Oldal kiválasztása

Súlyos érvek a savgyógyszerek ellen. Ez az 5 téged is elijeszt majd.

Szerző: | Alga hatásai, Savas Reflux

 A gyomorégés, a savas reflux és a különböző fekélyek kezelésére a A PPI-k a legmodernebb ‘savgyógyszerek’, receptre és recept nélkül is kaphatók. Nem a gyomorégés és az emésztési zavarok és reflux tünetei kezelésére találták ki.

Nagyon veszélyes gyógyszerek!                Greenlife.hu Webshop

Öt +1 legfőbb ok, amelyek miatt jobb, ha a gyomorégés esetén elkerülöd a protonpumpa gátlót.

Gyorsan leírom a lényeget, minden magyarázatot megtalálsz az 5+1 ellenérv után.

Nem a gyomorégés ellen fejlesztették ki a protonpumpa gátló gyógyszereket. Ez tény.

Viszont aggasztóak azok a tudományos eredmények, amelyek a PPI-k hosszú távú mellék-, és utóhatásaival kapcsolatban láttak napvilágot.
Ezek a korábban biztonságosnak és a szervezet által jól tolerálhatónak tartott szerek recept nélkül is megvásárolhatók. (M.O-n korlátozottan)
A súlyos, bizonyított mellékhatások  annyira terhelőek a PPI-k tekintetében, hogy akár közvetlen ‘gyilkossági bizonyíték’-nak is tekinthetők.

Gyilkossági bizonyíték a ‘savgyógyszerek’ ellen?

#1. Növelik az össz-halálozási kockázatot

A protonpumpa gátlók a sejtek alapműködése ellen indítanak támadást, mégpedig azáltal, hogy gátolják az egészséges sejtanyagcserét.

Ha a szervezetünknek sérül az a képessége, hogy az élet fő építőköveit, nevezetesen a fehérjéket, a szénhidrátokat, a zsírokat és a nukleinsavakat használható energiaforrássá alakítsák át, akkor sérül az immunrendszerünk is, és testünk megindul a romlás felé.
Igazolható az immunrendszer következetes leépülése.

Ez a lizoszomalis enzimek* működésének gátoltságából adódik. Olyannyira fontos a lizoszómák* működése, hogy gátoltságuk a tumorképződés, és a különböző fertőzések kockázatát okozza.(24 lsd.lenn)

Mivel a protonpumpák (a szervezet fontos egységei, amelyeket a PPI-k gátolnak) nagyon sok biológiai folyamatot befolyásolnak, ezek blokkolása egyenes út a gyorsabb biológiai öregedéshez, és a betegebb mindennapokhoz.

A gyomorégés fáj, de nem ér ennyit a megszüntetése.

Főleg, ha másképp is lehet!

protonpumpa-gatlo-gyogyszerek-veszelyesek-greenlife

 

#2. Növelik a szívbetegségek kockázatát

A PPI-k növelik a kardiovaszkuláris megbetegedések kockázatát.

A protonpumpa gátlók (továbbiakban PPI)  hatása nem korlátozódik kizárólag a gyomorra. Hatására csökken a lizoszómák* savassága, mely sejt-részecskék enzimjei a fehérjék, a zsírok, a szénhidrátok és nukleinsavak lebontásáért felelnek. A lizoszómának szerepe van a koleszterin egyensúly fenntartásában.

A PPI-k megváltoztatnak olyan alapvető sejtfunkciókat is, amelyek a véralvadási képességgel függnek össze, ezáltal növelve a gyakran végzetes szívbetegségek előfordulásának kockázatát.

A PPI-k csökkentik a vérhígítók hatékonyságát, szignifikáns kockázati tényezőnek bizonyultak a kardiovaszkuláris megbetegedések szempontjából.

Megint-csak: a gyomorégés nem a PPI-k szedése miatt szűnik meg. Nem éri meg!

#3. Emésztési zavarokat okoznak

A legtöbben emésztési zavarokra szedik a protonpumpa gátlókat, úgyhogy ellentmondásnak tűnhet, hogy ez is szerepel a listán, amelyen a PPI-k használata elleni érveket sorolom fel.

A leggyakoribb probléma, amelyre ezeket a gyógyszereket szedni szokták, a  reflux betegség (angol rövidítés: GERD), és a gyomorégés. (a reflux nem azonos a gyomorégéssel, de a gyomorégés a reflux leggyakoribb tünete.) Azonban a fokozott gyomorsav visszaáramlás okozta reflux messze nem az egyetlen oka a protonpumpa gátlók használatának.

Akár reflux, akár valami más az oka az emésztési problémának, a beteg többnyire savlekötőt kap, ami nagyon megnehezíti még a helyes diagnózis felállítását is, mivel a tünetek dominó-effektusa, amelyeknek vagy van köze az eredeti problémához, vagy nincs, sokszor teljesen összezavarja a képet. (hamarosan megjelenik: A reflux az ördög dominója, avagy lehet felhőtlen élet gyomorégés nélkül?  c. könyv)

A bélrendszerről azt szokták mondani, hogy a “második agyunk”, mivel a béltraktusból rengeteg biológiai jelzés indul ki.
A gyomor savegyensúlyára a PPI-k direkt módon hatnak, pedig a gyomorsavnak fontos szerepe van a létfontosságú bélflóra-egészség szempontjából.

A PPI-k megváltoztatják a bélflóra kényes pH egyensúlyát, veszélyeztetve ezzel a bennük élő mikroba-közösségeket és meghamisítva a biológiai jelzéseket.

A PPI-k közvetlenül hatnak a hasznos bélbaktériumok egészségére és diverzitására. A sérült mikrobioma (bélflóra összesség) emésztési panaszokat, hasmenést és hányást okozhat, amelyeket a PPI-k gyakori mellékhatásának tekintenek.
A tartósan sérült mikrobioma  (így nevezzük a bennünk élő baktériumok összességét) pedig egy sor súlyos betegség okozója lehet, amilyenek a gyulladásos bélbetegségek (angol rövidítés: IBD), az elhízás, a cukorbetegség, a máj betegségei, a rák és sok minden más. AJAJAJ!

#4. Károsan befolyásolják az agy működését

A PPI szedés akár kognitív zavarokat is okozhat. (lefordítom: elbutulást, és kombináció, ítélőképesség zavarokat)

Megnövelik az agy béta amiloid (aminosav, amelynek jelenlétét összefüggésbe hozzák az Alzheimer kór meglétével) terhelését, amely egy olyan aminosav, amely az Alzheimer kórban szenvedő betegek agyában található amiloid plakkok fő összetevője.

Az is ismert, hogy a PPI-k szedése B12 vitamin hiányhoz vezet**, ami ugyancsak összefüggésbe hozható az Alzheimer kórral
A PPI-szedőnél statisztikailag és klinikailag meghatározó romlás következett be a vizuális memória, a figyelem, és a végrehajtó, a tervezési és a munkavégzési funkciók vonatkozásában.
A legegyértelműbb volt a negatív hatás a omeprazol nevű gyógyszernél. (22. lsd. lenn)

 

gyyomoreges-nelkul-okosan-greenlife.hu

 

A rendszeresen PPI-t szedők szignifikánsan nagyobb eséllyel lettek demensek (feledékenyek, elbutultak), mint azok, akik nem szedtek semmilyen protonpumpa gátlót. A PPI-k elhagyásával nagyrészt megelőzhető lenne az időskori elbutulás.(23.lsd.lenn)

#5. Növelik a vesebetegségek kockázatát.

Hogy a PPI-k károsítják a lépet és a vesét, először akut kötőszöveti vesegyulladásban szenvedő betegek esetleírásaival kapcsolatban merült fel.

Ez a betegség a vesevezetékek közti szövetek gyulladásos állapota, mely szövetek meghatározzák, hogy a vese hogyan szabályozza a vízfelvételt.

Ez a betegség, akár veseleálláshoz is vezethet, hirtelen jön, és szignifikánsan nagyobb számban fordul elő PPI-használók közt.
A kockázat azoknál volt a legnagyobb, akik naponta egynél többször vettek be savlekötőt.

Tizenhétből tizenhárom esetben “pozitív és szignifikáns összefüggés volt megfigyelhető” a PPI-k szedése és a nem megfelelő veseműködés között.

A vese rossz működése pedig- horribile dictu- vérnyomás problémákat is okoz. (horribile dictu jelentése: szörnyű kimondani is)

#+1 érv a PPI-k ellen

A gyomorsavnak kulcsszerepe van az orvosságok felszívódásában, ezért a PPI-k negatívan befolyásolhatják a többi szájon át beveendő gyógyszer hatékonyságát.

protonpumpa-gatlok-greenlife

 

A mellékhatások egy része már napokkal vagy hetekkel a PPI-szedés megkezdése után jelentkezhetnek. Ezekre is figyelj. Fontosak, főleg, ha hosszabb időn keresztül szeded a PPI gyógyszeredet.

A PPI-k leggyakoribb rövid távú mellékhatásai a következők:
-emésztési zavarok, hányinger, hányás, hasmenés, székrekedés, hasfájás, puffadás
-fejfájás
-láz, illetve megfázási tünetek, például orrdugulás, prüszkölés vagy torokfájás
-bőrkiütés
-kognitív zavarok (koncentrációs, kombinációs, és emlékező képesség)
-fertőzés

Protonpumpa-gátló magyarázat:

Az átlag nyugati ember rengeteg cukrot, feldolgozott élelmiszert fogyaszt, és roppant stresszes életet él. Ez tény.

A PPI-k, amelyek a földkerekség leggyakrabban használt gyógyszerei közé tartoznak, valóságos kincsesbányát jelentenek a gyógyszergyárak számára.
Klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy több vízivással hatékonyabban lehet csökkenteni a gyomorsav maró hatását, a gyomorégés érzetét, mint a PPI szerekkel, mégpedig azok káros mellékhatásai nélkül. Az egyszerű házi praktikák (erről ITT olvass) széles körben nem terjednek, mert egyrészt türelemre intenek, másrészt a TŐKE nem érdekelt abban.

A PPI-k úgy működnek, hogy megakadályozzák a H+ ionok termelődését, ami elengedhetetlen a gyomor-sósav képződéshez. Időlegesen enyhítik a tüneteket, valójában meggátolják egy természetes és egészséges enzim működését, és ezzel hosszú távon károsítják az emésztőrendszert.

A megfelelő gyomornedvek hiányában a gyomor kevésbé/egyáltalán nem tud védekezni a táplálékkal bevitt gombák, vírusok és baktériumok ellen.

Létezik egy sor természetes készítmény, amely segíti a szervezet egészséges működését, anélkül, hogy káros mellékhatásai lennének.

( reflux-tea, mikro-alga, refluNiX rendszer ITT)

A gyógyszerek benn tartanak a rossz szokásaidban.

Akik savcsökkentőket szednek, azért teszik ezt, mert az életmódjuk és a táplálkozásuk következtében emésztőszervi problémáik vannak.
Rossz minőségű, kapkodva elfogyasztott étel, utána édesség meg egy kis cola, és már jön is a gyomorégés.

Bekapsz egy tablettát, az mindig kéznél van.

És akkor nem kell azon gondolkodni , hogy mi okozta a tüneteidet. Mert ha a gyógyszerszedés lehetővé teszi, hogy az étrendi kilengések állandósuljanak, sőt, természetessé váljanak, benne vagy egy állandósult, megbetegítő körfolyamatban.

A PPI-ket azzal reklámozzák a médiában, hogy ha szeded őket, akkor “nyugodtan élvezheted kedvenc ételeidet” Nem mondják ki, de hozzáadod a gondolatot, hogy: következmények nélkül.

Az elme így működik. A reklám szakemberek, hidd el, többet tudnak rólad, mint Te magadról. 

reklamszakember-tobbet-tud-rolad-mint-hiszed-greenlife

Ám most már tudod, hogy a PPI-k nemcsak a gyomorra hatnak, hanem érintik tested minden sejtjének savtermelését.

Ha a szervezetben gátolod az enzimek aktivitását (hiszen a PPI-k hatása nem korlátozódik csak a gyomorra), akkor a sejtek nem képesek többé megfelelően lebontani a hulladék-anyagokat.
A salakanyagok felhalmozódása gyorsan túlterheli a sejteket, ami felgyorsítja az elöregedésük folyamatát.
Ez a fajta sejtkárosodás pedig – különösen egy évet meghaladó PPI-szedés esetén -, védtelenebbé teszi a szervezetet a betegségekkel szemben, és akár korai halált is okozhat.

A PPI-k kizárólag rövid távú használatra javasoltak,

Mégis ma már emberek millió napi rendszerességgel szedik őket. Gyomorégés ellen is. Pedig ne is arra találták ki!

mekkora-kockazat-protonpumpagatlo-hasznalataval-greenlife

A PPI-k potenciális veszélyei óriásiak- bár minden ember másképp reagál rájuk-, ne hidd, hogy téged elkerülnek a mellékhatások.

Döntsd el magad mekkora kockázatot vagy hajlandó vállalni!

Most már nagyjából tisztában vagy a tényekkel. Dönts Magad! 

Jó egészséget! Pontos ismereteket!             Greenlife.hu Webshop

Folytatom: 🙂

Virág Éva

alga-,és vitaminszakértő

reflux tanácsadó

*A lizoszóma  egy  membránnal határolt zsákocsk a citoplazmában. Benne a kémhatás savas (pH=4-5), míg a citoplazma közel semleges (pH=7,2). Ezt a pH-gradiens úgy alakul ki, a citoplazmából protont pumpálódik a lizoszóma belsejébe. Ez az aciditás (savasság) szükséges feltétele a lizoszomális enzimek működésének.

A lizoszómák funkcióit a bennük található hidrolitikus enzimek látják el. Ezek lehetnek nukleázoklipázokkarbohidrázokproteázok stb., attól függően, hogy milyen molekulát képesek lebontani.

A lizoszómának több feladata van, talán a legismertebb az antigének elleni védelem. Ha például egy vírus vagy baktérium a sejtbe kerül, akkor a primer lizoszóma (mely csak az enzimeket tartalmazza) bekebelezi azt, ezzel kialakul a szekunder lizoszóma, majd a lizoszomális hidrolázok lebontják az idegen ágenst. Ez a heterofágia jelensége.

Másik fontos feladata a sejt feleslegessé vált szervecskéinek (pl. mitokondrium) bekebelezése és enzimatikus lebontása. Ez a folyamat az autofágia.

A lizoszómák funkciója továbbá a receptor-mediált endocitózisban is ismert. Így kerül például a koleszterin a sejtekbe. A vérben keringő, a koleszterint észterifikálva tartalmazó partikulum, az LDL megfelelő receptorához kapcsolódva “bekebeleződik” a sejtbe, ezzel kialaul az endoszóma. A primer lizoszóma egyesül az endoszómával, az így kialakuló savas kémhatás miatt a koleszterin „felszabadul” az észterből, így megfelelő célhelyére tud kerülni a sejtben.    https://hu.wikipedia.org/wiki/Lizosz%C3%B3ma

**B12 vitamin hiány: a PPI-k azzal.hogy gátolják a gyomorsav képződést, a fehérjék hasznosulását nagyon lerontják. A B12 vitamin azonban csakis állati eredetű ételekből pótolható ( vagy újabban étrend-kiegészítőkkel), illetve a micro alga tartalmaz B12 vitamin anyagot, amely kevésbé hasznos az állati eredetűnél, de több a semminél. Ez az információ vegetáriánusoknak különösen fontos.

***egyes elméletek szerint a savas visszaáramlást nem a sok gyomorsav okozza. Sok gyomorsava nagyon kevés embernek van, az egy súlyos betegség. ITT olvass bővebben erről.

Köszönet Szendi Gábornak a kiváló fordításokért.

https://www.tenyek-tevhitek.hu/ot_ok_amiert_soha_ne_szedjunk_protonpumpa_gatlokat.htm

Forrás:GreenMedInfo Research Group: Top 5 Reasons NEVER to Take a Proton Pump Inhibitor
(1] https://www.hindawi.com/journals/grp/2015/689531/
[2] https://www.statista.com/statistics/311976/proton-pump-inhibitors-by-us-revenues/
[3] https://www.webmd.com/heartburn-gerd/news/20160608/proton-pump-inhibitor-health-risks
[4] http://bmjopen.bmj.com/content/7/6/e015735
[5] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4864131/
[6] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3388523/
[7] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5568828/
[8] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28583827
[9] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26752337
[10] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5568828/table/tbl1/
[11] Sukhovershin, R.A. & Cooke, J.P. Am J Cardiovasc Drugs (2016) 16: 153. https://doi.org/10.1007/s40256-016-0160-9
[12] Proton-pump inhibitors are associated with increased cardiovascular risk independent of clopidogrel use: a nationwide cohort study. Charlot M, Ahlehoff O, Norgaard ML, J?rgensen CH, S?rensen R, Abildstr?m SZ, Hansen PR, Madsen JK, K?ber L, Torp-Pedersen C, Gislason G. Ann Intern Med. 2010 Sep 21; 153(6):378-86.
[13] Risk of recurrent myocardial infarction with the concomitant use of clopidogrel and proton pump inhibitors.Valkhoff VE, ‘t Jong GW, Van Soest EM, Kuipers EJ, Sturkenboom MC. Aliment Pharmacol Ther. 2011 Jan; 33(1):77-88.
[14] No consistent evidence of differential cardiovascular risk amongst proton-pump inhibitors when used with clopidogrel: meta-analysis. Kwok CS, Jeevanantham V, Dawn B, Loke YK. Int J Cardiol. 2013 Aug 10; 167(3):965-74.
[15] Burden of digestive diseases in the United States part I: overall and upper gastrointestinal diseases. Everhart JE, Ruhl CE. Gastroenterology. 2009 Feb; 136(2):376-86.
[16] Overutilization of proton pump inhibitors: a review of cost-effectiveness and risk [corrected]. Heidelbaugh JJ, Goldberg KL, Inadomi JM. Am J Gastroenterol. 2009 Mar; 104 Suppl 2():S27-32.
[17] Naunton M, Peterson GM, Bleasel MD. Overuse of proton pump inhibitors. J Clin Pharm Ther. 2000;25:333-340. doi: 10.1046/j.1365-2710.2000.00312.x.
[18] http://gut.bmj.com/content/early/2015/12/30/gutjnl-2015-310861
[19] The Gut Microbiotassay: a high-throughput approach combinable with next generation sequencing to study gut microbial diversity. Hermann-Bank ML, Skovgaard K, Stockmarr A, Larsen N, M?lbak L. BMC Genomics. 2013 Nov 14; 14():788.
[20] https://www.rxlist.com/prilosec-side-effects-drug-center.htm
[21] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4425030/
[22] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4696341/
[23] https://jamanetwork.com/journals/jamaneurology/fullarticle/2487379
[24] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23478938
[25] Xie Y, Bowe B, Li T, et al Risk of death among users of Proton Pump Inhibitors: a longitudinal observational cohort study of United States veterans BMJ Open 2017;7:e015735. doi: 10.1136/bmjopen-2016-015735
[26]https://www.cbsnews.com/news/heartburn-drugs-proton-pump-inhibitors-ppi-risks-prilosec-nexium-prevacid/

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

[activecampaign form=7]

A témához kapcsolódó cikkek:

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

Az egészség egy egység. Rend a szervezetben. Ennek része a az emésztés. Mivel tápanyagot az emésztéssel viszünk a szervezetbe, a hasznos baktériumflóra szükséges. A bélflóra baktériumai segítik az egészség fenntartását. Így állítsd helyre a bélflórát!

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

A Salvus víz sokrétű felhasználása méltán teszi híressé a Bükkszéki sós forrást. A Salvus víz használata mégis felvet érdekes, és a rendszeres használóknak fontos kérdéseket. Elemezzük együtt! 

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.