Oldal kiválasztása

Nem a részegség miatt dülöngél mindenki, lehet, hogy a cukorbeteg.

Szerző: | Alga hatásai, Cukorbetegség

 Az utcán fekvő ember részeg?  Ez az első gondolatunk. Sőt, még aceton szaga is lehet! Pedig, a cukorbeteg segítség híjján meghalhat.  A diabetsz rossz tréfája lehet.                                                                                                              Greenlife.hu Webáruház

Ha az utcán elesik valaki, és ájultnak tűnik, sokszor hozunk ítéletet magunkban, hogy khmmmm: részeg, hajléktalan, túltöltötte a piát!?

Tedd a szívedre a kezedet! Neked nem ez az első gondolatod?

Ezért -is- segíts, ha valaki elesik az utcán! Lehet, hogy cukorbeteg!

cukorbeteg-elajulhat-greenlife.hu

Az utcán is eleshet, ha valakinek leesik a vércukra. Nem csak a cukorbetegekkel, de veled is megeshet, melegben, vagy sport-erőfeszítés után.

A cukorbetegekkel is elfordulhat, ha drasztikusan leesik a vércukor, hogy elájul, sőt bárkivel megtörténhet, hogy elájul. Veled is! De cukorbetegségben, főleg a gyógyszer-‘beállítás’ időszakában ez kifejezetten fennálló veszély.

És mondok még valamit: a cukorbetegség szövődményei igenis látszanak a betegen, egyfajta megmagyarázhatatlannak tűnő leromlott állapot állhat elő, sebek a végtagokon- látszólag kezeletlenek, pedig csak nem gyógyulnak-, elvékonyodott hajzat, püffedt arc, zavart tekintet, lassú gondolkodás, jellegzetes lehelet-szag, acetonos szag a beteg körül….. nem sorolom. Nyilván nem minden cukorbeteg ilyen, és nem minden tünet jelentkezik, de mégis, van egy általános kép a súlyosabb, és nem jól kezelt cukorbajos embereknél, ami egyfajta elhanyagoltságot tükröz. ( persze e dologra van magyarázat, csak adott szituációban nem a magyarázatokra vagyunk kíváncsiak. Többnyire semmire nem vagyunk kíváncsiak.) 🙁

( kérek mindenkit, hogy ne vegye magára, nem bántásnak szánom, és nem is akarok személyeskedni, de itt fontos, hogy a cukorbeteg nem tehet erről, főleg, ha nem is tudja, hogy cukorbeteg – az már baj, ha nem figyel magára, és nem jön rá, hogy cukorbeteg)

Mi is a cukorbetegség ?( ITT is olvass)

A diabétesznek két fajtája van.

Az 1-es típusú diabetsz úgynevezett inzulinhiányos betegség. Inkább gyermekeket, fiatalokat érint és általában életük végéig inzulinra szorulnak, ennek fényében, ha nem jutnak hozzá megfelelő időben, akár kómába is kerülhetnek. És az inzulint pontosan adagolni-beállítani nagyon nehéz-, ezért amikor nincs, az is nagy gond, amikor pedig túladagolás után nincs szénhidrát fogyasztás, akkor is lehet ájulás a vége.

Ezért az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedőknél gyakoribb az ilyen típusú, ájulásos rosszullét.

A 2-es diabetsz típusú rendszerint felnőtt korban alakul ki, sokszor elegendő az életmódváltás és a gyógyszeres kezelés, ám súlyosabb esetben ők is inzulinpótlásra szorulnak.

Mindkét esetben oda kell figyelni a táplálkozásra, tartani kell a diétát. De az is nagy gondot tud okozni, ha a beteg nem eszik megfelelően a ‘cukorgyógyszer’, vagy inzulin mellett.

A cukorbeteg környezetében élők tisztában vannak a betegség tüneteivel. Fontos, hogy felismerjék, ha túl alacsony (hipoglikémia) vagy ha túl magas (hiperglikémia) a vércukorszint, hiszen így tudnak megfelelően segíteni.

Amikor azonban idegen környezetben lesz túl magas, vagy túl alacsony a vércukorszint az idegenek- mi, az utcán– nem tudjuk mi a baj, és persze , mi a teendő?

Tünetek nagyon alacsony vércukor-szint esetén:

– gyengeség
– remegés
– sápadtság
– izzadás
– szédülés
– koncentráció elvesztése
– sírás, szorongás
– hányinger
– elmosódott, érthetetlen beszéd
– látási zavarok
– szapora pulzus
– lihegés
– görcsök
– idegesség, agresszivitás
– eszméletvesztés következhet.

Jó lenne, ha minden cukorbeteg magánál hordana egy cetlit, vagy egy bilétát a nyakban, amin néhány szóval jelzi a cukorbetegség meglétét, és a lehetséges tüneteket.

De ugye, ez csak illúzió? 

Nem vagyunk ennyire tudatosak.

Ezek a tünetek összekeverhetők a részegséggel.

A cukorbeteg olyan zavart állapotba is kerülhet, hogy nem tudja a saját állapotát felmérni , ámde sürgős segítségre szorul.

Nem feltétlenül jelentkezik az összes tünet , néha csak 1-2. Amennyiben lehet, szőlőcukrot, sima kristálycukrot  kell etetni, vagy tejet itatni vele, de jó a gyümölcslé, a cukros üdítő, vagy bármilyen édes sütemény. Sőt, ha  az van, egy pohár sör, vagy egy-két korty édes bor. Csokoládé a táskádból, vagy műzliszelet. Jó egy kóla.  (zéró nem, light nem) De minden magas GI* termék. Ha már nincs magánál a diabeteszes, nem tud enni, ne erőltesd, hanem fektesd stabil oldalfekvésbe és hívj mentőt.A gyorsan beadott glükózinjekciótól hamar magához tér.

A túl magas vércukorszint tünetei:

– gyümölcsös lehelet
– émelygés, hányás
– szaggatott légzés
– kiszáradt száj
– szomjúságérzés
– megemelkedett pulzus
– gyomorfájdalom
– gyakori vizelés

Ezen sajnos csak orvos tud segíteni, illetve, ha a beteg magánál van akkor a táskában levő inzulin injekciója. Biztosan mondja, mit tegyél.

A cukorbetegség nem játék! Figyeljünk egymásra!

Még beszéljünk egy dologról: Amikor mentőt hívsz, felelősséget vállalsz. Megértem, hogy ez ijesztő!

Mégis: 104 telefonszám, vagy 112. A hívás a 26 irányító központ egyikébe fut be, majd innen riasztják a 229 mentőállomás 771 mentőegysége közül azt, amely legközelebb található a hívóhoz. A diszpécserek egyébként egészségügyi végzettséggel rendelkeznek, így instruálnak, és ha szükséges, döntést hoznak a teendőkről.

Bemutatkozás, helyszín, beteg neme, kora, a tények: ( x korú túlsúlyos nő a …. utca ….szám előtt összeesett, acetonos/ gyümölcsös a lehelete, vérzik a feje, lélegzik/ vagy nem, stabil oldalfekvésbe helyezve, vélhetően cukorbeteg, vagy amit gondolsz, elájult, vagy zavaros a beszéde…. stb.)

Várd meg a mentőt! Tudom, hogy sietsz, és tudom, hogy utána még meg is rángathatnak. De ezt nevezik felelősségvállalásnak. Te is elájulhatsz, akkor is , ha nem vagy cukorbeteg. Mi lesz, ha senki nem segít?

Ne menj el senki mellett segítségnyújtás nélkül!

cukorbeteg-segiteni-kell-greenlife.hu

Ne várj ölbetett kézzel! Büszke leszel magadra, ha megoldasz egy problémát!

Nem tudod elképzelni mekkora önbecsülést ad, ha segítesz, és mekkora lelkiismeret furdalást, ha nem.

Dönts magad, most mát többet tudsz a tényekről.

És, ha cukorbeteg vagy, úgy tudod elkerülni az ilyen életveszélyes helyzetet, hogy –tetszik, vagy nem- drasztikus diétát tartasz, és igenis befolyásolod a betegségedet. Vedd a kezedbe az egészségedet!

Ne hagyatkozz a gyógyszerekre! A biztonság, és egészség hamis illúzióját keltik!

Ja igen: és szedj Alga Mátrix-ot! 🙂  ( bizony jobb összetételű, mint az Imune alga )

Folytatom: 🙂             Greenlife.hu Webáruház

Virág Éva
alga-, és vitaminszakértő
reflux tanácsadó

*GI:

glikémiás index (rövidítve: GI) az egyes élelmiszerek vércukoremelő képessége a szénhidráttartalmukkal egyező mennyiségű szőlőcukorhoz (néha a fehér kenyérhez) képest, százalékban kifejezve. (Vércukorszinten a vér szőlőcukortartalmát értjük, bár más cukor, elsősorban gyümölcscukor is található benne.) Jelentősége fogyókúrázók és 2-es típusú cukorbetegség esetén a legnagyobb.

GI-indexük elsősorban a szénhidrátot tartalmazó élelmiszereknek van, a szénhidrátokat ugyanis a szervezet szinte kivétel nélkül szőlőcukorrá alakítja. Ugyanakkor a máj képes szőlőcukrot előállítani más, elsősorban a fehérjelebontás során keletkező vegyületekből is (glükoneogenezis), így szénhidrátot nem/alig tartalmazó ételeknél is mérhető lehet a közvetett vércukor-emelő hatás.

.forrás:

a következő cikk ötlete alapján

https://www.mindenegyben.com/eletmod-egeszseg/nem-reszeg-leesett-a-cukra-ne-itelj-elhamarkodottan

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

A témához kapcsolódó cikkek:

Kollagénből: édesítő glicin?

Kollagénből: édesítő glicin?

Az édes ízek imádása genetikailag kódolt az emberben. ha van jó alternatíva, akkor a glicin az lehet, a mértékkel kívánt édes étel glicin használatával, már elérhető.

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Az biztos, hogy a cukorfogyasztást csökkenteni kell. Mit tegyél, és mivel helyettesítsd? Melyik édesítőszer jó, melyik finom, melyik édesítőszer biztonságos, és melyik édesítőszer árt? Érdekel?

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.