Hatástalan az immunerősítő. Csak manipulálás?

Szerző: | Alga hatásai

Az immunerősítő alatt egyfajta egészségvédő/ egészségtartó csoda dolgot értünk.  Bármilyen táplálék kiegészítőről bebizonyítható, hogy hasznos az emberi egészségnek, de az ellenkezője is. Az immunerősítő is csak egy manipulálás?                                                                                                                                                                                  Greenlife Webáruház

Hatásos manipulálás, hatástalan ’gyógy’szer, hatástalan immunerősítő?

Amit a gyógyszerekről, immunerősítő anyagokról, vitaminokról tudunk, azt bizony legtöbben a Médiából gyűjtött információ alapján rakjuk össze magunkban.

A média, a reklámok, egy külön entitás*, önálló létegység. Annyira az élet része, hogy nem tudod függetleníteni magadat tőle.

Nem a jósága, vagy a rossz-sága most a kérdés, hanem a létezése, amely meghatározza a tudatodat, tudatunkat.

Miért fontos ez?

Mert hiszünk neki. (Neki! Mintha egy személy lenne! )

Ha elég ügyes a közlemény, akkor statisztikára hivatkozva bármit belesulykol a tudatunkba. Kérdés hogy hazudik-e az éppen idézett statisztika?

Nem, a statisztika nem hazudik.

A statisztika egy eszköz: legfeljebb az ember hazudik, aki a statisztikai elemzés eredményeit magyarázza (esetleg: félre).

A statisztika kiváló eszköz a manipulátoroknak, mivel mi, az átlag fogyasztó nem értünk hozzá olyan szinten, hogy rájöjjünk a turpisságokra. Így könnyen visszaélésre ad módot: gyönyörű diagramokon bármit be lehet bizonyítani, és megfelelő manipulálással gyakorlatilag annak ellenkezőjét is.

Néha igen komoly dolgokról van szó, például arról, hogy hatásosak-e bizonyos gyógyszerek. Vagy erősít-e az immunerősítő. Vagy hatásos-e egy köptető?

immunreosito-statisztika

Honnan tudod, hogy hatásos-e egy immunerősítő?

Vagy bármilyen más gyógyszer/ vitamin.

Sehonnan.

Egyszerűen nincs idő a dolgok mélyéig ásni, így általában hiszünk a reklámoknak. És maximum csalódunk.

Mivel azonban a reklámokra és a médiára nagy, ismert cégeknek van pénzük, olyanoknak, amelyeknek ’A NEVE MAGA A GARANCIA’, így, ha nekünk nem válik be a termék, az a gondolat motoszkál, hogy nincs szerencsénk ezzel a nagyszerű termékkel. (erről lent)

Ellenben, ha nevesincs termék akad a kezünkbe, és használ!!!!!, akkor meghúzva a vállunkat legyintünk: szerencsénk volt ezzel az alaptermékkel.

De nézzük csak miért kell gyanakvónak lenni.

#1. mert elhitethetik, hogy szükséged van rá, pedig nincs.

#2. mert elhitethetik, hogy meggyógyulsz tőle, pedig nem attól gyógyulsz meg.

#3. mert elhitethetik, hogy rövidebb ideig leszel beteg, pedig nem tudhatni, meddig tartana a szer nélkül.

#4. mert nemhogy használna, még árthatsz is magadnak.

#5. mert homályosan fogalmaznak, hogy ne lehessen számon kérni az állítást.

#6. mert lelkiismeret furdalást keltenek.

#7. mert általánosságok mögé bújva manipulálnak.

Konkrét példa: immunerősítő

Azért ezt nézzük, mert ezzel mindenki találkozik. (míg egy szívgyógyszer csak a szívbetegeknek fontos), és azért nézzük ezt, mert maga a fogalom is egy általánosítás, megfoghatatlan.(erről ITT )

#1. az immunerősítő nem egy általános csodaszer, az immunrendszered egyes részeit erősítheted. Vagy nem erősítheted.

#2. hiába szedsz immunerősítőt, az nem véd meg semmitől

#3. az immunerősítő nem rövidíti le a nátha, influenza… stb idejét

#4. a jó immunrendszer pl. lázzal védekezik, és egy lázcsillapítóval gyengíted az immunrendszered hatékonyságát (tehát, bár ésszerű okokból, de  nem immunerősítesz, hanem az immunrendszered ellen gyógyszerezel)

#5. az immunerősítő egy homályos, nem számon kérhető gyógyszer/táplálék kiegészítő. Nem mérhető, hogy mit várhatsz tőle.

#6. úgy fogalmaznak, hogy magadat hibáztasd, ha nem szedsz immunerősítő kotyvalékot, ugyanis nem attól dőlsz ki, ha nem szedsz .. cseppeket.

#7. az immunrendszer egy általánosítás, egy része erősíthető, egy része nem (ez utóbbi a velünk született immunitás), általános immunerősítő nincs. (és köhögéscsillapító sincs, és közérzet javító sincs)

Joggal várhatjuk el, hogy amikor egy hatóanyagot engedélyeznek, ellenőrizzék, hogy a hatásosságot alátámasztó statisztikai elemzések szakszerűek legyenek A gyógyszer hatóságok bírálói igen szigorú,és statisztikában is szakértő emberek, de ha a diskurzus kevésbé ellenőrzött terepen (pl. a sajtóban, akár szaklapokban) történik, elég nagy az esély a ferdítésre. (ma egy gyógyszert akkor minősítenek hatásosnak, ha a kipróbálása során a tesztalanyok 60%-a, 20%-os jobbulásról számol be. Ez néha igen bizonytalanul mérhető: pl: szedve az immunerősítő valamit vajon 10-20%-kal kevesebbet volt beteg az elmúlt télen, vagy 30%-kal, és persze mihez képest, a tesztalany)

Mire jó az immunerősítő?

Nem immunerősítésre.

Hanem egészségmegőrzésre. Lehet, hogy azt hiszed ez játék a szavakkal, pedig nem. (erről bővebben ITT)

immunerosito-egeszsegvedo

Ha jó minőségű táplálék kiegészítőt szedsz, ami megfelelő összetételű, és megfelelő dózisú (figyelj! ez is egy általánosítás: mi a megfelelő????***), akkor a szervezeted úgy dolgozik, hogy észrevétlenül legyőzi a bajt.

Észrevétlenül! Ez a cél!

Mert amikor lázas vagy, akkor kiválóan dolgozik az immunrendszered, a gyermekgyógyászok már ki merik mondani, hogy bizonyos mértékig ésszerűtlen a lázcsillapítás, mert hagyva az immunrendszert dolgozni, jelentősen rövidíthető a betegség ideje. (igen,de a lázas állapot kellemetlen!) Amikor pattanások gennyedzenek, akkor is jól dolgozik az immunrendszered,(de olyan csúnya!) ezért ugye, nem erre a fajta erős immunrendszerre vágysz!

Arra, hogy észre se vedd, amikor dolgozik, csak tegye a dolgát, és tartson egészségben. NNNa, akkor ezt pontosítottuk.

immunerosito-eszrevetlenul

Szedj hát jól összerakott vitamint, vagy szuperélelmiszert (ez pl a micro-alga) Éppen azért, mert összetett, úgy támogatja a szervezetet, hogy az egészséges maradhasson. Ehhez mikro tápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok kellenek. Ebben nincs vita. A VITA(min) abban van, hogy hogyan vedd azt magadhoz.

A folyékony multivitamint ajánlom. (konkrétan:ezt) Egyszerű, és hasznos, napi 15 ml/gr-ban azért már elfér némi hasznos hatóanyag, egy korttyal letudható, még finom is, gyermekek is fogyaszthatják, időseknek is könnyű lenyelni, nem külön- külön kell beszerezni a különböző időben elfogyó anyagokat.

rendeld meg most, ajándéknak sem utolsó!

Virág Éva

Folytatom: 🙂

alga-,és vitaminszakértő

reflux tanácsadó

Termék hitelesség: Ha az új Mercedes autó az első sarkon kihullik alólad, biztosan szerencsétlen esetre gondolsz a nagyszerű termékkel kapcsolatban, hiszen a tudatodban a Mercedes egy jó autó. Míg, ha a trabantod 25 éve pöccre indul, akkor is azt mondod csak: szerncsém van ezzel  sz@….L. Neeem? Na, így működik a jó reklám is. Egy ismert, agyonreklámozott termék, csak jó lehet! Vagy csak nincs vele szerencsénk?

*entitás:

önálló egységként működő személy, élőlény vagy egyesülés

https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Entit%C3%A1s

Valaminek a létszerűsége, ahol a hangsúly azon van, hogy létezik valami, és nem azon, hogy mi létezik.

**metaanalízis:  A metaanalízis készítője összegyűjti az összes, mások által közölt cikket, adatot egy bizonyos szer hatásosságára vonatkozóan, majd ezeket egyesítve újra statisztikai elemzés alá vonja, s megállapítja, hogy a bizonyítékok összessége alapján ér-e valamit (a semminél, pontosabban a placebónál, esetleg más gyógyszernél többet) az adott gyógyszer Metaanalízist alkalmazva valódi értéket, és komolytalan álhírt is ’statisztikával alátámasztva’ lehet közölni, a bizonyítékok összessége alapján megállapítani, hogy ér-e valamit (a semminél, pontosabban a placebónál, esetleg más gyógyszernél többet) az adott gyógyszer.

A rosszul , vagy manipulálva elvégzett véleményösszesítés nem jobb, mint egy véletlenszerűen választott ember magánvéleménye.

https://kodpiszkalo.blog.hu/

 

rendeld meg most,  Karácsonyra ajándéknak sem utolsó!

.https://hu.wikipedia.org/wiki/Immunrendszer

 

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

  • Akció! green gold imune kep

    Wellstar Imune Alga Green Gold

    13.870 Ft 11.470 Ft
    Kosárba rakom

A témához kapcsolódó cikkek:

Egészség őrzés egyszerűen.

Mire jó egy tápegész multivitamin? Egészség őrzésre. És fogyókúrára, És kiegyensúlyozott alvásra. És az életerő fokozására. Hát kell ennél több? Hát persze!

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.