Hatásos a mikroalga a bőrbetegségek ellen?

Szerző: | Alga hatásai

A bőrbetegségek nemcsak kellemetlenek, de riasztóak is lehetnek. Hogyan segít a mikroalga?       Greenlife.hu Webáruház

Bőrbetegség, hogyan menjünk vele orvoshoz?

A bőrön levő tünet a kültakaró betegsége, de számos belső szervi folyamat megjelenése is lehet. Menj el orvoshoz! A bőrfelületekből olvasni tudó orvos a kivetülő képek alapján felismerhet kórfolyamatokat, a látható tünetek vezetik az orvosodat.

Készülj fel a vizsgálatra:

8 dolgot írj fel, ami a tünet kapcsán megfigyeltél:

  1. mióta észlelted,
  2. van-e valami oka szerinted,
  3. ettél-e valami szokatlant,
  4. van-e más szokatlan érzeted,
  5. vagy tüneted bárhol a testeden,
  6. vagy a testedben,
  7. van-e új gyógyszered,
  8. van-e bármi más, amit ez idáig nem figyeltél meg, vagy nem csináltál.

Pontos legyél, és felkészült!

Az orvosod hálás lesz, biztosabb diagnózist állít fel, nem raboljátok egymás idejét, és megkönnyíted az orvos nehéz szintetizáló munkáját. Tiszteld az orvos idejét, és tartsd tiszteletben a napi munkáját! A kedvenc betege leszel, és maximális figyelmet kapsz majd! Hidd el, a kölcsönös tisztelet jó érzés!

borbetegseggel_menj_orvoshoz

Amíg nem látott az orvosod, ne keresgélj megoldást, nagyon félrevezethet az internetes böngésző, és ne kérj segítséget a szomszédasszonytól, csak azért, mert neki is volt egyszer valami hasonló piros folt a kezén.

Kerüld a hálózati termékek forgalmazóit, hiába állítják, nem értenek mindenhez, és a termékük sem jó mindenre. Legtöbbször szajkózzák a betanult mondatokat, amelyeket az ismertető füzeteik felületes, lelkesítő anyagaiból éppen rád illőnek gondolnak. Ráérsz velük foglalkozni az orvosi konzultáció után!

Amikor szerencsére az orvos nem talál megmagyarázó betegséget, akkor…..

Akkor tudod, hogy bőrbetegséged van, azt kell megoldani, és nem belgyógyászati problémád, annak külső tüneteivel.

Valószínűleg meggyengült a bőr védősorompója, a bőr védelmi rendszere, és valószínűleg valami kórokozóval is összekerültél. A bőrbetegség ilyen esetben is két okból adódhat: vagy kórokozó fertőzése, vagy nem fertőzés okozta egyéb bőrbetegség.

A bőrfertőzések okozói a kórokozók.

Ilyen kórokozó lehet: baktérium, gomba, vírus, élősködő parazita, ezek fertőzőek, ahogy a nevük is mutatja.

Gyakori fertőző bőrbetegségek

Baktérium okozta bőrbetegségek: orbánc, ótvar, szőrtüszőgyulladás. Bakteriális bőrfertőzésre utalhat gennyes gyulladt kiütések megjelenése.  Gombás fertőzések: körömgombásodás, bőr felületes fertőzései, testhajlati gombás fertőzések. Tünetei: a gombás megbetegedésekre jellemző hámló foltok kialakulása.  Vírusos bőrbetegségek sokfélék, ide tartozik a közönséges szemölcs (tenyéren, talpon), uszodaszemölcs, övsömör, ajakherpesz, mononukleózis. Élősködő parazita okozza a viszketéssel járó rühösséget, és fejtetvességet.)

Gyakori nem fertőző bőrbetegségek

Gyakori nem fertőző bőrbetegségek: a csalánkiütés, az ekcéma, a pikkelysömör, a rozácea.

Csalánkiütés az egyik leggyakoribb bőrbetegség, mind allergia (gyógyszer, étel), mind intolerancia (gyógyszer, étel) kiválthatja, de társulhat akár felső légúti vírusfertőzéshez is, gyakran emésztőrendszeri betegség áll a háttérben. A bőrön viszkető, vándorló vizenyős kiütések jelentkeznek.

Ekcémák a bőr felső rétegének nem fertőző gyulladásos betegségei.

A pikkelysömör (pszoriázis) sok ember életét keseríti meg. Tünete, hogy a bőrön jól körülhatárolt területeken (könyök, térd, hajas fejbőr, fartájék) foltokban erősebb fehér pikkelyesedés jelentkezik. A pikkelyek vakarás után könnyen leválnak és fénylő, vörös, erősen vérzékeny felületet hagynak a bőrön. Ízületi panaszok kísérhetik, kezelése a bőrbetegség kiterjedésétől függ (modern gyógyszeres kezelés áll rendelkezésre a betegek tünetmentesítésére).

A rozácea kifejezetten az arcon megjelenő kellemetlen bőrtünet, jellemzően az orron és a járomcsont felett látható az apró erek tágulata, vörösség, ill. apró gennyes pattanások formájában. Kialakulását elősegíti az alkoholtartalmú italok, ill. forró és fűszeres ételek fogyasztása is.

Egy kalap alá venni a bőrbetegségeket, tehát lehetetlen, de felelőtlenség is.

Van közös, ami mindegyik bőrbetegségre jellemző! Mégis mi az?

Egyrészt a meggyengült ellenálló képessége a bőrnek, amikor a kelleténél kevésbé látja el elsődleges védelmi szerepét, az mindegyik típusú bőrbetegségre igaz, másrészt az immunrendszer meggyengülése, amely szintén nem jól látja el a feladatát, vagy kevéssé, vagy túlságosan.

Alapesetben ez hirtelen jön, és napok alatt elmúlik. A csalánkiütés rendszerint ilyen.

Ilyenkor jelzést kapsz a szervezettől, hogy valami nem stimmelt. Legközelebb figyelj rá!

Amikor azonban rendszeresen, vagy hosszú ideig száraz, zsíros, vagy túlzottan ráncos a bőröd, az nemcsak fájdalmas lehet, hanem hajlamot teremt a fertőző bőrbetegségekkel való felülfertőzésre is. Ezeket a tüneteket eltüntetni elméletben egyszerű, megvalósítani azonban elég bonyolult, miután vaktában, és sötétben lövünk a gonoszra.

Mikroalga, avagy vadászd le a „gonoszt” sörétes fegyverrel!

Az a feltételezés, hogy az immunrendszer működésében van valami defekt, azaz hiányzik valami, és ezért nem elégséges a test védekezése. Tehát pótolnunk kell valamit. Mit is?

Vagy éppen túlzott reakciót vált ki bizonyos anyag, és az immunrendszer túlzása látszik a bőrön. Ez utóbbiak az allergiás reakciók. Tehát eltávolítanunk kell valamit, ami kiakasztja a az immunrendszert. Mit is?

Nos, ezekre az esetekre lövünk söréttel, a mikro alga összetett all in one , minden egyben hatóanyagaival, és hatásmechanizmusaival.
Lássuk! Mik ezek a töltetek?

Az ideális bélflóra helyreállításának támogatása.

A rögeszmés tisztaságmánia hatására az emberi immunrendszer ellenünk fordul – állítja Dr. G. D., a Montreali Egyetem Allergia Kutató Laboratóriumának igazgatója. „Fordított kapcsolat van a higiénia színvonala, illetve az allergiás és autoimmun megbetegedések előfordulása között.”

Azt javasolja, hogy adjanak az édesanyák a gyermekeknek pro-, és prebiotikumokat. Miért ne lenne ez igaz a felnőttekre is.

Tudnod kell, hogy a mikro alga kiváló prebiotikum, azaz a probiotikumok tápanyaga.

A probiotikus baktériumkultúrák a bél természetes élővilágának helyreállítását segítik. A bélflóra helyreállítása különösen fontos feladat az immunrendszer megfelelő működése céljából, ugyanis az immunrendszer kb. 70%-a a bélben dolgozik.

Számos kutatás bizonyította, hogy a probiotikumok az említett ok miatt pozitívan befolyásolják az immunrendszert, így képesek csökkenteni az ekcéma, és egyes bőrbetegségek kialakulását. Gyakran javasolják orvosok, dietetikusok is, nemcsak antibiotikumos kezelések után, mert ma már szinte antibiotikum hálóban élünk mindenhol. Tehát mindig kell pro-, és prebiotikumot fogyasztani. Válaszd a Green Life alga pro-, és prebiotikum készítményt.

Tudományos magyarázat a mikroalgák hatékonyságára

Az allergiás bőrbetegségek tüneteinek csökkentése a Spirulina algában található fikocianinnal (phycocianain) hatékonyabb, egyéb zöld növényekben egyáltalán nem fordul elő ez a kiváló élettani hatású anyag. Ez a pigment pozitívan stimulálja az őssejteket.

A fikocianin antioxidáns az ártalmas anyagok mérgező hatását csökkentő, immunerősítő, vérképzést fokozó és vírus ellenes hatással rendelkezik. A fehérvérsejt termelés fokozásában a c-fikocianin és a Spirulina szénvegyületei egyaránt szerepet játszhatnak.

A fikocianin, az őssejtek sérülése, vagy vegyi, és sugárbehatás után is képes a fehérvérsejtek szaporodását kontrollálni, mellékhatások nélkül. Ez is az egyik különlegesség az alga hatásai közül.

Vitamin és ásványi anyag pótlás.

A mikro alga éppen megfelelő, az immunerősítésben, a méregtelenítésben, a sejttáplálásban, ahol a vitamin és ásványi anyag pótlás elengedhetetlen jelentőségű!

Enyhítő teendők nem fertőző bőrbetegségek ellen: Egyél alga Mátrixot! Az alga hatásai átfogóak. All in one, azaz minden egyben: a WHO jelentése szerint a mikro alga teljes értékű tápanyag.

Nehézfém megkötő képesség, méregtelenítés

A mikro alga készítmények serkentik a bélműködést, ezzel is gyorsítják a bélben levő toxikus, azaz mérgező anyagok kiürülését, és csökkentik a felszívódásukat azzal, hogy kevesebb időt töltenek a mérgek, vagy allergén anyagok a bélrendszerben.

A nagyon magas klorofill tartalom pedig jó hatékonysággal köti meg a nehézfémek ionjait, és kötött formában eltávolítja azt a szervezetből.

Az összetett alga mátrix étrend kiegészítő készítmények, amelyekben Chlorella, Spirulina, és astaxantin is van- amely igen erős antoxidáns-, a fentiek miatt lehetnek jó hatásúak többek között a bőrbetegségek tüneteinek enyhítése terén is.

Ismerd meg a mikro alga összetételű méregtelenítő és immunerősítő rendszert. Kezd béltisztítással, folytasd probiotikum pótlással, és tápláld alga Mátrixszal a szervezetedet.                                             

Greenlife.hu Webáruház

 

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

A témához kapcsolódó cikkek:

Egészség őrzés egyszerűen.

Mire jó egy tápegész multivitamin? Egészség őrzésre. És fogyókúrára, És kiegyensúlyozott alvásra. És az életerő fokozására. Hát kell ennél több? Hát persze!

Hatástalan az immunerősítő. Csak manipulálás?

Az immunerősítő alatt egyfajta egészségvédő/ egészségtartó csoda dolgot értünk.  Bármilyen táplálék kiegészítőről bebizonyítható, hogy hasznos az emberi egészségnek, de az ellenkezője is. Az immunerősítő is csak egy manipulálás? 

Immunerősítés. Valóban erősítsük?

Az immunerősítés egy jól hangzó, szinte mindenki által ismert, és használt kifejezés. Nem egy egzakt megfogalmazás, mert homályos, és kissé nagyvonalú a mögöttes tartalom. Mégis: az immunerősítés alatt egyfajta egészségvédő/ egészségtartó csoda dolgot értünk. 

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.