Oldal kiválasztása
cukorbeteg vagy?
van remény.
 
Most itt vagy: kis elhízás, nagy evésrohamok, ingerlékenység, ingadozó figyelem, száraz száj. Vagy lehet már itt vagy: Naponta szúrod magad inzulinnal.

Van remény, de ehhez te is kellesz. Búcsút lehet inteni a diebetesnek, de ne higyj a bulvár szintű zavaros csodaszereknek.

A lányod mondta a multkor, amikor nálatok volt, hogy a neten van száz meg száz jobb módja a piruláknál annak, hogy megszabadulj a cukorbetegségtől. Ezt hiszed is meg nem is. Mit gondolnának már, ha pont te elkezdenél valami csodaszert szedni, és a végén jól felsülnél. Amíg ezen jár a fejed, minden nap biztosabb, hogy a túlsúlyoddal kezdeni kell valamit, minden nap biztosabb, hogy a bedagadt lábadat nem gyógyítja meg az a 10 féle pirula, amit elvileg arra szedsz.
Ez az egész cukorbetegség ügy – a te esetetben – egy állati idegesítő, és abszolut igazságtalan dolog: Soha életedben nem cigiztél, nem ittál, nem romboltad a szervezeted.  Mindig csak többet akartál elérni, és lássuk be, piszok jól is csináltad. Egy éve téged hívott a főnök bizalmas ügyekben és ma te vagy a főnök. Mindent jól csináltál, csak nem vetted észre, hogy a stressz menet közben kikészített. Gondoltad majd lesz egy doki is a kapcsolati hálódban. Van is, csak épp ne tudja se ő, se más orvos meggyúgyítani végleg a diebetesedet.
Nem te vagy cukorbeteg – lekopogod – hanem a férjed. Őt nehéz ilyen “őrültségekre” rávenni, hogy életmódváltás. Világ életében a jó magyaros ételek szerette, azt mondja az ilyen “salátákat” egyék a nyulak. Te mindent megteszel, hogy a gyógyszereit csökkenthesd, és védhesd az egészségét.

Tudod, hiszen alaposan utánanéztél a neten, hogy mivel jár a gyógyszerszedés, mivel jár az inzulinozás. Hátha lenne valami értelmes segítség, amit a férjed is e tudna fogadni.

2 hét alatt mérhetően csökken a vércukor szinted, a vércukor ingadozás jelentősen kisebb lesz: a hullámvasút nem visz fel olyan magasra.
Ez a leggyakoribb kérdés a cukorbeteg fórumokon:
“Mit lehet tenni tenni azért,
hogy ne kelljen gyógyszert szedni?”
Cukorbetegként az orvossal egy évben jó ha kétszer találkozol, marad az önkezelés, fórumozás, csodaszerek ellenőrzése, hogy az valami komoly dolog, vagy egy zavaros érvrendszerű bulvár szintű valami.

Két dolog viszont teljesen biztos, ezeket egyszerűen el kell fogadni (közben teát kortyolva)

+

Az orvostudomány a cukorbetegséget nem tudja meggyógyítani

Van millió olyan betegség, amit meg lehet gyógyítani. Ami gyógyítható, arról nincs mit beszélni. Az indexen nincs lábtörés fórum, nincs influenza fórum, de van cukorbeteg fórum. Az emberek folyamatosan keresik a természetes megoldást, hogy megszabaduljanak a diebetestől. A gyógyszeres kezelést, az inzulinozást senki nem akarja élete végéig csinálni.

A cukorbetegség ellen ezer "csodaszer" született

Ha tényeg meg lehetne „gyógyítani” 3 hét alatt egy párezer forintos „varázsporral” – ahogy azt a legtöbb csodapirula ígéri – akkor nem lenne ennyi cukorbeteg ember, akik nap mint nap keresik a módot vércukorszintjük csökkentésére. Az index cukorbeteg fóruma 2002-ben nyílt, és a mai napig tele megoldást kereső cukorbetegekkel.

NEM lehet megúszni az életmódváltást.

A híres életmódváltást, amit mindenki tanácsol a cukorbetegeknek, egy mondattal el lehet intézni: Fehér liszt, cukor, főtt tészta felejtős, és tessék kérem sokat mozogni. Egy mondattal le lehet tudni, de tudom, hogy egyáltalán nem könnyű megcsinálni.

Nem könnyű, ha téged érint a diebetes:

Igazad van: nehéz elindulni kocogni úgy, hogy azon stresszelsz mennyi cukrod.

Nehéz natúr zabpelyhet enni kókuszkocka helyett.

Az sem könnyű, ha egy családtagod cukorbeteg, és te segíteni akarsz neki.

Hogyan mondod meg a cukros nagypapának, hogy amit egész életében evett, azt mostantól felejtse el. „Ha nem eszek hozzá kenyeret, nem lakok jól tőle” – ismerős?

Akkor sem könnyű, ha stresszes, rohanó elétet élsz:

Hogyan váltasz életmódot, ha hétfő reggeltől péntek estig, és sokszor hétvégén is melózol?

A diabenix nem tüneti kezelés

Változtatni kell,
de szenvedni nem.

Most: 3 módszerrel meg fogjuk erősíteni a szervezeted. Könnyebb lesz az életmódváltás. A DiabeNIX – amit ezen az oldalon bemutatok – nem egy termék, hanem egy összetett rendszer, amiben több táplálékkiegészítő van. A rendszer hamarabb ad eredményt, az eredmény tartósabb. Nem kell hinni benne, teljesen racionális magyarázata van:

3 oka van, amiért az alga alapú DiabeNix táplálékkiegészíthető csomag
segíthet a cukorbetegségeden

3 irányból oldjuk meg a problémát. Rendszerben kell gondolkozni, csodapirula nincs. Több termék együtthatására építünk. Csökkentheti a vércukor szinted, kiegyensúlyozza az inzulin termelésed, és megszüntetheti az inzulin rezisztenciát. Ezt a szisztémát orvos, gyógyszerész, és természetgyógyász dolgozta ki.

1. Alga

A dolog alapja a Green Life Alga Mátrix. Csökkenti a vércukorszintet, lassan szívódik fel, nagy fehérjetartalmú, és egyik összetevője segíti zsíranyagcserét. Rost tartalma csökkenti az inzulinlöketek nagyságát.

2. Gyógytea

Gyógynövény keverék, amely csökkenti a vér cukorszintjét, segíti az emésztést, lassítja az egyéb táplálékok inzulinválaszát. Fogyaszd üdítő helyett

3. Kollagén

Tiszta fehérje, amely megduzzad a gyomorban. Ha étkezés előtt fogyasztod, akkor kevesebbet fogsz enni, a szénhidrát arány kényelmesen csökkenthető. Elindulhat egy lassú fogyás. Nem lesz nagy inzulinlöket, és a falási rohamok nem alakulnak ki. Akárhányszor ihatsz belőle.

Miért hallgass rám?

Virág Éva vagyok, a greenlife.hu weboldal és a Swiss Made Technology Kft. tulajdonosa. 10 éve van bioboltom, havi 2700-3000 embernek segítettem már egészségügyi problémái kezelésében. Nem hiszek a csodaszerekben.

Vallom, hogy mindenki felelős a saját egészségért, és mindenkinek magának is tennie kell érte.

Hiszem, hogy minden ember megérdelmi azt a lehetőséget, hogy megismerje, hogyan tehet a saját egészségéért.

Eredeti végzettségem erdőmérnök. Elkötelezett természetvédő vagyok, nagy vágyam, hogy rengeteg fát ültessek Magyarországon.

Green Life Alga mátrix

Ez egy magyar termék, a Zala termálvizei gyorsítják a termesztését, zárt algareaktorban szaporodik. Ezért nincs benne madárürülék és ezért nincs pocsolyaíze. Ez egy olyan összetett multivitamin, amit a természet produkált, az első egysejtű szervezet, amelyben minden fontos élelmi anyag megvan, rost tartalma lassan emésztődik, az egyéb élelmiszerek felszívódását is lassítja. 

Csökkenti a vércukorszintet, lassan szívódik fel, nagy fehérjetartalmú, és egyik összetevője segíti a zsíranyagcserét. Rost tartalma csökkenti az inzulinlöketek nagyságát.

 

Cukortea gyógynövényekből

Ez a tea finom. Ez a gyógytea úgy van összeállítva, hogy a fogyasztása segíti az emésztést, a fahéj, és a babhéj tartalma kifejezetten csökkenti a vércukor szintet, rendszeresen fogyasztva önmagában is képes csökkenteni a vércukor szintet.

Napközben ne cukros üditőt, vagy édesítőszeres émelyítő ízű diabetikus italt fogyassz, hanem ezt a teát.

Diabenix kollagénkeverék

10 perccel azelőtt, hogy asztalhoz ülsz, fogyassz el 10 gramm kollagén koktélt. Könnyű megjegyezni, mert 10 perccel kaja előtt 10 gramot, 10-10. 

Mindig hideg folyadékban. 

Megduzzad, és besűrűsödik a gyomorban a testmeleg hatására.

A kollagén rugalmasabb ereket eredményez, az izületi porcokat is rendbe teszi, ezért leszel képes fájdalom nélkül elkezdeni mozogni, sportolni.

A kollagén tiszta fehérje, segít, hogy kevesebb szénhidrátot egyél. (Kevesebb kenyér, tészta, cukor)

3 külön termék van a csomagban: több oldalról támadja meg a betegség kiváltó okait.
mit üzennek azok, akiken
már segített?
w

Az első hét után lecsökkenthettem a gyógyszeremet felére.

…és elmúltak a rosszullétek, meg a falási rohamok. Kaptam egy diétás leírást is, teljesen más volt , mint a dietetikus szénhidrát számolása, ezzel nem számolnom kellett, csak kerülni a szénhidrátot, éppen ellentételesen a dietetikus előírásával. 4 nap volt nehéz, amíg beletanultam, utána sokkal könnyebben mentek a napjaim. Azért kezdtem el, mert a gyógyszeres rendszer egyszerűen nem működött. Egy hónap tapasztalata az volt, hogy a lecsökkentett cukorgyógyszerrel, és a DiabeNiX csomaggal jól mentek a napjaim. Elkezdtem fogyni, és más szemléletet kaptam. Az a célom, hogy 49 évesen a gyógyszert minimálisra csökkentsem, és ne az evés körül forogjon az életem.

Koor Krisztina
Budapest

w

A reggeli vércukrom lement 5,3-ra.

Cukros vagyok. A vércukor eredményeim elfogadhatók, mert alig 6,3 a reggeli, és 5,1 a három havi átlagos értékem. Mégis cukros vagyok. Az orvos szerint fogynom kellene, de még minden rendben van a túlsúlyon kívül. De nincs rendben. Ölni tudnék, ha kicsit éhes vagyok, olyan ingerült vagyok, hogy mindenen felhorkanok, és ordibálok. Ezt a feleségem mondta. Azt is hogy cukros lehetek.
Az orvos semmit nem írt. Persze a feleségem kereste ki a DiabeNiX szisztémát. Mit mondhattam, elkezdtem. A feleségem csinálta a teát, odatette, ha autóba ültem, és adta az algát. Néha annyira idegesített, hogy legszívesebben odavágtam volna mindenestül az egészet. Rájöttem, hogy akkor van ez, ha akadályoztatva voltam az evésben. Nem a mennyiség, hanem az azonnal volt a fontos!
Most azt csinálom, hogy viszem az algát, elrágok néhány 5-10 szemet ilyenkor. Iszom rá teát, és kb. 5 perc alatt lenyugszom, elmúlik a türelmetlenség. Kicsit fogytam, csak 3 kilót 2 hét alatt. A reggeli vércukrom lement 5,3-ra.

Virágh Attila Budapest

w

a munkámmal vagyok elfoglalva, nem a nyavalyámmal.

Szédültem, és émelyegtem. Azt hittem, valami gyomorrontás, vagy candida fertőzés, mert folyton innom kellett, és száraz volt a szám.
Nem gondoltam a cukorra. Egyszerűen nem gondoltam. Az interneten ahogy beütöttem a szájszárazság szót, azonnal a cukorbetegség jött fel. Persze előbb minden mást keresetem, de ahogy eszembe jutott a szájszárazság szó, már le is esett a tantusz. Megijedtem, persze orvoshoz nem akartam menni, mert nem akarok gyógyszert szedni. 33 éves vagyok, nem akarok gyógyszert szedni. Nahát, találtam egy szisztémát, olyan mérnökien logikusnak tűnt. És azóta mást eszem, még a Mekiben is, üdítőt nem veszek, szóval nem menüben kérem az ebédemet.Teát iszom, algát szedek, koktélozok (kollagénnel).
Olyan jó a közérzetem, hogy a főnökömnek is feltűnt, a munkámmal vagyok elfoglalva, nem a nyavalyámmal.

Kálmos Péter informatikus

3 külön termék van a csomagban: több oldalról támadja meg a betegség kiváltó okait.

Megrendelés itt

napos 100%-os pénzvisszafizetési garancia. Ha nem segít 4 hónapig sem, visszadom az árát.

DiabeNix Táplálékiegészítő Csomag

Green Life Alga 240 kapszula

Diabenix Gyógyteakeverék 300 gr.

Diabenix Kollagénkeverék 600 gr.

Ez összesen 1 havi adagod

Ingyenesen szállítjuk ki

Fizetési módok: bankártya, átutalás, utánvét

 

29 870 Ft
ui: Egyszerűen csökkentjük a vércukor szint ingadozást, és a vércukor szint nagyságát, ezzel több következmény tünet jelentősen javul.

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.