Oldal kiválasztása

Immunerősítés. Valóban erősítsük?

Szerző: | Alga hatásai

Az immunerősítés egy jól hangzó, szinte mindenki által ismert, és használt kifejezés. Nem egy egzakt megfogalmazás, mert homályos, és kissé nagyvonalú a mögöttes tartalom. Mégis: az immunerősítés alatt egyfajta egészségvédő/ egészségtartó csoda dolgot értünk.                                                                                                                                                                                 Greenlife Webáruház

Immunerősítés. Mi ez?

Megint egy közhasználatú szó, amiről szinte mindenkinek van valamiféle véleménye, de leginkább homályos fogalma. Úgy dobálózunk az immunrendszer kifejezéssel, mintha az egy csodaháló lenne, valamiféle gomb, amit vagy nyomva tartunk, és bekapcsolunk, vagy nem. Pedig az immunitás mint rendszer a szervezetünk része, de nem egy szerv.

Nem egy megfogható test darab, amit erősíthetsz, mint a szívedet, vagy az érfalakat. Az immunrendszer a szervezet védekező mechanizmusa, egy adott antigén hatására kialakuló, az esetleges fertőzés elleni védekezésben részt vevő sejtek, szövetek és szervek együttese. Ennek a szervrendszernek a működése az immunitásban: védettség-ben, mentesség-ben nyilvánul meg. (immunitás:védettség, mentesség)

immunerosites-mitosz-imune.bio

Az immunrendszer fő feladata, hogy megkülönböztesse a saját és nem saját, vagyis idegen anyagokat. Valamint, ha idegen anyaggal találkozik, akkor azt eltávolítsa, megsemmisítse azt.

Az Immunerősítés mítosza:

Az immunrendszer nem egyetlen dolog, hanem sok szerv és biológiai funkció együttese. Nem véletlen az elnevezés: a rendszer szó éppen az összetettségére utal. Hiába hiszik az emberek, hogy az immunrendszer „valamiféle erőtér, amit erősíteni vagy javítani lehet − idézve a The Guardian Charles Bangham immunológus professzort −, ám mi sem áll távolabb a valóságtól.”

Előfordulnak olyan helyzetek, amikor az immunitás rendszere nem működik megfelelően- éhezéses, állapot, vagy krónikus stressz, alváshiányos állapot, vagy hőguta, -hogy néhányat említsek-, de ezek jól körülhatárolható problémákat jelentenek.

A “ gyenge immunrendszer ” csak egy pongyola megfogalmazás, ami mögött nagyon sokféle probléma állhat.

Ugyanebből az okból kifolyólag értelmetlen az általános “immunerősítés” kifejezés, bár a közhasználatú megfogalmazásban a körülhatárolható esetekben az egészségvédőbb, és életet támogatóbb, összehangolt, egészséget megőrző szervi működést értjük rajta , és vágyjuk elérni vele.

Konklúzió: Nem kizárt tehát, hogy néhány “immunerősítő” hatásúnak mondott anyag valóban pozitív hatással van az immunrendszer valamely részének működésére, de nincsen olyan csodaszer- a micro alga sem az-, ami mindenkinek és minden körülmények között a javára válna. Ezért keressük, és használjuk az összetett hatóanyagú termékeket, mintegy söréttel lőve a verébrajra.

Az immunrendszerünk védekezik a veszélyes külső hatások és betolakodókkal szemben, ezért általánosan elfogadott nézet, hogy az immunerősítés jó dolog.

Az immunerősítés jó dolog?

Ha erős az immunrendszerünk, ritkábban leszünk betegek, illetve gyorsabban meggyógyulunk, ha mégis elkapunk valamit. A reklámok lépten-nyomon immunerősítő csodaszereket favorizálnak, megváltást ígérve ezzel, és felmentve bennünket a felelősség alól.

A lényeg, hogy ha erősíted az immunrendszered, akkor nem vagy felelős a betegségért. (?  )

Legalábbis ez hozzáadott gondolat.

Mivel a fertőzések kiválthatnak betegség-rohamokat, az immunrendszer erősítésében van némi logika. Ha viszont abból indulunk ki, hogy az erős immunrendszer az ember saját testét is erősebben tudja támadni, amellyel kialakulhat az u.n. autoimmun betegség, felmerül a kérdés, hogy valóban hasznosak-e az immunerősítés szerek.

Komoly életminőség romboló, megmagyarázhatatlan betegségek sora – pl.: szklerózis multiplex-, ismert, amely az immunrendszer egyfajta hibás- túl erős- működésének következménye.

Az immunerősítő kifejezés angol megfelelőjére a Google ( a barátunk 😉 ) 12 millió találatot ad ki. Ha azonban a tudományos cikkek között keresünk a “boost immune system” kifejezésre, csak elvétve található releváns eredmény. Az a néhány találat, ami valóban az immunrendszer erősítéséről szól, többnyire mind védőoltásokkal kapcsolatos.

Az immunerősítés kifejezés hanyagolása a szakirodalomban nem véletlen. A megfogalmazás ugyanis a „NÉP szava”, tudományosan pongyola, és értelmezhetetlen.

immunerosítes-ertelmezhetetlen-kifejezes

Ha valamiről azt mondják, hogy immunerősítő hatása van, két kérdést kell feltenni: az immunrendszer mely részét erősíti, és milyen tudományos kutatás mutatta ezt ki?

Az immunrendszer, mint rendszer

Az immunrendszer tehát nem egy szerv, hanem szervek és funkciók együttese.

Működésében részt vesznek például a nyirokszervek, tehát a csontvelő, a csecsemőmirigy, a lép, a máj, a mandulák, a nyirokcsomók; a különböző alosztályba sorolható T- és B-limfociták; továbbá rengeteg más szerv és funkció.

Az immunerősítés tehát ezeknek a funkcióknak a támogatása külön, és együtt is.

Az immunrendszernek van egy velünk-született és van egy szerzett része.

A veleszületett immunitás nem egy adott behatoló ellen véd, hanem általános védelmi rendszert képez. Az velünk született immunrendszer része a bőr, a tápcsatorna, a légutak és a húgyutak nyálkahártyája, melyek védenek a kórokozók behatolása ellen; a gyomorsav (!), ami sósav tartalma miatt erősen baktériumölő hatású; a falósejtek, melyek a szervezetbe került idegen anyagok bekebelezését végzik. De része az olyan immunválaszok, mint a levertség, az izzadás, a láz és az orrfolyás, könnyezés is.

Ez utóbbiak megkérdőjelezik, hogy minden esetben erősíteni akarjuk-e az immunrendszer működését . Egy sor gyógyszer valójában nem is a betegségre hat, hanem az immunrendszer bizonyos válaszait csökkenti, kizárólag azzal a céllal, hogy az Ember pillanatnyilag jobban érezze magát.

gyogyszerek-amelyek-csokkentik-az immunrendszer-hatasait

A láz például nagyon hatásos a szervezet kórokozókkal szembeni ellenállásában. A magas láz azonban kellemetlen érzés, és akár végzetes is lehet, ezért lázcsillapítóval védekezünk ellene. ( íme egy mindennapi példa az erős immunrendszerre, a 41 fokos láz erős védekezés, más szempontból pedig önromboló)

A szerzett immunitás azt jelenti, hogy a test megjegyzi azokat a kórokozókat, amelyekkel találkozik, hogy legközelebb gyorsan felismerje és hatástalanítsa őket. Az immunrendszernek ez a fele igen, erősíthető, bár inkább használnám az aktiválható kifejezést, ezért is dob a google oltásokkal kapcsolatos szakcikkeket az “immunerősítés” kifejezésre keresve.

A szerzett immunitást erősíti, ha természetes módon találkozunk egy kórokozóval, de így működnek az oltások is, amelyek megismertetik a testünkkel az egyes kórokozók ártalmatlanított változatait, hogy amikor az az igazi kórokozóval találkozik, akkor már rendelkezzen a szükséges ellenanyaggal = immunanyaggal. A működés jellegéből adódóan az ilyen erősítéshez a kórokozóval való találkozás – pontosabban annak a szervezettel való megismertetése – szükséges, tehát az étrend-kiegészítők vagy gyümölcsök erre a célra teljességgel alkalmatlanok. 🙁

etrend-kiegeszitok- es-immunerosites

Jó-e, ha az immunrendszered “erősebb”?

Egyes gyógyszerek épp hogy csökkenteni hivatottak az immunválaszt, például a láz csillapításával. Az “erős” immunreakció más problémákat is okozhat, például allergiát, folyamatos gyulladásokat (például köszvényt), vagy olyan autoimmun betegséget, mint a sclerosis multiplex. Az immunrendszer nem akkor jó, ha nagyon aktív, ha nagyon erőteljesen válaszol vagy a lehető legtöbb dologra ugrik: a túlműködés és az alulműködés is problémákkal jár.

Mit értenek akkor a gyógyszergyártók immunerősítés alatt?

“Leginkább semmit”

Az immunreősítő, valami olyasmi pongyola kifejezés, mint az, hogy: finomabb lesz tőle az étel. ??????

Kinek mi a finomabb, és a több só, jó a hús ízének, de a vanilia fagylaltnak is? Nincs általános szabály, az immunerősítés valódi hatása is ugyanígy kétséges.

Az “erősíti az immunrendszert” kifejezés orvosilag értelmezhetetlen, és így nem képez egészségügyi állítást. Ellenben a hozzáadott gondolatok miatt a felhasználónak kifejezetten pozitív ígéretet jelent. Ezért hasznos az étrend-kiegészítő gyártóknak.

A magyar törvények tiltják, hogy egy szernek tudományosan nem alátámasztott módon gyógyhatást tulajdonítsanak, könnyen kirónak sokmilliós büntetéseket. A gyártók megfogalmazásai pedig elég agyafúrtak: a “támogatja az immunrendszer egészséges működését” kifejezés például akár a vízivásra is ráhúzható. 🙂

Hiszen ha szomjan hal az ember, az immunrendszere már nem képes egészségesen működni. Ugye?

Az immunrendszerről szóló valódi tudományos állítások részletesek, és pontosak.* (egy példa lent)

Immunerősítés következtetés:

Néhány “immunerősítő” hatásúnak mondott szer bizonyos körülmények között valóban pozitív hatással van az immunrendszer valamely részének működésére, de nincsen olyan csodaszer, ami mindenkinek és minden körülmények között a javára válna.

Mégis, ne temessük végleg az egészség támogató étrend kiegészítőket.

Ugyanis, ha ‘jól tartod’ a testedet, akkor az teszi a dolgát, és legyűri a kórokozókat, úgy, hogy észre sem veszed, vagy egyszerűen jobban tűri azokat a környezeti hatásokat, amelyek kevésbé egészségesen ledöntenének a lábadról.

immunerosítes-vitaminok

Összetetten tehát nem az immunrendszered erősítése a cél, hanem a szervezeted egészségben tartása. Nos, ebben már igenis segítőd lehet a táplálék kiegészítők egész sora, mert nem immunerősítés valósul meg, hanem inkább a legyengülés megakadályozása. Nem keletkezik rés a pajzson, és ezzel az immunrendszernek nem kell aktivizálódni- pl. lázat produkálni.

Ne ess túlzásba!

Fogyassz bátran egy jó multivitamint, vagy egyél micro algát. Ezzel elkerülheted a mikro-hiányállapot kialakulását, amely valóban csökkenthetné az ellenálló képességedet.

A szinergikus hatás következtében a jó multivitamin egységben tartja a szervezeted működését, és valóban kevesebbszer betegszel meg, vagy gyorsabban túl leszel a megfázáson. De nem az immunerősítés lesz az eredmény, hanem a betegség nélküli egészséges állapot.  Hajrá! Nevezheted immunerősítésnek is, ha mások így értik meg, miről is akarsz beszélni, de tudd, hogy Te egyszerűen csak egészséges akarsz maradni.

Keresd a pontos ismereteket, és a swájci minőséget. (ITT) Mi a magyarázat mégis a micro alga, és a multivitamin pozitív IMMUNERŐSÍTŐ 😉  hatásaira, és mellékhatásaira? Erről ITT, és ITT, bővebben.

Ez a szuperélelmiszer természete. Szeded erre, és hat arra is.

Most már többet tudsz a tényekről. Dönts az micro alga, vagy egy jó multivitamin fogyasztása mellett! 

immunrendszer-immunerosítes-imune.bio

Rendeld meg most, ajándéknak sem utolsó!

Virág Éva

Folytatom: 🙂

alga-,és vitaminszakértő

reflux tanácsadó

* Az egyik ilyen állítás úgy hangzik például:  hogy a 290-320 nm hullámhosszú, 72 mJ/cm2 UVB sugárzás által kiváltott gyulladással, valamint rákkeltő hatással szemben védelmet nyújt a zöld teából izolált egyik polifenolos összetevő (azaz a (–)-epigallocatechin-3-gallate) helyi 3 mg-os használata egerekben, azáltal, hogy blokkolja a CD11b+ sejtek bőrbe való beszivárgását, csökkenti az IL-10, és növeli az IL-12 termelést. ( jajjajaj!!)

Ezt úgy lefordítani, hogy a zöld tea “immunerősítő” nemcsak túlzott leegyszerűsítés, de a kísérlet alapján megtévesztő is, hiszen az alanyai egerek voltak, akik egyáltalán nem ittak teát, és a helyileg alkalmazott zöld tea összetevőt is csak egyetlen szempontból vizsgálták a kutatók. A zöld teának ezen kívül számos más, itt nem vizsgált, akár ellenkező előjelű és fontosabb hatása is lehet.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Immunrendszer

https://esem.hu/immunerosites-art-vagy-hasznal/

Immunrendszeri betegségek

Ilyen esetben az immunrendszer saját struktúrákkal szemben kialakult toleranciája megszűnik, különböző okok miatt a szervezet anyagait tekinti idegennek, és a saját sejteket, szerveket támadja meg. Ezek a folyamatok vezetnek az ún. autoimmun betegségek kialakulásához. Egyik ilyen kórkép, a sclerosis multiplex esetében az idegrostokat védő fehérje(myelin)-hüvely károsodik a saját anyagokat megtámadó T- limfociták, makrofágok, ellenanyag-molekulák és a komplementrendszer működése következtében.

Súlyos immunhiányos állapotok

Az immunhiányos betegségek lehetnek kombinált eredetűek (veleszületett + káros környezeti hatások), de hátterük rendszerint már gyermekkorban kiderül. Nemritkán kerül miattuk csontvelő- átültetésre sor. A probléma megnyilvánulhat gyakori, visszatérő fertőzésekben (arcüreg-, tüdőgyulladás). Ilyenkor kb. havonta immunglobulin- infúziós kezelésben részesül a beteg, s így megelőzhető a potenciálisan életveszélyes fertőzések jelentkezése. Világszerte rendkívül elterjedt egy másik immunhiányos betegség, az AIDS (szerzett immunhiányos tünet együttes) melyet a HIV (human immundeficientia virus) okoz. Jelenleg még nem tudjuk sikeresen gyógyítani.

Immunrendszeri túlérzékenység

Az immunrendszer fokozott (és „kisiklott”) működése okozza az allergiás reakciók kialakulását. Az allergia kialakulásában az adott egyén genetikai adottságai mellett a környezeti tényezők és az immunrendszer szabályozó működésének zavarai is szerepet játszanak. Az allergiás reakció kulcsszereplői a vérben található basophil leukociták és az elszórtan a test minden részében jelen lévő úgynevezett hízósejtek, valamint az allergén hatására termelődő jellegzetes IgE- típusú ellenanyag molekulák. Az allergén hatására az IgE ellenanyag közvetítésével aktiválódnak a sejtek, ami az allergiás reakció jellemző tüneteit okozó anyagok kiszabadulását eredményezi a sejtekből.

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

A témához kapcsolódó cikkek:

Kollagénből: édesítő glicin?

Kollagénből: édesítő glicin?

Az édes ízek imádása genetikailag kódolt az emberben. ha van jó alternatíva, akkor a glicin az lehet, a mértékkel kívánt édes étel glicin használatával, már elérhető.

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Az biztos, hogy a cukorfogyasztást csökkenteni kell. Mit tegyél, és mivel helyettesítsd? Melyik édesítőszer jó, melyik finom, melyik édesítőszer biztonságos, és melyik édesítőszer árt? Érdekel?

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.