Oldal kiválasztása

Az inzulinozás 9 súlyos szövődménye. Kerüld az inzulin pótlást, ameddig csak lehet.

Szerző: | Alga hatásai, Cukorbetegség

Az inzulin injekciózás komoly veszélyeket hordoz magában. A szintetikus inzulin – és nincs már másik-, olyan kockázatokat rejt, amelyekről minden cukorbetegnek tudni kell. 

A cukorbetegség szövődményei ijesztőek. Persze csak akkor, ha a cukorbeteg tud róla.            Greenlife.hu Webáruház

Vajon a 2-es típusú cukorbajos emberek tájékozottak annyira, hogy féltsék az elkövetkező éveiket, vagy bedugják a fejüket a homokba?

Ezért kerüld el az inzulin injekciót. Féld, mind a leprát!

Ha eldöntötted, hogy nem akarsz változtatni a szokásaidon, és úgy akarsz tovább élni, ahogy, amitől megbetegedtél: 

akkor ne olvass tovább! 🙁

De ha érdekel a hosszú, egészséges élet és a diabéteszből való kigyógyulás, akkor szánj néhány percet az olvasásra. Mert akár meg is gyógyulhatsz, de az inzulin injekciót valószínűleg örökre elkerülheted.

valtoztass-ne-kelljen-inzulin-greenlife.hu

Szánj időt az ésszerű változtatásra.

Az inzulin terápia hatására nem javulnak, hanem romlanak az életkilátások.

Az inzulin terápia következményei:

#1. 2-szer több a szívinfarktus

#2. 1,7-szer több súlyos szívet érintő, akár halálos kimenetelű esemény

#3. 1,4-szer több agyvérzés

#4. 3,5-ször több vesekomplikáció

#5. 2,1-szer több külső idegrendszert érintő károsodás*

#6. 1,2-szer több szemkomplikáció

#7. 1,4-szer több rákos megbetegedés

#8. 2,2-szer több halálozás

#9. az inzulin adása bizonyos genetikai típusba tartozás esetén megnöveli annak a kockázatát, hogy a 2-es típusú diabétesz 1-es típusúvá alakuljon(4)  Azaz a modern, szintetikusan előállított inzulin arra hajlamos személyekben autoimmun folyamatot indít el, és még a meglévő, működő bétasejteket is elpusztítja.  További vizsgálódás kiderítette, hogy a mesterséges inzulin autoimmun folyamatot indított el a saját bétasejtek, az inzulin receptorok és maga az inzulin ellen is. (ez bonyolultnak tűnik: lényegében a test védekezésből tévesen kilökő folyamatot tart fenn)

Amikor egy ember cukoranyagcsere romlása eljut abba a szakaszba, hogy már inzulin pótlásban kell részesülnie,  nem lehet mérlegelni, milyen rejtett kockázatot jelent arra hajlamosaknál, hiszen az aktuálisan vészesen magas vércukorszintet nem lehet másként csökkenteni, mint inzulinnal.

Ha az orvosi gondolkodás keretein belül maradunk, persze, ez még igaznak is tűnhet.

De ha kilépünk a ma uralkodó diabétesz felfogásból, akkor azt mondhatnánk: ez durva félrevezetés.

inzulin-kontra-dieta-greenlife.hu

Az inzulin injekció adásnak életképes alternatívája a  lowcarb (alacsony szénhidráttartalmú) étrendre való áttérés.

Ez ugyanis megszüntetheti a 2-es típusú diabéteszt okozó magas inzulinrezisztenciát, hosszú távon normalizálja a testsúlyt, és a 2-es típusú cukorbetegség örökre megszűnik, mármint az örökre fenntartott lowcarb diéta mellett.(;-) )

Az inzulin kezelés azoktól, akiknél elindul az autoimmun folyamat, elveszi a lehetőséget, hogy egy nap ráébredjenek, hogy a 2-es típusú cukorbetegség nem egy életre szóló krónikus betegség   Amikor már átalakultak 1-es típusú cukorbeteggé, a felismerés sajnos elkésett.

“A diabétesz jól kezelhető (orbitális hazugság, lásd. a továbbiakat) és gyógyíthatatlan betegség (még az előzőnél is nagyobb hazugság).”**

Nincs komoly haszna a gyógyszeres intenzív vércukorszint szabályozásnak sem a szív- és érrendszeri halálozás, sem a bármilyen okból bekövetkező halálozás szempontjából sem.

Magyarán:

a szigorú vércukorszint beállítás nem véd meg a diabéteszben jellemző fokozott halálozási kockázattal szemben.

Bár lecsökken az amputáció, a retinopátia (látásromlás, majd megvakulás) és a nefropátia (veseromlás majd dialízis) kockázata, de 30%-kal megnő a hipoglikémia kockázata(1) ( kialakulhat kórosan alacsonynak érzékelt vércukorszint már normál 4,5-5-ös értéknél is, azaz már ekkor ájulás környékezheti az inzulinosokat ITT olvass erről)

A diabétesz gyógyszerek nem csökkentik, hanem megnövelik a szívbetegség kockázatát, és duplájára növelik a hipoglikémia kockázatát. A hipoglikémiás roham azért veszélyes, mert ájulást okozhat, az agy károsodik a hirtelen lecsökkent vércukorszint miatt, és a szív és az erek is megsínylik a nagy vércukorszint ingadozásokat. (2)

A 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő emberek 2-4-szer valószínűbben halnak meg szívbetegségben.

Ne csodálkozz!

És ha most csodálkoznál, hogy a megjelent elemzések miért nem rázzák meg az orvosi közvéleményt, még egyszer: ne csodálkozz. Nincs ebben semmi meglepő.

A publikált ajánlások és irányelvek 77-100%-ban egyértelműen a vércukorszint szigorú gyógyszeres és inzulin injekciós szabályozását ajánlják, miközben a kutatások ennek semmi hasznát nem találták. Azaz, a vércukorszint gyógyszeres és inzulinos szabályozása nem csökkentette jelentősen a diabétesszel összefüggő komplikációk kockázatát.

Amilyenek a dialízis, a veseátültetés, a vese leállás következében kialakuló halál, a vakság és a neuropátia. Érvényes ez a diabétesszel összefüggő szív-és érrendszeri megbetegedés kockázatára is, s bár 15%-kal csökken a nem halálos infarktus kockázata, de nem csökkent a bármilyen okból bekövetkező és a kardiovaszkuláris halálozás kockázata. a kutatók arra következtettek, hogy szakadék tátong a kutatási eredmények és a kezelési ajánlások között, amiknek elvileg a kutatásokra kéne épülnie(3).

szakadek-a-cukorbetegseg-orvosi-kezeleseben-greenlife

 

Erős a gyanú, hogy a szintetikus inzulin, mivel csak hasonlít az emberi (és a korábban használt sertésinzulinra), de nem azonos szerkezetű vele, felelős az inzulin kezelés elindította autoimmun folyamatért.

De ezzel nem lehet mit kezdeni, ha egyszer ma már sertésinzulin nem kapható.

A megoldás valami alternatív lehetőség kipróbálása, még az inzulinrezisztencia, cukorbetegség kezdetén.

Diétázz-bármennyire is nehéz eleinte-, használj gyógyfű keveréket , használj mikro-alga keveréket ( nagyon jók a tapasztalatok), de hasznos lehet a fahéj, a gymnema kapszula is.

megoldas-a-cukorbetegsegre-greenlife

Dönts magad. Most már kicsit többet tudsz a tényekről. 

De olvass még ITT és ITT.

Folytatom: 🙂             Greenlife.hu Webáruház

Virág Éva
alga-, és vitaminszakértő
reflux tanácsadó

*Csak hogy jobban megértsük a betegség gyökerét: a perifériás idegrendszer idegei az agyon és a gerincvelőn kívül találhatók, ezek károsodásáról van szó, aminek következtében csökken az agy és az izmok, bőr, erek közti információcsere hatékonysága. Ez pedig zavarokhoz, egyes esetekben érzéketlenséghez és olyan alapvetően indokolatlan fájdalomhoz vezet, melynek konkrét oka nincsen.

A legtöbb esetben a neuropátia a cukorbetegeknél jelentkezik, illetve a diabétesszel küzdők legalább felénél kialakul valamilyen formája, elsősorban azoknál, akiknél a cukorbetegség már több mint 25 éve fennáll. A diabéteszes neuropátia szinte bármely szervet érinthet, és ettől függően igen komoly következményekkel járhat. Kialakulhat akár teljes érzésvesztés, mozgásképtelenség. Ha az emésztéssel kapcsolatos idegek roncsolódnak, akkor folyamatos émelygés, hányinger, hányás léphet fel, de a betegség impotenciához is vezethet.

Az autoimmun betegségek is okozhatnak neuropátiás elváltozást, de vannak olyan a rendellenesség kialakulásának esélyét növelő tényezők, melyek az egyéntől függenek. Növeli a veszélyt az alkoholizmus vagy a vitaminhiány – elsősorban a B-vitaminok megfelelő menyiségű bevitelére ügyeljünk.

**Szendi Gábor

forrás:

https://www.tenyek-tevhitek.hu/ha_cukorbeteg_ideje_eszbe_kapnia_mert_a_kapott_gyogyszerektol_es_inzulintol_egyre_romlanak_az_eletkilatasai.htm

1. (Cochrane Database Syst Rev 2011 Jun 15;(6):CD008143)

2. (BMJ 2011 Jul 26;343:d4169)

3.(Circ Cardiovasc Qual Outcomes 2016,doi: 10.1161/ CIRCOUTCOMES.116.002901).

4.(J Clin Endocrinol Metab. 2014 Sep;99(9):E1793-7.)

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

A témához kapcsolódó cikkek:

Kollagénből: édesítő glicin?

Kollagénből: édesítő glicin?

Az édes ízek imádása genetikailag kódolt az emberben. ha van jó alternatíva, akkor a glicin az lehet, a mértékkel kívánt édes étel glicin használatával, már elérhető.

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Az biztos, hogy a cukorfogyasztást csökkenteni kell. Mit tegyél, és mivel helyettesítsd? Melyik édesítőszer jó, melyik finom, melyik édesítőszer biztonságos, és melyik édesítőszer árt? Érdekel?

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.