Oldal kiválasztása

Kínzó pollen, kínzó allergia. Így tegyél ellene.

Szerző: | Alga hatásai

Az allergia hallatán általában szénanátha jut eszünkbe. Pedig az allergia szerteágazó tünet együttes, összefoglalóan a szervezet túlzó reakciója valamilyen idegen anyagra. Egyet értünk? 

Greenlife.hu Webáruház

Az allergia válasz a méregre:

-azokra az anyagokra, amit a szervezet méregnek érzékel.

-ezek  a méreganyagok, kívülről, vagy belülről érkező allergének. (erről ITT olvass még)

allergia-kezelese-greenlife.hu

Az allergia válasz a méregnek érzett anyagokra. Ez jöhet kívülről, vagy belülről is.

 

Orrfolyás, viszkető szem, duzzadt nyálkahártya, sokaknak ismerősek lehetnek az allergiás nátha (szénanátha) tünetei, de ezek a tünetek jellemzőek a többi -gyakori- allergén támadásakor is.

A pollenallergia népbetegség,

(már megint egy népbetegség, talán ennek is köze van az életformánkhoz?* )

A panaszok már télen elkezdhetik gyötörni az embert.. Egyes fák ugyanis enyhe időben a megszokottól eltérően már januárban megkezdhetik virágzásukat. A mogyoró, az éger és a nyír is nagyon korán szórja a pollenjét.

A pollenallergiától szenvedőként  érdemes tisztában lenni a panaszokat kiváltó növények virágzásának szezonjával, ebben lehet segítség a pollen-naptár!

A problémát nem az a viszonylag nagyméretű virágpor okozza, amit a méhek, a poszméhek, a lepkék vagy a szél szállít virágról virágra. (ellentmondásosnak tűnik, de a pollenallergiában szenvedőkön szokott segíteni a pollen fogyasztás, és a méz fogyasztás is)**

Az allergiás reakciót a fák, füvek és egyéb virágos növények finomabb, szabad szemmel egyáltalán nem látható virágporszemcséi okozzák. A szél ezeket az apró virágporszemcséket akár 400 km-es távolságba is elszállíthatja. A belélegzett pollen a légutak nyálkahártyáján megtapad, ez okozza az irritációt.

A szénanátha nem ártalmatlan, hanem krónikus betegség. Nemcsak borzasztóan kellemetlen, de az egyszerű náthával ellentétben az allergiás nátha nem múlik el egyszerűen. Kezelés nélkül, elhúzódhat és idővel allergiás asztma lehet a szövődménye. A szénanátha és az asztma gyakran egy életen át megmaradnak.

allergia-tisztasagtol-greenlife.hu

Túlzott tisztasággal kárt okozunk. Hiába a legjobb szándék.

A láncreakció így alakul:

 A pollen egy immunológiai láncreakciót indít el. (az összes többi allergén is)

A szervezet természetes védekező rendszere (antitestek) működésbe lép. Az ártalmatlan virágport veszélyes anyagként ismeri fel.

A hibás programozás miatt a virágporral való következő találkozáskor a szervezet a pollent tévesen kórokozóként ismeri fel és harcol ellene.

Miközben az allergén az antitestekhez kötődik, bizonyos testi sejtek hisztamint szabadítanak fel. (erről ITT olvass még)

Ezek a hírvivő anyagok átjárhatóvá teszik az érfalakat a folyadékok, a fehérjék és egyes sejtek számára, ezzel duzzanatokat, kivörösödést, viszketést és tüsszögési rohamokat váltanak ki. Többnyire az orr-garatüreg és a szemek érintettek.

De légszomj, gyomor-bélrendszeri panaszok, migrén, fáradtság, alvászavarok és depresszió is jelentkezhet.

Az allergia nem játék.

9+1 leggyakoribb allergia kiváltó:

#1. Pollenek:

Csökkenthetők a tünetek, ha szeles napokon, mikor magas a levegő pollenkoncentrációja, nem mozdulsz ki, zárva tartod az ablakokat és helyette a légkondicionálót működted. 🙁

#2. Háziállat:

Ha allergiás  vagy a házi állatodra, egyszerűen ajándékozd el jó embereknek. Fél megoldás csak,, ha a hálószoba állatmentes övezet, nem használsz padlószőnyeget, fürdeted az állatot rendszeresen, és nem mászhat fel a bútoraidra.

hazi-allat-allergia

Ha a házi kedvencre vagy allergiás, akkor ajándékozd el! sajnálom, ez az egészséges megoldás.

#3. Poratka:

A poratka elleni allergia megelőzhető, ha olyan porszívót használsz, amely vízszűrős, ha átporszívózod rendszeresen a szőnyeget, az ágybetétet. Dobd ki a porfogó darabokat, és rendszeresen mosd a drapériákat is a lakásban.

#4. Rovarcsípés:

A rovarcsípésre allergiás embereknél akár életveszélyes reakciók is felléphetnek.

Nehéz nyelés, a csípés helyén feldagadt, kipirosodott bőr, mely akár hetekig tarthat, emellett szédülés, fáradtság és alacsony láz.

Az igazi életveszély azonban percek alatt kialakul, a rovarcsípés anafilaxiát okozhat, a nehéz légzés és nyelésről, a torok, száj és arc bedagadásáról, gyors pulzusról, szédülésről felismerheted. A súlyos allergiában szenvedőknek sürgősen epinefrint kell adni, azonnal mentőt hívni, és elmondani már a telefonba, hogy mi okozta a reakciót.

#5. Penészgomba:

Nem csak a lakásban a falak, vagy az ablakok körüli penész, de fű, a komposzt körül is kiválthatja az allergia reakciót a penész. A lakásból költözz el. Valószínűleg soha nem lehet kiírtani a penészt, olyan embernek, aki nem allergiás rá, maximum esztétikai problémát okoz, másokat megbetegít.

#6. Étel allergia:

Tej, kagyló, mogyoró és gabona okozza a legtöbb ételallergiát.  Nem tudsz mást, mint kerülni, ami neked árt.

A tünetek, melyek között szerepelhet asztma, hányás, nyelési nehézség, igen komolyak lehetnek.  Bajban, antihisztaminokkal kezelhető, Életveszélyes helyzetben epinefrin injekció adása szükséges, nagyon gyorsan. (az allergiás érintettségről legyen információ a TAJ kártyád mellett, és jó, ha van elleninjelkció is)

#7. Latex:

Sajnos csak tapasztalatból tudható, bár néhány terméken feltüntetik a latex tartalmat. Kerüld, a bőrirritáció csak kellemetlen. De sajnos nagyon súlyos is lehet a reakció.

#8. Gyógyszerek:

A gyógyszerallergiára általában figyelnek az orvosok is. Ha tudsz valamiről, tedd bele a TAJ kártyád mellé ezt az információt. Az életed múlhat rajta, ha bármilyen okból eszméletlen lennél.

#9. Illatanyagok:

Sajnos felhalmozódik az információ a szervezetedben, ahol tudod kerüld az irritáló illatanyagokat.

llat-allergia-greenlife.hu

A mesterséges illatok allergizálóak. Nem tehetsz mást, keresd a természetes illatú, vagy illatmentes termékeket.

#+1. Csótány:

Nem maga a rovar okozza az allergiát, hanem az ürüléke. Láthatatlan, és felkeveredik a levegővel, porral. Amint rádöbbensz, hogy csótány van a házban, azonnal kérj irtást, és aztán nagytakarítás, Nincs más esély. ( a konyhai csótány invazív,  és a svábbogár is -sváb csótány. és allergizáló, az erdei csótány nem. Az utóbbi ősszel betéved a lakásba, berepül, -a többi nem repül- mindenhol előfordulhat, nem csak a konyha környékére jellemző, nappal is láthatod, jóval hosszabb a csápja, és aztán eltűnik, általában nem okoz bajt.)

Dönts magad! Most már többet tudsz a tényekről!

ÓÓÓ, egy megjegyzés, a micro alga a szervezet méregtelenítése révén támogatja az allergiás reakciók csökkentését! (ITT olvass erről)

Virág Éva

Folytatom: 🙂

alga-,és vitaminszakértő

reflux tanácsadó

*igen, túlzott tisztaságmániában élünk, és minél tisztább a környezetünk, annál kevesebb védettséget szedünk össze. Főleg a gyermekere veszélyes ez. Miközben a legjobbat akarja minden édesanya.

**a homeopátia, és a hozzászoktatás is valami ilyesmi mechanizmus alapján működik.

forrás: Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/allergia/13011/pollenallergia-tunetek-okok-es-kezeles

https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Homeop%C3%A1tia

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

A témához kapcsolódó cikkek:

Kollagénből: édesítő glicin?

Kollagénből: édesítő glicin?

Az édes ízek imádása genetikailag kódolt az emberben. ha van jó alternatíva, akkor a glicin az lehet, a mértékkel kívánt édes étel glicin használatával, már elérhető.

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Az biztos, hogy a cukorfogyasztást csökkenteni kell. Mit tegyél, és mivel helyettesítsd? Melyik édesítőszer jó, melyik finom, melyik édesítőszer biztonságos, és melyik édesítőszer árt? Érdekel?

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.