Oldal kiválasztása

Az Alzheimer betegség megelőzhető! Azért ezt megéri végiggondolni!

Szerző: | Alga hatásai, Cukorbetegség

Az inzulinozás komoly veszélyeket hordoz magában. Miden cukorbetegnek tudni kell, hogy az Alzheimer betegség is összefügg az inzulin rezisztenciával. 

A cukorbetegség szövődményei ijesztőek. Persze csak akkor, ha a cukorbeteg tud róla.            Greenlife.hu Webáruház

3 lépés, amit azonnal megtehetsz annak érdekében,

hogy csökkentsd az Alzheimer kór kockázatát:

Először a teendőket olvasd. Alul pedig a tények magyarázata:

#1.  teendő

Derítsd ki, mennyire érint az inzulinrezisztencia! (csak, hogy tudd, az amerikaiak 45%-a érintett, magyar adat nem áll rendelkezésre)

Glukóz, inzulin, triglycerid és HDL koleszterin szint méréssel, azaz egy vér-labor eredmény jó kiinduló információ lehet. Kifejezetten kérd a háziorvos véleményét!

#2. teendő

Kerüld a finomított szénhidrátok fogyasztását, mint a mérgesgombát!

A finomított szénhidrátok számos egyéb betegség kockázata mellett, nagy befolyással vannak az Alzheimer betegség kialakulására. Nem éri meg a cukros üdítő, a gyümölcslé, a kakaós csiga, és az egészségesnek kikiáltott müzli sem, hogy csökkenjen az agykapacitásod! (az ellentmondás magyarázata lent)

#3. teendő

Ügyelj a szénhidrát-bevitelre, ha már kialakult az inzulinrezisztencia.

Akinek már inzulinrezisztenciája van, annak óvatosnak kell lennie minden szénhidráttal, nemcsak a finomított változattal.

inzulin-rezisztencia-alzheimer-greenlife.hu

 

Azzal, hogy megváltoztatja valaki az étrendjét, máris befolyást szerez az egészsége fölött. A laborvizsgálatok meglepően gyorsan mutatják ki a drámai javulást a vércukor, inzulin, és triglicrid szintben.

Csak kezd el! Csak kezd el!

A legtöbb szénhidrát energia tartalma helyettesíthető ízletes, egészséges zsírokkal és fehérjékkel, amelyek kicsi terhelést jelentenek az inzulin-rendszernek.

Inzulinrezisztencia magyarázat.

Az inzulinrezisztencia hormonális állapot, amely  megszakítja a normális koleszterin- és zsíranyagcserét, és fokozatosan szétrombolja a test szénhidrát-feldolgozó képességet. Az inzulinrezisztencia sok betegség kockázatát növeli, sőt, kiválthatja-áttételesen- a betegséget, például az elhízás, szívbetegség, rák és a 2-es típusú cukorbetegséget. Rémisztőbb azonban, amit a kutatók már megértettek, hogy az inzulinrezisztencia áll a legtöbb közönséges Alzheimer betegség hátterében.

inzulin-a-kulcs-az-energiahasznositashoz

Az inzulin egy hatékony anyagcsere-hormon,  összehangolja a sejtek tápanyag felvételét és feldolgozását (pl. a glukózét, aminosavakét).

Az inzulin egyik feladata a az izom- és zsírsejtek ‘megnyitása’, hogy azok képesek legyenek felvenni a cukrot (glükózt) a véráramból.  Gyors szénhidrátoknál a vércukorszint felszökik, hasnyálmirigy inzulint bocsájt ki, hogy a fölösleges cukrot a véráramból a sejtek belsejébe juttassa. Gyakori magas vércukorszint, és eztán magas inzulinszint esetén, a sejtek védekeznek, letompítják, inzulinra adott reakciójukat – inzulinrezisztensekké, azaz inzulinérzéketlenné válnak.

A hasnyálmirigy, még több inzulint bocsájt a véráramba, hogy az sejtek ellenállását megtörje, hogy elősegítse a cukor sejtekbe való bejutását.minél nagyobb az inzulinnyomás, annál nagyobb az ellenállás, a folyamat vége hogy a vércukorszint állandóan magasan marad, kialakul a 2-es típusú cukorbetegség.

Az inzulinrezisztencia és az agysejtek körtánca

Az agyban  azonban más folyamat zajlik le. Az agy egy energiavámpír, amely folyamatos cukor-ellátmányt követel.(ezt magyarázzák félre a dietetikusok, hogy cukorra mindenkinek szüksége van, a szervezet anélkül nem élhet, ez a glükóz, amely minden ételből lesz, végül)

A glukóz könnyen átjut a vér-agy gáton, be is hatolhat a legtöbb agysejtbe – nincs szüksége az inzulinra.  Az agyat körülvevő agyi-gerincvelői folyadékban a glukózszint tulajdonképpen mindig kb. 60 %-kal magasabb, mint a véráram glukózszintje – még inzulinrezisztencia esetén is – ezért aztán minél magasabb a vércukorszint, annál magasabb az agyban a cukor szintje. Az agysejtek nem válnak cukor-rezisztenssé.

Az inzulin azonban nem tud behatolni az agysejtekbe, ha a receptorok inzulin rezisztensek. Az agysejtekbe így sok cukor, ellenben kevés inzulin jut. Ez azért baj, mert  agysejteknek nincsen szüksége inzulinra a cukor befogadásához, a feldolgozásához azonban igen Hiába fürdenek tengernyi cukorban, az agysejtek szó szerint elkezdenek éhezni az inzulinrezisztencia fennállása esetén.

Az inzulinrezisztencia és a memória

Először a rövidtávú memóriáért felelős agysejtek károsodnak*, ezért a kezdődő Alzheimer betegség első jele általában a memóriavesztés.

Mára már annyira megalapozott az összefüggés az inzulinrezisztencia és az Alzheimer kór között, hogy a tudósok úgy kezdenek hivatkozni az Alzheimerre, mint a 3-as típusú diabéteszre. Az Alzheimer betegek 80%-a inzulin rezisztens, vagy cukorbeteg.

sakk-matt-az-alzheimer-kornak

Ez nem jelenti azt, hogy a diabétesz okozza az Alzheimer kórt – a demencia bekövetkezhet akkor is, ha valakinek nincsen cukorbetegsége. Pontosabb, ha a következőképpen gondolkodunk erről: A test inzulinrezisztenciája a 2-es típusú cukorbetegséghez vezet, az agy inzulinrezisztenciája pedig a 3-as típusú cukorbajhoz, Alzheimer betegséghez. Ez két különböző betegség, melyet ugyanaz a háttérben meghúzódó probléma – az inzulinrezisztencia – okoz.

A jó hír az, hogy tehetünk az inzulinrezisztencia ellen.
A génjeinkről, vagy a korunkról nem tehetünk – de biztosan meg tudjuk változtatni étkezési szokásainkat.

Az elfogyasztott szénhidrát mennyiségét és fajtáját kell megváltoztatni.

Elismerem, nem könnyű eltávolítani étrendből a finomított szénhidrátokat – könnyű rá szokni, olcsó, finom, minden utcasarkon kínálják  – de azért nem reménytelen. Nem szükséges, hogy tehetetlen bábuként éljük az életünket, akire egyszer csak lesújt az Alzheimer betegség.

finomitott-szenhidratok-kiiktatasa

9+1  hasznos tanács, hogyan teheted jobbá anyagcserét és hogyan őrizd az egészséget:

#1. Legyen minden étkezés tápegész, azaz teljes értékű

Húsok, tenger gyümölcsei, tojás, magvak, zöldségek és gyümölcsök. Fehérjét és zsírt minden étkezésben legyen, ez segít elkerülni az étkezések közötti nassolást.

#2. Nem kell cukros üdítő!

Nem kell sport- és  energiaital. Helyette víz, izotóniás ital, gyógytea, tea, kávé!

#3. Nem kell csábító gyümölcsturmix!

A gyümölcsből készült  smorthie-k is rengeteg cukrot tartalmaznak, nem egészséges, hiába azt képzeled.

#4. Ne használj cukrot, vagy egyéb  cukros édesítőszert.

A méz és a juharszirup, a barna cukor, kukoricaszirup, agave szirup… is ugyanúgy megemeli az inzulinszintet, mint a cukor. De kerüld a fruktózt is.

#5. Légy résen és nyomozz!

Ismerd fel a cukor minden változatát, ne vegyél olyan terméket, ami hozzáadott cukrot tartalmaz! (de olyan 100% gyümölcslevet se, ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot, erről ITT)

#6. Nagyon ritkán fogyassz aszalt gyümölcsöt!

Az aszalás besűríti a cukortartalmat.

#7. Liszt = cukor

A  lisztből készült termékek, a teljes kiőrlésű is, cukorrá bomlik, és hozzájárulhat az inzulinrezisztencia kialakulásához. Ne dőlj be a korpás, barna, durum, pur-pur liszteknek se! (erről olvass ITT, és ITT, és ITT )

#8. Csökkentsd a tejtermékek fogyasztását

A tejsavó fehérje még a cukornál is jobban megemeli az inzulinszintet.  A tejtermékek pedig hormonokat is tartalmaznak, amelyek szintén inzulinszerű válaszokat indíthatnak be a szervezetben! ( erről ITT )

#9. Ne válassz krumplit, batátát, sok keményítőt tartalmazó köretet

A keményítő tartalmú zöldségek a liszthez hasonló nagy inzulin választ váltanak ki.

#+1. Mozogj!

Az edzés javítja a vércukor és inzulinszintet, mivel az izmok kivonják a vérből a glukózt, hogy energiává alakítsák. Kezd azzal, hogy elsétálsz 10 percet, majd hazasétálsz. Emeld az időt mindig egy kicsivel! Így csak odafelé lesz erőfeszítés, mert hazamenni muszáj.

A mikro alga, valahogy megmagyarázhatatlanul csökkenti a vércukor szintet. ( illetve van több elméleti verzió,de tudományos, laboratóriumi kísérlet nincs) A tapasztalatok nagyon jók, a cukorbeteget 87%-ának jelentős javulást hozott az egészségében.ITT tudod megrendelni.

Dönts magad. Most már kicsit többet tudsz a tényekről.

Folytatom: 🙂             Greenlife.hu Webáruház

Virág Éva
alga-, és vitaminszakértő
reflux tanácsadó

*’Melyik agysejtek károsodnak először? A hippokampusz az agy memóriaközpontja. Sejtjei olyan sok energiát igényelnek fontos munkájukhoz, hogy gyakran extra mennyiségű glukózra is szükségük van. Ahhoz ugyan nem kell inzulin, hogy a szokásos adag glukóz bejusson a hippokampuszba, ezek a rendkívüli glukóz-löketek mégis inzulint követelnek, a hippokampuszt különösen érzékennyé téve az inzulinhiányra. Mindez megmagyarázza, hogy miért a romló memória az Alzheimer-kór egyik első jele, annak ellenére, hogy e betegség végül az egész agyat elpusztítja. Elegendő inzulin nélkül, a sérülékeny hippokampusz erőfeszítéseket tesz az új adatok tárolására, de idővel zsugorodni kezd, majd elhal. Mire valaki az “enyhe kognitív károsodás” tüneteit észreveszi magán, a hippokampusz már több, mint 10 %-kal összezsugorodott.’ Szendi G.

forrás:

https://www.tenyek-tevhitek.hu/az_alzheimer_kor_konnyebben_megelozheto_mint_gondolnank.htm

**Szendi Gábor

 

 

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

A témához kapcsolódó cikkek:

Kollagénből: édesítő glicin?

Kollagénből: édesítő glicin?

Az édes ízek imádása genetikailag kódolt az emberben. ha van jó alternatíva, akkor a glicin az lehet, a mértékkel kívánt édes étel glicin használatával, már elérhető.

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Az biztos, hogy a cukorfogyasztást csökkenteni kell. Mit tegyél, és mivel helyettesítsd? Melyik édesítőszer jó, melyik finom, melyik édesítőszer biztonságos, és melyik édesítőszer árt? Érdekel?

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.