Oldal kiválasztása

Algaság. És jó sok b-algaság a micro alga körül.

Szerző: | Alga hatásai

 Alga. Micro alga? Szuperélelmiszer.  Felelőtlenség, akkor is,csodatévő anyagnak beállítani, ha valóban vannak csodák. A csodát az Ember csinálja, a micro alga legföljebb segíti.                                                                                             Greenlife.hu Webáruház

Ez egy hosszú fejtegetés lesz. Remélem elgondolkodtat, mert a struktúra igaz egyéb túldiszponált MLM termékre is. Tanulságos, és fontos a lózungok mögé nézni.

ALGA-SÁGOK, B-ALGA-SÁGOK:

Hajaj! Én alga hívő vagyok. Látom a hatásokat, és értékelem az eredményeket.

Ám, a micro alga alapú étrend-kiegészítőket ajánló oldalak -csakúgy mint az összes MLM terméket forgalmazó oldal- hemzsegnek a tudománytalan, féligazságokat összeollózó valótlan állításoktól. ( 5 cáfolandó hülyeség lenn)

Valódi tartalom, összefüggéseket kereső és tanító tartalom alig van, ami nem is csoda, mert egymástól (vagy angol oldalakról) lopkodják a szövegeket, amelyeket orvosi, természettudományi, biológiai, és kémiai lektorálás nélkül raknak fel az online oldalakra.

Elindul ezzel egy cunami, a kis lökésből óriási butaság-hullám lesz, magával sodorva a jó szándékú természetgyógyászokat, és a jó termékeket is.

hazugsag-micro-alga-ugyben

Óriási hiba, és erkölcstelen is, amikor Dr. Névelővel jelenik meg egy-egy bejegyzés, vagy videóblog, elhitetve ezzel a hozzáértést.
Kinek jut eszébe utána nézni, hogy az illető orvosdoktor-e, vagy doktor-e egyáltalán, jogi, vagy esetleg egyéb téren!

Hát, nekem. Nekem eszembe jut.
Ma az internet világában ez hamar kideríthető, igaz, igényel némi időt és energiát.
Van olyan video-előadásokkal idézett személy, akit az emberek az előadásai során elkezdenek Doktor úrnak szólítani, nem tiltakozik, aztán úgy marad.
(De: asszonynévben lehet dr. titulus, úgy, hogy az asszonynak köze nincs a diplomához, lehet jogász, gyógyszerész, de bármilyen témában lehet doktorálni, ez egy tudományos fokozat is. Lehetek útépítésből doktor. A magyar helyesírási gyakorlatban, és főleg a szóhasználatban nincs egységes, elkülönítő írásmód, ám a szabályzat adna erre módot.)

Akkor most, algázz velem!

Alga, micro alga, spirulina. Nagy itt a kavarodás!

Mik is az algák? Növények. Micro algák, és moszatok. Kb.: 25000 fajukból néhány, emberi fogyasztásra is alkalmas.
A mikro alga egysejtű, prokarióta, és eukarióta, sejtmaggal, és sejtmag nélküli egyszerű élők, amelyek vagy egyedileg, vagy csoportokba szerveződve életközösséget alkotnak.

A spirulina például cianobaktérium, és spirálba rendeződött sejtek sora.  Innen az elnevezése, valódi sejtmagja nincs. A spirulina nem micro alga!

spirulina-spiral-micro-alga

Pedig a japánok 100 évig is élnek az algától! (?)

A sokat emlegetett egészséges japánok alga moszatot esznek. Nyersen, és szárítva is. Nyersen saláta-szerű étel, szárítva a nori levél készül belőle, amibe a sushit csavarják.

A micro alga termesztés csak az utóbbi évtizedekben terjedt el a világon. És persze vannak jó példák. (erről ITT)

Zöld, büdös, pocsolyaszagú nyák jut az eszébe az egyszeri Magyarnak az alga szó hallatán. Mert a mi vidékünkön ennyi volt. Az alga csak kellemetlen, a romlott víz mellékterméke volt.

Pedig nem is! Ma már zárt térben termesztve, vannak jóízű, élvezhető micro alga fajok is. (ITT találsz ilyet.)

zart-micro-alga -termesztes

A japánok évi 74 kg algát fogyasztanak- bár ezt az információt nem tudtam ellenőrizni-, akár igaz is lehet.

Nyers állapotban ugyanis 90%-os a víztartalma az algának, és többnyire algamoszat formájában fogyasztva kijöhet ez a szám, hiszen ez csak 20 dkg naponta, egy jó szelet húsnyi, vagy tányérnyi saláta adag.
Ott, ahol az elmúlt századokban többször volt éhínség, ahol a természeti adottságok nem teszik lehetővé az európaihoz hasonló zöldségtermesztést, ahol a rizs mellett igen szegényes volt az élelmiszer ellátás, ez nem kérdés. Kijöhet a 74 kg/fő.*

Nálunk vajon megeszünk 74 kg krumplit évente? (állítólag nem, amerikai adat az 51 kg/év/fő)

Aztán hivatkozunk a japánok legendás egészségi állapotára, ráfogjuk az algára, mert a reklám ezt kívánja, de elfelejtjük megemlíteni a csökkentett kalóriafogyasztást, a rizs egészségőrző hatását (teljes rizs!), és a teljesen más mentalitást.

Mennyi micro alga kell naponta?

Az alga hatásait örömódaként, fanfárok mellett hirdető oldalak csoda algáról beszélnek, de elfelejtik hozzátenni, hogy igen, akár csodát is művelhet, kellő mennyiség fogyasztása mellett. Dózis, Dózis, Dózis!
Szép gyógyulások bizonyítottak- ellenőrzött és dokumentált kísérletekkel-, de bizony élelmiszernyi mennyiséget fogyasztottak a kísérleti alanyok, 20-200 gr. mennyiséget naponta. ( ez szárítmányból 1-3 púpozott evőkanálnyi.  A mércéről ITT)

dozis-micro-alga-kapszulaval

’Bizony mondom néktek,’ ….hogy 1-2 kapszula elég kevés, de 10-12 db azért már jól dolgozik.

A vitamin, a nyomelem, ásványi anyag tartalom %-osan jó a micro algában (szárítmányt forgalmaznak a kapszulában), ezért hihető a szinergia* miatt jól teljesítő hasznosuláson.
Emlegethetünk hazai zöldségeket, mint elérhető alternatívát, de baj van: A boltok polcain paradicsomnak látszó, és tejnek, és élelmiszernek látszó k…kát veszünk.
Azért pótolunk étrend kiegészítőkkel vitaminokat, és egyéb anyagokat, mert a mai zöldségtermesztés, csak annak látszó terméket ad, nem valódi vitamindús értéket.
Sajnos.

Próbálkozunk, próbálkozunk: találni valamit, ami néhány kapszulányi mennyiségben is segít, mert nem tudunk visszatérni őseink táplálkozásához, hiszen az alapanyag is változott, nem csak az életmódunk. És nem jó irányba.

Az alga igenis működik.

Az előirányzott dietetikus irányelvek tévesek, -tisztelet a kivételnek- a cukorbetegeket szénhidráttal tömik, a kövéreket pedig drasztikus kalória csökkentésre fogják, ami szinte betarthatatlan. valami mást keres ezért a tudatos, gyógyulni vágyó ember.

A nem konvencionális gyógyítás éppen azt teszi lehetővé, hogy tudományosan nem igazolt, ámde tapasztalati szinten bizonyított alternatív technikák, anyagok gyógyíthassanak. A nem-konvencionális gyógyító eljárások alkalmazása olyan egészségügyi tevékenység, amely a konvencionális gyógyítási módszereket kiegészíti, meghatározott esetekben helyettesíti.

Azonban, ami hülyeség, az hülyeség:

#1. hülyeség:

„Az összes, mind a 8 esszenciális aminosavat tartalmazza, több, mint 4000 vitálanyag van benne, sejtszinten, méregtelenít, táplálja és védi a szervezetet.”
Ekkora bődületes katyvaszt leírni azért fájdalmasan elítélendő, mert annak, aki ennek egy kicsit is utánagondol, kiveri a biztosítékot. Először is, méltatlan ennyire butának nézni a fogyasztókat, aki pedig valóban nem rendelkezik biológiai, és biokémiai ismeretekkel, azt félrevezetni tisztességtelen.

Nem beszélve arról, hogy az alga készítmények, bár igenis jól dolgoznak az emberi szervezetben, -persze nem varázspor-szerűen-, de ilyen mondatokat olvasva a gondolkozó emberek lélekszakadva menekülnek az alga tartalmú dobozok környékéről is.

Az élő szervezetekből készült élelmiszerek tartalmazzák az esszenciális zsírsavakat, ugyanez igaz a szárított hal, vagy marhahús porra is, ha csinálunk ilyet. Ez eddig tehát, még nem hazugság, csak némi ferdítés a marketing miatt. De hogy mi az a 4000 féle (máshol 3000-et olvastam) vitálanyag, és miért éppen kereken 3, vagy 4000, az érdekes kérdés.
A legfelkészültebb biokémikusnak is eltartana egy ideig felsorolni ennyi ’ vitálanyagot’, persze az sem derül ki, hogy a vitálanyag mit jelent, nemhogy bevizsgálni, hogy az benne van-e a micro alga készítményben. Alga szakértőként állítom, hogy nincs.

#2. hülyeség:

„Több mint 2000 enzimet, nukleinsavakat, kloforillt, aminosavakat, zsírsavakat, különleges növényi hatóanyagokat, antioxidánsokat és a Q-10-hez hasonló koenzimet.” (tulajdonképpen mindegy, hogy idézőjelbe teszem, vagy sem. Nem egy portálon található ez a mondat sem, így nem tudni kit is idézünk, én itt pejoratíve, mások, mint bizonyítékot)
Mindent bele, értelmetlen zagyvaság, talán itt is az a cél, hogy a fogyasztó biztosan ne értse.

De, miután ezt úgysem vallja be, még magának sem, tudományosan megalapozottnak tűnjön a portál.

#3. hülyeség:

„Spirulina mikroalga immunerősítő tápanyag, ami sejtszinten segíti szervezetünket, hiszen a mai zöldségek és gyümölcsök már nem tartalmazzák mindezt a megfelelő mennyiségben”
Az immunerősítés ma hívószó, reklámértéke van, éppen fontos is lehetne az egészségünk megőrzése céljából.

Idézek egy életmód-kritikus  mondatát, annyira vicces, hogy szó szerint bemásolom:  „Kíváncsi lennék, mit értenek ez alatt és miből gondolják, hogy az algának ilyen hatása van és milyen módon fejti ki ez irányú áldásos hatását. Biztos a mikroalgák együtt súlyzóznak a limfocitákkal és ettől erősödnek ,(esetleg marad a moszatokkal kötélhúzás, mint helyi sportolási lehetőség). A mondat csodája, hogy nem derül ki, mi az a “mindez”, ami hiányzik a mai zöldségekből és gyümölcsökből, de megvan a spirulinában.”**

Hogyan erősítsd az immunrendszered?

Mi az az immunerősítés?

immunrendszer-micro-alga-hatasa

Az immunrendszer nem egyetlen dolog, hanem sok szerv és biológiai funkció együttese. Nem véletlen az elnevezés: a rendszer szó éppen az összetettségére utal.
Hiába hiszik az emberek, hogy az immunrendszer „valamiféle erőtér, amit erősíteni vagy javítani lehet − idézve a The Guardian Charles Bangham immunológus professzort −, ám mi sem áll távolabb a valóságtól.”

Előfordulnak olyan szituációk, amikor az immunrendszer nem működik megfelelően- éhezéses, állapot, vagy krónikus stressz, alváshiányos állapot, vagy hőguta, -hogy néhányat említsek-, de ezek jól körülhatárolható problémákat jelentenek. A “gyenge immunrendszer” csak egy pongyola megfogalmazás, ami mögött nagyon sokféle probléma állhat. Ugyanebből az okból kifolyólag értelmetlen az általános “immunerősítés” kifejezés, bár a közhasználatú megfogalmazásban a körülhatárolható esetekben az egészségvédőbb, és életet támogatóbb összehangolt működést értjük rajta.

Konklúzió:

Nem kizárt tehát, hogy néhány “immunerősítő” hatásúnak mondott anyag valóban pozitív hatással van az immunrendszer valamely részének működésére, de nincsen olyan csodaszer- a micro alga sem az-, ami mindenkinek és minden körülmények között a javára válna. Ezért keressük, és használjuk az összetett hatóanyagú termékeket, mintegy söréttel lőve a verébrajra.

#4. hülyeség:

„Klorofill tartalma révén fertőtleníti a beleket, pozitívan befolyásolja a növekedést, az anyagcserét és a sejtlégzést.”
Egy helyen már említettem, hogy összeverni a Győzikét az őzikével, vagy Gizkét a gőzekével, éppen olyan vicces, mint a klorofillt a sejtlégzéssel.
Újra egy olyan értelmetlen állítás, ami attól is elriaszt egy gondolkodó embert, ami egyébként hasznos lenne.

Az ilyen értelmetlenül egymás mellé rakott tagmondatok nem a leegyszerűsítést szolgálják, amire egyébként nagy szüksége lenne a laikus olvasónak, hanem egyszerűen hülyének nézik a felhasználót.
Ha mindezt az áltudományoskodást még Dr. mögé bújtatják, az már egyenesen sarlatánság! Beteg, esetleg kétségbe esett pácienseket megtéveszteni pedig erkölcstelen, és felháborító. Belekeverni a rettegett rák gyógyításának lehetőségét, pedig több, mint felelőtlenség.

#5. hülyeség:

“a mélytengeri algák….” Ezt nem is folytatom. Legalább 11 db MLM-es portálom láttam, de sajnos komoly természetgyógyászok is idézik-persze idézőjel nélkül.

Először is, az emberi fogyasztásra szánt micro algák döntő többsége édesvízi alga faj. A termesztés, vagy a szaporodás kizárólag fényben lehetséges, és bár a 4/C besorolású micro alga fajok derengő fényben, és félhomályban is képesek fotoszintetizálni, azért a mélytengeri kifejezés itt inkább csak nagyzoló reklámfogásnak tekinthető. A víz alatt 12 m-en alig van átszűrődő napfény, a színek fakulnak, szinte szürkének látszik minden a víz alatt. Persze levegővétel szempontjából az is mélység, de egy pocsolya is számíthat annak, ha arccal lefele esünk bele.

micro-alga-rak-ellen

Állítólag az alga jó a rák ellen. Én láttam egy rajzfilmen, amikor a rák győzött! (sajnos valóságban is láttam ilyet)

Mégis! Ne szapuljuk a micro-alga készítményeket! Fogyaszd!

A micro alga hatásai a fenti elkeserítően vicces idézetek ellenére is kimutathatóak. Valamiért az alga dolgozik az emberi szervezetben.
Próbáljuk tudományosan magyarázni, többen butaságokkal fogyasztásra bírni az embereket, de valójában nem tudjuk, mitől is működik.
(az az esett jut eszembe róla, amikor az udvaron a kisgyerek összeszedi a tyúkszart, és az öregmama csak legyint:  tudja annak a szervezete, hogy mi kell neki! Persze foszfor! Mondjuk most mi! De ők csak hittek benne, a gyereknél pedig működött)

A spirulina, a chlorella micro alga igenis tesz valamit, talán csak a renyhe bélműködést fokozza. Az astaxantin- persze kivonatban, nem a Haematococcus pluvialis darálékában-, valóban hasznos. A Lithotamnium, szintén kivonatban segíti a kalcium pótlást, de leginkább ezek együtt összehoznak valami működőt.

Sajnos a gyártók a minőség alacsonyan tartásával, a kereskedők nagy része pedig a nagyképű tudatlansággal jelentősen rontják a micro alga, és a micro alga hatásainak megítélését.

Keresd a pontos ismereteket, és a swájci minőséget. (ITT)

Mi a magyarázat mégis a micro alga pozitív hatásaira, és mellékhatásaira? Erről ITT, és ITT, bővebben.

Ez a szuperélelmiszer természete. Szeded erre, és hat arra is.

Most már többet tudsz a tényekről. Dönts az Alga Mátrix fogyasztása mellett!

Virág Éva

Folytatom: 🙂

alga-,és vitaminszakértő

reflux tanácsadó

*az utóbbi években jelentősen csökken ez a szám, a japán fiatalok is a nyugati táplálkozást ‘majmolják’

https://archivum.ujszo.com/online/kultura/2012/03/27/a-doktori-cimek-hazai-hasznalatarol

** alimento: Meleg Sándor

https://esem.hu/immunerosites-art-vagy-hasznal/

https://index.hu/tudomany/til/2017/09/29/van_olyan_etel_amin_barmeddig_elelhetnenk/

http://ias.jak.ppke.hu/hir/ias/20082sz/10.pdf

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

A témához kapcsolódó cikkek:

Kollagénből: édesítő glicin?

Kollagénből: édesítő glicin?

Az édes ízek imádása genetikailag kódolt az emberben. ha van jó alternatíva, akkor a glicin az lehet, a mértékkel kívánt édes étel glicin használatával, már elérhető.

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Az biztos, hogy a cukorfogyasztást csökkenteni kell. Mit tegyél, és mivel helyettesítsd? Melyik édesítőszer jó, melyik finom, melyik édesítőszer biztonságos, és melyik édesítőszer árt? Érdekel?

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.