Méhcsípés? Darázscsípés? Lúgos? Savas?

Szerző: | Savas Reflux

Darázscsípés, vagy méhcsípés? Megfelelő gyors megoldást választva a fájdalmas duzzanat szinte azonnal megszüntethető. A darázscsípés ecettel, a méhcsípés szódabikarbónával gyógyítható.                   Greenlife.hu Webshop

Mutatom mit kell tudnod!

3 perc, és máris többet tudsz, és azonnali megoldást kapsz!

Kisgyermekes családoknak elengedhetetlen ismeret!

Darázscsípés, vagy méhcsípés?

Ha tudod, hogy allergiás a gyermek, vagy a családtagod a méh-, vagy darázscsípésre, azonnal hívj mentőt (104, 112), nehogy fulladásos halál legyen a vége.

A méh- vagy darázscsípés során méreganyag kerül a szervezetünkbe, ami nem csak helyileg okozhat viszketést , duzzanatot, hanem akár bele is halhat a beteg, ha allergiás reakció alakul ki (szisztémás reakció, anafilaxia, keringésösszeomlás stb.)

Így dönts pontosan: 

#1. Milyen színű volt a ‘tettes’

Először azt kell eldönteni, melyik rovar csípett meg.

Méhcsípés: változó színű rovar, a világos, halványsárgától a sötét barnáig változik. A rovar teste szőrös.

Darázscsípés: jellegzetes sárga-fekete csíkos, keskeny derekú rovar, sosem szőrös a teste.

mehcsipes-darazscsipes-greenlife.hu

#2. Helyszín, ahol előfordult a darázscsípés, vagy méhcsípés.

Méhcsípés: kaptárak, virágos rétek, lóherés kerti fű környékén.fordul elő.

Darázscsípés: édes ételek, és figyelem!!! Húsos ételek környezetében, tehát a kerti grill, vagy a kerti parti-asztalok körül jellemző.

darazscsipes-greenlife.hu

#3. Támadáááás!

Méhcsípés: csak akkor támad, ha veszélyben érzi az életét, és paradox módon elpusztul maga az állat is.

Darázscsípés: veszély esetén szúr, többször is képes támadni, nem pusztul el.

#4. Fullánkos kérdés.

Méhcsípés: a fullánk mindig a bőrben marad, kiszakad a méhecskéből. A fullánk, és rajta a méregzsák is. Haladéktalanul ki kell venni a bőrből: Figyelem!!! Nem kihúzni, hanem körömmel kipöckölni. Így nem nyomódik bele a bőrbe a maradék ‘csípős’ anyag. Tehát kipöckölni!

meh-meregzsak-kipockolni

Darázscsípés: szinte sosem marad benn a fullánk,

#5. Méreganyag.

Méhcsípés: savas kémhatású, gyors segélyként oldott szódabikarbóna szinte azonnal csillapítja a fájó , égő érzést, sőt, alig lesz duzzanat is.

Darázscsípés: lúgos kémhatású, gyorsan öntsd le ecettel, vagy dugd ecetbe a csípés helyét, ha lehet. ( citrom, paradicsom, narancs félbevágva, rányomva éppen olyan jó)

narancs-szelet-darazscsipes-ellen

Mi a sorrend? Hogyan csináld? Darázscsípés, méhcsípés.

 1. ne pánikolj, nyugtasd meg a gyereket
 2. pöcköld ki a fullánkot
 3. mosd meg a csípés helyét langyos vízzel (ez el is hagyható)
 4. borogasd a megfelelő anyaggal! Ismétlem: méhcsípést szódabikarbonás oldattal, darázscsípést savas borogatással
 5. gyorsan jegeld, de a méhcsípésre lúgos, darázscsípésre savas borogatás meglepően jól használ!
 6. adj anti-hisztamint -figyelem!!! életkornak megfelelően ( nem a calcium a magoldás!) A kalcium használata méhcsípésre vagy darázscsípésre teljesen értelmetlen, ugyanis hatástalan. A kalcium csodaszerként történő alkalmazása népszerű tévhit hazánkban.
 7. ha allergiás reakciót tapasztalsz, azonnal hívj mentőt, hívd a 104, vagy a 112-őt!
 8. szájon át pedig érdemes egyszeri alkalommal szteroidot adni (pl.: a metilprednizolont tartalmazó Medrol tabletta, felnőtteknek 40-60 mg összdózis; gyerekeknek 0,5 -1 mg/kg). Esetleg helyileg hidrokortizon szteroidos krémet ki lehet próbálni, hátha az is elég (hazánkban Laticort, Locoid néven érhetők el).

 

Azonnal hívd a mentőket a darázscsípés, vagy méhcsípés után…

 • ha rekedtséget, nehézlégzést, sípoló légzést észlelsz
 • a csípés a szájat, nyelvet, torkot érte (ez különösen veszélyes a duzzanat miatt)
 • duzzadni kezd az arc, nyelv, fül, szem
 • hányinger jelentkezik , hányás/hasmenés lép föl.
 • ájulás, szédülés vagy gyengeségérzés tapasztalható.

Ez a súlyos “allergiára”, ún. anafilaxiás rohamra utal, amibe percek-órák alatt bele is halhat akit megcsípett a rovar. Hogy kinél mekkora esélye van a súlyos allergiás reakciónak, érdemes-e a gyereket allergológiai vizsgálatra vinni :az egy külön téma.

útravaló tudnivaló: csípés esetén hideg vizes/jeges borogatás, szájon át antihisztamin és ibuprofen használható, nagy helyi reakció esetén szteroid javasolt szenvedés helyett.

A micro alga kifejezetten használ allergia esetén. Ez leginkább pollenallergiára, és ekcémás allergiás bőrfoltokra értendő. A rovarcsípés allergiát nem lehet micro algával megelőzni.

Mégis: az alga fogyasztása olyan immun-rendszer erősítő folyamatokat indít el, amelyek az egész szervezet védekező képességét növelik.

Kezd el, most! Vegyél egy doboz alga tablettát- most akciós ITT- nem veszíthetsz vele! A rovarcsípést nem tudod megelőzni, de az általános egészségi állapot a micro alga fogyasztással megerősíthető!

Jó egészséget! Pontos ismereteket!             Greenlife.hu Webshop

Folytatom: 🙂

Virág Éva

alga-,és vitaminszakértő

reflux tanácsadó

Köszönet dr. Balogh Ancsának az ötletért : Málnalevél Patika  ITT

*https://www.novakhunor.hu/betegsegek/megcsipett-egy-darazs-mit-tegyek-ezeket-hasznalja

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

A témához kapcsolódó cikkek:

Savcsökkentők. Nesze nektek!

Kell ez nekünk? A savcsökkentők a leggyakrabban felírt gyógyszerek közé tartoznak. Valóban szükséges az, vagy csak a médiahatalom játszik velünk.?Mi van, ha többet árt, mint használ?

Ne emészd magad! A gyomorsav szükséges. És pont.

Az egészséged az étkezéseddel, és az emésztéseddel dől el. Vagy dől meg. Mi a rossz emésztés oka? Mi a gyomorsav szerepe az életedben? Hát az, hogy vagy emésztesz, vagy nem. Ez bizony gyomorsav kérdése!   

Minden 3.ember reflux beteg? Mutatom miért!

Nagyon sok a reflux beteg. Együtt élnek a tünetekkel, és nem értik miért nem szabadulnak. A reflux beteg kínlódik, gyógyszert szed, és értetlenül áll a dolgok előtt.

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.