Oldal kiválasztása

Csontritkulás: 9 igaz+ 3 hamis adat . Nem a kalcium pótlás a megoldás.

Szerző: | Alga hatásai, Savas Reflux

A csontritkulás  nemcsak az időseket érintheti, és nem a kalciumpótlás a megoldás!      Greenlife.hu Webshop

 

csontritkulas-nemcsak-az-idősek-betegsege-greenlife

Fogadjunk, hogy a tényeken meg fogsz lepődni!

9 + 3 adat : csontritkulás, tények és tévedések

Adatok. Az igazak:

#1. adat:

A csont élő szerved, nem egy stabil, állandósult, „becsontososdott” egysége a testnek. Igaz.

#2. adat:

A csont a test legnagyobb kalcium tartaléka. Igaz.

#3. adat:

A csontok dinamikus fejlődő, alakuló szerveink. Tudtad? Igaz.

#4. adat:

A csontok nagy részét a kalcium adja. Igaz.

#5. adat:

A csont nehézfém raktár is lehet. Igaz.

#6. adat:

A csontnak az emésztésben is van szerepe. Igaz.

#7. adat:

A csont egy puffer az elsavasodás ellen. Igaz.

#8. adat:

A csont állománya a korral leépül. Igaz.

#9. adat:

A csontritkulás szükségszerűen bekövetkezik. Nem igaz.

Adatok? A hamisak:

#+1. adat:

A csontritkulás elkerüléséhez joghurt/tej kell. Nem igaz ( erről ITT olvass)

#+2. adat:

A csontritkulás megelőzhető kalcium pótlással. Nem igaz.

#+3: adat:

A csonttörések megelőzhetők csontritkulás elleni gyógyszerekkel. Nem igaz.

 

Egyre gyakrabban írnak fel csontritkulás ellen gyógyszereket, biszfoszfonátot.*

Akik valaha szedtek, de már nem szednek, azoknak is 50%-kal volt nagyobb a csípőcsonttörés kockázata, vagyis a biszfoszfonátok* maradandó károsodást okoznak, a csontszerkezetben. A 3 évnél tovább szedőknek már 230%-kal nőtt meg a csonttörés kockázata.**  Ajaj.

A csontritkulás  elleni gyógyszer csonttöréseket indukál!

Amire oly nagyon ajánlják tehát ezeket a szereket, azaz a csípő- és csigolyatörések megelőzésére, az eredmények vagy nem meggyőzőek, vagy kifejezetten megnövekedett töréskockázatot mutatnak.
Mi okozza a csontritkulás elleni gyógyszerek mellett ezeket a töréseket?

Mégis, mi okozza ezeket a töréseket?

A „csontritkulás gyógyszerek” hatása az, hogy meggátolja a csontsejtek életciklusát, azaz a csontbontó folyamatokat, de a csontépítő folyamatokat is. A csont tömege nem csökken tovább. Ez igaz.

De a mindennapi életben észrevétlenül apró kis repedések keletkeznek a csontokban a különféle terhelésekre, amelyeket a csontépítő folyamatok szépen befoltoznak. Ám, ha ez a csontépítés gátlódik vagy lelassul, akkor a mikrorepedések felhalmozódnak, és a csont törékennyé válik***

Ez egy olyan meglepő felfedezés, amire nem számítottak a gyógyszerek kifejlesztésekor. A tiszta jó szándék úgy tűnik nem jól sült el.

A csontjaid élő, dinamikus rendszer.

Ha a dinamikus leépülést meggátolják, akkor egyrészt a puffer-feladatot nem látja el a csonttömeg. Nem tudja kiegyensúlyozni az étkezések savasító hatásait, ugyanis azt a feladatot úgy látja el a csonttömeg, hogy ki-beépíti a kalciumot.

A csontritkulás gátló gyógyszerektől nemcsak a csontjaid károsodnak tehát, hanem az emésztésed is.

a-csontok-nehezebbek-greenlife

A csontok nehezebbek lesznek, de rugalmatlanok.

Olyan mikro-repedésekkel teli csontozat alakul ki, amit nem gyógyít, vagy nem épít vissza a szervezet, mert ebben megakadályozza a gyógyszer. Csontritkulás nem lesz, de mégis több csonttörés, ami ráadásul nem gyógyul, mint eredeti, természetes esetben.

De nemcsak törékenyebb csontokat kapunk, hanem 10 recept, vagy legalább három év szedés után már 2-2,24 szeresére nő a nyelőcsőrák kockázata**** És gondolhatod azt is, hogy a nyelőcsőrák már egy végállapot, keveseket érint, de akik nem jutnak el odáig, azok is megszenvedik a nyelőcső irritációt és gyulladást.

Vesszőparipám a reflux.

Azt már tudod, hogy a fájdalom a nyelőcsőben keletkezik, képzeld el a fájdalmat, ha már eleve gyulladt a nyálkahártya a csontritkulás elleni gyógyszerek következtében.

A testedben minden, mindennel összefügg.

A gyomorégés a refluxszal, és a gyomorsavval, a reflux gyógyszer a csontritkulással, a csontritkulás gyógyszer, pedig hab a tortán, még ront a helyzeten.

Nagyon leegyszerűsítve a folyamat:

1. a nyelőcső záróizma visszaengedi a gyomorsavat, vagy a savas gyomortartalmat, ez a reflux.

2. ég, fáj a nyelőcső, elkezdesz gyomorsav közömbösítőt, vagy gyomorsav termelés gátló gyógyszert szedni.

3. lecsökken a sav a gyomrodban a gyógyszerek hatására így nem indul meg bizonyos tápanyagok emésztése. A fehérje darabolás, és a kalcium, magnézium, kálium vegyületek hasznosulása gátlódik.

4. elkezdődik a csontritkulás (a kalcium, és a magnézium, és a K vitamin hasznosulása kell a csontokhoz, ezekhez is gyomorsav szükséges)

5. a leépülést megelőzendő ’csontritkulás gyógyszert’ kapsz.

6. a csontritkulás megáll, de mikro-repedésekkel teli, rideg, rugalmatlan csontokat csinálsz.

7. nem tud a szervezeted az emésztés során bevitt ’savasító’ élelmiszerek ellen kiegyensúlyozni (ehhez lebontaná a csontjaid kalcium tartalmát, majd az élelmiszerből visszaépítené azt)

8. a ’csontritkulás gyógyszer’ nyelőcső irritációt okoz, gyulladást, a maradék gyomorsav még jobban marja a nyálkahártyát, rövidebb idő alatt alakulhat ki un. Barett-nyelőcső betegség, majd a nyelőcsőrák.

9. esetleg még több savlekötő, vagy savtermelést csökkentő gyógyszer következik.

10. biztosan kapsz gyulladás csökkentő gyógyszert is, fájdalom csillapítót is,és a vitamin, és ásványi anyag hiányában fellépő tünetekre (izületi gyulladás, alvászavar, memória zavar,érrendszeri betegség,magas koleszterin…). valami speciális gyógyszert, ami vagy gyógyít, de inkább nem.

+1. Nem érted, miért rossz a közérzeted, amikor Te mindent megteszel.

Nem vagy hibás!!!!! Te tényleg mindent megteszel, amit tudsz. Azaz, amiről tudsz!

Az a dolgom, és a vállalásom, hogy segítsek kikeveredni a lefele húzó spirálból, illetve, hogy ne is lépj bele.

ne-szedj-gyomorsav-elleni-gyogyszert-greenlife

Óvd máshogyan az egészségedet!  Mutatom hogyan:

#1. Figyelj az étkezésedre, alapvetően mennyiségben, minőségben, és gyakoriságban! bővebben: ITT
#2. Fogyassz étrend-kiegészítőket, mind a refluxot, mind a csontritkulást visszafordíthatod, és/vagy megelőzheted! bővebben: ITT
#3. Sétálj naponta fél/egy órát!
#4. Ne higgy a reklámoknak!
#5. Add át a tapasztalatodat, mert azzal Te is fejlődsz!

Összefoglalva: Ha mindenképpen szeretnéd ezeket a csont-patikaszereket szedni (meghányva-vetve a fentebbi kockázatokat), az előnyei kb. 3-5 éves szedési időig elfogadhatóak, utána már csak a kockázatokat növeled. Ha szeded, akkor hiába szedsz plussz kalciumot, hiába eszed a joghurtokat, vagy iszod a kalciumos ásványvizet. Jó esetben csak kidobott pénz lesz.

Mit tegyél, ha súlyos csontritkulás a diagnózis?

Ne ijedj meg! A csontritkulás visszafordítható!

És nem árt ellenőrizni, valóban súlyos-e, avagy csak a mérés volt pontatlan és az orvos túlbuzgó.
Nézz szembe azzal a ténnyel, hogy a biszfoszfonátok* nem erősítik meg a csontokat, ahogy azt ígérik. Rossz gyógyszert akkor sem érdemes szedni, ha nem volna más módszer. Ezt persze döntsd el magad; úgy általában semmire sem lehet mondani, hogy jó vagy rossz.

A csontokat nem a mértéktelenül szedett kalcium erősíti, hanem a D vitamin, a K2 vitamin, valamint a magnézium, és kálium pótlás.(általában kalcium a reklámokkal ellentétben elegendő van az étkezésünkben, magnézium, és kálium nem, és K2 sem) Erre pedig kiváló természetes megoldás az Alga Mátrix

Vagy szedj külön- külön   ásványi anyagokat, vitaminokat, és figyelj az arányokra! Ha valamit ‘túltolsz’, akkor a többi vitaminból látszólagos hiányt érzékel a szervezeted. Tehát az sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik.  De a K2, a magnézium, és a kálium bevitelre mindenképpen ügyelj a kalcium mellett. Vagy ITT egy kényelmes megoldás egy korty multivitamin ital.

Jó egészséget! Pontos ismereteket!                                  Greenlife.hu Webshop

 

Folytatom: 🙂
Virág Éva
alga-, és vitaminszakértő
reflux tanácsadó
info@reflunix.hu
0036-30-8464255

*. Ez egy nagy gyógyszercsalád; a teljességre nem törekedve a vegyületneveik: alendronat, risedronat, zoledronat, etidronat, clodronat, tiludronat, pamidronat, neridronat, olpadronat, ibandronat, risedronat. Márkanevekkel nem is próbálkozom, mert túl sok van belőle, és holnapra még több lesz.
** Erviti és mtsi., 2013
*** Saita és mtsi., 2015
****Green és mtsi., 2012
https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_kezeles_nem_csokkenti_hanem_noveli_a_csipo-es_combcsonttores_kockazatat.htm

Köszönet Szendi Gábornak a kiváló fordításokért.

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

5 meglepő tünet, ami savas refluxra utal.

Ha ezek közül 3-nál többet tapasztalsz, biztosra veheted, hogy nem a véletlen műve. Ez a közérthető videó segít megérteni az okokat és összekötni a szálakat.

savas reflux tünetei

[activecampaign form=7]

A témához kapcsolódó cikkek:

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

A bélflóra szerepe. Így állítsd helyre.

Az egészség egy egység. Rend a szervezetben. Ennek része a az emésztés. Mivel tápanyagot az emésztéssel viszünk a szervezetbe, a hasznos baktériumflóra szükséges. A bélflóra baktériumai segítik az egészség fenntartását. Így állítsd helyre a bélflórát!

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

Salvus víz kisokos. Gyomorégésre, refluxra?

A Salvus víz sokrétű felhasználása méltán teszi híressé a Bükkszéki sós forrást. A Salvus víz használata mégis felvet érdekes, és a rendszeres használóknak fontos kérdéseket. Elemezzük együtt! 

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.