Oldal kiválasztása

Pajzsmirigy alulműködés. Vizsgálatok. Érted mit jelent?

Szerző: | Alga hatásai

A pajzsmirigy nagyon fontos hormontermelő szervünk. Ma már az orvostudomány nagyon pontosan, és jól segíthet, ha valahogy nem jól funkcionál a pajzsmirigy. De jó, ha tudod, mire figyelj, mert könnyen veszik félvállról, és az neked nem hoz jobbulást.                                                                                                                                                                         Greenlife.hu Webshop

A pajzsmirigy hormonok az anyagcsere- és itt nemcsak az emésztési folyamat értendő- folyamatok katalizátorai.

Egészséges esetben az a helyzet, hogy minden rendben megy a testedben. Ez fel sem tűnik. És így van jól.

pajzsmirigy-egeszseg-osszefugges

A pajzsmirigy-hormonok hatása a szervezet anyagcseréjére rendszerint serkentő, így hiányuk csökkent anyagcsere formájában jelentkezhet. Az alulműködés oka leggyakrabban magának a pajzsmirigynek a megbetegedése.

A p.m. túlműködés éppen ellenkezőleg, gyorsabb anyagcserét eredményez. Sokkal, sokkal ritkábban fordul elő, mint az alulműködés.

A pajzsmirigy alulműködés tünetei:

A pajzsmirigy alulműködés lappangva kezdődik.

Tünetei eleinte nem jellegzetesek: izomgyengeség, fáradtság, rossz közérzet.

A többi tünet fokozatosan, egyénenként változó sorrendben alakul ki.

 • étvágytalanság
 • érzékelési zavar
 • püffedt arc
 • hízás ( a csökkent ételfogyasztás ellenére)
 • lassú anyagcsre ( emésztés)
 • szem körüli ödéma
 • krónikus fáradtság
 • rossz közérzet
 • kopaszodás
 • ritkuló szőrzet
 • lassú szívverés ( alacsony pulzus: nem riogatásként, de ájulás, sőt, rextrém esetben ‘agylágyulás’ is bekövetkezhet)
 • rekedtség
 • száraz bőr/mikroráncososdás
 • libidó csökkenés
 • izomgyengeség
 • hideg végtagok
 • fázás
 • duzzanat az arcon ( vagy testszerte)
 • csökkent intellektus
 • szellemi képesség hanyatlása
 • memóriazavarok
 • magas koleszterinszint
 • nagy has  ( a csecsemőkori* pajzsmirigy alulműködés alacsony termetet, szellemi visszamaradottságot, kreténizmust, köldöksérvet, enyhébb esetben sárgaságot okozhat- de most a a felnőtt korban kialakuló lassú pajzsmirigy működés romlásról beszéljünk)

Nem vicces tehát, és nehezen felismerhető az össze-vissza tünetek miatt, lehet, hogy egész más okot keres az orvos.

pajzsmirigy-alulmukodes-tünetek

A pajzsmirigy túlműködés tünetei:

A túlműködés általában hamarabb okoz tüneteket, mint amikor alacsony a pajzsmirigy működése. Jellemzői tünetei közé tartoznak:

 • pajzsmirigy megnagyobbodás, más néven struma (de ez lehet az alulműködés tünete is, amikor a pajzsmirigy erőlködik a több hormon termelése érdekében, nagyobb szövetállományt fejleszt)
 • szapora szívverés
 • előredülledő szemek, amelyek súlyos esetben akár még látáscsökkenéshez is vezethetnek.
 • megemelkedett vérnyomás
 • nehézlégzés
 • meleg, nedves bőr
 • töredező haj, hajhullás
 • nehezebb koncentráció, ingerlékenység
 • alvászavarok, nyugtalanság

A p.m. túlműködés esetén a beteg étvágya jó, testsúlya mégis jelentősen csökken. Hasmenés, hányás is előfordulhat. Továbbá menstruációs zavarok, csökkenő libidó jelentkezhet.

Komplex vizsgálat szükséges. Kérd a háziorvostól! Vagy ITT magad is megrendelheted.

10-15 000 Ft között van a csomag ára.

Az eredmények kiértékelése– bár most itt olvashatod a ‘jó’ értékeket- mindig orvos feladata. Soktényezős rendszer, befolyásolja az életkor, nem. teszt módszere, populációs eltérések jellemzőek.

Természetes megoldások pajzsmirigy harmonizálásra:

Magyarország jód-ban szegény termőterület. Az általános jódpótlásra a só, mint alapélemiszer jódozását választották. (USA: lisztet jódozzák) ( a sóról ITT) Általában elég, ha jódozott sót használsz. ( vigyázat: van akinek az tiltott, van akinek több kell, ez szakorvosi kérdés)

Kifejezetten hasznos a micro alga fogyasztása a pajzsmirigy-működés harmonizálásában. A köztudattal ellentétben a Magyarországon forgalomban levő alga készítmények 95%-a édesvízi termesztett micro alga, nem tengeri, sőt nem mélytengeri. (brrrrr!)

Így a jód tartalma ezeknek a készítményeknek, alapanyagoknak elhanyagolható. Nem azzal használ hát a pajzsmirigy betegeknek. A szelén tartalom harmonizálja pajzsmirigy működést, amin keresztül aztán annyi-féle nyavalya tűnik el, látszólag érthetetlenül, a csoda-algától!

pajzsmirigy-alulmukodes-alga-megoldas

A csoda a te szervezetedben van. A micro alga csak támogatja azt. Mert összetett, koncentrált vitamin-, és nyomelem-forrás, mert tisztítja az emésztő traktust, mert vitalizál. Mindezt mellékhatások nélkül. A micro alga egy élelmiszer, nem gyógyszer, lassan, de biztosan hat.

Felelőtlenség ígéretet tenni bármilyen gyógyulással kapcsolatban, azt még a leghatásosabb gyógyszerek sem garantálják. De annyi tünet-megszűnés visszajelzés van e mellett az egyszerű egysejtű alapanyag mellett, hogy biztosan megér egy próbát. Enyhe pajzsmirigy alulműködés esetén gyógyszer nélkül is elérhető a gyógyulás.

A pajzsmirigy működés laborvizsgálat, száraz tények:

Hogy értsd a titokzatos jeleket: 

TSH (thyreoidea-stimuláló hormon)
Fehérje, amelyet  nem a pajzsmirigy** állít elő, de szükséges annak megfelelő működéséhez. Az elsődleges jelző, ennek vizsgálatát általában a háziorvosok kérik a ‘nagylabor’ alkalmával.

Amennyiben a TSH értéke emelkedett, a pajzsmirigy működése általában csökkent , azt jelzi, hogy nagyobb stimulálásra, ösztönzésre van szüksége a pajzsmirigynek, ha a TSH értéke lényegesen csökkent, akkor gyakran  a p.m. fokozott működése áll fenn, azaz nincs szükség a stimulálására, a TSH-ra

A TSH normál értéke:  0,4 és 2,5 mIU/l közötti referencia tartományt tekintjük normál értéknek.
Az alacsony, és magas TSH értékek lehetséges magyarázata bővebben lent. ***

A T3 – ezt a hormont a pajzsmirigy termeli- normál értéke:2,4 – 6,3 pmol/l

A T4-  ezt a hormont a pajzsmirigy termeli-  normál értéke:12,0 – 22,0 pmol/l

Magas T3 és T4 hormonszint****
Ha valamilyen okból túl sok T4 illetve T3 hormon termelődik, akkor a beteg a pajzsmirigy túlműködés jellemző tüneteit produkálja. Ilyen tünetek például: idegesség, kézremegés, testsúlyvesztés, álmatlanság, kidülledő, száraz, irritábilis szemek (Ilyenkor a beteg nem képes a szokványos szemmozgásokra, máskor úgy tűnhet, mintha a beteg szeme kidudorodna)

Alacsony T3 és T4 hormonszint
Ha a pajzsmirigy kevés hormont termel, akkor a beteg hypothyreosisra, a lelassult anyagcserére jellemző tüneteket produkálhat. Ilyen tünetek például: testsúly gyarapodása, száraz bőr, fáradékonyság, székrekedés.

Figyelem, titkos összeesküvés:

RT3- egy olyan hormon, ami a T4 hormonból keletkezik, csakúgy, mint a T3, DE a szervezet számára nem hasznosítható. Erre nem szoktak odafigyelni!

(a T3, és RT3 olyanok, mint a két kezed. Csak szembefordítva tudod fedésbe hozni őket. Ha magas a RT3 szint, az arra utal, hogy bár normális a T4  mennyisége a szervezetben, abból egy része nem jól hasznosul. Így vagy több T4 adagolás kell (bár a szintetikus T4-ből gyakran képződik a kelleténél tönn haszontalan RT3), vagy közvetlenül T3-at is gyárt ma már a gyógyszeripar, így annak adagolása szükséges.

Érdemes elvégeztetni a vizsgálatot, ha a normális tartományban lévő T3, T4 értékek ellenére az alulműködés -fentebb felsorolt- kellemetlen tünetei fennállnak. Erre ritkán gondol az orvos, mert az eredmények megnyugtatónak látszanak, és nem is érti, miért panaszkodik továbbra is a beteg.

Hát mert továbbra is rosszul érzi magát. Az ilyen panaszkodást komolyan kell venni, nem az anti-depresszáns a megoldás, annak érdekében, hogy ne nyavalyogjon már a beteg. Ilyen kor állj ki magadért, egy vizsgálatot megér a megnyugtató, vagy leleplező eredmény!)

pajzsmirigy-reverz-t3

Az anti-TPO normálértéke: 0-35 ig ( de egyéb körülményektől függően még 1600-as értéknél sem biztos , hogy baj van)
A TPO enzim olyan fehérje, ami a pajzsmirigy hormonok szintézisében játszik fontos szerepet.

így az ellene termelt antitest azaz az anti-TPO befolyásolja a hormonok egymásba való alakulását, mert akadályozza a TPO működését. Ennek eredményeképp a szervezetben kevés pajzsmirigy hormon lesz, és kialakul a pajzsmirigy alulműködés. Az enzim szintjének ellenőrzése minden olyan esetben indokolt, amikor a TSH értéke a referencia tartományon kívül esik, tehát felmerül az alul- vagy túlműködés gyanúja.

Az anti-TPO ellenőrzés akkor is javasolt, ha a következőket tapasztalod:

menstruációs zavarok,
emésztési rendellenességek (székrekedés, hasmenés)
hajhullás,
teherbe esési nehézségek/vetélés,
csökkent hideg vagy meleg tűrés,
szapora pulzus,
remegés,
depresszió, idegesség.

Mi a teendő magas anti-TPO szint esetén?
A magas anti-TPO szint azt jelenti, hogy a szervezet ellenanyagokat termel a pajzsmirigy ellen – tehát egy autoimmun folyamatról van szó, amit gyógyítani nem lehet, ám az általa okozott zavart kezelni igen. A legújabb kutatások a szelén szerepét mutatták ki, a köztudással ellentétben nemcsak a jód, hanem a szelén is nagyon fontos (erről bővebben ITT)a pajzsmirigy egészséges, harmonikus működéséhez.

Az anti-TG normálértéke:<50 U/ml

anti-TG (tireoglobulin elleni antitest) : A tireoglobulinvizsgálatot főként tumormarkerként használják, a pajzsmirigydaganat-kezelés hatékonyságának és a daganat kiújulásának vizsgálatában. ( sose legyen szükséged rá!)

A laborvizsgálati eredmények magyarázatáról teljeskörűen, és összefoglalóan ITT.

 

Jó egészséget! Pontos ismereteket!                                              Greenlife.hu Webshop

Folytatom: 🙂

Virág Éva

alga-,és vitaminszakértő

reflux tanácsadó

*. A korai felismerés viszont fontos, mert a pajzsmirigy-hormonok lényegesek az idegrendszer fejlődése szempontjából, és maradandó idegrendszeri károsodás alakulhat ki a hormonpótlás késői megkezdése esetén (kreténizmus). Ezért az újszülötteket Magyarországon is szűrik a születés után a sarokból vett vérmintából.

**az agyalapi mirigy

***Mi állhat az alacsony érték hátterében?
0,1 – 0,4 mIU/l  TSH érték esetén a pajzsmirigy  túlműködés feltételezett

A pajzsmirigy fokozott működése (hyperthyreosis, pajzsmirigy túlműködés) következtében a magas T4 és T3 szint gátolja az agyalapi mirigy TSH-termelését, ami alacsony TSH-szintet eredményez.
A pajzsmirigy eltávolítása vagy ismert túlműködése esetén a gyógyszeres terápia túladagolása, a hormonkészítmények magas adagja is lecsökkenti a vérben mérhető TSH értékét.( itt a túladagolás magas T3, T4 szint, ami, mint természetes esetben , gátolja a TSH termelődést)
Ritka esetben az agyalapi mirigy károsodása következtében nem termelődik TSH.
Terhességben is találkozhatunk a TSH szintjének csökkenésével.

Mi állhat a magas érték hátterében?
2,5 – 10 mIU/l  TSH érték esetén a pajzsmirigy alulműködés feltételezett

Ha kevés a szervezetben a T3, T4 hormon, annak termelésére ösztönöz a TSH, minél kevesebb pajzsmirigy hormon, annál több simulálást , ösztönzést segítő TSH hormont termel az agyalapi mirigy.

A TSH szintjének emelkedése leggyakrabban a pajzsmirigy-alulműködése (hypothyreosis) kapcsán észlelhető.
A magas TSH-szintet okozhatja a pajzsmirigy akut vagy krónikus gyulladása.
A pajzsmirigy sebészi eltávolítása (az eltávolítás a pajzsmirigyhormonok termelésének csökkenésével, megszűnésével jár).
Pajzsmirigy beteg gyógyszeres kezelése (pajzsmirigyhormon-pótlás) során: a szükségesnél alacsonyabb gyógyszer dózis.

****TF3 (trijódthyronin) és TF4 (tiroxin)
A pajzsmirigy által termelt hormonok. Nagy részük (99,7%-a) fehérjéhez kötötten fordul elő (T3 és T4), kis százalékuk pedig szabad formában kering (FT3 és TF4). A vizsgálat annak megállapításában segít, hogy megfelelően működik-e a pajzsmirigy. Elsődlegesen a hyperthyreosis diagnózisának elkészítéséhez,

ITT egy nagyon kimerítő, érthető, ámde tudományosan fogalmazott értekezés a pajzsmirigy laborvizsgálatról: dr. Kovács Gábor László

A fentiek nem minősülnek diagnózisnak, és nem ajánlott döntéseket hozni a személyes kezelőorvos jóváhagyása nélkül. 

Köszönet dr. Balogh Ancsának az segítő kritikáért : Málnalevél Patika  ITT

 •  
Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

[activecampaign form=7]

A témához kapcsolódó cikkek:
A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

Az egészség egy egység. Rend a szervezetben. Ennek része a az emésztés. Mivel tápanyagot az emésztéssel viszünk a szervezetbe, a hasznos baktériumflóra szükséges. A bélflóra baktériumai segítik az egészség fenntartását. Így állítsd helyre a bélflórát!

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

A Salvus víz sokrétű felhasználása méltán teszi híressé a Bükkszéki sós forrást. A Salvus víz használata mégis felvet érdekes, és a rendszeres használóknak fontos kérdéseket. Elemezzük együtt! 

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

 1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
 2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
 3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
 4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
 5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.