Oldal kiválasztása

Fáradt vagy, kimerült? Lehet, hogy refluxos vagy és nem tudsz róla.

Szerző: | Savas Reflux

Mindennapos problémánk az energiátlanság, a gondolkodási gátoltság. Mindannyiunkkal előfordul, igaz, többnyire a stresszre, és a sok munkára, a kialvatlanságra fogjuk. Mutatok egy másik nézőpontot, érdemes elgondolkodnod rajta, bár a stresszre adott válasz, és a kialvatlanság is egyenes következménye a következőknek.

Testünk energiát szállító folyadéka a vér, és az egyéb testnedvek. Amikor vészesen lecsökken a testfolyadékok aránya- azaz kiszáradásos állapot alakul ki-, először hallucinációk, ájulás, majd halál következik.

Az azonban lehet érdekes, hogy a fenti állapot kezdete mindannyiunk életében előfordul, nemcsak a filmek hősei száradnak ki a sivatagban, vagy véreznek el valami hőstett végrehajtása közben az emberiség érdekében.

A testünk egy energiát adó elem, ha a galvánelemek analógiáját használjuk, katód, anód és elektrolit van benne.
Persze nem úgy elkülönülve, mint a fizika órán a tanár bemutató kísérletében, de a hírvivő, vagy elektrolit folyadék jól érthető: ezek a testnedvek.

Tehát a testnedvek nemcsak tápanyagot, kalóriát adó molekulákat szállítanak, hanem a test elektromos folyamataihoz szükséges ionokkal információt, elektromos áramot is közvetítenek.

Ehhez az elektrolit oldathoz folyadék kell, azaz

víz, amelyet naponta 2-5 liter mennyiségben kell fogyasztanunk,

az izzadás, és egyéb ürítés függvényében, ezt elég jól sulykolja a média, de az ingerület átvitelt segítő anyagokról, ionokról, mit sem gondolkodunk. Pedig hiányukban nem működnek a gondolataink, leállnak az életben tartó folyamataink. Nem elég a víz, a tiszta H2O szigetelő, ionok nélkül : halott.

Külső, gyors segítség az infúzió

Hogy a szakemberek tisztázták a vér- és szövetnedvek ionkoncentrációinak biológiai fontosságát, az orvostudomány legjelentősebb eredményei közé tartozik.

Traumás sérülések következtében fellépő keringés-összeomlás (sokkos állapot) esetén a keringés folyadékpótlásának bevezetésére ma már infúziót adunk.

Az infúziót adunk még só-, és vízhiányos kiszáradás esetén; a testnedvek kórosan megváltozott elektrolit tartalma esetén is.
Ha a vér pH-ja súlyos anyagcsere-betegségek következtében kórosan savas vagy lúgos tartományokba tolódik el (és itt nem a napjainkban hódító „elsavasodási” divathóbortról van szó), akkor a felborult sav-bázis egyensúlyt helyreállító infúziókat alkalmaznak.

S. Ringer angol gyógyszer kutató volt az, aki kísérleteket végzett testen kívüli szövet életben tartással. A tudós azt találta, hogy a legjobb eredményt akkor érheti el, ha a testnedvekkel azonos anyagot tartalmazó oldatot használ. Az általa használt oldatot ma is alkalmazzák.

Az oldat egy izotóniás sóoldat keverék. A következő összetevőket tartalmazza: nátrium-klorid, kálium-klorid, kalcium-klorid, magnézium-klorid, nátrium-hidrogénkarbonát, és a sejteket védő, illetve tápláló anyagok is kerülhetnek az oldatba.

gyomorsav_termeles

Mi köze mindennek a refluxohoz?

A reflux tünetei egy olyan probléma együttes, amelyben a gyomorsav rossz helyen jelenik meg. Nem arról van szó, hogy a gyomorsavad sok, hanem arról, hogy nem jó helyre kerül. És igen, ott sok.

Olyan ijesztő és fájdalmas tüneteket okoz, hogy azok jelentősen rontják a mindennapi életed minőségét.

A felmaródott szövetek gyógyulásához a savas állapot megszüntetése kell, ehhez kiváló gyógyszereket fejlesztett ki a gyógyszertudomány.

A H2 blokkolók 70%-ban, a PPI patikaszerek 98%-ban** képesek csökkenteni a gyomorsav termelést. Így a gyomorfekély, a nyelőcsőfekélyek viszonylag gyorsan gyógyulhatnak.

Ha nincs gyomorsav, akkor nincs, ami visszaáramoljon a nyelőcsőbe, így egyszerű megoldásnak tűnik a reflux tünetei esetén is, ezeket a vegyszereket alkalmazni.

ezzel megszűnik a gyomorsav visszaáramlás.
de a normális, egészséges emésztés is.

Az ételeinkkel elfogyasztott tápanyagok nem emésztődnek, de a kapszulában bevitt pótlás sem hasznosul sav hiányában.
Igen, az ingerület-átvitelt segítő elektrolit ionok is hiányozni fognak, azaz a Na+ , K+, Ca+, Mg+ ionok sem lesznek kellő mennyiségben jelen a testnedveinkben.

És ennek hiányában az elektromos folyamatok, az agyműködés, a gondolkodás, a reakció gyorsasága, az izomműködés lassul, szélsőséges esetben ellehetetlenedik. (nnna, erről beszéltem, hogy a valamennyien megélhetünk szédülést, emlékezetvesztést, zavart gondolkodást, vagy izomműködési zavart)

Rafinált támadás ez a test működése ellen, reflux gyógyszer formába bújtatva, ami ellen nem lehet védekezni.
Hosszú időn keresztül belenyúlni a test bonyolult biokémiai folyamataiba, minimum felelőtlenség, a valamit valamiért egyensúlyának súlyos felborítása.

Nagy hiba a reflux tüneteit elnyomni azzal, hogy a gyomorsav termelést akadályozod.  egy félreértett, és hibásan alkalmazott gyógyszerezés, amely számos életellenes következményt hoz mellék-, és utóhatásként.

reflux_gyomorsav

A saját egészséged a Te felelősséged. Az orvos a legjobb tudása szerint a leggyorsabb tünetkezelést fogja adni. Legyél hálás a tudásáért.
Aztán keresd meg a természetes megoldást. Tudj meg többet a reflux tünetei megszüntetéséről, és cselekedj!

Gondold meg, mielőtt az igen hatékony savcsökkentőkhöz nyúlsz, kizárólag a reflux tünetei miatt. Ne csodálkozz, ha lemerült elemnek érzed magad. Nem véletlen. A megfelelő mennyiségű, véredben és testnedveidben keringő fém-ion nélkül az is vagy.
Egy lemerült kísérleti duracell-nyúl.

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

[activecampaign form=7]

A témához kapcsolódó cikkek:

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

Az egészség egy egység. Rend a szervezetben. Ennek része a az emésztés. Mivel tápanyagot az emésztéssel viszünk a szervezetbe, a hasznos baktériumflóra szükséges. A bélflóra baktériumai segítik az egészség fenntartását. Így állítsd helyre a bélflórát!

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

A Salvus víz sokrétű felhasználása méltán teszi híressé a Bükkszéki sós forrást. A Salvus víz használata mégis felvet érdekes, és a rendszeres használóknak fontos kérdéseket. Elemezzük együtt! 

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.