Oldal kiválasztása

Hatástalan az immunerősítő. Csak manipulálás?

Szerző: | Alga hatásai

Az immunerősítő alatt egyfajta egészségvédő/ egészségtartó csoda dolgot értünk.  Bármilyen táplálék kiegészítőről bebizonyítható, hogy hasznos az emberi egészségnek, de az ellenkezője is. Az immunerősítő is csak egy manipulálás?                                                                                                                                                                                  Greenlife Webáruház

Hatásos manipulálás, hatástalan ’gyógy’szer, hatástalan immunerősítő?

Amit a gyógyszerekről, immunerősítő anyagokról, vitaminokról tudunk, azt bizony legtöbben a Médiából gyűjtött információ alapján rakjuk össze magunkban.

A média, a reklámok, egy külön entitás*, önálló létegység. Annyira az élet része, hogy nem tudod függetleníteni magadat tőle.

Nem a jósága, vagy a rossz-sága most a kérdés, hanem a létezése, amely meghatározza a tudatodat, tudatunkat.

Miért fontos ez?

Mert hiszünk neki. (Neki! Mintha egy személy lenne! )

Ha elég ügyes a közlemény, akkor statisztikára hivatkozva bármit belesulykol a tudatunkba. Kérdés hogy hazudik-e az éppen idézett statisztika?

Nem, a statisztika nem hazudik.

A statisztika egy eszköz: legfeljebb az ember hazudik, aki a statisztikai elemzés eredményeit magyarázza (esetleg: félre).

A statisztika kiváló eszköz a manipulátoroknak, mivel mi, az átlag fogyasztó nem értünk hozzá olyan szinten, hogy rájöjjünk a turpisságokra. Így könnyen visszaélésre ad módot: gyönyörű diagramokon bármit be lehet bizonyítani, és megfelelő manipulálással gyakorlatilag annak ellenkezőjét is.

Néha igen komoly dolgokról van szó, például arról, hogy hatásosak-e bizonyos gyógyszerek. Vagy erősít-e az immunerősítő. Vagy hatásos-e egy köptető?

immunreosito-statisztika

Honnan tudod, hogy hatásos-e egy immunerősítő?

Vagy bármilyen más gyógyszer/ vitamin.

Sehonnan.

Egyszerűen nincs idő a dolgok mélyéig ásni, így általában hiszünk a reklámoknak. És maximum csalódunk.

Mivel azonban a reklámokra és a médiára nagy, ismert cégeknek van pénzük, olyanoknak, amelyeknek ’A NEVE MAGA A GARANCIA’, így, ha nekünk nem válik be a termék, az a gondolat motoszkál, hogy nincs szerencsénk ezzel a nagyszerű termékkel. (erről lent)

Ellenben, ha nevesincs termék akad a kezünkbe, és használ!!!!!, akkor meghúzva a vállunkat legyintünk: szerencsénk volt ezzel az alaptermékkel.

De nézzük csak miért kell gyanakvónak lenni.

#1. mert elhitethetik, hogy szükséged van rá, pedig nincs.

#2. mert elhitethetik, hogy meggyógyulsz tőle, pedig nem attól gyógyulsz meg.

#3. mert elhitethetik, hogy rövidebb ideig leszel beteg, pedig nem tudhatni, meddig tartana a szer nélkül.

#4. mert nemhogy használna, még árthatsz is magadnak.

#5. mert homályosan fogalmaznak, hogy ne lehessen számon kérni az állítást.

#6. mert lelkiismeret furdalást keltenek.

#7. mert általánosságok mögé bújva manipulálnak.

Konkrét példa: immunerősítő

Azért ezt nézzük, mert ezzel mindenki találkozik. (míg egy szívgyógyszer csak a szívbetegeknek fontos), és azért nézzük ezt, mert maga a fogalom is egy általánosítás, megfoghatatlan.(erről ITT )

#1. az immunerősítő nem egy általános csodaszer, az immunrendszered egyes részeit erősítheted. Vagy nem erősítheted.

#2. hiába szedsz immunerősítőt, az nem véd meg semmitől

#3. az immunerősítő nem rövidíti le a nátha, influenza… stb idejét

#4. a jó immunrendszer pl. lázzal védekezik, és egy lázcsillapítóval gyengíted az immunrendszered hatékonyságát (tehát, bár ésszerű okokból, de  nem immunerősítesz, hanem az immunrendszered ellen gyógyszerezel)

#5. az immunerősítő egy homályos, nem számon kérhető gyógyszer/táplálék kiegészítő. Nem mérhető, hogy mit várhatsz tőle.

#6. úgy fogalmaznak, hogy magadat hibáztasd, ha nem szedsz immunerősítő kotyvalékot, ugyanis nem attól dőlsz ki, ha nem szedsz .. cseppeket.

#7. az immunrendszer egy általánosítás, egy része erősíthető, egy része nem (ez utóbbi a velünk született immunitás), általános immunerősítő nincs. (és köhögéscsillapító sincs, és közérzet javító sincs)

Joggal várhatjuk el, hogy amikor egy hatóanyagot engedélyeznek, ellenőrizzék, hogy a hatásosságot alátámasztó statisztikai elemzések szakszerűek legyenek A gyógyszer hatóságok bírálói igen szigorú,és statisztikában is szakértő emberek, de ha a diskurzus kevésbé ellenőrzött terepen (pl. a sajtóban, akár szaklapokban) történik, elég nagy az esély a ferdítésre. (ma egy gyógyszert akkor minősítenek hatásosnak, ha a kipróbálása során a tesztalanyok 60%-a, 20%-os jobbulásról számol be. Ez néha igen bizonytalanul mérhető: pl: szedve az immunerősítő valamit vajon 10-20%-kal kevesebbet volt beteg az elmúlt télen, vagy 30%-kal, és persze mihez képest, a tesztalany)

Mire jó az immunerősítő?

Nem immunerősítésre.

Hanem egészségmegőrzésre. Lehet, hogy azt hiszed ez játék a szavakkal, pedig nem. (erről bővebben ITT)

immunerosito-egeszsegvedo

Ha jó minőségű táplálék kiegészítőt szedsz, ami megfelelő összetételű, és megfelelő dózisú (figyelj! ez is egy általánosítás: mi a megfelelő????***), akkor a szervezeted úgy dolgozik, hogy észrevétlenül legyőzi a bajt.

Észrevétlenül! Ez a cél!

Mert amikor lázas vagy, akkor kiválóan dolgozik az immunrendszered, a gyermekgyógyászok már ki merik mondani, hogy bizonyos mértékig ésszerűtlen a lázcsillapítás, mert hagyva az immunrendszert dolgozni, jelentősen rövidíthető a betegség ideje. (igen,de a lázas állapot kellemetlen!) Amikor pattanások gennyedzenek, akkor is jól dolgozik az immunrendszered,(de olyan csúnya!) ezért ugye, nem erre a fajta erős immunrendszerre vágysz!

Arra, hogy észre se vedd, amikor dolgozik, csak tegye a dolgát, és tartson egészségben. NNNa, akkor ezt pontosítottuk.

immunerosito-eszrevetlenul

Szedj hát jól összerakott vitamint, vagy szuperélelmiszert (ez pl a micro-alga) Éppen azért, mert összetett, úgy támogatja a szervezetet, hogy az egészséges maradhasson. Ehhez mikro tápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok kellenek. Ebben nincs vita. A VITA(min) abban van, hogy hogyan vedd azt magadhoz.

A folyékony multivitamint ajánlom. (konkrétan:ezt) Egyszerű, és hasznos, napi 15 ml/gr-ban azért már elfér némi hasznos hatóanyag, egy korttyal letudható, még finom is, gyermekek is fogyaszthatják, időseknek is könnyű lenyelni, nem külön- külön kell beszerezni a különböző időben elfogyó anyagokat.

rendeld meg most, ajándéknak sem utolsó!

Virág Éva

Folytatom: 🙂

alga-,és vitaminszakértő

reflux tanácsadó

Termék hitelesség: Ha az új Mercedes autó az első sarkon kihullik alólad, biztosan szerencsétlen esetre gondolsz a nagyszerű termékkel kapcsolatban, hiszen a tudatodban a Mercedes egy jó autó. Míg, ha a trabantod 25 éve pöccre indul, akkor is azt mondod csak: szerncsém van ezzel  sz@….L. Neeem? Na, így működik a jó reklám is. Egy ismert, agyonreklámozott termék, csak jó lehet! Vagy csak nincs vele szerencsénk?

*entitás:

önálló egységként működő személy, élőlény vagy egyesülés

https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Entit%C3%A1s

Valaminek a létszerűsége, ahol a hangsúly azon van, hogy létezik valami, és nem azon, hogy mi létezik.

**metaanalízis:  A metaanalízis készítője összegyűjti az összes, mások által közölt cikket, adatot egy bizonyos szer hatásosságára vonatkozóan, majd ezeket egyesítve újra statisztikai elemzés alá vonja, s megállapítja, hogy a bizonyítékok összessége alapján ér-e valamit (a semminél, pontosabban a placebónál, esetleg más gyógyszernél többet) az adott gyógyszer Metaanalízist alkalmazva valódi értéket, és komolytalan álhírt is ’statisztikával alátámasztva’ lehet közölni, a bizonyítékok összessége alapján megállapítani, hogy ér-e valamit (a semminél, pontosabban a placebónál, esetleg más gyógyszernél többet) az adott gyógyszer.

A rosszul , vagy manipulálva elvégzett véleményösszesítés nem jobb, mint egy véletlenszerűen választott ember magánvéleménye.

https://kodpiszkalo.blog.hu/

 

rendeld meg most,  Karácsonyra ajándéknak sem utolsó!

.https://hu.wikipedia.org/wiki/Immunrendszer

 

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

A témához kapcsolódó cikkek:

Kollagénből: édesítő glicin?

Kollagénből: édesítő glicin?

Az édes ízek imádása genetikailag kódolt az emberben. ha van jó alternatíva, akkor a glicin az lehet, a mértékkel kívánt édes étel glicin használatával, már elérhető.

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Az biztos, hogy a cukorfogyasztást csökkenteni kell. Mit tegyél, és mivel helyettesítsd? Melyik édesítőszer jó, melyik finom, melyik édesítőszer biztonságos, és melyik édesítőszer árt? Érdekel?

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.