gyógyszermérgezések alkalmával.

pupillatágítók

#2. Antikolinerg szerek**:

Hányáscsillapítók és szédülés elleni szerek

Migrénben használt szerek:

Antiaritmiás szerek –szívritmus normalizálók

Hasmenés elleni szerek

Antidepresszívumok – depresszió elleni gyógyszerek

Antipszichotikumok: elmebaj, téveszmék, érzékcsalódások ellen

Antihisztaminok: allergia ellenes szerek

a dementia nem kognitív tüneteinek kezelésére használt szerek

asztmában és hörgőgyulladásban használt szerek

koszorúsér szűkületben használt szerek

vérnyomás gyógyszerek

szívritmus zavar gyógyszerek

fájdalom-, láz-, gyulladáscsökkentő ún. nem-szteroid gyulladásgátlók (pl:aszpirin )

antibiotikumok,

csontritkulás kezelésére használt szer

vaskészítmények és a kálium.

inkontinenciát gyógyító antimuszkarin hatású szerek.

Többnyire vényre adják őket, de majdnem ötödük vény nélkül kapható.

Segítsd az orvos munkáját a saját érdeked ez.

Az orvos is hálás lesz, mert pontosabb diagnózist állíthat föl, és a munkája is sokkal hatékonyabb lesz, és talán talál olyan gyógyszert, ami a reflux tüneteit nem erősíti, vagy nem alakítja ki, de az eredeti betegségedre hatékony.

reflux-beteg-csiki-csuki

Most már nagyjából is tisztában vagy a tényekkel.

Jó egészséget! Pontos ismereteket!             Greenlife.hu Webshop

Folytatom: 🙂

Virág Éva

alga-,és vitaminszakértő

reflux tanácsadó

forrás:

Kocsisné Balogh Annamária

Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus

http://www.webbeteg.hu/cikkek/reflux_gyomorfekely/15009/a-refluxbetegseg-tuneteit-sulyosbito-gyogyszerek

http://www.vitalitas.hu/olvasosarok/online/oh/2001/10/710.htm

http://www.webbeteg.hu/gyogyszerkereso/atropinum-sulfuricum-egis-1/1688/betegtajekoztato

https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/belgyogyaszat/cikkek/gyogyszerek_is_okozhatnak_elbutulast/20150129110231

https://hu.medic-life.com/anticholinergics-16356

*A refluxbetegség tüneteit rontó gyógyszerek a védőfaktorokat károsíthatják vagy azáltal, hogy az alsó nyelőcső-zárógyűrű funkcióját csökkentik, vagy azzal, hogy a nyelőcső nyálkahártyáját irritálják.

Az alsó nyelőcső-szfinkter nyomását a következő gyógyszerek csökkenthetik: az atropin, az ún. antikolinerg szerek (bizonyos depresszió, vagy a Parkinson-kór kezelésében használt gyógyszerek), az ún. béta izgatók (asztmában és hörgőgyulladásban használt szerek) és a teofillin (szintén asztmában és hörgőgyulladásban használt szer), a nitrát készítmények, melyeket a koszorúsér szűkülete-keltette mellkasi fájdalom esetén használunk, bizonyos nyugtatók, az ún. kálciumcsatorna–blokkolók, melyeket elsősorban vérnyomáscsökkentőnek vagy szívritmuszavarban használunk, az ösztrogén hormonok és a kábító fájdalomcsillapító morfin-készítmények.

A nyelőcső nyálkahártyájának károsításával hatnak a fájdalom-, láz-, gyulladáscsökkentő ún. nem-szteroid gyulladásgátlók, amilyen az aszpirin is, mely utóbbinak vérrögképződést megakadályozó hatását is kihasználjuk a gyógyításban, a tetraciklin antibiotikumok, az alendronat (a csontritkulás kezelésére használt szer), a ritmuszavarban használt kinidin, a vaskészítmények és a kálium.

Ezeknél a gyógyszereknél gyakran azt javasolják az orvosok, hogy a direkt nyálkahártya-károsítás kivédése céljából álló testhelyzetben, legalább 2 dl folyadék elfogyasztásával történjen a bevétel. Amennyiben a beteg reflux beteg, és a kórtörténet felvétele során a fenti gyógyszerek szedésére derül fény, érdemes átgondolni, hogy lehet-e azokat helyettesíteni más, a védő faktorokat nem befolyásoló készítményekkel. ( azaz elhagyva, vagy más gyógyszerre cserélve az egyéb gyógyszereket a reflux meggyógyulhat!)

**Az atropin a vegetatív (akarattól függetlenül működő) idegrendszer működését módosító gyógyszer (az úgynevezett paraszimpatikus hatásokat gátló vegyület). Ezáltal alkalmas:

Fokozott mirigyszekréció csökkentésére (nyálfolyás Parkinson-kórban, izzadás, gyomorsav-túltengés bizonyos eseteiben);

Altatás előtt a hörgők nyáktermelésének mérséklésére;

Simaizomgörcs oldására (gyomor-bélrendszer, epehólyag, húgyutak ismert eredetű görcse);

Bizonyos szívritmuszavarok kezelésére;

Bizonyos gomba-, gyógyszer- és vegyianyagok által előidézett mérgezések kezelésére.

***Azoknak a gyógyszereknek vannak antikolinerg hatásai, melyek blokkolják az acetilkolin hatását. Az acetilkolin egy ingerületátvivő-anyag – egy kémiai hírvivő molekula, amely idegsejtekből szabadul fel, és idegi jelet közvetít egy szomszédos idegsejtnek vagy egy izom-, illetve mirigysejtnek. Az acetilkolin serkenti az (akaratlagosan nem működtethető) simaizomsejtek összehúzódását, amilyenek a szívben vagy a légutakban is vannak. Sok, elterjedten használt gyógyszer rendelkezik antikolinerg hatásokkal. A legtöbbjüket azonban nem ezekért a hatásokért fejlesztették ki, úgyhogy fellépésüket általában mellékhatásnak tekintik. Antikolinerg hatások a zavartság, a homályos látás, a székrekedés, a szájszárazság, a szédülés, a vizeletürítési vagy a vizelettartási nehézség, bizonyos izmok elgyengülése, az izomtartás renyhülése. Az antikolinerg szerek azonban csökkenthetik a remegést (Parkinson-kór tüneteinek enyhítése) és a hányingert – mindkettő hasznos hatás.

Az idős emberek érzékenyebbek az antikolinerg hatásokra, mert az acetilkolin mennyisége a korral csökken. Ennek következtében az antikolinerg szer az acetilkolin nagyobb százalékát blokkolja. Ezen kívül, az idősödő szervezet kevésbé képes a jelenlevő csekély mennyiségű acetilkolin hasznosítására.

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

[activecampaign form=7]

A témához kapcsolódó cikkek:

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

Az egészség egy egység. Rend a szervezetben. Ennek része a az emésztés. Mivel tápanyagot az emésztéssel viszünk a szervezetbe, a hasznos baktériumflóra szükséges. A bélflóra baktériumai segítik az egészség fenntartását. Így állítsd helyre a bélflórát!

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

A Salvus víz sokrétű felhasználása méltán teszi híressé a Bükkszéki sós forrást. A Salvus víz használata mégis felvet érdekes, és a rendszeres használóknak fontos kérdéseket. Elemezzük együtt! 

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

 1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
 2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
 3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
 4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
 5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.