Oldal kiválasztása

Kenyér recept. Csökkentett szénhidrát, kevesebb kalória.

Szerző: | Alga hatásai, Cukorbetegség, Fogyókúra

Sarkallatos kérdés a mindennapi kenyerünk. Azt ajánlom süsd magad. Minél kevesebb liszttel, és minél több rosttal. Ehhez most egy recept, ami gyorsan összedobható, és rugalmas, finom kenyér lesz belőle.              Greenlife.hu Webshop

Kenyér recept:

Az a cél, hogy ne legyen sok fáradtság, gyorsan készüljön, finom legyen, és minél kevesebb szénhidrátot tartalmazzon.(amatőr fotókat mutatok)

Figyelem! Ez a kenyér nem gluténmenetes, de bátran nekiállhatsz kukorica, hajdina, vagy egyéb, gluténmentes lisztből is. Mindegyiknek van egy jellegzetes íze, amely kissé érződik e kenyéren, nevezhetem mellékíznek, de nem: mindegyiknek a maga íze. Csak nem megszokott fehér kenyér íz.

A cél a szénhidrát csökkentés, amelyet rostok hozzáadásával érünk el, nem a liszt fehérjetartalmát növeljük a szénhidráttal szemben, hanem olyan rostot adagolunk a fehér liszthez, amely nem felszívódó rost, kitölti a gyomrodat, de nem emeli a vércukor szintet. A kenyér szeletben lévő finomított szénhidrátok- a fehér lisztből adódóak-, is lassan emésztődnek, lassan szívódik fel, egyenletesen oszlik el az energia.

Hogy miért nem jobb a teljes kiőrlésű, a barna, a korpás kenyér, és mi a hiba az Update kenyerekkel, arról bővebben olvass ITT.És ITT, és ITT.

Olyan alternatívát találtunk ki, amellyel bátran fogyókúrázhatsz is, és bátran fogyaszthatod, akkor is, ha cukorbeteg vagy.

Ez a kenyér sok, nem felszívódó rosttal készül.

A sima, átlagos fehér liszt szénhidrát tartalmát nem csökkentjük, azt változatlan, bolti formában használjuk. Viszont fele liszt helyett rostanyagot használunk, amely kitölti a gyomrot, lassítja a felszívódást, íztelen, és jó bélműködést eredményez.Segít elkerülni azt a fogyókúra csapdát, hogy a drasztikusan csökkentett kalóriabevitel miatt drasztikusan visszafogja a szervezet az energiafelhasználást, és minden kalóriát visszatartva, vészüzemmódba kapcsoljon.

Kenyér a család ízlése szerint. Egészségesen.

Az alap kenyér vekni készítését írom le, sok képpel-amatőr felvételek 🙁 -, de amint kitapasztaltad a rugalmas cipó, vagy zsömle készítést, bátran variálhatod magvakkal, mákkal, fűszerekkel, fokhagymával, vagy egész, vagy darált szezámmaggal, lenmaggal. Teljesen a fantáziád, és a családod ízlése szerint.

Előkészítési idő 10 perc.

Sütési idő: 90-110 perc. Biztosan kell másfél óra. (ennek a kitapasztalása lesz a legnehezebb a dologban).

Kenyér hozzávalók:

fehér liszt

bambuszrost liszt, vagy Szaffi szénhidrát csökkentő lisztkeverék.

útifű maghéj ( én jobban szeretem, ha nincs lisztté darálva)

1 evőkanál zsiradék (kacsazsír, vaj, olivaolaj…) ez is ízlés szerint

1 teáskanál só (én Ősi magnézium sót használok, de mindegyik só rendben van.)

1 sütőpor (ez kell, hogy felpuffadjon a kenyér, mert megkelni nem tud, kevés benne a sikér)

1 citrom leve (ez kell a sütőpor aktiválásához)

1 2 dl-es pohár, vagy egy evőkanál mérni

és kb.: 4-4,5 dl víz, vagy tej, vagy kefír. (szóval folyadék)

Vegyél egy nagy műanyag tálat, és mérj ki 8 púpos evőkanál fehér lisztet, 2 evőkanál útifű maghéjt, 4 evőkanál bambuszrost lisztet, vagy Szaffi szénhidrátcsökkentő keveréket, (de ha nincs otthon ide is jó az utifű maghéj, de csak fele térfogatban) Keverd bele a sütőport, a teáskanál sót (ne félj a sótól, a sótlan kenyér nem finom), morzsold bele a zsiradékot, vagy oszlasd el az olajat.

A száraz alapanyagok, és a zsír, még a folyadék hozzáadása nélkül.

Bolondítsd meg a kenyér alapanyagát!

Itt tedd bele a magokat, vagy a fűszereket, és keverd el szárazon, mert innentől fogva gyorsan kell dolgoznod, amint a folyadékot a keverékedbe öntöd, az azonnal dagadni kezd, gyorsan kell összegyúrnod, ezért jobb, ha előre homogénre kevered. A citrom levét, vagy egy evőkanál 10%-os ecetet az utolsó 1 dl vízbe tedd, mert azonnal aktiválja a sütőport, és azt mielőbb előmelegített sütőbe kell tenned.

so-kell-a-kenyerbe

A sótlan kenyér nem finom, ne sajnáld, egy teáskanál kell bele!

Az előkészített folyadékkal gyúrd össze a masszát, nem kell dagasztani, csak homogén, gyurma állagú tésztát kapni. Ez kb.: 1 perc, csak annyi folyadékot adagolj, hogy a liszt por állaga eltűnjön.  (ne feledd a citromsavat!)

Formázd meg, egy 75 dkg körüli vekni, vagy 10 zsömle lesz belőle, vágd be, ahogy a kenyeret szokás ,- a zsömlét is-, és tedd kizsírozott formába vagy tepsibe, és tedd az előmelegített sütőbe.

Kb.: 15 percet süsd 200 C-on, majd vedd lejjebb a hőfokot, ennek a masszának sokat kell száradni, a zsömlék kb 60 perc alatt, a kenyér másfél óra alatt sül meg.

Ha bekened felvert tojással, akkor szép aranybarna lesz a kenyér, és szórhatsz rá kívűlről magvakat, szépen rátapad, rásül.

megsult-kenyer-tojaskence-nelkul

Ha bekened tojással, akkor szép aranybarnára sül.

Egyszer, kb. 45 perc múlva szurkáld meg jó sok helyen hurkapálcával, hogy a gőz belülről szépen kisülhessen, hogy ne legyen szalonnás a kenyered belseje.

Ne add fel! Ebből jó kenyér lesz!

A sütés kitapasztalása a nehéz, mert minden sütő más, úgy lehet elrontani, hogy belül tapadós marad.

Szeretni fogod, mert rugalmas, finom, és bár kissé barna az utifű magtól, mégis kenyér ízű kenyér lesz. Harapható, és bátran ehetsz belőle egy szeletet lelkiismeret furdalás nélkül.

Eláll 3-4 napig, és egy-egy szeletnél nem tudsz többet enni, mert kitölti a gyomrodat.

ITT egy másik recept, dagasztás nélküli kenyér, ez sem munkás, de nem is szénhidrát csökkentett. (legközelebb csinálunk egy jó lágy, de mégis szénhidrát csökkentett kenyeret, de abba sajnos plussz sikért kell venni)

Ne feledd, ha valamilyen vitamin, ásványi anyag, vagy nyomelem hiányod van, nem fogsz fogyni, vagy csak szenvedéssel. Ezért kezd el micro-algát szedni( komplex természetes multivitamin, vagy ITT egy klassz, összetett folyékony multivitamin)

Jó egészséget! Pontos ismereteket!             Greenlife.hu Webshop

Folytatom: 🙂

Virág Éva

alga-,és vitaminszakértő

reflux tanácsadó

Köszönet dr. Balogh Ancsának az segítő kritikáért : Málnalevél Patika  ITT

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

[activecampaign form=7]

A témához kapcsolódó cikkek:

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

Az egészség egy egység. Rend a szervezetben. Ennek része a az emésztés. Mivel tápanyagot az emésztéssel viszünk a szervezetbe, a hasznos baktériumflóra szükséges. A bélflóra baktériumai segítik az egészség fenntartását. Így állítsd helyre a bélflórát!

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

A Salvus víz sokrétű felhasználása méltán teszi híressé a Bükkszéki sós forrást. A Salvus víz használata mégis felvet érdekes, és a rendszeres használóknak fontos kérdéseket. Elemezzük együtt! 

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.