Oldal kiválasztása

Hatásos a mikroalga a bőrbetegségek ellen?

Szerző: | Alga hatásai

A bőrbetegségek nemcsak kellemetlenek, de riasztóak is lehetnek. Hogyan segít a mikroalga?       Greenlife.hu Webáruház

Bőrbetegség, hogyan menjünk vele orvoshoz?

A bőrön levő tünet a kültakaró betegsége, de számos belső szervi folyamat megjelenése is lehet. Menj el orvoshoz! A bőrfelületekből olvasni tudó orvos a kivetülő képek alapján felismerhet kórfolyamatokat, a látható tünetek vezetik az orvosodat.

Készülj fel a vizsgálatra:

8 dolgot írj fel, ami a tünet kapcsán megfigyeltél:

 1. mióta észlelted,
 2. van-e valami oka szerinted,
 3. ettél-e valami szokatlant,
 4. van-e más szokatlan érzeted,
 5. vagy tüneted bárhol a testeden,
 6. vagy a testedben,
 7. van-e új gyógyszered,
 8. van-e bármi más, amit ez idáig nem figyeltél meg, vagy nem csináltál.

Pontos legyél, és felkészült!

Az orvosod hálás lesz, biztosabb diagnózist állít fel, nem raboljátok egymás idejét, és megkönnyíted az orvos nehéz szintetizáló munkáját. Tiszteld az orvos idejét, és tartsd tiszteletben a napi munkáját! A kedvenc betege leszel, és maximális figyelmet kapsz majd! Hidd el, a kölcsönös tisztelet jó érzés!

borbetegseggel_menj_orvoshoz

Amíg nem látott az orvosod, ne keresgélj megoldást, nagyon félrevezethet az internetes böngésző, és ne kérj segítséget a szomszédasszonytól, csak azért, mert neki is volt egyszer valami hasonló piros folt a kezén.

Kerüld a hálózati termékek forgalmazóit, hiába állítják, nem értenek mindenhez, és a termékük sem jó mindenre. Legtöbbször szajkózzák a betanult mondatokat, amelyeket az ismertető füzeteik felületes, lelkesítő anyagaiból éppen rád illőnek gondolnak. Ráérsz velük foglalkozni az orvosi konzultáció után!

Amikor szerencsére az orvos nem talál megmagyarázó betegséget, akkor…..

Akkor tudod, hogy bőrbetegséged van, azt kell megoldani, és nem belgyógyászati problémád, annak külső tüneteivel.

Valószínűleg meggyengült a bőr védősorompója, a bőr védelmi rendszere, és valószínűleg valami kórokozóval is összekerültél. A bőrbetegség ilyen esetben is két okból adódhat: vagy kórokozó fertőzése, vagy nem fertőzés okozta egyéb bőrbetegség.

A bőrfertőzések okozói a kórokozók.

Ilyen kórokozó lehet: baktérium, gomba, vírus, élősködő parazita, ezek fertőzőek, ahogy a nevük is mutatja.

Gyakori fertőző bőrbetegségek

Baktérium okozta bőrbetegségek: orbánc, ótvar, szőrtüszőgyulladás. Bakteriális bőrfertőzésre utalhat gennyes gyulladt kiütések megjelenése.  Gombás fertőzések: körömgombásodás, bőr felületes fertőzései, testhajlati gombás fertőzések. Tünetei: a gombás megbetegedésekre jellemző hámló foltok kialakulása.  Vírusos bőrbetegségek sokfélék, ide tartozik a közönséges szemölcs (tenyéren, talpon), uszodaszemölcs, övsömör, ajakherpesz, mononukleózis. Élősködő parazita okozza a viszketéssel járó rühösséget, és fejtetvességet.)

Gyakori nem fertőző bőrbetegségek

Gyakori nem fertőző bőrbetegségek: a csalánkiütés, az ekcéma, a pikkelysömör, a rozácea.

Csalánkiütés az egyik leggyakoribb bőrbetegség, mind allergia (gyógyszer, étel), mind intolerancia (gyógyszer, étel) kiválthatja, de társulhat akár felső légúti vírusfertőzéshez is, gyakran emésztőrendszeri betegség áll a háttérben. A bőrön viszkető, vándorló vizenyős kiütések jelentkeznek.

Ekcémák a bőr felső rétegének nem fertőző gyulladásos betegségei.

A pikkelysömör (pszoriázis) sok ember életét keseríti meg. Tünete, hogy a bőrön jól körülhatárolt területeken (könyök, térd, hajas fejbőr, fartájék) foltokban erősebb fehér pikkelyesedés jelentkezik. A pikkelyek vakarás után könnyen leválnak és fénylő, vörös, erősen vérzékeny felületet hagynak a bőrön. Ízületi panaszok kísérhetik, kezelése a bőrbetegség kiterjedésétől függ (modern gyógyszeres kezelés áll rendelkezésre a betegek tünetmentesítésére).

A rozácea kifejezetten az arcon megjelenő kellemetlen bőrtünet, jellemzően az orron és a járomcsont felett látható az apró erek tágulata, vörösség, ill. apró gennyes pattanások formájában. Kialakulását elősegíti az alkoholtartalmú italok, ill. forró és fűszeres ételek fogyasztása is.

Egy kalap alá venni a bőrbetegségeket, tehát lehetetlen, de felelőtlenség is.

Van közös, ami mindegyik bőrbetegségre jellemző! Mégis mi az?

Egyrészt a meggyengült ellenálló képessége a bőrnek, amikor a kelleténél kevésbé látja el elsődleges védelmi szerepét, az mindegyik típusú bőrbetegségre igaz, másrészt az immunrendszer meggyengülése, amely szintén nem jól látja el a feladatát, vagy kevéssé, vagy túlságosan.

Alapesetben ez hirtelen jön, és napok alatt elmúlik. A csalánkiütés rendszerint ilyen.

Ilyenkor jelzést kapsz a szervezettől, hogy valami nem stimmelt. Legközelebb figyelj rá!

Amikor azonban rendszeresen, vagy hosszú ideig száraz, zsíros, vagy túlzottan ráncos a bőröd, az nemcsak fájdalmas lehet, hanem hajlamot teremt a fertőző bőrbetegségekkel való felülfertőzésre is. Ezeket a tüneteket eltüntetni elméletben egyszerű, megvalósítani azonban elég bonyolult, miután vaktában, és sötétben lövünk a gonoszra.

Mikroalga, avagy vadászd le a „gonoszt” sörétes fegyverrel!

Az a feltételezés, hogy az immunrendszer működésében van valami defekt, azaz hiányzik valami, és ezért nem elégséges a test védekezése. Tehát pótolnunk kell valamit. Mit is?

Vagy éppen túlzott reakciót vált ki bizonyos anyag, és az immunrendszer túlzása látszik a bőrön. Ez utóbbiak az allergiás reakciók. Tehát eltávolítanunk kell valamit, ami kiakasztja a az immunrendszert. Mit is?

Nos, ezekre az esetekre lövünk söréttel, a mikro alga összetett all in one , minden egyben hatóanyagaival, és hatásmechanizmusaival.
Lássuk! Mik ezek a töltetek?

Az ideális bélflóra helyreállításának támogatása.

A rögeszmés tisztaságmánia hatására az emberi immunrendszer ellenünk fordul – állítja Dr. G. D., a Montreali Egyetem Allergia Kutató Laboratóriumának igazgatója. „Fordított kapcsolat van a higiénia színvonala, illetve az allergiás és autoimmun megbetegedések előfordulása között.”

Azt javasolja, hogy adjanak az édesanyák a gyermekeknek pro-, és prebiotikumokat. Miért ne lenne ez igaz a felnőttekre is.

Tudnod kell, hogy a mikro alga kiváló prebiotikum, azaz a probiotikumok tápanyaga.

A probiotikus baktériumkultúrák a bél természetes élővilágának helyreállítását segítik. A bélflóra helyreállítása különösen fontos feladat az immunrendszer megfelelő működése céljából, ugyanis az immunrendszer kb. 70%-a a bélben dolgozik.

Számos kutatás bizonyította, hogy a probiotikumok az említett ok miatt pozitívan befolyásolják az immunrendszert, így képesek csökkenteni az ekcéma, és egyes bőrbetegségek kialakulását. Gyakran javasolják orvosok, dietetikusok is, nemcsak antibiotikumos kezelések után, mert ma már szinte antibiotikum hálóban élünk mindenhol. Tehát mindig kell pro-, és prebiotikumot fogyasztani. Válaszd a Green Life alga pro-, és prebiotikum készítményt.

Tudományos magyarázat a mikroalgák hatékonyságára

Az allergiás bőrbetegségek tüneteinek csökkentése a Spirulina algában található fikocianinnal (phycocianain) hatékonyabb, egyéb zöld növényekben egyáltalán nem fordul elő ez a kiváló élettani hatású anyag. Ez a pigment pozitívan stimulálja az őssejteket.

A fikocianin antioxidáns az ártalmas anyagok mérgező hatását csökkentő, immunerősítő, vérképzést fokozó és vírus ellenes hatással rendelkezik. A fehérvérsejt termelés fokozásában a c-fikocianin és a Spirulina szénvegyületei egyaránt szerepet játszhatnak.

A fikocianin, az őssejtek sérülése, vagy vegyi, és sugárbehatás után is képes a fehérvérsejtek szaporodását kontrollálni, mellékhatások nélkül. Ez is az egyik különlegesség az alga hatásai közül.

Vitamin és ásványi anyag pótlás.

A mikro alga éppen megfelelő, az immunerősítésben, a méregtelenítésben, a sejttáplálásban, ahol a vitamin és ásványi anyag pótlás elengedhetetlen jelentőségű!

Enyhítő teendők nem fertőző bőrbetegségek ellen: Egyél alga Mátrixot! Az alga hatásai átfogóak. All in one, azaz minden egyben: a WHO jelentése szerint a mikro alga teljes értékű tápanyag.

Nehézfém megkötő képesség, méregtelenítés

A mikro alga készítmények serkentik a bélműködést, ezzel is gyorsítják a bélben levő toxikus, azaz mérgező anyagok kiürülését, és csökkentik a felszívódásukat azzal, hogy kevesebb időt töltenek a mérgek, vagy allergén anyagok a bélrendszerben.

A nagyon magas klorofill tartalom pedig jó hatékonysággal köti meg a nehézfémek ionjait, és kötött formában eltávolítja azt a szervezetből.

Az összetett alga mátrix étrend kiegészítő készítmények, amelyekben Chlorella, Spirulina, és astaxantin is van- amely igen erős antoxidáns-, a fentiek miatt lehetnek jó hatásúak többek között a bőrbetegségek tüneteinek enyhítése terén is.

Ismerd meg a mikro alga összetételű méregtelenítő és immunerősítő rendszert. Kezd béltisztítással, folytasd probiotikum pótlással, és tápláld alga Mátrixszal a szervezetedet.                                             

Greenlife.hu Webáruház

 

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

A témához kapcsolódó cikkek:

Kollagénből: édesítő glicin?

Kollagénből: édesítő glicin?

Az édes ízek imádása genetikailag kódolt az emberben. ha van jó alternatíva, akkor a glicin az lehet, a mértékkel kívánt édes étel glicin használatával, már elérhető.

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Az biztos, hogy a cukorfogyasztást csökkenteni kell. Mit tegyél, és mivel helyettesítsd? Melyik édesítőszer jó, melyik finom, melyik édesítőszer biztonságos, és melyik édesítőszer árt? Érdekel?

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

 1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
 2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
 3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
 4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
 5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.