Oldal kiválasztása

Egészséges étkezés: 9+1 tisztázandó félreértés, és ugyanannyi jótanács.

Szerző: | Cukorbetegség, Savas Reflux

 Az egészséges étkezés a betegség elkerülésének alapja. De a félismeret, félmegoldásokhoz vezet. A fogyasztók 78%-a bedől az egészségesnek álcázott kommunikációnak.

Mielőtt belevágsz az egészséges étkezésbe, nem árt néhány tévhitnek, mendemondának utána gondolnod. A bulvármédiában olyan fogalmak forognak közszájon, ami egyszerűen mondva butaság, jóhiszeműen fogalmazva pedig tévedés.

Némelyik csak félrevezető, némelyik azonban életveszélyes is lehet, ennek ellenére futótűzként terjed, az egészséges étkezés alapjait dönti romba.                                                                                                                                                                                                    Greenlife.hu Webáruház

egeszseges-etkezes-tevedesek

9+1 tévedés, és ugyanannyi jó tanács, a valóban egészséges étkezés megértéséhez:

#1.  tévedés:

A barna kenyér egészségesebb, mint a fehér.

Mindkettő finomított fehér lisztből készül, néha a barna kenyeret ételszínezékkel, néha karamellel színezik, éppen azt a tévhitet meglovagolva, hogy a barna egészségesebb.

A tévhit abból adódik, hogy a teljes kiőrlésű gabona nem fehér, inkább egy kiszámíthatatlan piszkos színű keverék.

Jó tanács: a teljes kiőrlésű gabona dupla rost tartalmú, a rostok táplálják a jó bélbaktériumokat.  A hántolással nem távolítják el a maghéjat, ezzel több vitamin, és ásványi anyag marad a lisztben.
Ne a kenyér színét nézd, hanem válaszd a rostosabb, magosabb, nehezebb kenyereket,

Vagy kerüld a kenyérfogyasztást!

A cukorbeteg és a refluxos is rosszat tehet magának a kenyérfogyasztással, mindegy hogy az barna-e, vagy nem. Az egészséges étkezés nem a kenyér színén múlik. ( erről ITT, és ITT, és ITT)

#2. tévedés:

A műzli egészséges.

Amerikából indult álhír. A műzlik többsége cukros, finomított szénhidrát, puffasztott gabona, csokoládéval, mézzel, fruktózzal ízesített rafinált energiabomba.
A finomított szénhidrátok, és meglepő módon a tej is, nagy inzulin választ váltanak ki, nagyon gyorsan megéhezik utána az ember, függetlenül a bevitt kalória mennyiségétől.

Kényelmes, és megtévesztő! Cukorbetegeknek kifejezetten tilos! Tejjel együtt akár a terheléses vércukorteszt anyaga is lehetne.

Jó tanács: sokkal jobb választás a tojás, a tojásos szendvics, kőrözött. Fehérje, zöldség, rost. A zab pehelyből főzött reggeli zöldséggel, tojással lassan felszívódó, tápegész reggeli lehet, de lehetőleg ne tejjel főtt változatban gondolkodj. Az egészséges étkezés rostos, kalóriaszegény, vitamindús, és változatos. A műzli nem ilyen. 🙁

#3. tévedés:

A gyümölcslé egészséges.

Az amerikai filmek világát idézi a reggeli gyümölcslé fogyasztása.
Egy liter gyümölcslé cukor, és folyadék tartalma 2-3 kg gyümölcsből nyerhető ki. Gyorsan felszívódó, cukros, nagy kalória tartalmú étel-helyettesítőt kapunk.
Egy-két liter gyümölcslé elfogyasztása egy meleg nyári napon szomjúság ellen nem kihívás, míg az alapanyagnyi 2-4 kg gyümölcsöt biztosan nem ennéd meg,
A felszívódást lassító rostokat kidobjuk, a cukros lé, akadálytalanul, gyorsan energiát szolgáltat, mega kalóriát viszel be tiszta víz helyett.

Nem kétséges, hogy finom.
Ne tévesszen, meg, hogy ha hozzáadott cukrot nem tartalmaz, az nem jeleni azt, hogy természetes formában kapod az italt.
A cukrot úgy oldják meg, hogy visszaforralják az alaplevet, és a saját cukorral édesítik a leveket. Ez nem törvény ellenes, nem hazugság, csak megtévesztő.
Ráadásul a gyümölcscukor megkerüli az inzulinkört, nem vált ki a szervezetben inzulin választ, így akadálytalanul lehet hízni tőle, mert a test nem jelzi, hogy elég!
Még egy probléma, amire valószínűleg nem gondolsz: a fogromlás. A gyümölcslevek savasak, és oldott cukrot tartalmaznak, ez a páros az igazi ellensége a fogaknak. A kisgyermekek fogazata tragikus állapotokat mutat, részben az egészségesnek hitt gyümölcslevek fogyasztása miatt. A cukros, savas kombináció sokkal rosszabb, mint a tiszta cukor. És a szülők mindezt a legnagyobb jószándélkkal teszik. A rostos gyümölcs az egészséges étkezés része. A gyümölcslé nem. 

Diabetes esetén, és refluxtól szenvedőknek is tilos, elsősorban a magas cukortartalom miatt.

Jó tanács: csinálj saját facsart, rostsos gyümölcslevet, és még azt is higítsd tiszta vízzel. Vagy igyál gyógyteát, olcsó egészséges, és finom, hidegen, melegen kiváló üdítő. Rafinált finom ízek hozhatók össze, de kész filtereket is kapni élvezetes ízben! Használd a fantáziádat!

#4. tévedés:

A tej élet, erő egészség.

A mai étkezési szokásainkban óriási szerepet kap a tej, tejtermék fogyasztás. Azt szajkózzák, hogy asz egészséges étkezés elengedhetetlen alapanyaga.
A reklámoknak köszönhető, hogy a kalciumbevitelt, és a gyerekek növekedését el sem tudjuk képzelni tej nélkül.
Pedig a tej kifejezetten hízásra hajlamosít. A kalória tartalmából nem következő óriási inzulin választ vált ki a szervezetből, majd ez gyorsan visszaesik, éhséget generálva ezzel. (erről ITT )
A gyulladáskeltő folyamatai révén akár több kalciumot von el a szervezetből, mint amennyit beviszünk vele. Erről ITT, és ITT, és ITT)
Nem beszélve a mai tejfeldolgozási gyakorlatról, ahol a dobozból kiöntött tejnek látszó folyadék testidegen, és nem véletlenül vált ki egyre több embernél allergiát.
Kerüld!

Ha cukorbeteg vagy azért, mert cukorbeteg vagy. Ha refluxos, akkor tudnod kell, hogy egyes savlekötőkkel együtt alkalmazva migrénes fejfájást generáló keresztreakciót válthat ki.

Jó tanács: Kerüld a feldolgozott tejet. Mivel nemigen kapható más az élelmiszer boltokban, már ezzel nagyon lecsökkented a tej fogyasztását. Válaszd a zsírosabb változatból készült natur tejtermékeket.

Készítsd magad az aludttejet, joghurtot: mivel nagyon kevés tejnek látszó folyadékból tudod ezt megcsinálni, ezzel a tolerálható szintre csökken a tejfogyasztásod. A bolti gyümölcsjoghurt is egy cukrozott kalóriacsapda. (erről ITT ) Máris az egészséges étkezés felé tettél néhány lépést.

#5. tévedés:

A friss egészségesebb, mint a fagyasztott.

A fenti gondolat kizárólag az őstermelői piacon vásárolt termékekre igaz, és a saját magad termesztett élelmiszerre! Az igen!

Az élelmiszer boltok polcain, és a zöldségesnél kapható termékek nagy része hosszú utat bejárva kerül a vásárló elé. Éretlenül leszedve, és érést gyorsító vegyszerrel lefújva valószínűleg kevesebb vitamint tartalmaz, mint az éretten szüretelt, és megfelelő technológiával azonnal lefagyasztott termékek.

Jó tanács: vásárolj megbízható őstermelőtől a helyi piacon.

 

#6. tévedés:

A ’light’ termékekből bátran, korlátok nélkül fogyaszthatsz.

A ’light’ elnevezés egy reklám csapda, kifejezetten a kevésbé zsíros ételekre használják.
Mivel a szervezetünk a zsírosat, sósat, és édeset értékeli legjobban, ha valamelyik kimarad az ételből, a másik kettővel pótolható az ízélmény. (ezt a hármat együtt kapod az utca-kajában, és a chipsekben! Naná, hogy ízlik!)
A gonosznak kikiáltott zsiradék eltávolítása után a ’light’ termékeket cukorral ízesítik, így kalóriában többet fogyasztasz, mint a zsírdúsabb változatnál.
Ellenőrizd az összetételt, mert a joghurtok több teáskanál cukrot is tartalmazhatnak poharanként! Nagyon hízlalóak.
A cukrozott tejtermék diabetes, és gyomorégéses tünetek mellett is tilos. Akkor is, ha az orvosod erre nem figyelmeztetett.

Jó tanács: egyél bármit, ami zsíros, kerüld a ’light’, cukrozott változatot. A mérték azonban mindig legyen az öklöd, a markod, a tenyered, azaz ne fogyassz annál nagyobb mennyiséget! (ököldiéta: ITT )

#7. tévedés:

A nagyobb kiszerelés olcsóbb.

Arra ösztönöznek a nagyáruházak, hogy válaszd a nagyobb kiszerelést, mert jobban jársz.

Két probléma van ezzel.
Az egyik, hogy egységre visszavetítve, ez egyre többször nem így van.

A fogyasztói társadalom begyűrűzésekor a nagyobb valóban egységre vetítve olcsóbb volt, ám ma már kihasználva azt, hogy a fenti gondolat a tudatalattinkba bevésődött, rafináltan a nagyobbat, még drágábban is el tudják adni.

Egyszerűen arra alapoznak, amit hiszel, és arra számítanak, hogy úgysem nézel utána.
És valld be, nem is nagyon ellenőrzöd.

A másik probléma, hogy a nagyobb kiszerelésből sokkal többet fogyasztasz, bizony elfogy a 450 gr-os joghurt is, mert finom, eteti magát, vagy végül kidobod a maradékot, ha mértéktartó vagy, és csak adagonként fogyasztasz az ételből.

Jó tanács:

Ellenőrizd a kilós árakat, és mindig csak annyit vegyél, amire valóban szükséged van.

Ezzel a túlfogyasztást, és a pazarlást is elkerülheted. És ne feledd vödörben a disznóknak vitték a moslékot!  ( bocs a provokatív fogalmazásért) Nem embernek való a vödrös kiszerelés.

#8. tévedés:

A diabetikus, az fogyókúrás is.

A diabetikus (diabetes= cukorbetegség) ételeket kifejezetten cukorbetegek számára fejlesztették ki, olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek nem terhelik a szervezet inzulin körforgását. Például fruktózt.
Egy rosszul rögződött szóhasználat, vagy egy félreértett reklám hadjárat miatt a diéta, nagyon sok ember fejében azonos a fogyókúrával.

A diéta valamilyen megvonást jelent, a diabetes esetében cukor, és szénhidrát megvonást kellene jelenteni, a fogyókúrában kalória megvonást, amit a cukor és szénhidrát csökkentésével el lehet érni, de tejmentesen étkezni is diéta, és mogyorót kerülni, ha allergiás vagy rá: az is diéta.

Az egészséges szervezetnek- véleményem szerint a cukorbetegeknek is- kifejezetten káros fogyasztani ezeket a diabetikus termékeket. Az általánosan használt cukrot fruktózra (gyümölcscukor) cserélve, a cukorbetegek az inzulin háztartást nem terhelik, de kalóriában ugyanannyit visznek be, mint a normál termékekkel.
A fruktóz kifejezetten hízlaló, éppen annyit szabadna fogyasztani belőle, amennyit a gyümölcsök természetes módon tartalmaznak.

Jó tanács: fogyókúra alkalmával ne válassz ’light’, vagy diabetikus terméket. A megnyugtató elnevezés mögött kalóriacsapda. és egészségcsapda rejtőzik. A diabetikus  elnevezés csak az egészséges étkezés illúzióját tartja fenn. Valójában becsapod magadat.

#9. tévedés:

A lúgos ételek lúgosítanak. (lúgosítás tévhit ITT) 

Az emésztésünk során a gyomorban nagyon savas közeg uralkodik. Az elfogyasztott étel emésztése során a szervezet puffer folyamatai kiegyensúlyozzák az étel savas, vagy lúgos voltát.
A kalcium tartalékok, a csontok, oda-vissza be, és leépülő folyamatokkal biztosítják a rendszer egyensúlyát.

A szervezet nem tud lúgos, vagy savas lenni.

Nincs általános savassági szintje, mert a gyomor savassága alapból más, mit a vastagbélé, vagy a véré.
A vér pedig nagyon enyhén lúgos kémhatású, állandó értéken tartja ezt a szervezet, nem befolyásolják az elfogyasztott ételek, csak nagyon szélsőséges esetben, ami viszont életveszélyes állapot.

Jó tanács: Fogyassz bármilyen savas, vagy lúgosnak kikiáltott ételt. Ne aggódj a véred lúgossága miatt! És ne aggódj a reflux miatt sem. A lúgos ételek ugyanúgy gyomorsav termelő reakciót váltanak ki, mint a ’savas’ ételek. A refluxod a gyomor záróizmán múlik, nem a gyomorsav termelésen.

Amit tehetsz, hogy több zöld ételt eszel,  ezzel máris az egészséges étkezés aranyszabályát követed, mert a zöldségek rost tartalma, és a klorofilljuk magnézium tartalma, hozzájárul az egészséges élethez. Ugyanis hiába viszel be sok kalciumot a szervezetedbe, magnézium hiányában nem hasznosul megfelelően, azaz a csontokba oda-vissza épülés akadályoztatva lesz. A zöld ételek több K2 vitamint tartalmaznak, ami szintén kell a kalcium megfelelő helyre juttatásához ( mellesleg a rost jót tesz a refluxnak, mert a gyomorban tartja a gyomorsavat, felszívja, és jót tesz a cukorbetegeknek is, mert lassítja a felszívódást.)

#+1. tévedés:

A mentes víz egészségesebb, mint a buborékos.

A palackozott ásványvizek természetes tartósítója lehet a szénsav, ami elfogyasztás közben ’buborékká’ alakul.
Nem árt az egészségnek, sőt, akinek renyhe az emésztése, kifejezetten hasznos is lehet, a fehérje emésztésben pedig segítség lehet. (a buborékos vizekről ITT)

A mentes ásványvizeket azonban tartósítani kell, bár nemigen verik ezt nagydobra, a víz megromlik, ha állni hagyod, felbontás után.
A tartósítás egyik útja, hogy dimetil-dikarbonátot (E242)* adagolnak a vízhez, (gyümölcslevekhez) vagy oxigén mentesítik a palackot, azaz reakció képtelen (inert) nitrogént nyomnak a zárókupak, és a víz közé, hogy ne induljon meg az oxidációs folyamat.

Oxigén kell a mikroorganizmusok szaporodásához, a gázdugó megakadályozza az oxigénnel érintkezést.
Ezért csak felbontás után romlik meg a víz, amikor a záró nitrogéndugó elillan, és a víz felülete érintkezik a levegő mikrobáival, és az oxigénnel.

Jó tanács: igyál gyógyteát, vagy gyümölcsteát. Mindig friss, olcsó, finom. Hidegen, melegen kellemes. Nyáron kiváló üdítő, télen nagyszerű lélekmelengető készíthető belőle. Cukorbetegeknek  ( ITT), és refluxosoknak (ITT) is van speciális, hasznos gyógyfű válogatás. Legyen ez benne a tudatodban!
Egyszerű szilikon tea-filterrel gazdaságos, és maszatolás mentes a teakészítés.

egeszseges-etkezes-gyogyteaval

Folytatom. 🙂                                             Greenlife.hu Webáruház

Virág Éva
alga-,és vitaminszakértő
reflux tanácsadó

*E242, DMDC
Leírás
A dimetil-dikarbonát rövid idő alatt elpusztítja a mikroorganizmusokat. Főként az élesztők ellen hatásos már nagyon kis mennyiségben is.
Néhány óra alatt metanolra és szén-dioxidra bomlik, amelyeknek már nincs tartósító hatásuk; ezt a tartósítószert ezért az italgyártásban mindig zárt rendszerekben, röviddel a töltés előtt adagolják. Így az ezzel tartósított italokat a későbbi fertőződés elkerülése érdekében lezárt palackban kell tartani.
Előállítás
A dimetil-dikarbonátot kémiai reakcióval, klór-hangyasav-metilészterből állítják elő.
Használat
Literenként max:. 250 mg dimetil-dikarbonát adagolható. A tartósítószer a fogyasztásra kerülő termékben már nem lehet kimutatható. Mivel az E 242 a végtermékben nincs jelen, hanem csupán, mint technikai segédanyagot használják, a csomagoláson nem kell feltüntetni. Megbízhatóságát újabban vitatják.
Úgynevezett hidegcsírátlanító anyag, amit főleg üdítőitaloknál és dobozos teánál használnak.
A dimetil-dikarbonát közvetlenül a hozzáadás után feloldódik, miközben mindenféle mellékreakcióba lép a semlegesítendő mikrobákkal és az élelmiszerben lévő egyéb anyagokkal. Többek között nyomokban n-metil-karbamát képződik (a karbamátot peszticidként is alkalmazzák).
Élelmiszeradalékként kódja E 242.

Biztonság
A dimetil-dikarbonát vitatott biztonságú tartósítószer
http://www.webbeteg.hu/keresok/adalekanyagok/78/
Biológia
Maró hatású a bőrre és a szemre,
Belélegezve és lenyelve mérgező.
http://www.vilaglex.hu/Lexikon/Html/DimeDika.htm

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

A témához kapcsolódó cikkek:
Kollagénből: édesítő glicin?

Kollagénből: édesítő glicin?

Az édes ízek imádása genetikailag kódolt az emberben. ha van jó alternatíva, akkor a glicin az lehet, a mértékkel kívánt édes étel glicin használatával, már elérhető.

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Az biztos, hogy a cukorfogyasztást csökkenteni kell. Mit tegyél, és mivel helyettesítsd? Melyik édesítőszer jó, melyik finom, melyik édesítőszer biztonságos, és melyik édesítőszer árt? Érdekel?

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.