Oldal kiválasztása

DiabeNiX gyógytea. Hogyan hat a gyógynövények mátrixa a vércukorra. (termékismertető)

Szerző: | Cukorbetegség

Annyi a cukorbeteg, mint égen a csillag.  Gyógytea is segíthet ?                        Greenlife.hu Webáruház

Hogyan használ a gyógytea, ha cukorbeteg vagy?

A mai orvoslás számára kiváló gyógyszerek állnak rendelkezésre, hogy a cukorbetegséggel hosszan együtt élhessen a beteg ember. Bár az orvosi gyakorlat azt mondja, hogy a cukorbetegség nem gyógyítható, a korai fázisban felismert probléma jól kezelhető, és -bár megszorításokkal- de vitális test tartható fenn évtizedekig.

A gyógyíthatatlanság hiedelmét már korábbi megfigyelések is cáfolták, ugyanis gyomorszűkítő gyűrű felhelyezését követően napokon belül javult a cukorbetegség. Mások is igazolták, hogy a cukorbetegség csökkent kalóriabevitelre egyből javul. Azt a fantasztikusan zseniális hipotézist alkották meg, hogy a csökkentett szénhidrát fogyasztás javítja a cukorbetegséget. (ez egy kis szarkazmus, mert ezt mindenki tudja! Vagy nem? )

A 2-es típusú cukorbetegséget csak az szünteti meg, vagy fordítja vissza, ha drasztikus szénhidrát csökkentésbe kezdesz az étkezés terén.

Néhány étrend kiegészítő segíthet a vércukorszint normalizálásában. Inkább a kezdeti nem túl magas átlagos vércukorszint esetén.

-Segíthet elviselni a cukorfüggőségtől való megszabadulást.

-Segít türelmet tanúsítani neked, amíg újra egészségesen élhetsz.

Az egészségesen élni nem azt jelenti, hogy ugyanúgy, mint eddig.

A cukorbaj gyógyszerekkel éppen az a baj, hogy hamis ígéretekkel kecsegtetnek. Azokkal sem élhetsz úgy, ahogy eddig. A gyógytea azonban a segítés mellett változtatásra is kényszerít!

Nem élhetsz ugyanúgy, mint a betegséged előtt.

Minden szénhidrát cukorrá alakul át és bekerül a véredbe (ebbe a kategóriába tartozik a cukor is). Minél finomítottabb ez a szénhidrát, annál gyorsabban megy végbe ez az átalakulás. Egy csokoládés fánk, vagy egy tejes burgonyapüré nagyon gyorsan cukorrá darabolódik, és megjelenik a vérben. A vércukorszint hirtelen emelkedését úgy kompenzálja a szervezet, hogy a hasnyálmirigy inzulint termel, az inzulin a sejtekhez vezeti a cukrot, ahol az üzemanyagként felhasználódik, vagy tárolódik.

A II-es típusű cukorbetegeknél ez a folyamat,  ez az akció-ciklus nem fejeződik be, folyamatos terhelést adva ezzel a testnek, a vérben marad a cukor. (és a vér átszűrésével választja ki a vese a cukor egy részét, ezért lesz a vizeletben is cukor)

orvosi-protokoll-a-cukorbajra-greenlife

A gyógyszerek 3 típusba sorolhatók:

#1. cukorgyógyszer típus:

az inzulin rezisztenciát hivatott csökkenteni.

#2. cukorgyógyszer típus:

a hasnyálmirigyet serkenti még több inzulintermelésre.

#3. cukorgyógyszer típus:

maga az inzulin pótlás (eredetileg sertés inzulint, ma már mesterségesen előállított inzulint vehetsz)

Mivel az inzulinrezisztencia egy védőfolyamat, ami a sejteket védi a fölösleges cukortól. Ezt gyógyszeresen csökkenteni elég nehéz, mert éppen a védő feladata miatt a szervezet a patikaszerekhez alkalmazkodva újra kialakítja a az inzulinrezisztenciát, egy magasabb szinten.

A hasnyálmirigyet stimuláló gyógyszergyári készítmények- milyen nehéz is kikerülni a megtévesztő gyógyszer szót-, azért veszélyesek, mert hozzájárulnak ahhoz, hogy a hasnyálmirigy mielőbb felmondja a szolgálatot. Amint ez megtörténik, kialakul az 1. típusú cukorbetegség, ami az inzulin termelés hiánya.

Előre elmondja az orvos, hogy biztosan inzulin lesz a következő lépés, persze ezt a betegek nem veszik komolyan, így az orvos sem.

Az a hivatalosan elfogadott álláspont, hogy a cukorbetegség egy gyógyíthatatlan állapot, amely sokáig kordában tartható, de biztosan –lassabban, vagy gyorsabban- rosszabbodik, és inzulinadagolás lesz a vége.

Mindez nem védi ki a szövődményeket, hiszen a vér inzulin és vércukorszintje az egekbe tör, aztán mélységekbe zuhan alá. Az inzulinos cukorbetegek élete pedig nem más, mint egy hízókúra. Az inzulinra muszáj enni, akár éhes az ember, akár nem. “Beállították” az orvosok.

A cukorbetegség ismert szövődményei a vesekárosodás, a megvakulás, a végtagok ereinek beszűkülése, majd amputáció, a szívbetegség és infarktus – na meg a rák. A ráksejtek semmit nem szeretnek jobban, mint a jó sok cukrot és a jó sok inzulint.

A cukorgyógyszerekkel az a baj, hogy hamis ígéretekkel kecsegtetnek. Nem gyógyítanak meg. 

gyogytea-segitseg-lehet-cukorbetegseg ellen

Tehát mindenképpen diétáznod kell. A cukrosok diétája egy szénhidrát csökkentett diéta.

 A diétát tudod támogatni gyógynövényekkel.

Gyógytea hatása:

orvosilag nem tudják megokolni, mégis régi időktől kezdve bevált bizonyos gyógynövény keverékek adása.
A Green Life DiabeNiX gyógyfű keverék gyógynövény hatóanyagú élelmiszer, a Swiss Made Technology Kft terméke.

Kizárólag magyarországi alapanyagokat felhasználó gyógynövény csomag, csak a fahéj- ami nem terem meg Magyarországon – származik importból. Gyógytea a diabetesz elleni harc támogatására.

A Green Life DiabeNiX gyógyfű keverék azt a célt szolgálja,

-hogy a magas vércukorszint okozta tünetek megszűnjenek, illetve a kiugró vércukor értékek rövidebb ideig terheljék a szervezetet, a kezdődő inzulinrezisztencia, és a nem súlyosan magas vércukorszint harmonizálódjon.

-hogy a 2-es típusú cukorbetegséggel diagnosztizált betegek minél kevesebb gyógyszer szedésével tarthassák egészségesen a vércukor értéket,

-hogy a 2-es típusú cukorbetegség kezdeti szakaszában elkerülhető legyen a gyógyszeres kezelés.

Minden esetben kérd ehhez a háziorvosod támogatását. A gyógynövény összetevők hatása eredményeképpen, a gyógytea használata során lehet, hogy igazítani kell a gyógyszerek napi adagján.

greenlife-diabenix-gyogytea-nem-gyogyszer

A gyógynövények egymást erősítő hatása azonban néhány nap alatt harmonizálhatja, a magas vércukor értékeket, csökkentheti a szervezetet terhelő glükóz hatást. A DiabeNiX kúra hatását befolyásolja a diéta, jobb eredmény érhető el, ha a folyamatot szénhidrát szegény diétával támogatod.

A termék hatásmechanizmusa:

 • vércukorszint csökkentő hatású,
 • emésztést segítő hatású,
 • gyulladás csökkentő,
 • fertőtlenítő hatású,
 • gyomornyugtató hatású,
 • lassítja a szénhidrátok felszívódását.

Átlagos tápérték: kalória tartalma nem jellemző, közel 0 kal.

Összetétel:

 • Fehér babhéj
 • Kecskeruta
 • Málnalevél
 • Édesgyökér
 • Fahéj +- 10%-ban változó arányú keveréke.

Hatásmechanizmus a népi gyógyászati tapasztalatok alapján:

Fehér babhéj: forrázata csökkenti a vércukor szintet, csökkenti a vérnyomást, közepesen vizelethajtó hatású. Ízletes, forrázat / főzet készíthető belőle, világos színű édeskés, jellegzetes illatú folyadék lesz 10 perc áztatás után.

Kecskeruta: növényi antidiabetikum. Klinikai vizsgálatok igazolták a vércukor csökkentő hatását. Vélhetően a glikogén szintetizálást serkenti. Növényi inzulinnak nevezik, bár az inzulint nem pótolja, kiegészíti annak hatását. Az inzulinrezisztencia gyógyítója lehet, azáltal, hogy növeli a sejtek inzulin érzékenységét. Serkenti a zsíranyagcserét, emésztés segítő. Támogatja a hasnyálmirigy működését. Használatakor rendszeres vércukorszint ellenőrzés szükséges. Enyhén kesernyés , kissé zöldes, herba illatú folyadék a forrázata. Nem kellemetlen, és nem jellegzetes ízű.

Málnalevél: cserzőanyagai fertőtlenítő hatásúak, enyhe görcsoldó hatású, emésztést serkentő hatású, bőrgyulladások, és torokgyulladás kezelésében használják. Forrázata kissé zöldes színű, világos, nem jellemző illatú folyadék 10 perc áztatás után.

Édesgyökér: édesebb a cukornál, köhögés, és influenza gyógyításban használják. Gyulladáscsökkentő, vizelethajtó, és gyomorbántalmak kezelője. erősíti az immunrendszer hatékony működését, antioxidáns hatású. Önmagában a főzetét nem használják. A cukor kiváltója lehetne, cukorbetegek széles körben használhatnák. Jellegzetes, a cukortól kissé eltérő íze van.

Fahéj: vércukor, és gyulladáscsökkentő. emésztés serkentő, és puffadásgátló. Az anioxidánsok közé sorolják, emésztés gyorsító hatása révén segíti a fogyást, és enyhe fájdalomcsillapító hatású. Erősen nyákképző hatású. Ízével és illatával összetartja a gyógyfű keverék főzetet.

Felnőttek számára ajánlott napi bevitel felső határa nincs meghatározva. Érdemes 1-1,5 liter teát elfogyasztani. Folyadékpótlásnak is kitűnő.

A Green Life DiabeNiX gyógyfű keverék:

  • gyógyszerszedés mellett is fogyasztható,
  • nem ismert káros mellékhatása,
  • összetett vitamin-, és ásványi anyag forrás,
  • kizárólag növényi eredetű,
  • gyermekek is fogyaszthatják.

Az DiabeNiX gyógytea fogyasztása nem helyettesíti a vegyes étkezést, nem helyettesíti az orvosi kezelést. Felelőtlenség, és tilos ígéreteket tenni bármilyen gyógyulásra, a tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy érdemes próbát tenni a természet alternatív szereivel, így a DiabeNiX gyógytea fogyasztásával is.

Jó egészséget! Pontos ismereteket!

Folytatom: 🙂             Greenlife.hu Webáruház

Virág Éva
alga-, és vitaminszakértő
reflux tanácsadó

Cukorbaj tudnivalók, másképpen.

diabetesz-maskeppen-greenlife

A cukorbetegség, cukorbaj (latin nevén diabetes) egyik kevéssé közismert tünete, hogy a beteg vizeletében cukrot ürít. (ma már vércukrot mértek, amíg nem állt rendelkezésre laboratórium, addig a vizeletet vizsgálták: ízleléssel, és ujjak közötti ragacsossággal)

A laboratóriumi lehetőségek kora előtt a vizelet ‘ízlelésével’ állapították meg, hogy a beteg cukorbeteg. A  szervezete képtelen a táplálékával bevitt cukrot , vagy gyorsan cukorrá alakuló szénhidrátot feldolgozni.

Ma már emelkedett vércukor szintet mér a labor, általában éhgyomri értéket, Vagy  pontosabb információt 3 havi (HemoglobonA1c), vagy 3 heti (Fruktozamin)  vércukorszint átlagot tud értékelni az orvos.

A diabetesz tünetei
A vizelet cukortartalma a nyomoktól egészen 10%-ig is emelkedhet. Erre azonban a hétköznapokban nemigen figyelünk.

De a szájszárazság, a szomjúság érzet, a levertség, a fáradtság, és a teljesítő képesség csökkenése árulkodó lehet.

Makacs bőrkiütések, viszketegség, reumás panaszok, ideggyulladás, nehezen gyógyuló sebek kelthetnek gyanút

Kövér emberek jellegzetes halványpiros arcszíne, köszvényes panaszok, magas vérnyomás teszik olykor gyanússá az orvos előtt a lappangva már fennálló cukorbajt.

Problémák a hasnyálmiriggyel
A cukorbetegeknél minden esetben megtalálható a hasnyálmirigy belső elválasztású részének (az úgynevezett Langerhans-szigetek) megbetegedése is. Ennek a mirigynek a váladéka az inzulin, mely ilyenkor csekélyebb mértékben termelődik. Nyitott kérdés az is, hogy öröklődik-e a baj, illetve a cukorbetegségre való hajlam.

Valamikor a jómódúak és kiváltságosok betegségének tartották, ezt azonban módosítani kell, hogy azoknál gyakoribb, akik kevesebb fizikai munka végzése mellett bőven táplálkoznak és ugyanakkor kevés mozgást igénylő foglalkozást folytatnak.  Tehát összegezve: a jómódú, és kiváltságos európai, és amerikai polgárok betegsége. 😉

Fogak elvesztése
A cukorbaj jellegzetes tünetei közé tartozik a fogak meglazulása, kihullása, az ínysorvadás.

Az ízületeiben gyakori az üszkösödés, azaz testrészek elhalása. Ezt a legcsekélyebb felsebzések, mint köröm- és tyúkszemvágás alkalmából keletkezett felsebzés is kiválthatja,

Ahol a cukorbajnak csak a gyanúja merül fel, a háziorvos segítségével vércukor vizsgálatot kell kérni, tipikus az éhgyomri vizsgálat, de a 3 hónapos(HemoglobinA1c), és 3 hetes (fruktozamin) átlagos vércukorszint vizsgálat többet elárul, illetve a terheléses vizsgálat.

Aceton a vizeletben
A cukorbajos vizeletében azonban a cukron kívül még más kóros anyag is található, az úgynevezett aceton. Ennek jelenléte a baj súlyosságát jelenti, ugyanis az aceton annak a jele, hogy a szervezet szénhidrátszükségben szenved. Az elmúlt évszázadig az aceton megjelenése a vizeletben válságos tünetet jelentett, amely ellen képtelenség volt védekezni, és a beteg életben maradását veszélyeztette a kifejlődő „kóma”, eszméletlenség, görcsök állapota. Azóta azonban a cukorbaj gyógyszerét, az inzulint felfedezték, és e veszélyes állapot ellen hatalmas fegyver van kezünkben.

Ha a zsírok nem égnek el, kellemetlen szag keletkezik, amit a beteg leheletén is érzünk. Az aceton jelenléte nagy fáradtságot, testi elernyedtséget, hányingert, borzongást vált ki, az ilyen beteg közérzete hirtelen rosszabbodik. Ha nem avatkozunk be azonnal (nagy mennyiségű inzulin befecskendezésével), akkor bekövetkezik a „kóma”.

Cukorbetegség megelőzése.
A cukorbaj – sajnos – nem kivesző, hanem inkább terjedő betegség.
A cukorbaj gyógyításában az inzulin ellenére továbbra is a természetes gyógymód tényezői és ezek között elsősorban a helyes diéta játssza a fő szerepet. A cukorbajos étrendjében kerülendő mindaz, ami sok szénhidrátot tartalmaz: cukor, liszt, hüvelyes vetemények, túl édes gyümölcsök.

A cukorbetegek fő táplálékát a kevés szénhidrátot tartalmazó főzelék-neműek képezik, a  változatos fehérje, és a  változatos zsír.

Minden cukorbetegség más, így nincs egységes gyógyítás! De a szénhidrát szegény diéta elkerülhetetlen, minden általában dietetikus által előírt szénhidrát beállítás ellenére. Tudjuk, hogy nemcsak szénhidrátból, de fehérjéből (sőt zsírból is) képes a szervezet cukrot képezni.

Gyógynövények, amelyek támogatják a cukorbeteg diétáját.

 •  A fahéj (cinnamon, mert létezik fahéj pótló is, az nem használ), jótékony hatású például cukorbaj esetén. Ez a kellemes illatú fűszernövény úgy hat, hogy az inzulin-receptorok érzékenységét növeli, vagyis kevesebb inzulinra lesz a betegnek szüksége. Csökken az inzulin-igény, amely ahhoz szükséges, hogy a cukorbeteg feldolgozza a szénhidrátokat.  Nem árt ügyelni, hogy erősen allergizálhat!  A cukorbetegség és az inzulin rezisztencia ( a cukorbetegség előszobája) elleni gyógynövények Szent Gráljaként is emlegetik, hiszen fő hatása, hogy késlelteti a cukor felszívódását. Ezzel csökkenti a vércukor löketet, és az inzulinnal szembeni rezisztenciát. Mindemellett trigonellin, kumarin és 4-hidroxi-izoleucin nevű aminosav tartalmának köszönhetően a diabétesz okozta szövődmények ellen is hatásosnak bizonyult. Külön jó oldala, hogy íze/illata kifejezetten kellemes! Tablettázva is ajánlják a cukorbetegség kiegészítő terápiájaként.
 • A ginzenget évszázadok óta ismeri a kínai orvoslás, hatása megkérdőjelezhetetlen. Szintén az inzulint befolyásolja: elősegíti a hasnyálmirigyben az inzulin-felszabadulást, közvetlen vércukor-csökkentő hatással bír. Kiváló tea készíthető belőle, kissé csípős ízű, de szerethető. ITT olvass bővebben.
 • A stevia nevű gyógynövényről már biztosan hallhattunk: olyan, mint a cukor, de nincs benne kalória. Cukor helyett használják, ezért a diabéteszben szenvedőknek tökéletes édesítésre, azonban egyéb hatásban nem vércukorszint csökkentő. A cukorhoz képest van egy kis mellékíze. Gyönyörű magyar neve van: Jázminpakóca
 • A kecskeruta, ahogyan a kínaiaknál a ginzeng, a magyar emberek régóta használt népi gyógynövénye. Cukorbetegség ellen szintén hosszú ideje alkalmazzák. Kivonatából készül a metformin, mely nem hiányozhat a diabéteszesek kezeléséből, inzulin rezisztenciát csökkentő hatása van.
 • csalán nagyon sokféle betegségre, problémára használható, a természetes gyógymódok egyik alap növénye. Gyógyteaként fogyasztják főként, és számos egyéb mellett, a cukorbetegségre is nagyon jó.
 • zsálya, a pitypang levele, pitypanggyökér, szeder levél, málna levél, kukoricabajusz ugyancsak a cukorbetegségre alkalmazható gyógynövények.
 • A fehér babhéj jó hatásfokkal csökkenti a hirtelen kiugró vércukor szintet
 • A citrom leve jó hatású étkezés után a vércukor szintre.
 •  A Gynema sylvestre Indiában honos gyógynövény, hazánkban kevésbé ismerik, ám számtalan pozitív egészségügyi hatása miatt valódi elixírként tartják számon. Antibakteriális hatású, segít a súlyfelesleg leadásában, a cukorbetegség ellen is felveszi a harcot (ezért is hívják a népi gyógyászatban cukorgyilkosnak). Leveleit rágcsálva megszűnteti az édességek utáni vágyat, valamint a benne lévő gimneimsav normalizálja a vércukor szintet és fokozza az inzulin-hatást úgy, hogy megakadályozza, a glükóz gyors felszívódását. Általában tabletta, vagy kapszula formában van kereskedelmi forgalomban.

Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. A magyar jogszabályokban a 37/2004 ESZCSM rendelt előírásainak megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kizárólag a hatóanyagra, a bizonyított hatással bíró alapanyagokra, illetve vitaminokra tehetünk egészségjavító állításokat. Ez azonban nem azonos a termékre tett állítással. Kérem, a leírások olvasásakor ezt vedd figyelembe! Kérem, konzultálj kezelőorvosoddal.

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

A témához kapcsolódó cikkek:

Kollagénből: édesítő glicin?

Kollagénből: édesítő glicin?

Az édes ízek imádása genetikailag kódolt az emberben. ha van jó alternatíva, akkor a glicin az lehet, a mértékkel kívánt édes étel glicin használatával, már elérhető.

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Az biztos, hogy a cukorfogyasztást csökkenteni kell. Mit tegyél, és mivel helyettesítsd? Melyik édesítőszer jó, melyik finom, melyik édesítőszer biztonságos, és melyik édesítőszer árt? Érdekel?

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

 1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
 2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
 3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
 4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
 5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.