Oldal kiválasztása

Néhány perc alatt megoldhatod, hogy biztonsággal gyógyszerezz! Így csináld.

Szerző: | Alga hatásai

Néhány perc figyelem többet használ, mint a kapkodás! 10 perc előkészülettel elkerülheted a bajt!        Greenlife.hu Webáruház

Titkos módszer, amit minden szülőnek tudnia kellene.

Olvasd el, és alkalmazd ezt az egyszerű módszert! 10 perc, és csak egyszer kell megcsinálni!

piros-felkiáltó-jel-greenlife

Vedd elő az otthoni gyógyszeres ládikát, vagy ürítsd ki a fiókot, és szisztematikusan nézd át a gyógyszerek dobozait. Különítsd el az azonos hatóanyag tartalmú medicinákat, tedd külön kupacba. Hozd a gyermek filctollait, és a paracetamol tartalmú vegyszereket jelöld mondjuk piros színű felkiáltó jellel. Az ibuprofen  tartalmúakat lilával, vagy úgy, ahogy neked tetszik.

Emlékezet az azonos hatóanyagra a különböző színű felkiáltó jel.

Amikor gyógyítod a gyermeket, eszedbe fog jutni a nagy, különböző színű felkiáltó jelekből, hogy figyelni kell az egymás utáni, vagy többszöri alkalmazásra. A paracetamol és az ibuprofen tartalmú gyógyszerek vény nélkül is kaphatóak a patikákban, ezért a te felelősséged kivédeni a veszélyhelyzetet. Hidd el, mindez a felnőtt gyógyszerek esetén ugyanilyen fontos. A fantázianevek megtévesztenek!

Mindig olvasd el a termékismertetőt! Elég egyszer, ha felkiáltójezed.

Mindig olvasd el a mellékletet.

Egy gyermek biztonságos napi adagja 20 mg paracetamol/ testsúly kg, azaz egy kicsinek már 400mg is lehet veszélyes dózis. A felnőtt termékek 500-700 mg paracetamol hatóanyag tartalmúak, a legjobb szándék is vezethet tragédiához, ha kicsit nem figyelsz!

Soha ne adj gyermeknek felnőttek számára gyártott terméket!

Olvass tovább, még nincs vége!

A leggyakrabban alkalmazott két hatóanyag, a paracetamol, és az ibuprofen komoly veszélyeket rejt magában.

Nem vicc tehát figyelni az adagolásra, a paracetamol, nevezzük PA.-nak képes tönkre tenni a gyerek máját (a felnőttét is, egyre több az ezzel a hatóanyaggal elkövetett öngyilkosság), transzplantációt indukáló, akut, súlyos májbetegség lehet a következmény.

A gyermeki májátültetések ötödénél a PA. túladagolása áll.* De vannak további érvek a PA. alkalmazása ellen: növelik a szívroham, a stroke, a szívelégtelenség, a gyomorvérzés, és a veseproblémák kockázatát is.

Hol szopogatós, hol tablettás, hol forró italporos formában árusítják, vagyis csupa könnyen fogyasztható, „betegbarát” kiszerelésben.

gyogyszeres-szirupok-greenlife

Csalafinta finomságba rejtett veszély! Figyelj a hatóanyagra!

Van kanalas gyerekgyógyszer is ezzel a hatóanyaggal.

Sok szülőnek pedig fogalma sincs arról, hogy milyen veszélyei vannak a cukorkaszerű, finom ízesítésű, vagy éppen édes, forró italba rejtett hatóanyagnak – mivel ezek azok a gyógyszerek, amelyeket nem utálnak, hanem szinte követelnek a gyerekek (és a felnőtt betegek).

A szülőként segíteni akarsz, és a mai patikaszerek, és medicinák világában nagy eséllyel tudsz is segíteni. Influenza gyilkos hatóanyag mátrixok (összeválogatott egymást támogató hatásmechanizmusú) teszik lehetővé a mielőbbi gyógyulást.

Három veszélyfokozó. A tudatalatti biztonságot érzékel.

#1. veszélyforrás:

A termékek fantázia nevéből csak nagyon ritkán derül ki a paracetamol hatóanyag tartalom, így nem tudatosul az azonos alapanyag.

#2. veszélyforrás:

Ami elhallgattatja a vészcsengőket, hogy jórészt vény nélkül kapható patikaszerek ezek, beszerezhetők ’illatszer ’ boltokban, drogériákban, sőt, egyes országokban-nálunk még nem- élelmiszer boltokban. És a reklámok is ezt ajánlják. Az a hozzáragasztott gondolat, hogy nem lehet veszélyes, ha szabad forgalomban van.

#3. veszélyforrás:

A vényköteles Algopyrin, és Quarelin hatóanyaghoz képest kevésbé erős fájdalomcsillapító hatás miatt, ha nem használ az elvárásoknak megfelelően,-és tegyük a szívünkre a kezüket, gyakorló anyukaként állítom, az elvárások óriásiak-, hajlamosak vagyunk újabb adagot adni a gyereknek- és adott esetben magunknak is.
Figyelni kell a pontos adagolásra, és soha nem szabad egyszerre több paracetamol tartalmú gyógyszert adni a gyermekednek.

Akkor az ibuprofen jobb, mint a paracetamol?

Na, hallod, egyik jobb, mint a másik!

Az igaz, hogy mindkettő hatékonyan csökkenti a lázat, és a fájdalmat. Sőt, az aszpirin jellegű gyógyszerek is. De a mellékhatások drámaiak lehetnek, nagyon, nagyon figyelj, mert akaratlanul is árthatsz a gyermekednek.

Az ibuprofen , nevezzük IB-nek, tartalmú vegyszerek szintén vény nélkül beszerezhetők, a három veszélyfokozó tudatalattiban munkálkodó körülmény itt is érvényes. Olvasd el még egyszer, kérlek.

De ehhez itt van még egy . Mert három a magyar igazság, és egy a ráadás!

#+1 veszélyforrás:

Az ibuprofen nem szteroid tartalmú gyulladás és fájdalom-csillapító, egy újabb tudat alatti nyugtató megfogalmazás: ha nem szteroidos, akkor jól van. Nemde?

Hát, nem.

Az IB-nek, ahogy az összes többi nem szteroid típusú gyulladásgátlónak a legsúlyosabb mellékhatása a gyomor- és bélnyálkahártya károsító hatás.

(csak zárójelben jegyzem meg, mert sajnos kisgyermeknél is előfordul, bár felnőtteknél jóval gyakoribb, hogy a károsodás következménye fekélyesedés lesz. A gyomorfekély gyógyítására,az erre kifejlesztett gyomorsav termelést gátló H2, vagy PPI gyógyszert ír az orvos. Aztán az marad hosszú évekig, és ez itt már reflux-os kérdés. Megindul egy ördögi kör, ami egyik gyógyszer mellékhatásából vezet a másik, majd sokadik gyógyszerhez. )

Aktív fekély vagy gyomor-bélvérzés esetén tilos IB-t szedni, ugyanis súlyosbítja a tüneteket.

Az IB vérnyomás emelő hatású, este adagolva elalvási nehézségeket okozhat a kisgyermeknél. Kis mértékben véralvadásgátló hatású, erre már érdemes figyelni. Fényérzékenységet okoz, erről akkor is tudj, ha nem drasztikus a folyamat.

Amire azonban nagyon figyelj, ha kisgyermekes vagy, hogy bárányhimlő esetén TILOS adni a gyermeknek IB-t (és más miatt, de Aszpirint is) ugyanis különböző hatásmechanizmusok folytán növelheti a sebek mélységét. Nő a baktériumokkal felülfertőzés veszélye.

A bacik pedig nem állnak meg a bőrnél, hanem bejutnak a vérkeringésébe is – ezt szepszisnek hívja az orvostudomány és súlyos, kórházi kezelést igénylő állapotot idézhetnek elő. (Elrettentő fotók ITT. De gyere vissza, olvass tovább, fontos!) Ilyenkor antibiotikumok adásával próbálják legyűrni a baktériumokat, ha sikerül is hosszú és fájdalmas folyamat. Életveszélyes helyzet. Ugye érted?

De, ha csak egy dolgot jegyez meg ebből a cikkből, akkor az az legyen, hogy aszpirint soha! Bárányhimlőben nem szabad acetilszalicilsav tartalmú lázcsillapító-gyulladáscsökkentő gyógyszert adni, mert ez egy súlyos szövődményhez, az úgynevezett Reye-szindrómához vezethet. A Reye-szindróma több szerv károsodásával jár, tünetei a görcsrohamok, hányás és kóma, potenciálisan halálos szövődmény. Ezért erre is nagyon kell figyelni, erre az orvos biztosan ügyel, ha Ő írja fel a gyógyszert. De sohase add, ha van is otthon korábbról. (Kalmopyrin, Aszpirin)

A száraz tudnivalók. Csak mentsd el a listát. Jól jöhet!

Vigyázat! Az otthoni gyógyszerek együtt alkalmazása veszélyeket rejt!

Tanulság.

Felelős vagy. Ne kerülj olyan helyzetbe, ami lelkiismeret furdalásra adna okot!

Az orvosok túlterheltek, naponta sok, akár 50 felelős döntést hoznak meg, légy résen! Légy felkészült! Segítsd az orvos munkáját, de védd a gyermeked érdekeit.

Nagyon könnyű beszaladni és megvenni a finom láz-, és fájdalomcsillapítókat, hiszen a reklámokban minden biztonságosnak tűnik, és vény nélkül, saját döntés alapján vásárolod. Ebben az orvos is tehetetlen.

Soha ne adagolj gyógyszert gondos áttanulmányozás nélkül. A használati útmutatóban szereplő kicsi %-os arány jelentéktelennek érzékelteti a szövődmények lehetőségét. Ne feledd, ha a Te gyermeked az nagyon kevés előfordulási %, az neked lehet, hogy 100%, a gyermeknek pedig biztosan az.

Adj egész évben vitamint a gyermekednek, találd meg a nektek megfelelő multivitamint, bizonyítottan ellenállóbbá tesz a betegségekkel szemben. Ha teheted kerüld a cukrozott formulákat, finomak, de jellemzően kevés a vitamin tartalmuk.

Nekünk a természet multivitaminja, az alga tabletta (ITT Keresd) bevált.

(büszkén mondhatom, hogy az óvodás fiaim egyetlen napot sem hiányoztak az óvodából betegség miatt. Sőt, 4-szer volt ‘tetü járvány’ a csoportban, és azt sem kapták el. Bizonyára ez is az alga hatása lehet!!! 😉  )

Jó egészséget! Pontos ismereteket!             Greenlife.hu Webáruház

Folytatom: ?

Virág Éva

alga-, és vitaminszakértő

reflux tanácsadó

Segítségül itt a paracetamol tartalmú készítmények listája ABC sorrenben, a fantázianév alapján. Mentsd el ezt a listát!

BEN-U-RON
Coldrex Broncho szirup (guaifenezin, melasz, glükóz-szirup)
Coldrex citrom ízű por forró italhoz (paracetamol, fenilefrin, aszkorbinsav = C-vitamin)
Coldrex feketeribizli ízű por forró italhoz (paracetamol, fenilefrin, aszkorbinsav = C-vitamin)
Coldrex tabletta (paracetamol, fenilefrin, koffein, terpin, aszkorbinsav = C-vitamin)
Efferalgan 500 mg pezsgőtabletta (paracetamol)
Efferalgan paracetamol 500 mg tabletta (paracetamol
Efferalgan szirup gyermekeknek (paracetamol)
Efferalgan C pezsgőtabletta (paracetamol, aszkorbinsav = C-vitamin)
Grippostad C kapszula (paracetamol, C-vitamin, koffein, chlorphenamin)
Grippostad Hot Drink por oldathoz (paracetamol, aszkorbinsav = C-vitamin)
Mexalen 500 mg tabletta, 125 mg végbélkúp csecsemőknek, 250 mg végbélkúp kisgyermekeknek, 500 mg végbélkúp iskolásgyermekeknek, 1000 mg végbélkúp felnőtteknek (paracetamol)
Miralgin tabletta (paracetamol, koffein)
Neo Citran por felnőtteknek, gyermekeknek
Neo Citran por gyerekeknek (fenilefrin, feniramin, paracetamol, C-vitamin)
Panadol Baby Infant szuszpenzió, Panadol Junior por, Panadol Soluble pezsgőtabletta, Panadol tabletta, Panadol Extra filmtabletta (paracetamol)
Panadol Baby szuszpenzió (paracetamol)
Panadol filmtabletta, Panadol Rapide filmtabletta, Panadol Soluble pezsgőtabletta Panadol Extra filmtabletta (500 mg paracetamol)
Paracetamol Pharmavit 500 mg tabletta (paracetamol)
Paramax Rapid 500 mg tabletta
Rhinoval C pezsgőtabletta (paracetamol, aszkorbinsav = C-vitamin, dextrometorfan)
Rubophen 100, 500 mg tabletta, 125 mg végbélkúp gyermekeknek (paracetamol)
Saridon tabletta (paracetamol, koffein, propifenazon)
Vicetamol pezsgőpor (paracetamol, aszkorbinsav = C-vitamin)

Segítségül itt az ibuprofenum tartalmú készítmények listája ABC sorrenben, a fantázianév alapján. Mentsd el ezt a listát!

Magyar Gyógyszerkönyvben az IB. Ibuprofenum néven hivatalos.

Gyógyszer neve Kiadhatóság Gyártó
ADVIL COLD 200 mg/30 mg bevont tabletta vény nélküli Pfizer Corporation Austria GmbH
ADVIL ULTRA FORTE lágy kapszula PK Pfizer Corporation Austria
ADVIL ULTRA lágy kapszula PK Pfizer Corporation Austria
ALGOFLEX 200 mg filmtabletta vény nélküli sanofi-aventis
ALGOFLEX 400 mg filmtabletta vény nélküli sanofi-aventis
ALGOFLEX BABY 20 mg/ml belsőleges szuszpenzió PK sanofi-aventis
ALGOFLEX DOLO 50 mg/g gél PK sanofi-aventis
ALGOFLEX FORTE filmtabletta vény nélküli sanofi-aventis
ALGOFLEX Izom+Ízület 300 mg retard kemény kapszula vény nélküli sanofi-aventis
ALGOFLEX RAPID 400 mg filmtabletta vény nélküli sanofi-aventis
ALGOFLEX RAPID 400 mg lágy kapszula vény nélküli sanofi-aventis zrt.
ALGOFLEX RAPID MINI 200 mg lágy kapszula vény nélküli sanofi-aventis zrt.
ALGOFLEX-M tabletta vény nélküli sanofi-aventis
ALGOPROFEN 20 mg/ml belsőleges szuszpenzió vény nélküli TEVA Magyarország
BRUFEN 800 mg retard tabletta vény nélküli Abbott Laboratories (Magyarország)
Brufen szuszpenzió vényköteles Mylan EPD Kft
DEEP Relief gél PK The Mentholatum Company
DOLGIT AKUT 400 mg lágy kapszula PK Dolorgiet Arzneimittel
DOLGIT MAX 800 mg filmtabletta vény nélküli Dolorgiet Arzneimittel
IBUMAX 200 mg filmtabletta vény nélküli Vitabalans Oy
IBUMAX 400 mg filmtabletta PK Vitabalans Oy
IBUMAX 600 mg filmtabletta vény nélküli Vitabalans Oy
IBUMAX 800 mg filmtabletta vény nélküli Vitabalans Oy
IBUPROFEN GALPHARM 200 mg filmtabletta vény nélküli Galpharm Healthcare Limited
IBUPROFEN GALPHARM 400 mg filmtabletta vény nélküli Galpharm Healthcare Limited
IBUPROFEN POLFA 200 mg bevont tabletta vény nélküli Pharmaceutical Works Polfa in Pabianice
IBUSTAR 400 mg filmtabletta PK Berlin-Chemie AG (Menarini Group)
IBUTOP gél PK Dolorgiet Arzneimittel
IBUTOP krém PK Dolorgiet Arzneimittel
MELFEN 200 mg bevont tabletta PK PannonPharma
MELFEN 400 mg bevont tabletta PK PannonPharma
NUROFEN 125 mg végbélkúp gyermekeknek vény nélküli Reckitt Benckiser Healthcare
NUROFEN 200 mg bevont tabletta vény nélküli Reckitt Benckiser Healthcare
NUROFEN 60 mg végbélkúp gyermekeknek vény nélküli Reckitt Benckiser Healthcare
NUROFEN Cold and Flu 200 mg/30 mg filmtabletta vény nélküli Reckitt Benckiser Healthcare
NUROFEN eperízű 20 mg/ml belsőleges szuszpenzió gyermekeknek PK Reckitt Benckiser Healthcare
NUROFEN eperízű 40 mg/ml belsőleges szuszpenzió gyermekeknek PK Reckitt Benckiser Healthcare
NUROFEN FORTE 400 mg bevont tabletta vény nélküli Reckitt Benckiser Healthcare
NUROFEN narancsízű 20 mg/ml belsőleges szuszpenzió gyermekeknek PK Reckitt Benckiser Healthcare
NUROFEN narancsízű 40 mg/ml belsőleges szuszpenzió gyermekeknek vény nélküli Reckitt Benckiser Healthcare
Gyógyszer neve Kiadhatóság Gyártó
NUROFEN NON-AQUA 100 mg szájban oldódó tabletta gyermekeknek vény nélküli Reckitt Benckiser Healthcare
NUROFEN NON-AQUA 200 mg szájban diszpergálódó tabletta vény nélküli Reckitt Benckiser Healthcare
NUROFEN RAPID 200 mg lágy kapszula PK Reckitt Benckiser Healthcare
NUROFEN RAPID bevont tabletta vény nélküli Reckitt Benckiser Healthcare
NUROFEN RAPID FORTE 400 mg por belsőleges oldathoz PK Reckitt Benckiser Healthcare
NUROFEN RAPID FORTE bevont tabletta vény nélküli Reckitt Benckiser Healthcare
PANACTIV 100 mg/5 ml belsőleges szuszpenzió vény nélküli Polpharma S.A.
PEDEA 5 mg/ml oldatos injekció intézeti gyógyszer Orphan Europe
RAPIDOPHEN FORTE 400 mg lágy kapszula vény nélküli TEVA Gyógyszergyár zrt.
RHINATHIOL COLD 200 mg/30 mg filmtabletta vény nélküli sanofi-aventis
SERACTIL 400 mg filmtabletta vényköteles Gebro Pharma
SPEDIFEN 400 mg granulátum vény nélküli Zambon Group S.p.A.
SPEDIFEN 600 granulátum vény nélküli Zambon Group S.p.A.

 

*A Medical Online egy nagy nemzetközi kutatást idéz, mely szerint 52 transzplantációs központban összesen 9479 májtranszplantációra váró beteget regisztráltak – közülük 600 esetben indokolta akut májelégtelenség a szervátültetést. A kutatók úgy találták, hogy összesen 114 esetben állt gyógyszer-túladagolás a háttérben, csaknem kivétel nélkül – 111 betegnél – a PA-é. Fontos megjegyezni, hogy vétlen túladagolás csak az esetek egyharmadában történt, az esetek kétharmadában a beteg saját maga akart véget vetni az életének. A hét európai ország között azonban óriásiak az eltérések: Írországban például 286 ezer lakosra jut egy ilyen eset, Olaszországnak viszont 180 millió lakosonként fordul elő PA-ra visszavezethető májátültetés. Pontosabban csak fordulna, ha Olaszországnak lenne ennyi lakosa. De persze csak 60 millió van, így ezt úgy kell érteni, hogy durván háromévente kell PA. miatt májat átültetni Itáliában. Magyarország a két véglet között foglal helyet, évi egy-két PA- okozta májátültetéssel – derül ki a magyar orvosi közleményekből. S még ez is könnyen megelőzhető volna.

http://valasz.hu/itthon/gyogyszer-amivel-halalos-betegge-tehetjuk-sajat-gyermekunket-113556

http://tudnodkell.info/ha-elmultal-40-eves

https://divany.hu/szuloseg/2016/04/18/baranyhimlo_es_ibuprofen_horrorisztikus_kepek/?cp=1#comments

http://szupertanacsok.blog.hu/2016/04/23/ezert_nem_szabad_ibuprofen_tartalmu_gyogyszert_hasznalni_baranyhimlo_kezelesere

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

A témához kapcsolódó cikkek:
Kollagénből: édesítő glicin?

Kollagénből: édesítő glicin?

Az édes ízek imádása genetikailag kódolt az emberben. ha van jó alternatíva, akkor a glicin az lehet, a mértékkel kívánt édes étel glicin használatával, már elérhető.

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Az biztos, hogy a cukorfogyasztást csökkenteni kell. Mit tegyél, és mivel helyettesítsd? Melyik édesítőszer jó, melyik finom, melyik édesítőszer biztonságos, és melyik édesítőszer árt? Érdekel?

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.