Oldal kiválasztása

A cukorbetegség oka a hús! És ezt orvos mondja!

Szerző: | Cukorbetegség

Cukorbetegség, ahogy egy orvos álhíreszteli. 13+1 félrevezetés. Ártalmas, mert  Dr. mögé bújva, bizony megtévesztő!

Greenlife.hu Webáruház

Cukorbetegség, ahogy egy dr. híreszteli

Néhány napja a közösségi médiában kering egy durván 10 perces videó, amelynek a címe óriási betúkkel:

“Orvosok: a hús okozza a rákot, és a diabéteszt”

Annyira méltatlannak találtam a -vágott- filmecskét, hogy egyszer, kétszer mérgelődve töröltem, aztán, amikor újra feltűnt, mert megosztották, végignéztem, mert a cím kiütötte a biztosítékot: mit hirdet ez?

cukorbetegseg-hustol-greenlife

A kép egy képernyő fotó. A videó nem játszható le. De nem is akarom, hogy megnézd, annyira félrevezető. forrás: Meleg Sándor

Reméltem, hogy csak figyelemfelkeltő reklámfogás, vagy amolyan ‘kattintásvadász-cikk’ cím, ahol végül kiderül az ellenkezője annak, amit a cím ígér.

A részlet a : What the Health című vegán propagandafilm kivonata , aminek mégiscsak egy kattintásvadász címet adtak a magyarországi terjesztők, azt sugallva, hogy most orvosilag bizonyított, elfogadott, megegyezésen alapuló felfedezés következik.

Szerintem óriási a felelősség a hatásvadász címadás mögött: egyszerűen hülyének nézni a hallgatóságot. (márhogy: a nézőséget) A kevésbé tudatos, vagy tájékozott nézőt félrevezetni pedig egyenesen erkölcstelen sarlatánság!

Nem beszélve a nagy többségében korrekt, felkészült orvos-társadalom lelkiismeret furdalás nélküli lejáratásáról.

Az egész film, ami majd másfél órás, egy

oknyomozó filmnek álcázott propaganda: a vegán étkezés mellett.*

Mégis, annyira félrevezető, hogy akár kritikai komédiának is tűnhetne. (márha ilyen társadalmilag, és egészségügyileg súlyos kérdésben a többség értené a paródiát)

Az igazi felelősség az, hogy a filmben valóban ésszerű, józan, és igaz mondatok álcája mögé bújtatva dúrva tévedések, vagy szándékos megtévesztés halmaz van elrejtve.

Hülyeséghalmaz, cukorbetegség ügyben.

El ne hidd! Most elemezzük együtt. Derülj, vagy bosszankodj! De mindenképpen gondold végig!

#1. megtévesztés:

“A cukorbetegségnek soha nem a magas szénhidrát tartalmú étrend az oka, és nem a cukorfogyasztás idézi elő”

A cukorbetegség oka, hogy a glükóz a vérben marad. Minden élelem végül glükózzá darabolódik, és vagy energia-mozgás, hőtermelés, emésztés, gondolkodás- lesz belőle, vagy tartalék, ami rövid távon a májban, majd a zsírszövetben raktározódik. Ez tény. Az a kijelentés, hogy ‘soha nem a magas szénhidrát-tartalmú az étrend az ok’ egy kemény hazugság, (dr.Neal Barnard 8:24) ugyanis amíg az inzulint nem találták meg (és fel, hogy hogyan állítsák elő), a cukorbetegség gyógymódja kizárólag szénhidrát szegény diéta lehetett.**

Ebben a kijelentésben benne hallatszik az a félrevezető mondat is, miszerint a szervezetnek cukorra van szüksége. (amelyet, mint glükózt, elő is állít magának, messze nem a kívülről bevitt egyszerű, vagy összetett cukrokról szól ez a kijelentés, mégis, sokan félreértik.)

A  cukorbetegség, mint tömeges betegség pedig éppen a szénhidrát-dús étkezés, és a cukor korlátlan elérése időszakában vált exponenciálisan emelkedő mértékűvé. (ma már a WHO is a cukorfogyasztás csökkentésére int, persze a TŐKE nem a WHO befolyása alatt működik, khmmm.)

#2. megtévesztés

“A cukorbetegség oka az az étrend, amely lehetővé teszi a zsír felhalmozódását a vérben, ez alatt a klasszikus húsos, állati eredetű étrendet értem”

Ez a kijelentés egy tévesen elterjedt félelemre alapoz,a koleszterin mítosz, és a vérzsírok belekeverése a propagandába.

A koleszterin-ügy is megbukni látszik, de azon kívül, hogy ezt nem reklámozzák a gyógyszer-tömeget fogyasztó nagyközönségnek, azt illik tudni, hogy a zsír, a zsírszövetben halmozódik föl. Nem a vérben.

A zsír nem a vérben halmozódik föl.

Legújabb kutatások bizonyították, hogy az elfogyasztott zsírból nem lesz zsírszövet, hanem szép lassan glükóz, amely a fent említett folyamat mentén aztán,- ha túl sok- zsírszövetben raktározódik! Ez itt még nem nagy ellentmondás, mert a sok-sok zsírból áttételesen nyilván újra zsír lesz, de próbáljon csak bárki öklömnyi zsírt elfogyasztani szénhidrát nélkül. Mennyi töpörtyű megy kenyér nélkül? És mennyi szalonna?

szalonnatol-nem -lesz-cukorbeteg

De az állati étrendet kikiáltani zsírosnak (lsd.: nyúléhezés, lent)***, ezzel tudat alatt szembe állítani a növényit, mint zsírszegényt, minimum ferdítés, mert a vegán olajokkal is lehet jelentős mennyiségű zsírt elfogyasztani.

#3. megtévesztés

“Ha megnézzük a szervezet izomsejtjeit, azt fogjuk látni, hogy kis zsírdarabokat raktároznak, melyek izulinrezisztenciát okoznak”

Az inzulinrezisztencia oka annyira más, hogy szinte érthetetlen hogyan kerül ide, ilyen összefüggésben. Hacsak nem a közismerten félelmet keltő szavak egymás mellé halmozása a cél, a fenti mondat: megmagyarázhatatlan.

Ellentétben tehát a fenti idézettel: Az izomsejtek glikogént raktároznak, a zsír a kötőszövetben raktározódik, amely kötőszövet némely állatnál átszövi az izomszöveteket- Japánban éppen erre a tényre alapozva tenyésztenek egy különleges marha fajtát, horror áron értékesítve a húsát- , de az állatok többségénél a kötőszövet kiszorul a bőr alá, az izom, és a bőr közé. (hízott liba, hízott kacsa? Hmmm?)

Egyes állatok húsa 1-3% zsírtartalmú, amely nem elegendő az egészséges élethez, feltételezve, hogy mást nem tud, vagy nem akar fogyasztani az ember. (lsd. újra: nyúléhezés, amikor nem a nyúl éhezik. 😉 )

#4. megtévesztés

“A természetes cukor, mely megtalálható az ételben, nem tud bejutni a sejtekhez, ahova kellene, felhalmozódik a vérben és ez a cukorbetegség”

A cukorbetegség alapja valóban a kelleténél több glükóz (igen, a legegyszerűbb cukor!) a vérben, de ez a glükóz mindegy , hogy természetes cukrokból, összetett szénhidrátból, vagy nagy erőfeszítéskor a máj raktáraiból, vagy a saját zsírunk bontásából keletkezik.Biológiailag nincs különbség.

belszinnel-a-cukorbetegseg-ellen

Amúgy a vegetáriánus ételeket szignifikánsan többször ízesítik cukorral, mint az állati eredetűt. (az ember 3 ízt, az édeset, sósat, és zsírosat kívánja- igen, legújabban a zsírosat is ízek közé sorolják egyes elemzők- az a finom, amiben mindhárom bőven van.

Amennyiben egyik hiányzik- mondjuk a zsírok- pótoljuk, ha tehetjük, mással. Így lett a light joghurt kalóriásabb, mint a zsíros joghurt. A light a zsírtartalomra vonatkozik, nem a kalóriára. Ez is egy szép félrevezetés, de sicc. Most videót elemzünk)

#5. megtévesztés

“Az izmainkban és májunkban raktározzuk a glikogénként, tehát amikor szénhidrátot eszünk, akkor vagy elraktározzuk vagy elégetjük”

A máj és az izom glikogén raktározó képessége véges, ellentétben a kötőszövet raktározó képességével, ahol zsírból, elvileg szinte korlátlan mennyiséget tudunk a zsírszövetben tárolni. Amikor a glikogén raktáraink telítődnek, akkor lesz a szénhidrátból zsír és raktározódik a zsírszövetben.

#6. megtévesztés

“Na most, ha zsiradékot eszel, az egyből elhízást okoz”

Kivéve amikor nem. A sarkkutatók például nagy mennyiségű zsírt vittek magukkal, merthogy valóban a zsír a legnagyobb kalóriájú étel egységre vetítve, mégis 20-30 kilót fogytak egy-egy expedíció alatt.****Ugyanis a zsírt is folyamatosan vagy égetjük vagy raktározzuk.

Akármiből eszük a szükségesnél többet, az raktározásra kerül.

A zsír, ha kicsi az energia felhasználás, akkor egyszerűbb zsírokká és zsírsavakká bomlik, majd azokból emberi zsír szintetizálódik, és raktározódik. Ha azonban energiára van szükség végül a zsírok is,-mint minden táplálék-, jó sok energiával glükózzá bontódnak és felhasználja azt a test. Ne fogyassz zsíros, és szénhidrátdús ételt egyszerre, mert először a szénhidrát ‘ég’ el az energiafelhasználásod során, de ha az is több a kelleténél, és még zsír is van mellette, akkor mindkettő a tartalék zsírszövetedet fogja gyarapítani. (Tehát fogyassz bátran bármennyi zsíros kenyeret- kenyér nélkül! Garantáltan nem okoz elhízást! 😉 A szójáték arról szól, hogy magában a zsírt nem szívesen fogyasztja az ember, néhány szem töpörtyűnél több nem esik jól, ha nem fogyasztasz hozzá kenyeret)

folosleges-raktarozodik-greenlife.hu

#7. megtévesztés

“a tested nem tudja a szénhidrátot zsírrá alakítani”

Naháááát! Ez egy új felfedezés lehet, mert évezredek óta a vegyes táplálkozású állatok (ajaj, biológiailag az ember is) bizony tudják. Nézzük csak a medvét, a vaddisznót, vagy a majmokat. Vagy ne nézzük, és higgyünk ennek dr. Davis úrnak?  (vajon orvosi egyetemen doktorált, vagy jogi doktor. Vagy dr. tudományos fokozata van a napelemek olcsó kialakításának társadalmi hatásai-ból?) (7)

#8. megtévesztés

“és körülbelül minden egyes betegség amiatt van, amit megeszünk”

O.K., hogy nagy szerepe van az étkezésnek az egészségünkben.

És mondjuk a rádióaktív sugárzásnak? Uram bocsá: a gombáknak- na nem látható,termőtesttel bíró gombákra gondolok, mert azt igen, azt megesszük,-a baktériumoknak, a vírusoknak?

#9. megtévesztés

“A cukorra való odafigyelés elvette a fókuszt a húsról és a tejtermékekről”

Hogyan? A cukorra annyira figyel az emberiség, hogy évi átlag 4 kg-ról, évi 61 kg-ra emelte, már legalábbis az átlag amerikai a cukorfogyasztást. A nagyáruházak polcait úgy rendezik, hogy fókuszban is maradjon. Fókusz: középpont, központi helyzet.

#10. megtévesztés

“A feldolgozott húsok rákot okoznak, a cukor nem okoz cukorbetegséget”

Akkor most a feldolgozott hús, vagy általában a hús az ördögtől való? Melyik okoz rákot, és jajaj: cukorbetegséget? Gyanítom, hogy kimutatható összefüggésben egyik sem. Azt pedig fogadjuk el, hogy a cukor nem okoz cukorbetegséget. Amennyire a természetben előfordul, és természetesen elérhető, biztosan nem. (méz, gyümölcsök, édes zöldségek, és…és még mi is?) Vagyis mi sem?

#11. félrevezetés

“Amikor megesszük ezeket a halott állatból származó toxikus baktériumokat, perceken belül gyulladás keletkezik a szervezetben”

  • “hát maga sem éve eszi meg, Aranyoskám”- mondák a kéregetők, még az én gyerekkoromban is, amikor elkérték a döglött tyúkot.

Azt tudhatja ez Dr. Davis Úr, vajon, hogy a botulizmus gyakrabban fertőz földes, nem jól megmosott zöldségről, mint a romlott hurkától? Jaj, hogy az nem gyulladás? És a gyomorégés? Az gyulladás? (tudjátok, mert a reklámokban tűzoltók veszik föl vele a harcot, amikor föl-gyullad. Vagy itt most valami egészen másról beszélünk? Jaaa, bocs!)

Amúgy a What the health című film az évtizedeken át tartó megbetegítő, egészségtelen táplálkozás hatásait fejtegeti, nem az azonnali, perceken belüli problémákat.(és igen, a film eme kirakósával is lehetne vitatkozni)

#12. félrevezetés

“A csirkehúsban majdnem annyi koleszterin van, mint a marhahúsban”

Na és? Az emberi koleszterin nem a megevett koleszterintől van. Amúgy a legújabb kutatások szerint 45 év fölött védőfaktor az agyi elbutulással szemben.

-Jesszusom, magas a koleszterinom!

-nem

-De, igen!

🙂

#13. félrevezetés

“A tojássárgája a legtömörebb formában tartalmaz telített zsírokat és koleszterint. Arra van kitalálva, hogy egy kiscsibét 21 napig tápláljon külső segítség nélkül”

Igen. És minden aminosavat tartalmaz, és teljes étel, egyetlen sejt.  Azt ugye tudjuk, mindannyian, hogy nem minden tojás potenciális kiscsibe? Csak amelyiket megtermékenyített a kakas, és akkor már 2 sejt egyesülése. (és a kaviár sem kishalak tömege, mert ott is hiányzik a megtermékenyítés!) ( és, ha, és amennyiben igaz a bibliai útbaigazítás Istentől, amellyel Ádámot és Évát útjára bocsátja, bizony a tojás is, nemcsak arra lett kitalálva, hogy a kiscsibét táplálja.)(13)

#+1. Félreveteés

“Az összes telített zsírral kapcsolatos tanulmány, amely azt állítja, hogy a telített zsírok nem ártanak, a tejipar kampánya, hiszen a telített zsírsav legfőbb forrása a tejtermék és nem a hús.”

Igen, s ne feledkezzünk meg a pálma- és kókuszmaffiáról, vagy a világot átszövő paleolit összeesküvőkről, vagy arról a globális háttérhatalomról, ami több ezer éve háziasította a vadállatokat. Szóval inkább ne is együnk semmit. (Fel kéne hívni dr Davist: mert mi tudjuk a megoldást! A fényevés, a fényevés!, na az biztosan nem okoz rákot, de még cukorbetegséget sem) Amúgy a disznózsír ma újra -egészségügyi szempontból- reneszánszát éli.

disznozsir-egeszseges-greenlife

KÖVETKEZTETÉS:

A filmrészlet teljesen elfogult, számos tárgyi tévedést hangoztat, némelyik tényleg alapszintű élettani ismeretek birtokában is cáfolható.

Érveljen, ha valakinek a vegetarianizmus, vagy a vegán táplálkozás a meggyőződése. De a minimális szakmai igényességet is nélkülöző ‘reklámfilm’ biztosan árt a felvállalt támogatni, és népszerűsíteni kívánt témának!

 

Folytatom: 🙂             Greenlife.hu Webáruház

Virág Éva
alga-, és vitaminszakértő
reflux tanácsadó

Köszönet Meleg Sándornak.

*”Van ennek a gondolatnak egy finom konteóba hajló íve, miszerint van a kormányzat és a média, meg vannak azok, aki értenek hozzá. és ha már a hozzáértőkről van szó: nem szeretnék a személyi érvelés hibájába esni, de dr. Neal Barnard életművének utánajárva nem feltétlen tartom teljesen objektívnek, lévén a Nagy Növényevő Lobbi tagja és nagy valószínűséggel előre látható az álláspontja számos kérdésben. A videóban szintén megszólaló további szakértők, Garth Davis (nálam valamiért Darth Gravis), Caldwell Esselstyn, Michael Greger, Michael Klaper, Michelle McMacken kivétel nélkül pillanatok alatt köthetők a vegán lobbi keménymaghoz, de nyugodtan csapjuk hozzá még a team éppen árnyékban húzódó tagjait, mint pl. Colin T. Campell (a Kína-tanulmány elkövetője) vagy Dean Ornish (Spectrum diéta néven csomagolt vegán étrend feltalálója) urakat is.” ( szó szerinti idézet, amivel szó szerint egyetértek)

íme, a csapat:

Felütés: Hippokratesz-i idézet.

Kicsit az az érzésem, hogy némelyikük talán nem is tudja, hogy milyen kontextusban használták fel a szavaikat. Tisztelettel elnézést kérek, ha ez így lenne, és mea culpa, ha a jó szándékukat használták ki a “vágó”k. Persze van, ami nem magyarázható félre, ehhez azonban nézd végig az egész filmet. ITT

vegan-csapat-cukorbetegseg

**az 1.típusú cukorbetegek meghaltak, amíg nem volt mód az inzulint pótolni. A 2-es típusú cukorbetegek pedig annyira voltak kénytelenek beállítani a szénhidrát bevitelt, amennyit a még épen maradt inzulin termelő sejtek képesek voltak feldolgozni. ( ez egy végletekig leegyszerűsített folyamat bemutatás, de igaz)

***nyúl éhezésnek nevezték azt az állapotot, amikor a rezervátumba zárt észak amerikai indiánok nem tudtak nagyvadat ejteni ( pl.: bölényt), és a zsírszegény nyúlhús adta az étrendjük nagy részét. Lehet tehát az állati eredetű étel is zsírszegény.

A nyúl éhezés – amikor nem a nyúl éhezik!! 😉 – tünetei: A tünetek közé tartozik a hasmenés, fejfájás, fáradtság, alacsony vérnyomás és a pulzusszám, és a homályos látás, rossz közérzet és megállíthatatlan éhségérzet.  Ha bevisszük a megfelelő mennyiségű zsírt vagy a szénhidrátot adott időben, a tünetek maguktól megoldódnak 2-3 nap alatt.

“A világ különböző részein találtak olyan népcsoportokat, akik kizárólag  sovány húst fogyasztottak, s ez heti három alkalommal legalább hasmenést okozott náluk. Ha nem fogyasztanak megfelelő mennyiségű zsírt mellé, a hasmenés súlyossá válik, és halálhoz vezethet.  Van egy jól ismert terület, Kanada északi erdős részén, ahol számos ilyen halálesettel találkozhatunk.  Itt az indiánok néha nem találnak más élelmet, mint nyulakat.  A “nyúl éhezés,” így gyakori jellemző az Athapsc indiánok körében a Nagy-Medve-tó  észak-nyugati részén, ahol szinte csak sovány húst, nyúlhúst esznek. Ez az állat azonban olyan sovány húsú, hogy a betegség “elmérgesedik” és halál az eredménye, a csak sovány hús fogyasztásának. ”  forrás: (http://www.wisegeek.com/what-is-rabbit-starvation.htm)

****a helikopteres idők előttről beszélek, amikor még a lábuk, vagy kutyaszán vitte a sakkutatókat.

*****Nem tudom, feltűnt-e, hogy eddig szó sem volt a feldolgozott húsokról. Itt elég keményen rácsúsztatnak egymásra eltérő dolgokat, mert nagyon nem mindegy, hogy önmagában a hússal, a húsban lévő zsiradékkal vagy a feldolgozott hústermékekkel van gond, táplálkozás-élettanilag azért nagyon nem mindegy. Itt pedig ezzel egy ravasz átkötéssel behozott a videó egy olyan témát, amiről eddig egy hangot nem mondtak.

Harvardi kutatók 9 kutatás alapján megállapították, hogy már napi egy adag feldolgozott hús elég ahhoz, hogy a kialakuló cukorbetegség kockázatát 51%-kal megnövelje

Az a baj ezekkel a szerencsétlenekkel (már elnézést), hogy bevágják videóra a tanulmányt, így aztán visszakereshető. És akkor kiderül, hogy nem a 9 tanulmány alapján jött ki ez az érték, hanem a 9 tanulmány egyikében volt ilyen adat, a többi ennél jóval kisebb értékeket talált – azért ez nem kis különbség. Amiről a videó mélyen hallgat, hogy a cikk számos tényezőt elemezget és jelentősen árnyaltabb képet fest a húsfogyasztásról. Ilyen állítás egyáltalán nem szerepel a cikkben, hogy a „húsevés és a cukorbetegség összefüggése megkérdőjelezhetetlen”, ezt már a cikkből kiragadott számadatra fűzi fel a videókommentár. Egyébként azért lennének nekem ehhez a kutatáshoz tisztázó kérdéseim, mert kicsit hiányosnak érzem a téma boncolgatását.  Meleg Sándor)

(7)(Ez egy szarkazmus, MO-n a dr. használatának nincs egyértelmű használati szokása, bár a helyesírási szabályok lehetővé tennék a pontos megkülönböztetést)

(13)a tojásról: ” akkor már csak azt magyarázzák el nekem a kedves vegán orvosok, hogy lehet az, hogy nem kap minden madár azonnal infarktust, rákot, cukorbetegséget, agyvérzést, demenciát, stb. a sok koleszterintől, amivel össze volt zárva a tojásban? Ettől a „mire lett kitalálva” szónoklattól már tényleg a hideg ráz: alapvetően a gabona sem arra lett kitalálva, hogy megegyük (az aratás lényegében egy tömeges, különös kegyetlenséggel elvégzett növényi abortusz), ahogy a zöldségek sem azért növesztenek ezt vagy azt, hogy másoknak táplálékul szolgáljon. Ez alól a gyümölcsök egy nagyon szűk köre kivétel, aminél kifejezetten az a növényi stratégiája, hogy egy állat megeszi, és az ürülékével távozó magok az eredeti növénytől távol, egy tápanyagdús környezetben kezdjék meg a fejlődésüket.”( Meleg Sándor)

Alap koncepció

forrás http://alimento.blog.hu/2018/06/19/mindmeghalunk_a_hustol_is

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

A témához kapcsolódó cikkek:

Kollagénből: édesítő glicin?

Kollagénből: édesítő glicin?

Az édes ízek imádása genetikailag kódolt az emberben. ha van jó alternatíva, akkor a glicin az lehet, a mértékkel kívánt édes étel glicin használatával, már elérhető.

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Az biztos, hogy a cukorfogyasztást csökkenteni kell. Mit tegyél, és mivel helyettesítsd? Melyik édesítőszer jó, melyik finom, melyik édesítőszer biztonságos, és melyik édesítőszer árt? Érdekel?

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.