Oldal kiválasztása

Parazitakérdés. 9+1 tévhit, és mégannyi tény a kullancsokról.

Szerző: | Alga hatásai, Izületek

Ne félj a kullancsoktól. A kullancs utálatos, de ha tudod mit kell tenned, és mire kell figyelned, a félelmetes szövődmények elkerülhetők.

                                                                                          Greenlife.hu Webáruház

A kullancs vérszívó. Útálni lehet, de nem kell félned!

A természetjáró ember fel van készülve rá, hogy néha, vagy többször kullancsok furakodnak a bőrébe. Azt ne tedd, hogy a félelem miatt nem kirándulsz!

Tudd meg a tényeket, és mosolyogj a tévedéseken. Ezzel felkészülhetsz a kullancs eltávolítására is.

9+1 tévedés kullancs témában. És ugyanannyi tény!

#1. tévedés

-a kullancs ránk  esik, ugrik, vagy repül(?) a fákról

Tény: a kullancsot a magas fűszálakról, ágakról, bokrok leveleiről lesodorjuk, és így kerül a ruhára, testünkre.

Általában a lágyabb bőr részekbe fúródik. De mindig nézd meg a hajtövet, a lábujjak közét, a hónaljat, de a fül belsejére is vess egy futó pillantást)

Avarban, bokros területen, de vízparton, nádasban,sásosban, sőt a kertben is előfordul.

#2. tévedés

-ha be vagy oltva, védett vagy a kullancs által terjesztett betegségektől.

Tény: a védőoltás a vírusos agyvelő-, s agyhártya gyulladástól véd. Ez ritkább, mint a Lyme-kór. A Lyme kór ellen nem ad védettséget a ‘kullancsoltás’.

#3. tévedés

-a Lyme-kór ellen nem lehet mit tenni

Tény:De igen! Meg kell tanulni a tüneteit. Időben felismerve a baktérium okozta megbetegedés antibiotikum kúrával gyógyítható.

(az anibiotikum után kell egy bélflóra regeneráló kúra, erre a figyelmes, lelkiismeretes orvosok már figyelnek. Ez egy jó termék: Alga pro-és prebiotikum)

#4. tévedés

-ha kullancsot találsz a bőrödbe fúródva, akkor orvoshoz kell menni

Tény: Amikor kullancsot találsz a bőrödbe fúródva, egyszerűen távolítsd el. Fogd meg, és vedd ki.

kullancs-vedd-ki-greenlife

#5. tévedés

-mielőtt kiveszed a kullancsot, be kell kenni olajjal, vagy kenőccsel.

Tény: Nem kell, sőt, tilos bekenni. Ezzel csak időt húzunk, és annak az esélyét növeljük, hogy a bőr alá öklendez a kullancs.

# 6. tévedés

-nagy baj, ha benn szakad a kullancs feje

Tény: Ha csak a feje  (pontosan fejtor) marad a bőrödben, már nem tud fertőzni. Távolítsd el az egész vérszívót, de ha csak a potrohát sikerül letépni, már jó!

a lárva, a nimfa, és a kifejlett állat is vérszívó, és fertőző lehet. A lárva 6 lábú, a nimfa állapot már 8 lábú. Ne tévesszen meg, a pókszabásúak 8 lábúak, de a 6 lábú lárva állapot is kullancs!

 # 7. tévedés

-mindenképpen fertőzést okoz a kullancs

Tény: a kullancsok kis százaléka fertőzött, és még ezekből is, a gyorsan felfedezett, és eltávolított kullancs jó eséllyel nem okoz fertőzést.

# 8. tévedés

– ha kiszedted a kullancsot elfelejtheted.

Tény: a kullancs-csípés helyét még napokig-hetekig figyelned kell

# 9. tévedés

-a Lyme-kórt piros kör megjelenése jelzi

Tény: a fertőzött esetek egy részében nem jelenik meg a az un. Lyme-kör. 🙁

#+1 tévedés

-a városban nincs kullancs

Tény: ritkább a városban. De a kertekben is előfordulhat kullancs, a háziállatok, és kutyák, macskák, de a sünök, madarak is hozzák viszik a kullancsokat. (nézd meg mindig a háziállatod belső fülét, és ritkán a mancs ujjai között is bújhat kullancs.)

haziallatban-is-kullancs-greenlife.hu

( láttam madárban, siklóban is kullancsot. Ha megszívta magát, bárhol elengedi a gazdaállatot, így kerül a kertedbe, és ott simán szaporodhat is. A jól táplált nőstény több ezer petét is lerak, ezután elpusztul. A petéből 6 lábú lárva lesz-nimfa, aktívan keresi a gazdaállatot, akár a kertedben, a macskádat, kutyádat, és persze sünit, cickányt…stb, téged)

#+1 jó hír

A tűző napon, fenyő erdőben, nyírt fűben, és Ausztria sípályáin ( kb.: 1500 m fölött) jellemzően nem kell tartanod a kullancsoktól. 😉

magasban.nincs-kullancs-greenlife

Amikor erdőbe mégy, vagy rétre sétálni, biciklizni, használj kullancsriasztót. A geránium olajos bedörzsölés, és a nagy dózisú B komplex vitamin is kullancsriasztó hatású. Legyen a csuklónál, bokánál.és derékon jól záródó a ruházat.

De mindez csak próbálkozás, a kullancsok mindent elkövetnek, hogy megtalálják a tápláló szervezetet. (téged, engem…) Ez a túlélésük, és a szaporodásuk alapja! Mindig zuhanyozz, nézd át a bőröd, és mosd ki az erdőjáró ruhát!

Erdőmérnök vagyok . Kullancs ügyben is bízhatsz bennem. 

 

Folytatom: 🙂                                Greenlife.hu Webáruház

Jó egészséget!

Virág Éva

alga-, és vitaminszakértő

reflux tanácsadó

Köszönet Balogh Ancsának a téma ötletért.

  

Kullancsok eltávolítása

 

Kezdjük az eltávolítással lépésről lépésre!

1. Az eltávolításhoz lehetőség szerint kullancscsipeszt, kullancskanalat vagy kullancskiszedő kártyát használj! Ezek hiányában a hagyományos szemöldökcsipesz is megfelelő. De tudod mit! A körmöd is!

2. Az eltávolító eszközt fertőtleníts!

3. A kullancs helyét tedd szabaddá, hajtd félre a szőrszálakat, feszítsd meg vagy két ujjal, messziről nyomd össze a környező bőrfelületet, hogy az kiemelkedjen! Ügyelj rá, hogy a kullancshoz ne érj!

4. Az eltávolításhoz használt eszközt helyezd a bőr felszínéhez a lehető legközelebb!

5. Emeld ki a parazitát a bőrből! Ez olykor egyetlen mozdulattal is sikerül, időnként nehezebb. Ha az eltávolítás nehezebb, enyhén tartsd húzott állapotban az állatot, ennek hatására gyakorta elengedi a bőrfelületet. Ha benn szakad a ‘feje’ az nem jó, de nem is tragédia.

6. Mindig fertőtlenítsd a csípés helyét!

7. A kullancsot égesd el! (ez a hivatalos álláspont)

Figyelmeztetetés.

A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek, és gyakran nem egyeznek a hivatalos- 3, 4 betűs- szervezetek vagy a hivatalos orvoslás ajánlásával és véleményével.

Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmazná az itt megfogalmazott dolgokat, keresse föl orvosát, és kérje ki a véleményét.

Figyelem: A weboldalon ismertetett étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.

Az orvosodra azonban szükséged van, minden alternatív gyógyulás is biztonságosabb orvosi felügyelettel. Győzd meg az orvosodat, és működj vele együtt!

forrás:

https://www.malnalevelpatika.hu/

http://www.elsosegely.hu/cikk.318.kullancsok_eltavolitasa

https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ns%C3%A9ges_kullancs

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

A témához kapcsolódó cikkek:

Kollagénből: édesítő glicin?

Kollagénből: édesítő glicin?

Az édes ízek imádása genetikailag kódolt az emberben. ha van jó alternatíva, akkor a glicin az lehet, a mértékkel kívánt édes étel glicin használatával, már elérhető.

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Az biztos, hogy a cukorfogyasztást csökkenteni kell. Mit tegyél, és mivel helyettesítsd? Melyik édesítőszer jó, melyik finom, melyik édesítőszer biztonságos, és melyik édesítőszer árt? Érdekel?

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.