Oldal kiválasztása

Napozás. 7+1 tipp egyszerűen, nagyszerűen.

Szerző: | Alga hatásai, Fogyókúra

A napozás jó! Ne félj tőle! Néhány alapszabály betartása mellett, a napozás csak a hasznodra lehet.

Greenlife.hu Webáruház

 

Napozás alapszabályok: 7+1 egyszerű tipp

#1. Napozás tipp:

Napozz naponta. Keveset, de rendszeresen. A napfürdőzés során létfontosságú hormonok aktivizálódnak, vagy termelődnek az emberi testben. A D vitamin naponta felhasználódik, akár 20000 NE mértékben is. Egyszerűen a legjobb minden nap pótolni. És ne aggódj: napozással nem lehet ‘túltolni’ a D vitamin szintézist.

#2. Napozás tipp:

Kerüld a leégést, károsítja, öregíti a bőrödet. Leégéskor a az UV sugarak roncsolják a bőr felszínén található sejteket, ez gyulladást idéz elő. A sejtek DNS sérülését, amelyet a leégés okoz, a szervezet általában kijavítja .Ha nem, akkor melanóma, vagy bőrrák lehet a vége. A test őrzi a leégések emlékét, azok hatása összegződik az élet során. (van egy méregtelenedést támogató gyakorlat, amelyben napi mozgással, megavitaminnal, és szaunázással stimulálják a test méregtelenítő rendszerét. A tüdőt, a vesét, a bőrt. Döbbenetesen látszik ebben a folyamatban a bőr leégés okozta sokkja. Évek múlva is un. ‘villámcsapás effektusban’ megmutatja a leégés helyét. erről ITT)

#3. Napozás tipp:

Ne hagyd a napozást a nyaralásra. Nem lehet egy évre feltölteni a tested. Egy-egy napozós nyári napon -az első pírig napozáskor- 40.000 NE D vitamin is szintetizálódik. Amelyből, meglepő, ne a fele fel is használódhat.

A D vitamin (amely hormon 😉 ) tárolódik a szervezetben,  mégis, több a kár egy leégéssel, mint a D vitamin szintetizálódás haszna. Ma a nyugati lakosság  kb.:70%-a D vitamin hiányos, pedig ez elkerülhető lenne napi napfürdőzéssel. A téli nap is jó! A hangulatunkon is érződik, de azonnal beindítja a D vitamin szintetizálást is.

napozas-nyaralas-greenlife.hu

Ne csak nyaraláskor napozz! Minden nap kell egy kis napfürdőzés!

#4. Napozás tipp:

Délidőben tilos a direkt napsugárzásban napozni. Dél körül az árnyékban is barnulsz. És az egészséges.

#5. Napozás tipp:

Legyen külön könnyű vászoninged, amivel elfeded a bőröd. Ha nem akarsz össze-vissza csíkokat, az ing hosszú ujjú, és zárt nyakú legyen. Válaszd az arany középutat. Azzal, hogy a média rosszul értelmezett nyomása miatt kerülöd a napot, vagy magas faktorú krémmel feded a bőrt, megakadályozod a test egészséges védőfolyamatait. Drasztikusan megnőtt azoknak a betegségeknek a kialakulása, amelyeknek az esélyét a napozás csökkentené. Többet veszítettünk ezzel, mint a bőrrák miatti nyereség, mert a bőrrák kialakulása statisztikai szinten, szinte nem csökkent.

napozas-vaszoningben-greenlife.hu

A tűző nap könnyű anyagon keresztül is barnít.

#6. Napozás tipp:

Szedj vitamint, gondoskodj antioxidánsról. Az UV sugarak által károsított bőrsejtek DNS-ét. A vitaminok, antioxidánsok csökkentik a káros hatást, sőt a károsodások kijavításában is részt vesznek. Ajánlom a micro alga fogyasztását. Számos egyéb test támogató hatása (erről ITT )mellet, a Spirulina a béta karotinoidok teljes spectrumát tartalmazza. Napozás mellette, és napozás nélkül is szépíti a bőrt, a Chlorella micro alga speciális szerkezete lévén a sejtméregtelenedést támogatja ( ITT ). Az alga mátrix pedig minden egyben, mert astaxantint* is tartalmaz az előbbi két micro alga mellett, így a napozás támogatásához is kiváló termék. ITT rendeld meg. Az algamátrix teljes vitaminforrás is. Vagy válaszd ezt a Multi Mega Koktélt. Kényelmes, napi egy korty, és letudva a vitamin adagod.

#7. Napozás tipp:

Fogyassz vizet, kellemes gyógyteát bőségesen. Az édes üdítők, a cukros gyümölcslevek nem az igaziak. Nem tilos. De nem jó. (erről ITT )

A napozáskor felhevült bőr az izzadással hűti magát. Ezt biztosan tudod. Ezzel az agyszövetet is védi a szervezet (nemcsak a haj, és kalap), mert nem hevül föl a vér, ami így a különösen érzékeny agyszövetet nem károsítja. Ez annyira egyszerűen nagyszerű, hogy szinte tudomást sem veszünk erről. De ösztönösen locsoljuk a bőrt, a fejet, vagy iszunk a napsütésben. Már, ha hallgatunk még az ösztöneinkre.

#+1. Napozás tipp:

Alkalmazd a zöld tea trükköt! Napfürdőzés előtt készülj  előre lefőzött zöld teával, Úgy egy litert készíts, válassz ízesített jázminos, vagy citromos változatot. Mindegy. Hűtsd le, így hideg üdítőnek is nagyszerű! A zöld tea fogyasztása olyan hatású, mintha naptejet alkalmaztál volna. Nincs rá tudományos magyarázat, de működik. (magas várnyomás, vagy szív-probléma esetén óvatosan a teafogyasztással!)

Ha ésszerűen napozol ,akkor nincs szükséged naptejre, napolajra!

A káros naptejek ugyanis sok bajt okozhatnak: egyes alkotóelemeik UV sugárzás hatására rákkeltő vegyületté alakulhatnak át, sőt, a nanorészecskéket tartalmazó szórófejes naptej belélegzése szintén veszélyes lehet.

Ezt elkerülendő érdemes olyan minőségi, bevizsgált, natúr naptejet választanod, ami mentes a tartósítószerektől és egyéb káros anyagoktól. Szerencsére a hagyományos kémiai napvédők mellett (inkább helyett!) ma már elérhetőek olyan hatékony naptejek is, amik gyógynövény alapanyagúak (pl.: kamilla, cickafark, homoktövis).

Sokkal inkább a naptej, mint egy erős leégés! Ezt tartsd szem előtt!

napozas-egeszseg-greenlife.hu

A napozás jó! Széppé, és egészségessé tesz!

 

A napfény javítja immunrendszered működését, segíti a napi ritmus kialakulását, és  jó kedvre derít!

Már 5-10 perc napozás beindítja a szervezet D vitamin termelését, ami elengedhetetlen az egészséges testi működéséhez. (erről ITT )

Óóó! És még egy tipp: Tilos sminkelve, beparfümözve napozni (ezek napsugárzás hatására elváltozást okozhatnak a bőrön).

Dönts magad! Most már többet tudsz a tényekről!                                             Greenlife.hu Webshop

Virág Éva

Folytatom: 🙂

alga-,és vitaminszakértő

reflux tanácsadó

forrás:

*astaxantin :  A Haematococcus pluvialis algából kivont astaxantin egyedi molekuláris szerkezetének köszönhető nagyon erős antioxidáns tulajdonsága. Molekulája hasonló a β-karotinhoz, de az apró különbségek a szerkezetében, óriási különbséget jelentenek a biológiai hatásukban.

http://www.netamin.hu/tudasbazis/cikkek/a-napozas-7-torvenye/

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

A témához kapcsolódó cikkek:

Kollagénből: édesítő glicin?

Kollagénből: édesítő glicin?

Az édes ízek imádása genetikailag kódolt az emberben. ha van jó alternatíva, akkor a glicin az lehet, a mértékkel kívánt édes étel glicin használatával, már elérhető.

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Az biztos, hogy a cukorfogyasztást csökkenteni kell. Mit tegyél, és mivel helyettesítsd? Melyik édesítőszer jó, melyik finom, melyik édesítőszer biztonságos, és melyik édesítőszer árt? Érdekel?

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.