Oldal kiválasztása

Energiaitalok! Úgy kell neked!

Szerző: | Alga hatásai

Energia italok! Energia italok? Van néhány félreértés, amit a fiatalok gondolkodás nélkül elfogadnak. Használják, fogyasztják az energia italok különböző ízesítésű, és különböző gyártmányú termékeit. És a veszélyekre, mellékhatásokra nem gondolnak.  Valljuk be, mi, felelősen , egészségesen élők is ritkán gondolunk arra, hogy egy jónevű ‘energia ital’ bajt okozhat. Hogyan is?                                                                                                                                                        Greenlife.hu Webshop

Érvek, és ellenérvek az energia italok fogyasztása körül.

Megint egy szükségtelen élvezeti cikk, ami megbetegíthet?

Nekem nem ízlik.

Ez persze magánvélemény, én inkább a természetes ízekre szavazok. A túlízesítés ártalmas, mert már nem tud jó lenni szinte semmi, amit a természet kínál.

Ez az egyik probléma a gyors-éttermek hamburgereivel, az egészségesnek beállított gyümölcslevekkel, (ITT olvass erről) és jelen esetben az energia italok ízesítésével is. (tudod, amikor a só nem lesz elég sós “A só hasznos. De ha a só elveszti az ízét, mivel ízesítik meg?” Lukács 14,34)

Persze, az energia italok, -valamennyi- nagy mennyiségű B vitamint tartalmaz. A B vitaminok egy család, amelyek nagyon hasznosak az emberi testnek, ezzel nem is lenne gond, mert ráadásul általában B vitamin hiányos a nyugati társadalom nagy %-a.

Ám a B vitamin család egyik tagja borzasztó rossz ízű, a másik tagja büdös, a harmadik pedig nagyon sárga. ( egyes osztályozás 18 féle B vitamint sorol föl, más besorolások külön nevet adnak a család egyes tagjainak és kiveszik a B vitaminok közül. Mindenesetre jó sok vegyület tartozik ide. (Szóval ezt a büdös, sárga, rossz ízű adalékot kell elnyomni az intenzív ízzel.) Ezért alakul az energia italok nagy részénél a semmihez sem hasonlítható ‘tutti frutti’ íz ;-). Ezt tudtad?)

Az energia italok feldobnak.

Ez a lényegük, úgy érzed, hegyeket tudsz mozgatni.

Javul a fizikai teljesítmény , és döbbenetesen nő a koncentráló képesség.

Úgy van összerakva: vitaminok, ginzeng, guarana, koffein, taurin, cukor. Minden, ami külön-külön hasznos a szervezetnek. Sőt ha korrektek akarunk lenni: Így együtt is.

Néha.

És a kulcsadat: Néha.

energia-italok-neha-hasznosak

Hatás-ellenhatás.

#1. Brutális mennyiségű koffein :

A koffein hatására a hasi, zsigeri erek összeszűkülnek, az agy viszont több vért kap. A koffein ezáltal lerövidíti a reakcióidőt, megemeli az adrenalin szintet és lehetővé teszi a nagyobb fizikai igénybevételt. Mindezeken túl a koffein fokozza a szív- és veseműködést, így lehetséges az, hogy kávézás után sokkal gyakoribb a vizelési inger, szóval a kávé, és az energia italok nem folyadékpótló innivalók.

#2. Nagy dózisú B vitamin:

A B-komplexek hasznosak a depresszió és a szorongás enyhítésében.**

Bár e vitamincsoport minden egyes tagja egyedülálló terápiás tulajdonságokkal rendelkezik, van két közös fontos tulajdonságuk:

#3. Jó adag taurin (ezt a kivetett adó miatt csökkentették, bár éppen önmagában egy szívbarát anyag):

A taurin egy aminosav, amely meghosszabbítja az életedet!

Javítja az általános egészségi állapotod, véd az elhízástól is. Az elhízás az egész szervezeted működését károsan befolyásolja. A hastáji zsírfeleslegeknek pedig gyulladásfokozó hatásuk van.  Napi 3000 mg taurin bevitele túlsúlyos, elhízott, de még nem cukorbeteg emberek esetében 7-8 hét alatt jelentősen képes csökkenteni a testsúlyt.

Megnyugtatja az agyat és az idegrendszert, és segít leküzdeni a szorongást, az epilepsziát, és további agyi eredetű problémákat. Gyenge nyugtatónak is tartják.  Védi a retinát, gyógyítja a cukorbetegséget. Segítségével megszabadulhatsz a fülzúgástól és megelőzhetőek vele az epilepsziás rohamok is. Érdemes taurint fogyasztani: a gyúrósok használják is. De nem csak nekik lenne fontos.

#4. Brutális mennyiségű cukor:

Tény, hogy a szőlőcukor löket azonnal élénkíti az agyműködést. Ebben az összetételben tehát érthető a használata.

Ám akkora dózisra, mint amit az energia italok tartalmaznak, nincs szükség. Az energia italok több mint háromnegyedének extrém magas a cukortartalma: 500 ml 20 teáskanálnyi cukrot tartalmaz. ***

Persze, hogy felpörget. Ébren tart, élesíti a figyelmet az energia ital!

De megdolgoztatja a szívedet, megemeli a vérnyomásod, brutális pulzusszám emelkedést ér el. (eddig ez egy jó, okosan összeválogatott élelmiszerrel támogatott edzés is lehetne) Ezzel növekedik az adrenalin szint, és a kellemes , boldogító érzés.

És máris itt a veszély. A függővé válás veszélye. Mert ki ne akarna állandóan jó erőnlétet érezni, toppon lenni, boldogságot érezni, és koncentráltnak lenni. Főleg, ha semmit sem kell ezért tenni, csak legurítani egy üdítőitalt. Mit???? Üdítőitalt?

energia-ital-nem-udito

Az energia ital nem üdítő.

Az energia ital nem üdítő, ámde néhány üdítő megfelel az energiaital kategóriának. (pl: cola)

Ellenérvek az energia italok fogyasztásával szemben.

A rendszeres fogyasztás megbosszulja magát, ezek a mellékhatások jellemzőek:

 • kimerültség
 • hányás
 • remegés
 • szívritmuszavar
 • magas vérnyomás
 • hasmenés
 • kiszáradás
 • hájasan hízás
 • fogszuvasodás
 • éjszakai rossz alvásminőség
 • hormon- háztartás felborulása
 • rossz stressztűrés
 • és persze függővé válás: már felkelni sem tudnak nélküle

Az intenzív fizikai aktivitás alatt – különösen melegben – fogyasztott energiaital súlyos folyadékhiányos állapothoz és szívritmus-zavarhoz vezethet.

Nagyon, nagyon veszélyes az éjszakai alkoholos bulizás alatt. Az energia italok elnyomják az alkoholos állapot figyelmeztető tüneteit. Ellensúlyozzák a berugás tüneteit. Bizonyos alkohol mennyiség,- ez kinél-kinél más mennyiség- rosszullétet idéz elő, hányást, bizonytalan járást, cselekvésképtelenséget, fáradtságot, ezzel csökkentve a további alkohol terhelést!

Ezeket a jeleket ellensúlyozzák az energiaitalok hatóanyagai. Az alkohol káros hatásait azonban nem közömbösítik. Ezzel kikapcsolják a szervezet természetes védekező mechanizmusát, aminek következtében sokkal gyakrabban alakulhat ki súlyos alkoholmérgezés. Igen, halálhoz is vezethet az energia ital, alkohol páros.

buli-alkohol-energia-ital

Gyógyszerre tilos!

Fiataloknak sem ajánlatos éveken át éjszakába nyúlóan elhúzni a tanulást energiaitalok és kávé felváltott fogyasztásával. Az így előidézett mesterséges pörgés ugyanis megterheli a szervezetet, a megszerzett extra-energia pedig hamar kimerül. Felborul a normál életritmus, a szervezet nem tud regenerálódni, ami újabb és újabb energiaitalok fogyasztására késztet, létrehozva így egy ördögi kört.

Tökéletes helyettesítője az energia italoknak a nagy dózisú multivitamin. Okos összetételben kifejezetten energetizáló, agyturbó hatású, és káros mellékhatásoktól mentes. ITT van egy folyékony, napi egy korty megoldás. Vizsgaidőszakban, vagy stresszes helyzetben napi 2 korty. 🙂

multivitamin-ital-imune.bio

Az persze jót tesz, ha  rendszeresen mozogsz, változatosan étkezel, alkohol helyett is vizet fogyasztasz és jó sokat alszol.

Dönts magad. Most már többet tudsz a tényekről.

Ja, igen, és oszd meg, kérem a facebookon. Ez az ismeret fontos lehet a nyári buliszezonban!

Jó egészséget! Pontos ismereteket!                                              Greenlife.hu Webshop

Folytatom: 🙂

Virág Éva

alga-,és vitaminszakértő

reflux tanácsadó

*vitaminok

A vízben oldódó vitaminok közös jellemzője, hogy az emberi szervezet nem képes őket sokáig tárolni, ezért gyakorlatilag minden nap pótolni kell őket. A vitamin nem hasznosuló része a vizelettel távozik. Ugyanebből az okból a túladagolás veszélye nem áll fenn, azonban hiánybetegség kialakulhat.

B-komplex:

B-komplexnek nevezzük a teljes B-vitamin-csoportot, amelybe az összes B-vitamin-módosulat beletartozik. A szervezetnek mindegyik B-vitaminra szüksége van, az egyik nem helyettesíti a másikat.

A „B” betű utáni, alsó indexben lévő számok kialakulása:

Az elsőnek felfedezett vitamint „A”-nak nevezték, majd a következőnek a „B-vitamin” nevet adták. Ezután a riboflavint fedezték fel, így az addigi „B-vitamin” nevet megváltoztatták „B1”-re, és a riboflavin lett a „B2”. 1926-ban a rendszer bonyolultabbá vált, mert rájöttek, hogy a B1 az valójában két vitamin, tiamin és niacin. A tiamin megtartotta a B1 nevet, a B2 már foglalt volt, így a niacin neve B3 lett. Ahogy a vitaminok kutatása folytatódott, a tudósok több anyagról azt gondolták, hogy egy újabb B-vitaminról van szó. Némelyikről kiderült, hogy megegyezik egy már meglévő vitaminnal, míg másokról kiderült, hogy nem is vitaminok. Utóbbiak a fantomnevekkel rendelkezők, a listából hiányzó sorszámú „vitaminok”, amikről ma már tudjuk, hogy nem vitaminok (B4, B8, B10, B11). A szakemberek az egyértelműség érdekében előnyben részesítik az egyedi nevek használatát.

A „nem hivatalos” B-vitaminok a vitaminokhoz hasonló hatást fejtenek ki, de nem nevezik őket vitaminnak, mert bizonyos mértékig a szervezet is elő tudja őket állítani, ezért pótlásukra általában nincs szükség. Ezek: a kolin, az inozitol, a PABA (para-aminobenzo-sav) és a liponsav. A liponsav segíthet a cukorbetegség kezelésében. PABA megtalálható a fényvédő szerekben. Az inozitol és a PABA pótlása inkább káros.

Mivel a legtöbb B-vitamin az élelmiszernek energiává való alakításában vesz részt, ezért a B-vitaminokra a bevitt energiával arányosan van szükség.

B9 vitamin a folsav-várandósoknak nagyon fontos, de ma már azt is tudjuk, hogy a B12 elengedhetetlen mellé. B12-t csak állati fehérjéből, vagy kapszulából pótolhatod. Ha vegetáriánus vagy, a micro alga némi segítség lehet a B12 pótlásban. ITT

**https://dietless.hu/b-komplex-vitaminok-a-mindennapi-energiaert/

***Néhány márka termékei elérhetőek cukormentes változatban is.( a képen nem az látható)

energia-ital-cukor-tartalom

A fentiek nem minősülnek diagnózisnak, és nem ajánlott döntéseket hozni a személyes kezelőorvos jóváhagyása nélkül. 

Köszönet dr. Balogh Ancsának az segítő kritikáért : Málnalevél Patika  ITT

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

[activecampaign form=7]

A témához kapcsolódó cikkek:

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

Az egészség egy egység. Rend a szervezetben. Ennek része a az emésztés. Mivel tápanyagot az emésztéssel viszünk a szervezetbe, a hasznos baktériumflóra szükséges. A bélflóra baktériumai segítik az egészség fenntartását. Így állítsd helyre a bélflórát!

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

A Salvus víz sokrétű felhasználása méltán teszi híressé a Bükkszéki sós forrást. A Salvus víz használata mégis felvet érdekes, és a rendszeres használóknak fontos kérdéseket. Elemezzük együtt! 

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

 1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
 2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
 3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
 4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
 5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.