Oldal kiválasztása

A spirulina elemzése (alapanyagok, felsorolás)

Szerző: | Alga hatásai

Ez egy elemzés a spirulina cianobaktérium alapanyagairól. Felsorolás, és értékelés. Megerősítés a szuperélelmiszerről.

Greenlife.hu Webáruház

A Spirulina egy baktérium.

Mindenki algaként emlegeti, pedig nem. Viszont hasznos baktérium.

Amolyan all in one, azaz minden egyben vitamin. Multivitamin.

A Spirulina egy édesvízi ‘alga’ valódi szuperélelmiszer, könnyen felszívódó, létfontosságú tápanyagokat tartalmaz. A spirulina alga magas ásványi anyag- és vitamin tartalma mellett  aminosavakban is bővelkedik. Fehérjedús táplék lehetne, ha szeretnénk az ízét. 🙁

Egyes kutatók az élelmiszer válság megoldását látják a micro algákban, a Spirulinában, és a Chlorellában. (közel 25.000 micro alga faj közül 3-4 értékes az ember számára élemiszerként), hááát, vannak kétségeim.

Értékes táplálékkiegészítő, egészségvédő és betegségmegelőző hatásai mellett a fogyókúrák és diéták nagyszerű kiegészítője, de hogy élelmiszer kiváltó táplálék?

A Spirulina , amolyan zöld ízű táplálék, nem finom, de nem is borzasztó. Alga keverék kapszulában, és gyyümölcsös smothie-ban érdemes fogyasztani. (Ismert márka Imune alga, Green Life AlgaMátriX )

A spirulina 55-71% proteinből áll, attól függ hol termesztik, és mivel táplálják. A micro alga termesztést bio-dízel alapanyag előállításához kísérletezték ki, ennek kapcsán derült ki, hogy értékesebben is fel lehet használni, mint elfüstölni az autókban. (Chlorella micro alga esete ugyanez.)

Az olaj mellett nagy % fehérje termelődött, és ma már tudják olaj, vagy fehérje % növelése (lenn a száraz felsorolás az esszenciális, és nem esszenciális sirulina fehérjékről)* irányába eltolni az algák alapanyagait!

spirulina-multivitamin-greenlife.hu

A spirulina, és a Chlorella mikro alga a fogyókúrában jó segítség lehet.

 

A micro alga rendbe rakja az anyagcserét és csökkenti az éhségérzetet, így fogyókúrázóknak is hasznos.

Mire használ a micro alga étrend kiegészítő?

Jó, ha tartalmaz spirulinát is.

  • méregtelenedést támogató
  • regenerál
  • segíti a vérképzést
  • véd a csontritkulás ellen ( elsősorban K2 vitamin révén)
  • erősíti az immunrendszer több elemét
  • csökkenti az allergiás tüneteket
  • vitalizál, élénkít
  • csökkenti a vércukorszintet
  • serkenti az agyműködést
  • megszünteti a fáradékonyságot
  • csökkenti az édességek iránti vágyat
  • zsírégető
  • vegetáriánusoknak értékes fehérjeforrás

 

Mennyi az annyi, ami már jó hatást fejt ki a szervezetre? 

Minden anyagnak, amire a szervezetünknek szüksége van, van egy minimum értéke, ami alatt hiánybetegség jelentkezik az Embernél.

Dózis, dózis, dózis.

A sirulina, és a chlorella is egy élelmiszer, a micro algák szárítmányok, tehát a nyers ételeknél koncentráltabban tartalmaznak minden hatóanyagot. Egy-egy szem kapszula, vagy tabletta azonban mégis igen csekély vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, hiszen a teljes hasznos anyag 400-500 mg, azaz fél gr/ kapszula.

Túladagolni nem lehet, mert  nem olyan élvezetes étel, mint a méz, vagy a nokedli paprikás csirkével, így azt feltételezem, hogy senki nem fogyaszt belőle púpozott tányérnyit. Az indonéz területeken változatos formában kapható, ízesített chips is készül belőle. Úgy esetleg elfogy az a 20-40 gr-nyi is. (erről olvass ITT )

De még az sem túladagolás.

Ellenben a napi 3-5 gr, az 6-10 kapszula, ami ahhoz biztosan kell, hogy áldásos hatást fejtsen ki az emberi szervezetre. Mind a spirulina, mind a chlorella micro alga ekkora adagban tartalmaz annyi nyomelemet, ami a szervezet feltöltődéséhez jó hatású. A makro tápanyagokat többnyire bevisszük az átlagos étkezéssel is, a mikro elemek pedig egy összetett szuperélelmiszerből feltölthetők.

zuperelelmiszer-orvostudomany

A természet többet tud, mint az orvostudomány.

 

Az ‘csoda’ hatás, a megmagyarázhatatlan gyógyulások mögött valami fel nem fedezett hiány állhat. Így működik a természet, így tud többet , mint az orvostudomány. 

Felelőtlenség, és etikátlan gyógyulást ígérni, bármennyire is összetett , és komplex is a micro alga keverék, vagy magában valamelyik micro alga.

De a próbát megéri, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy igen sokféle emberi nyavalyára, valahogy mégis megoldást ad. 

Dönts magad! Most már többet tudsz a tényekről.

Virág Éva

Folytatom: 🙂

alga-,és vitaminszakértő

reflux tanácsadó

 

*száraz felsorolás a spirulna összetevőiről. Amolyan all in one, azaz minden egyben vitamin. Multivitamin.

esszenciális fehérjéiről ( ezeket nem állítja elő az emberi szervezet, csak élelmiszerrel tudjuk bejuttatni)

ISOLEUCIN
Az optimális növekedéshez, az intelligencia fejlődéshez és a nitrogén egyensúlyának fenntartásához szükséges. A szervezet más, nem esszenciális aminosavak létrehozásához is használja.

LEUCIN
Stimulálja az agyműködést, növeli az izomzat energiaszintjét.

LYSIN
Felépíti a vér antitest blokkolását, erősíti a keringési rendszert és fenntartja a természetes sejtnövekedést.

METHIONIN
Létfontosságú lipotropic (zsírt és lipideket metabolizáló) aminosav, fenntartja a máj egészségét. Antistressz tényező, nyugtatja az idegeket.

PHENYLALANIN
A pajzsmirigy számára szükséges, mely thyroxint termel és stimulálja a metabolizmust.

THREONIN
Javítja a bélműködést, és az emésztési hatékonyságát.

TRYPTOPHAN
Megnöveli a B-vitaminok hasznosítását, fokozza az idegek egészségét, és javítja az érzelem stabilitását. Nyugalomérzetet biztosít.

HISTIDIN
Erősíti az idegpálya kapcsolódást, különösen a hallószervekben.
Süketség esetén az állapot visszafordításában használják.

VALIN
Serkenti a mentális teljesítményt és az izmok koordinációját.

Spirulina nem esszenciális aminosavai
A spirulina a 11 nem esszenciális aminosav közül 9 fajtát tartalmaz. A “nem-esszenciális” kifejezés azt jelenti, hogy ezeket az aminosavakat az emberi szervezet képes előállítani, ha megfelelő alapanyag, azaz élelmiszer kerül az emésztési rendszerbe, és, ha az emésztés megfelelő. ( PPI-k mellet szinte biztosan nincs elegendő fehérje emésztő enzim a gyomorban, de savközömbösítőkkel is ártunk)

ALANIN
(5,82%) Erősíti a sejtfalakat.

ARGININ
(5,98%) Fontos a férfiak szexuális egészségéhez, az ondófolyadék 80%-a arginin.
Segíti a vér méregtelenítését.

ASZPARTÁMSAV
(6,34%) Segíti a szénhidrát sejtenergiává alakulását.

CYSTIN
(0,67%) Segíti a hasnyálmirigy egészségét, amely stabilizálja a vércukrot és a szénhidrát metabolizmust. Használják néhány típusú ételallergia és intolerancia csillapításához.

GLUTAMINSAV
(8,94%) A glükózzal együtt az egyik alapvető agysejt tápanyag. Az alkohol iránti vágy csökkentésére használják, stabilizálja a mentális egészséget.

GLYCIN
(3,5%) Elősegíti a sejtek energia és oxigén felhasználását.

PROLIN

(2,97%) A glutaminsav előanyaga.

SERIN
(4%) Segíti a fül idegrostok zsíros védőburkának létrehozását.

TYROSIN
(4,60%) Lassítja a sejtek öregedését, elnyomja a hypothalamus éhségközpontjának működését. A phenilalaninből képződhet. Szerepet játszik a haj és a bőr megfelelő színének kialakításában, illetve a napégés elleni védelemben.

Spirulina ásványi anyagai
Bár a proteinek az élet építőelemei, nagyon sok nyomelem komoly hatással van egészségünkre és a szervezet metabolizmusára.

A spirulina esszenciális ásványi anyagokat és nyomelemeket is tartalmaz, melyeket növekedése során nyel magába, könnyen felszívódó formában:

KÁLIUM
(15,400 mg/kg) Az egyik legfontosabb ásványi anyag, szabályozza a szervezet elektrolit szintjét. Hiánya szívbetegséget, magas vérnyomást, mellékvese kimerülést és izomsorvadást okozhat.

KALCIUM
(1,315 mg/kg) A szervezetben legbőségesebben található anyag, különösen fontos a csontok és fogak egészségéhez, de szerepet játszik, az izmok idegpályájáinak ingerületátvitelében. A spirulina körülbelül annyi kalciumot tartalmaz grammonként, mint a tej.

CINK
(39 mg/kg) Több, mint 30 létfontosságú enzim reakciójához szükséges ásványanyag.
Kiemelkedő hatása van a mentális egészségre, a bőrtónusra, a prosztata funkcióra és az öngyógyító képességre.

MAGNÉZIUM
(1,915 mg/kg) Hiánya izomgörcsöket, így szívrendellenességet is okozhat.
Elősegíti a B és C vitaminok, illetve a protein beépülését.

MANGÁN
(25 mg/kg) Aktiválja az enzimrendszert, a cinkkel együtt. Elősegíti a neurotransmitter acetylcholin működését, és a vér cukor szintjének stabilizálását.

SZELÉN
(0,40 ppm) Eredetileg mérgező nehézfémnek gondolták, ma már tudják, hogy szükséges az egészséghez. Lassítja az öregedést, csökkenti a veszélyes oxidációt, a szabadgyökök képződését és a rákkeltő anyagok mérgező hatását. Hatékonyabbá teszi a szívműködést.

VAS
(580 mg/kg) Elősegíti a hemoglobin, az oxigént szállító vérpigmentek képződését, melyek az egészséges vörösvérsejtekben találhatók. A vashiány a várandósság ideje alatt a leggyakoribb.

FOSZFOR
(8,42 mg/kg) Az emberi szervezet második legfontosabb ásványa, gyakorlatilag minden egyes sejtben megtalálható. A kalciummal együtt hat, fenntartja a csontsűrűséget. Elősegíti a szénhidrátok és a B-vitaminban található niacin és riboflavin emésztését.

Spirulina vitaminok
A spirulina számos vitamint is tartalmaz, melyek minden élő szervezet számára szükségesek a metabolizmus folyamatában.

PYRIDOXIN, vagy B6
(3 mg/kg) Szerepet játszik a protein lebontásában és beépülésében. Védi a szív egészségét, stabilizálja a női hormonszinteket. Dr. Carl Pfeiffer bizonyította, hogy a B6 vitamin a cinkkel együtt képes a skizofrénia néhány formáját gyógyítani.

BIOTIN
(0,4 mg/kg) A szénhidrát metabolizmusa során, a biokémiai reakciók közben keletkező szénmonoxidot szállítja. Co-enzimként is működik, a B-vitamin komplexum feldolgozása során. A nyers tojásfehérje és néhány nyers hal elpusztítja a biotint.

COBALAMIN vagy B12
(2 mg/kg) Az összes vitamin közül ezt tudja a legnehezebben megszerezni a szervezet növényi forrásból. A spirulina nagyon gazdag ebben a ritka vitaminban, 250%-kal többet tartalmaz, mint a marhamáj, melyről régebben azt gondolták, hogy a leggazdagabb természetes forrás. Egy adag spirulinával könnyedén túllépi a napi 1,5-3 milligramm ajánlott fogyasztást. A B12 hiánya vészes vérszegénységet, az idegek degenerációját, korai szenilitást, kövérséget és mentális betegségeket okoz, mely skizofréniával is járhat.

PANTOTÉNSAV
(11 mg/kg) “Stressz” vitamin, melyet a mellékvese használ a koleszterinnel és C-vitaminnal együtt a kortizon és más szteroidok előállítására, válaszként a fizikai és mentális stresszre. Hiánya erősíti az allergia érzékenységet, a fertőzéseket és a degeneratív betegségeket, mint az arthritis és a reuma. A fekélyeket és a hypoglycemia kialakulását is vitaminhiánnyal hozzák összefüggésbe.

FOLSAV
(0,5 mg/kg) Létfontosságú a a vörösvérsejtekben a megfelelő hemoglobin képződésében.
Hiánya visszamaradó növekedést, bőrpigment betegségeket, korai őszülést okoz.

INOSITOL
(350 mg/kg) Életfontosságú lipotropikus élelem, amely fenntartja a máj egészségét, és segíti a rákkeltő méreganyagok lebontását, különösen a női hormonok feleslegét. Normalizálja a vér koleszterinszintjét. A máj cholint, inositolt használ a lecitin előállításához. A szervezet számára az inositol a második legfontosabb vitamin, a niacin után. Tanulmányok jelezték, hogy az inositol a biotinnal csökkenti a hajhullást.

NIACIN
(118 mg/kg) Nikotinsavként és niacinamid néven is ismerjük. Utóbbiak alternatív formulák, a niacin a lényeges a testi egészséghez. Dr. Abram Hoffer skizofrén eseteket teljesen kigyógyított a niacin használatával. Hatásos koleszterinszint csökkentő.

RIBOFLAVIN vagy B2
(40 mg/kg): A legáltalánosabb vitaminhiányt okozó, hályogot, látási problémákat, vizesedő szemeket és kezelhetetlen ekcémát okoz.

THIAMINE vagy B1
(55 mg/kg) Az étkezéssel bevitt szénhidrát lebontásának co-enzime. Fenntartja a vér glükóz szintjét. Hiánya gyengeséget, szívkárosodást, hasi problémákat, rossz oxigénellátást, erős hiánya halált is okozhat; a kritikus mérgezés a nem feldolgozott szénhidrát részekből keletkezik.

TOCOPHEROL vagy E-vitamin
(190 mg/kg) A spirulina grammonként több E-vitamint tartalmaz, mint a tiszta búzacsíra grammonként. Ez a vitamin védi a szívet és a keringés egészségét, segíti a sejtek oxigénellátását, így óvja a szervezetet az öregedés ellen.

Spirulina karotinok
A növényi élelmiszerek néhány anyaga nem valódi vitamin, csak előanyagot biztosít a szervezet számára, melyből az képes a megfelelő vitaminokat létrehozni. A spirulina ilyen formájú összetevője a karotin. Ebből lesz az A-vitamin.

Az A-vitamin elő állapotban csak állati élelmiszerekben található, például a májban. Az A-vitamint ebben a formában sokszor a mérgezéssel és túladagolással hozták összefüggésbe, mivel zsírban oldódik, és nem teljesen ürül ki a szervezetből.

Ezzel ellentétben a növényi élelmiszerekben lévő karotin komplexumból csak a szükséges mennyiség alakul át A-vitaminná, minimalizálva a mérgezés veszélyét. A spirulina és más algák elsődleges A-vitamin elő anyagok – alga karotinok, melyek a hal májban keletkeznek és koncentrált A-vitamint tartalmaznak.

A spirulina sárga/narancs cryptoxanthin és béta-karotin pigmenteket tartalmaz, melyekből az A-vitamin képződik. Két karotin egység alakul át egy komplett A-vitamin egységgé, amikor a szervezet igényli. A spirulina 4.000 mg/kg karotint tartalmaz az alábbi formában:
Alpha-caroten – nyomokban
Beta-caroten – 1,700 mg/kg
Xanthophylis – 1,000 mg/kg
Cryptoxanthin – 556 mg/kg
Echinenone – 439 mg/kg
Zeaxanthin – 316 mg/kg
Lutein – 289 mg/kg

Spirulina enzim pigmentek
Bár a spirulina proteinjei, ásványi anyagai és vitaminjai kitűnőek, a miniatűr organizmus biokémiai szempontból fontos pigmentekben is gazdag. Pigmentek nélkül az organizmusok nem képesek szintetizálni a metabolizmus egyensúlyához szükséges enzimek sokaságát.

Klorofill
A spirulina legjobban látható pigmentje a klorofill, a zöld molekula, amely a leggyakoribb a növényekben. Ionokat bocsát ki, ha a napfény energiája éri. Ezek a szabad ionok stimulálják a biokémiai reakciót, mely létrehozza a fehérjéket, vitaminokat és cukrokat. A klorofillt néha “zöld vér” néven is említik, mert szerkezete azonos az emberi vér molekula szerkezetével, de a középső ion nem vas, hanem magnézium-ion.hasonló az emberi vérben található hemoglobin molekulához.
Valójában mindkettő közel hasonló molekuláris struktúrából épül fel, ezeket pyrrol gyűrűnek nevezik, és kémiai nevén “porphyrin pigment” néven ismerik a tudósok. A különbség, hogy a klorofill magja egy magnézium-iont a hemoglobin egy vas-iont tartalmaz.
A magnézium zöld színt ad a klorofill molekulának, és szerepet játszik más anyagok előállításában, míg a vas vörös színt ad a hemoglobinnak, és a porhyrin molekula funkcióját megváltoztatja az anyag keringetésére és lebontására.
A klorofill gyorsítja a sérült májsejtek regenerálódását, és az erek tágításával növeli a vérkeringést az összes szerv irányába. A szívben a klorofill segíti az irányító összehúzódások idegi impulzusainak átvitelét. A szívdobogás ütemét lassítja, mégis minden összehúzódás erejét növeli, így javítva a vérkeringés teljes hatékonyságát. Szóval fogyassz jó sok zöld zöldséget!

Phycocyanin
A kékes színt adó pigment a phycocyanin, körülbelül 7%-os koncentrációban van jelen, összehasonlítva a klorofill 1%-os tartalmával. A phycocyanint az emberi bilirubin pigmenttel kapcsolják össze, melyek fontosak az egészséges májfunkcióhoz és az aminosavak emésztéséhez.

Porphyrin
Egy másik fontos pigment, a vörös összetevő, mely a hemoglobin aktív nucleust hozza létre. Ehhez a struktúrához kapcsolódik a B-12 vitamin polypyrrol molekulája, mely nélkülözhetetlen az egészséges vörösvérsejtekhez. Ezek és más kisebb pigmentek, mint a phycoerythrin, tetrapyrrole, phytonadion és a karotinok nem csak színt adnak az élő organizmusnak, hanem a metabolizmus folyamatánál is szerepet játszanak.

Spirulina zsírok, cukrok, sók és kalóriák
Valószínűleg nehéz elképzelni, hogy olyan koncentrált élelmiszer forrás, mint a spirulina nincs tele zsírokkal és kalóriákkal. Csodálatos módon a spirulina csak 7 százalék lipidet tartalmaz, ezek többségét is esszenciális zsírsavak formájában, melyek nagy szerepet játszanak a koleszterin szintjének normalizálásában.

Az esszenciális zsírsavakat valamikor F-vitaminnak nevezték, beleértve a linoleic, linolenic és arachidonic savat. Ezeket használja a szervezet a prostaglandin termeléshez, mely a vérnyomás és a kapillárisok hormonális rugalmasságát szabályozzák. Az esszenciális zsírsavakat minden sejt használja, és különösen fontosak az oxigénszállítás szempontjából. Hatással vannak a haj, bőr, körmök egészségére, és szerepet játszanak a véráramban lévő koleszterin lebontásában. Nem veszélyes zsírok, és létfontosságúak az egészséghez.

A spirulina nagyon kis mennyiségű cukrot tartalmaz. Szénhidrát tartalma durván 10-15%, elsődlegesen rhamnos és glycogen formájában. Ezt a két poliszacharidot könnyen feldolgozzák az emberi sejtek és minimális hatásuk van az inzulinra.

Néhány ember aggódik a nátriumbevitele miatt, ezért elkerüli az olyan tengeri ételeket, mint a nori, wakami és a kombu. Pedig ezek a tengeri moszatok nagyon táplálóak, igaz jelentős mennyiségű nátriumot tartalmaznak. A spirulinában tablettánként csupán 0,206g a nátriumtartalom. A legtöbb magas vérnyomásban szenvedő beteg 2 gramm vagy kevesebb nátriumot fogyaszthat naponta. A spirulinában ennél jelentősen kevesebb található, így azokra sem veszélyes, akiknek sódiétát írt elő az orvos.

forrás: http://imune.bio/ki-szereti-az-algat-nyakos-doglott-viz-jut-az-eszedbe-rola/

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

A témához kapcsolódó cikkek:

Kollagénből: édesítő glicin?

Kollagénből: édesítő glicin?

Az édes ízek imádása genetikailag kódolt az emberben. ha van jó alternatíva, akkor a glicin az lehet, a mértékkel kívánt édes étel glicin használatával, már elérhető.

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Édes kérdés. Milyen édesítőszer a jó neked?

Az biztos, hogy a cukorfogyasztást csökkenteni kell. Mit tegyél, és mivel helyettesítsd? Melyik édesítőszer jó, melyik finom, melyik édesítőszer biztonságos, és melyik édesítőszer árt? Érdekel?

Mondhatnád, hogy a túlevés a gond. Mondhatnád, hogy a haspuffadás utána. Azt is, hogy semmi gond az ünnepi lakomával, attól ünnep az ünnep. Pedig bizony, a kövérség, és a diabetes alapja is lehet. 

Így volt ez évezredekig...diabetes nélkül

...  korábban- vadászó gyűjtögető korunkban- a nagy lakoma volt az ünnep, azaz amikor nagyvadat ejtett a közösség, azt megünnepelték, és elfogyasztottak mindent, amit csak bírtak, azért is, mert nem tudták tartósítani.Mi, az EMBER, degeszre ettük magunkat. 
Ahogy társadalmilag fejlődött az ember, tartalékolni tudott, az ünnep természeti jelenségekhez kötődött, azt felszabadultan, dínomdánommal tették emlékezetessé azt.

Ahogy a mai gazdagságot, és technikai fejlettséget elértük -mi az emberiség-, minden nap ünneppé vált.

Már ami a fogyasztást, a lakomát illeti. Itt tartunk. Nap, mint nap eszem-iszom van. Aztán nap, mint nap betegség: kövérség, diabetes, szív és érrendszeri problémák.... nem sorolom.

Nem élünk meg ínséget az ünnepek közötti időszakokban.

Boldogra ettük magunkat, most betegre esszük magunkat! Összekapcsolódik a jó érzéssel, boldogsághormont termel a testben a finom étel. Ez axióma. Azaz megdönthetetlen tény. Alapadat.

Vannak ételek, amelyek gyorsan kiváltják a boldogságérzést, és mások lassabban, de a boldogsághormon-löket, mindenképpen megjön.
Nos, ettől tudunk evésfüggővé válni, egyfajta drog-löket ez.

Minél gyorsabb a hatás, annál jobban érezzük magunkat, így be is zárul a kör.

Ha tehetjük, mindannyian eltoljuk az étkezéseinket a gyorsabb boldogság-hatást biztosító ételek felé.

Helyben vagyunk: édességek, csokoládé, cukrok, finomított szénhidrátok minden ételben. Szinte azonnal felszívódó étel-összetevők, amelyek boldoggá, függővé, és beteggé tesznek.

Ezért válik járvánnyá a civilizációs betegségek csoportja. (tudod: a cukorbetegség, a diabetes, a gyomorégés, a reflux, haspuffadás, az elhízás…..)

Nem Te tehetsz róla, de a boszorkánykörön belül vagy.

diabetes-nem-boszorkanysag

Az evolúciós fejlődés a boldogságérzet vágya felé kerget, a fogyasztói társadalom ennek kiszolgálásával hajszolja a profitot.

Jövök mindig az összeseküvés elmélettel, de ne úgy képzeld, hogy néhány gonosz találkozik valahol, összeül, és megbeszélik, hogyan legyen nekünk rossz.(és persze nekik jó) Nem, nem, összeülniük sem kell, a tőke természete a lefele húzó spirál, kiszolgál ja a lustaságot, az édességvágyat, a kényelmet, aztán jó kis profitért kiszolgálja , hogy mégiscsak életben akarsz maradni, és mindenek ellenére még egészségesen. Kapsz gyógyszert, vagy legalább ígéretet, hogy csináld csak , amit eddig, majd ez, vagy az megvéd, és nem lesz semmi baj. 

Pedig lesz. 

Nem, nem egy ünnepi lakomától. De évi 365 lakomától már igen. 

Nem a Te hibád! De a Te életed. A Te egészséged.

Ünnepélyes gyomorégés. Lakodalmas betegség minden nap? Na de tényleg? Éppen ünnepek alkalmával beszéljünk erről?
Az ünnep, mégiscsak ünnep! Igen.

Az ünnep attól ünnep, hogy nem mindennapos. Talán attól is, ha ünneplőbe öltözteted a szívedet. ( aztán jól megtömöd a gyomrodat 🙁 )

Azonban, ha el akarod kerülni a gyomorégést, a haspuffadást, a diabetes megriaszt, és nem akarsz cukorbeteg lenni, figyelj a mennyiségre.

Ha szokásoddá válik a falatkázás, a mértéktartás, akkor elkerülhető a meghízás, megelőzhető a diabetes, és a reflux sem fog kínozni. ( igen, tudom, ezek közhelyes mondatok, de annyira igaz, hogy mégiscsak gondold végig)

A finomított ételek csapdája oda vezet, hogy az evés öröméért eszünk, és nem azért, hogy éljünk.

Minden benne van, amiért korábban küzdeni kellett: cukor, só, zsír, ez együtt maga a kéj, és ebből kifolyólag, maga az ördög. Mert alig lehet ellenállni.

Az ördög a részletekben van. 

adag_mennyiseg

Ebből a nézőpontból ritkán nézünk rá a mai gasztronómiai kultúrára, pedig a cukor, só, zsír hármas jellemző az utcakajákra, és a rafinált kulináris költeményekre is.

Arra biztatlak, hogy egyél finomat, és egyél keveset.

Ezzel azt is mondom, hogy kerüld az utcakaját – erre nem tudok jobb szót, ami kifejezi kissé a rosszallásomat is-, mert egyre művibb, rafináltabb, és egyre nagyobb adagokat adnak, és azt is mondom, hogy kövesd a jóból keveset gyakorlatát.

Csakis tudatos elhatározással lehet ezt csinálni, a dolog természetéből következik, hogy a tudatalattid ellened dolgozik. A tudatalattidat pedig megdolgozzák a reklámok, olyan vágyakat keltenek, amikre nincs is szükséged, majd újabb vágyakat, amik magadtól eszedbe sem jutnának. 

Hogyan dolgozz a furfangos tudatalattid ellen, avagy hogyan állítsd az egészséged mellé?

Cselezd ki, elégítsd ki, hallgattasd el!

5 apró trükk: (és még egy módszer ITT

  1. Ne ülj le éhesen az asztalhoz. Igyál étkezés előtt egy forró teát. ( a víz nem jó, mert nagyon gyorsan kiürül, és aztán kifejezetten éhségérzetet kelt)
  2. Igyál egy kollagén koktélt. *A test sok funkcióját támogatja, és kissé megduzzad a gyomorban, lassan emésztődik, hosszan nem leszel éhes, tiszta fehérje, kiegyensúlyozza a vércukor-inzulin ingadozást)  
  3. Ha merítesz az ételből, a mérték legyen az öklöd. Ez általában egy merőkanálnyi. ( ITT a módszer) 
  4. Ne egyél több fogást. Csak egyet egyszerre. Majd 3 óra múlva egy következő fogást.
  5. És újabb három óra múlva a desszertet.

Így nem leszel csalódott, hogy megvonsz magadtól valamilyen finomságot, mert mindent szabad. Csak mértékkel.

A mérték a tested mércéje: az öklöd, a markod, a tenyered, a kezed.

Eleinte kevésnek fog tűnni, mert a szemed sokkal nagyobb adagokhoz szokott.

Ha mindezt megtámogatod lassan felszívódó szuperélelmiszerrel, például étkezések között rágcsált Alga Tablettával, egy egy pohár kollagénnel, biztosan kicselezheted a tudatalattid ördögét.

Tudj meg többet a szuperélelmiszerekről (bővebben ITT ) amelyek nemcsak az étel mennyiségét segítenek csökkenteni, hanem egyéb pozitív mellékhatással is szolgálják a testedet.

Megszüntetik a funkcionális éhezést, kiegyensúlyozzák a biokémiai folyamatokat, és rendbe teszik az emésztésedet.

funkcionalis-ehezes-dibetes

A funkcionális éhezés az, amikor nem a kalória kevés, hanem hiányzik 'valami'. Az EMBER tízezer évekig csak evéssel, vagy ivással tudta pótolni a szervezete számára nélkülözhetetlen tápanyagokat. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, micro mennyiségű 'valamik' ,amelyek hiányában betegek lettek-volna. Úgy jelez a test, hogy éhes, éhes, éhes. 

Ma is így jelentkezik a 'valami' hiánya. Éhesség formájában. Bár ma vért vesznek, és próbálják megállapítani mi is hiányzik, olyan összetett a testünk rendszere, hogy azt vagy sikerül megtalálni, vagy nem. Legjobb nagyon összetett élelmiszert fogyasztani ( jó sok értékes szuperélelmiszer alkalmas erre ITT egy ), vagy egy nagyon jól összeállított multivitamint. (erről bővebben ITT) 

Most ezt utálni fogod: az ünnep nem a zabálásról szól. A családról, akivel olyan ritkán találkozol, a lelki emelkedettségről, a segítésről, az örömről. ( és persze azért a háziasszonyoknak a jó sok munkáról)

Találj örömteli elfoglaltságot: sétálj a parkban, hallgass zenét, figyeld a madarakat az ablakodból, a jégcsapok hízását az ereszről. Lazíts, lassíts. 

Nézd a játszótéren játszó boldog gyerekeket! És mosolyogj!

boldogsag-diabetes-nelkul

Ezzel kényelmesen elkerülheted a reflux, a haspuffadás, a diabetes, a cukorbetegség, és számos más civilizációs probléma kialakulását.

Hát ennyire egyszerű! ( persze tudom, hogy nem, de ha ma nem kezded el, holnap sem fogod!) 

Dönts magad, most már másképp nézed a tényeket!                                          Greenlife webáruház 

MI DOLGOZUNK AZ ÜNNEPEK KÖZÖTT IS! A segítség elérhető!

Folytatom: 🙂

Virág Éva

Alga és vitaminszakértő

Reflux tanácsadó

 

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_2-es_tipusu_diabetesz_lowcarbra_gyogyul_kezelesre_romlik.htm

*a kollagénről bővebben: 

https://tenyek-tevhitek.hu/a_kollagenek_jot_tesznek_a_bornek_az_izmoknak_es_az_emesztorendszernek.htm

 

Virág Éva

Virág Éva

alapító, tulajdonos: greenlife.hu

Elkötelezett természetvédő vagyok, és bioboltosként elkötelezett a természetes anyagokkal gyógyulás mellett. 11 éve foglalkozom táplálék kiegészítőkkel. Meggyőződésem, hogy nagyon sok esetben gyógyszerek nélkül is gyógyulhat az ember.

Bővebb infó a szerzőről itt >>

Figyelmeztetetés:
A termék hatásai egyénileg változhatnak, a gyártó nem garantálja mindenkinél az egyforma hatásmechanizmust. A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek. Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmaznád az itt megfogalmazott dolgokat, keresd föl orvosod, és kérd ki a véleményét.
Figyelem: Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására.